‘Babamın cenazesini bayram günü verdiler, artık hiç bayram kutlamadık’

img

İSTANBUL - Kürt iş insanı Abdullah Canan’ı kararkolda işkenceyle öldüren asker, mahkeme kararına rağmen salıverildi. 24 yıldır hukuk mücadelesi veren oğlu Tayyüp Canan, cenazenin bilinçli biçimde bayram günü kendilerine verildiğini, o günden sonra hiç bayram kutlamadıklarını söyledi. 

 
 
Devlet politikaları sonucu 1990’lı yıllarda yakılan, yıkılan köylerle on binlerce yurttaş yerinden göç etmek zorunda kaldı. Köy yakmalarına karşı adalet mücadelesini yürütenleri ise daha farklı bir hikaye bekliyor olacaktı. Tıpkı 17 Ocak 1996’da gözaltında alındıktan sonra cansız bedenine bir bayram günü ulaşılan iş insanı Abdullah Canan gibi. Yüksekova Komando Tabur Komutanlığı, 21 Kasım 1995 tarihinde Yüksekova’ya bağlı Befircan (Karlı) köyüne operasyon düzenledi. Abdullah Canan ve akrabaları, operasyonun kendilerine mali zarar verdiği gerekçesiyle operasyonun başındaki Binbaşı Mehmet Emin Yurdakul hakkında, Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 
 
Yurdakul’un tehditlerine rağmen suç duyurusundan vazgeçmeyen Canan, 17 Ocak 1996’da özel otomobili ile Hakkari’ye giderken yol üzerindeki Keremağa Köprüsü Puling Çeşmesi’nde gözaltına alındı. Canan’ı gözaltına alan ise yetkisi dışında yol kontrolü yapan Yurdakul ve ona bağlı askeri birlikti. Canan’ın kullandığı araba 21 Ocak 1996’da Başkale-Van karayolu üzerinde, iki karakol arasında şarampole terkedilmiş halde bulunurken, Canan’ın işkence edilmiş bedeni ise 21 Şubat 1996’da bir bayram günü Yüksekova-Esendere Karayolu, Güldalı köyü civarında bir menfezin altında bulundu.
 
IŞİD yöntemlerini daha o dönemde Yüksekova Çetesi’nin kendilerine yaşattığını söyleyen Abdullah Canan’ın oğlu Tayyüp Canan, babasının gözaltında katledilme hikayesini ve adalet mücadelelerini anlattı.
 
ÇAĞIRDIĞI ODASINDA ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ
 
Babasının o dönem şikayetinden vazgeçirilmek için jandarma tarafından çağrıldığını söyleyen Canan, babası ile Yurdakul arasında gerçekleşen görüşmeyi şöyle aktardı: “Babam içeri girer girmez Yurdakul’a, ‘Yerin ne sıcak ama köyümüzü yakıp yıktın. Şu an kış başladı insanlarımız nerede yaşayacak’ der. Bunun üzerine Yurdakul ahlaksız bir şekilde ‘Abdullah Canan yerin ve yatağın bugün sıcak olabilir ama yarın soğuk olabilir’ diye cevap verir. Babam, ‘Tehdit mi ediyorsun? Eğer korkak değilsen; Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Mahkeme kararıyla da yakılıp, yıkılan yerleri tespit ettirdim. Yapmadıysan, aklanırsın. Bu kadar korkuya gerek yok. Eğer durum böyle değilse de, tam tersi bir şekilde iftira attı diye de dava da açabilirsiniz’ der. Bunun üzerine katil ruhlu kişilik sinirleniyor. Ve içeriye bir manga asker çağırıyor. Askerlere hitaben, ‘İyi tanıyın, bana karşı dikleşen Abdullah Canan adlı şahıs budur’ söylemlerle tehditlerde bulunur. Babam bu söylemler üzerine oradan ayrılır.”
 
‘BEDELİ NE OLURSA OLSUN…’
 
Yurdakul’la yapılan görüşmeden sonra babasının belirli aralıklarla takip edildiğini aktaran Canan, “Babam, anneme ‘Bunlar beni takip ediyor. Başıma bir iş gelebilir. Ama bedeli ne olursa olsun bunlara hukuk önünde ders vereceğim’ der. Zaten kısa bir sonra da Hakkari’ye giderken, gözaltına alınması takip edilmesinin bir sonucu olacaktır” diye ifade etti. 
 
Babasının 17 Ocak 1996’da Yüksekova’dan Hakkari’ye gitmeden bir gün önce noterde bazı resmi işlemler yaptığını kaydeden Canan, bu noter işlemlerinin ardından babasının ne zaman Hakkari’ye gideceği bilgisine ulaşıldığını belirterek, “Muhtemelen babam o tarihte de yine takip edildi. Yani 17’sinde Hakkari’ye gideceği bilgisi alınıyor. Yurdakul görevi olmamasına rağmen yol kontrolü yapıyor. Babamı orada gözaltına alıp, Yüksekova Tabur Komutanlığı’na götürüyor. O dönemde iletişim pek gelişmediği için çok geç öğrendik babamın gözaltına alındığını” dedi.
 
‘ANCAK VİNÇLE İNDİRİLEBİLİR’
 
O dönemde üniversite öğrencisi olduğunu ve durumu öğrenir öğrenmez Yüksekova’ya gittiğini söyleyen Canan, “Amcam Esat Canan’la beraber Yüksekova’ya geçtik. Yüksekova’da tüm resmi kurumlara başvurduk. Herkesle görüştük. Babamın kullandığı araç 4 gün sonra Van-Başkale karayolu üzerinde iki karakolun arasında bir uçurumdan bırakılmış bir şekilde görüldü. Bilirkişi, ‘Bu araç ancak ve ancak bu uçuruma vinçle indirilebilir’ tespiti yaptı” diye anlattı. 
 
‘BU ARACI VİNÇ İNDİRMİŞSE KİM YAPTI?’
 
Araç bulunduktan sonra dönemin Hakkari Valisi’yle görüştüğünü anlatan Canan, yapılan görüşmeyi ise şöyle anlattı: “Vali, bana ‘Yurdakul böyle bir şey yapamaz’ dedi. Bunun üzerine Vali’ye, ‘Sayın Vali bu adamın yol arama yetkisi var mı? Yok. Peki, niye yol araması yaptı. Babam şehir dışına çıkarken, polis kaydını almış. Peki, Yeniköprü Hakkari-Yüksekova-Van yol ayırımına gitmemiş, bu yol ayırımı kimin gözetiminde, devletin gözetiminde değil mi? Evet. Peki, bu yol ayırımında bu araç nasıl askeri noktayı geçti de, Van Başkale ilçesindeki bir uçurumun kenarına bırakıldı. Bu yol aramasını yapan kim?’ dedim. Savcılığın yaptığı keşif tutanağını gösterdim. Peki, iki karakol arasında bu araç bulunmuşsa, bu aracı vinç indirmişse bunu kim yaptı? Vali sustu, sadece sustu. Sustu ve hiç cevap vermedi.”
 
‘SAĞ ALDINIZ SAĞ İSTİYORUZ’
 
Babasının gözaltında kaybedilmemesi için Yüksekova Hükümet Konağı ve Tabur Komutanlığı'nın önünde eylemler yaptıklarını anımsatan Canan, “Biz, ‘Abdullah Canan’ı sağ aldınız sağ istiyoruz’ deyip eylemler yaptık. Bize saldırılar oldu. Her türlü baskıya maruz kaldık. Ama vazgeçmedik. Biz vazgeçmeyince onlar da ‘Bunlar vazgeçmeyecekler, en iyisi biz bunlara bu cenazeyi verelim’ diye düşünmüş olacaklar ki…” diye konuştu.
 
‘YÜZÜNDEKİ BENİ BİLE KESMİŞLERDİ’
 
Çetin bir mücadeleden sonra 35 günün ardından babasının cenazesinin Güldalı köyü civarında bir karakola 300 metre uzaklıktaki menfez altında bulunduğunu söyleyen Canan, “Yakın mesafeden 7 kurşunla öldürülmüştü. Boğazı kesilmişti. Babamın yüzünde bir beni vardı, hayrandım o benine, onu bile kesmişlerdi. Babamın cenazesinin bulunduğu gün bir bayram günüydü. Düşünebiliyor musunuz? Bir bayram günü size bir cenaze getiriliyor. Bunlar bilinçli yapılan şeylerdir. Yapılmak istenen şey bizlere bayramı yasaklamaktı. Zaten o günden sonra bizim evde bayram kutlanmadı” diye belirtti. 
 
‘BİR GÜÇ BUNLARI SALDI’
 
Babasının cenazesinin bulduktan sonra adalet arayışlarından vazgeçmediklerini söyleyen Canan, “Yurdakul’un dışında kimsenin babamı öldüremeyeceğini söyledik. Bunun üzerine katilleri yargılamaya başladılar. Tabur’da görev yapan itirafçı Kahraman Bilgiç savcılığa verdiği ifadede, taburda babama işkence yaptığını ve katil Yurdakul’un talimatıyla Bölük Komutanı Yüzbaşı Nihat Yiğiter tarafından öldürüldüğünü söyledi. Yine aynı şekilde Albay Kamber Oğur, olayın geliştiği yılın Şubat ayında babamın taburun revirinde başı sarılı bir vaziyette gördüğünü söyledi. Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) soruşturma açtı. Katiller, mahkeme kararıyla cezaevine girdiler ama mahkeme kararı olmaksızın cezaevinden salındı. Düşünebiliyor musunuz? Bir güç bunları saldı. Mahkeme diyor bunların içeri de olması gerekir” şeklinde konuştu. 
 
‘KARAR GÜLÜNÇTÜR’
 
Davanın mahkemeler arasında gelgitlerinden sonra Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla sanıklar hakkında beraat verildiğini söyleyen Canan, “Türkiye yargısında sonuç alamayınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurduk. AİHM, vermiş olduğu karar aynı şu şekilde: ‘Türkiye yargısının vermiş olduğu karar gülünçtür. Türkiye yargısının vermiş olduğu karara şaşırmamak gerekir. Canan’ı gözaltına alınıp işkence edenleri isimleri bellidir. Bu şahsılar Canan’ı katletmişlerdir.’ Ve AİHM, Türkiye’yi 2007 yılında mahkum etti” şeklinde konuştu.  
 
‘AİHM KATİLLERİ TEŞHİR ETTİ’
 
“AİHM kararıyla bu katiller teşhir edildi” diyen Canan, “Gün gelecek buna inanıyorum. Bu katiller bağımsız yargıçlar tarafından yargılanıp, gerekli cezalar alacaklardır. Bunları koruyup kollayan zihniyetlere, sesleniyorum; adalet bir gün size de gerekli olacak. Bu katilleri koruyup, kollamayın ve yargı önüne çıkarın. Bu katilleri, AİHM’in verdiği karar doğrultusunda yargılayın ve cezalandırın. Adaletin olmadığı yerde, cinayetler olur, katiller türer. Biz artık bu katillerin türememesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
‘ACIMIZ YANAN KOR BİR ATEŞ’
 
“Galatasaray Meydanı bu katilleri teşhir ettiğimiz bir mekandı. O yüzden yasakladılar. Peki, yüreğimizdeki acıyı ve adalet arayışımızı nasıl yasaklayacaklar” diyen Canan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu acı yanan kor bir ateş. Bu acımız ancak ve ancak gerçeklerle yüzleştirildiği ve katillerle yüzleştiğimiz gün diner. Ve inanıyorum gerçek bir adaletin önünde bu katiller bir gün yargılanacaklar.”
 
MA / Naci Kaya
 

Diğer başlıklar

20:37 Güngören’de 6 katlı binada patlama
20:32 'Hakime rüşvet suçlaması, eşine 9 milyon TL avukatlık ücreti kararı' haberine erişim engeli
20:24 DEM Parti’den tarım işçisi kadınlara ziyaret
20:17 DEM Parti komisyona sunacağı raporunun ana hatlarını paylaştı
19:30 'Barış ve halkların kardeşliği inşa edilmeli'
19:25 Abdullah Öcalan: Sürecin başarıya ulaşması için tüm gayretimi ortaya koyuyorum
19:06 BM’den Sudan’daki iç çatışmanın durdurulması çağrısı
19:01 MSD: Krizden çıkmanın yolu diyalog
17:47 Dilovası’nda 7 işçinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin rapor hazırlandı
17:46 Komisyonda 'tutanak' krizi
17:15 İsrail askerleri Filistinli bir çocuğu başından vurdu
17:11 MHP'li Yıldız: İmralı görüşmesi çok olumlu geçti
17:01 Ayşegül Doğan: Tutanaklar açık biçimde okunmalıdır
16:56 Gazeteci Aykol’un durumu stabil
16:52 Kınık Merası'nın statüsünün değiştirilmesine tepki
16:51 AKP: Kayyum uygulaması düşmeli
CHP: TMK değişmeli, eşit yurttaşlık sağlanmalı
16:37 İHD ve TİHV İnsan Hakları Haftası programını açıkladı
15:24 HPG'li Can'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:07 Wan'da şüpheli kadın ölümü
15:06 Tutuklanan öğrencilere destek eylemi: Talepleri taleplerimizdir
14:14 Zınar Altuntaş hayalini gerçekleştirdi
14:07 Komisyonda tutanakların okunmasında 'fikir' ayrılığı
14:01 Komisyon ‘İmralı ziyareti’ gündemiyle toplandı
13:19 AP Türkiye Raportörü Amor DEM Parti'yi ziyaret etti
13:06 Mêrdîn’in gizli cenneti Qurdîs’te sonbahar görüntüleri
13:03 DEM Parti Eskişehir'de halk toplantısı düzenleyecek
13:01 Artuklu Üniversitesi’nde ‘kişiye özel kadro’ alımı mahkemeden döndü
12:27 Kurtulmuş: Mühim olan İmralı ziyaretinin komisyon ile paylaşılması
12:26 BM Güvenlik Konseyi'nden Suriye’ye ilk resmi ziyaret
12:24 Tahliye edilen 30 yıllık tutsak: Kürtler özgürlüğüne kavuşacaktır
12:23 AB Komisyonu Rusya'yı kara listeye aldı
11:50 İSİG Kasım ayı raporu: 216 iş cinayeti yaşandı
11:43 Sağlıkçılar temizlikte çalıştırılmak zorunda bırakılıyor
10:04 Bahçeli'den süreç için yasal düzenleme açıklaması
10:00 Nobel Ödüllü isimler Barış ve Demokratik Toplum Konferansı’na katılacak
09:47 Ukrayna ve ABD heyeti Miami'de görüşecek
09:33 Kuvvetli yağış ve buzlanma bekleniyor
09:19 İlk ziyaretine 7 yaşında gitti, 29 yıldır cezaevindeki babasının yolunu gözlüyor
09:11 ÖHD Eş Genel Başkanı: Meseleye bütüncül hukuk çerçevesinde yaklaşılmalı
09:10 İlahiyatçı Salar: Diyanet hutbelerde süreci halka anlatmalı
09:09 Prof. Dr. Levent Köker: Çözümle Türkiye demokratikleşme sürecine girecek
09:07 TÜGVA'nın 'asimilasyoncu' projelerini kayyım finanse ediyor
09:05 Devrim komünlerle adım adım ilerliyor
09:00 04 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
03/12/2025
23:47 Tecavüz faillerine beraat!
23:43 Stutgart’ta Alevi ve Durzi halka saldırılar protesto edildi
23:03 Çocuk ölümlerini protesto eden 16 TİP'li genç tutuklandı
22:54 Amedspor Down Sendromlu Zınar’ın hayalini gerçekleştirecek
22:50 İsrail 10 yıl sonra Lübnanlı yetkililerle görüştü
21:01 Akış’ın tutukluluğuna devam kararına tepki: Darbe sürüyor
20:37 KDP, Xebat ve Lecan’a ağır silahlı güçleri yerleştirdi
20:18 BMGK 14 yıl sonra Şam’ı ziyaret edecek
20:16 Cenevre eyleminde Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü istendi
19:00 Şam’a füzeli saldırı
18:52 Serra Bucak’tan Ongözlü Köprü ve Hevsel Bahçeleri açıklaması
18:49 KHK eylemi: Arkadaşlarımız derhal görevlerine iade edilmeli
18:31 Asgari ücret için ilk toplantı tarihi belli oldu
18:24 TÖP üyeleri serbest bırakıldı
18:19 30 yıldan sonra tahliye edilen Çirik: Diğer tutsakların da özgürlüğü yakındır
18:03 Barış Annesi Aliye Timur son yolculuğuna uğurlandı
17:49 Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Akış’ın tutukluluğuna devam kararı
17:37 Kuzey ve Doğu Suriye Halklar Meclisi tüzüğünü kabul etti
17:34 Divandere'de 8 kadın öğrenci zehirlendi
17:30 İran güçleri Ezîze Mûradiyan adlı Kürt kadını gözaltına aldı
17:17 AB ülkeleri Rusya'dan gaz ithalatı yapmamak üzere anlaştı
17:13 KESK: İktidarın sadık bürokratlarına 30 bin TL seyyanen zam
16:56 HPG'li Serhat Korkmaz'ın taziyesine kitlesel ziyaret
16:49 Katledilmek istenen Yasemin Durbak'a dayanışma ziyareti
16:35 Barzani: Entegrasyon garantisi olmadan QSD'nin silah bırakması beklenemez
15:38 'Engelliler ayrımcılığa, izolasyona mahkum ediliyor'
15:37 Gazeteci Aykol'un tedavisi devam ediyor
14:47 Okullarda ücretsiz yemek davası görüldü: 3 çocuktan 1'i okuldan aç dönüyor
14:04 Erdoğan: Kürt sorunu 'benim sorunumdur' iradesini bugün de taşıyoruz
12:16 Gülistan Kılıç Koçyiğit'ten 'Bahçeli'ye darbe olur' iddiasına yalanlama
12:10 Abdullah Öcalan’dan bütüncül hukuk mesajı: Demokrasi dışı müdahale olgusu Türkiye gündeminden çıkar
12:05 İngiltere'den sürece destek
11:39 Prof. Bose’den Abdullah Öcalan’ın çağrısına destek: Taraflar bu umut anını değerlendirmeli
11:30 TÜİK'in enflasyon oranı yine düşük çıktı
11:25 Okullarda ücretsiz yemek davası: Ne bakanlık ne de yargı çocukları aç bırakamaz
11:12 Bahçeli: Süreçten asla geri adım atmayacağız
10:52 Dêrsim’de fuhuş ağı: İsim isim teşhir ederek anlattı
10:34 DEM Parti MYK toplandı
10:32 Gazeteciler raporu: Gözaltı, soruşturma tutuklama, ceza, işten çıkarmalar sürüyor
10:16 Özgür Ülke anması: Hakikat açığa çıkarsa barışa o kadar yakın oluruz
10:08 TÖP üyesi 5 kişi gözaltına alındı
10:03 Dicle Nehri'ne düşen çocuğun cenazesi bulundu
09:55 Nahit Eren'den 'transfer' müjdesi: Söylemler kulübü yıpratmamalı
09:33 Urartular'ın 'başkenti işgal' altında
09:31 Hastane yol gösterdi: İhtiyaçlarını karşılayamaz, ancak R Tipi'ne sevk edilebilir!
09:20 Dr. Gezer: Engellilerin ailelerinin kaygıları ortadan kaldırılmalı
09:19 Prof. Dr. Şebnem Oğuz: Süreç, Türkiye'nin geleceğini belirleyen bir eşik
09:17 Mêrdîn’de uyuşturucuya karşı harekete geçtiler
09:15 Öldürülen gazeteci Hakan Tosun'un ablası: Adalet yerini bulmalı
09:07 Wan’da 10 ayda 158 hak ihlali yaşandı
09:05 Gençlerden çağrı: Uyuşturucu ve fuhuşa karşı birlikte önlem alalım
09:00 Dêrazor'un bir yanı yıkım, diğer yanı inşa
09:00 03 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
00:05 Amedspor’dan SMS kampanyası
02/12/2025
23:34 'Qamişlo’dan göçertilenlerin geri dönüşü sağlansın' çağrısı
23:23 Trump'tan Venezuela ve Kolombiya’ya kara operasyonu tehdidi
23:00 AB'nin eski dışişleri şefine gözaltı
22:11 Licê’deki fuhuş çetesine karşı toplantılar yapıldı
20:36 Dicle Nehri'ne düştüğü iddia edilen çocuk bulunamadı
20:33 Savcılıktan öz savunmaya ceza istemi
20:29 Putin: Avrupa savaş istiyorsa, hazırız
20:08 BM: Sudan savaşında 14 milyon kişi yerinden edildi
20:03 Gazeteci Karabay cezaevinden çıktı
19:10 İsrail saldırılarında 257 gazeteci katledildi
18:31 Mahkeme, hasta tutsağın tahliyesini engelleyen İGK kararını yasaya uygun buldu!
18:09 223 işçinin eylemi sürüyor: Ranta geçit vermeyeceğiz
18:07 Netanyahu: Şam’dan Hermon Dağı’na kadar silahsız bölge istiyoruz
17:46 Manavgat Belediyesi soruşturmasında 19 gözaltı
17:42 DEM Parti Heyeti İmralı'dan döndü
17:34 Lacan'da gerginlik sürüyor: Gazetecilerin ekipmanlarına el konuldu
17:15 Şüpheli çocuk ölümü davasında tahliye kararı
16:41 Ankara'da Savunmaya Özgürlük Nöbeti: Adaletin sesi yeniden yükselecek
16:19 ABD Adana konsolosu DEM Parti'yi ziyaret etti
15:59 Cinsel saldırıya uğrayan çocuk mahkemede dinlenecek
15:43 Gazeteci Karabay'a ceza ve tahliye
15:31 Besta’da asker gözetiminde ağaç kıyımı sürüyor
15:27 Amed'de Jineolojî atölyeleri başlıyor
15:22 Gazeteci Aykol'un tedavisi sürüyor
14:24 Dêrsim Emek ve Demokrasi Platformu: Alevi katliamına karşı ortak irade büyütülmeli
14:10 İzmir Barosu: Avukatların çalışma koşulları adil olmalı
14:04 Danıştay'a çağrı: Okullarda ücretsiz yemek davasını kabul et
13:36 Mîdyad’ta şüpheli kadın ölümü
13:34 Mahalleliler, taş ocağı çalışmalarını durdurdu
12:45 Bakırhan: Abdullah Öcalan'la görüşülmesi sorunun siyasal zemine taşınmasını sağladı
12:42 DSİ barajında çalışan işçi yüksekten düşerek hayatını kaybetti
12:13 İmralı Heyeti Abdullah Öcalan ile görüşmek için yola çıktı
12:02 Özgür Ülke gazetesinin bombalanması protesto edilecek
12:00 Federe Kürdistan ve idaresi dışındaki bölgelerde Kürt nüfus 10 buçuk milyona ulaştı
11:57 Filozof Ceruti: Abdullah Öcalan'ın çağrısı Ortadoğu'ya örnek olabilir
11:41 Amed Büyükşehir’den Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisi açıklaması: Kararlıyız
11:36 Arap Alevileri: Suriye'deki Alevi katliamı derhal durdurulmalı
11:22 Duruşma için getirildiği Ahlat'ta 3 ay hücrede tutulacak
11:05 31 yıllık tutsağın tahliyesi Seyit Rıza'nın sözleri gerekçe gösterilerek ertelendi
11:02 Salih Müslim: Demokrasi yoksa entegrasyon da yok
11:01 Kürt mahallelerinde çete yapılanmaları
10:48 Putin ve ABD Ortadoğu Temsilcisi Witkoff Ukrayna'yı görüşecek
10:44 Bahçeli’den süreç açıklaması: Ok yaydan çıkmıştır, gemiler yakılmıştır
10:10 'Burası Kürdistan'dır' diyen Taşkesen'e sanal medya paylaşımından 4 yıl 2 ay ceza
09:40 5 kentte ‘borsa manipülasyonu’ soruşturması: 10 gözaltı
09:40 Alagöz'ün Giresun'daki maden genişletme isteği askıya çıktı
09:38 Hakime rüşvet suçlaması, eşine 9 milyon TL avukatlık ücreti kararı
09:05 Tehdit edilen eşbaşkanlar: Halkın iradesine saygı göstermek zorundalar
09:04 Mazgêrt avcıların hedefinde: Halk ve canlılar tedirgin
09:03 11'inci Yargı Paketi yarın görüşülecek: ‘Yama’ değil yeni bir İnfaz Kanunu lazım
09:03 Yerine kayyım atanan Akış’ın davası yeniden görülüyor
09:02 Yanlış restorasyon Wan'ın belleğini yok ediyor