Temelli Diyarbakır’dan seslendi: Bu zulme sessiz kalmayın

img

DİYARBAKIR – Meclisi 3 gün süreli boykot etme kararı almalarının ardından HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır’dan seslendi. Temelli, “Parlamentoya uyarı ve protesto mesajı verdik. Tüm milletvekillerine çağrımızdır; bu zulme sessiz kalmayın. Yasalardan aldığınız güçle gereğini yapın. Yapmazsanız bilin ki, kayyum size de atanmıştır” dedi. 

 
Belediyelere kayyum ataması, belediye eş başkanlarının tutuklanması ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik askeri operasyonuna gösterilen  tavrı protesto etmek üzere Meclis çalışmalarını 3 gün boykot etme kararı alan Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır'da oturma eylemi yaptı. Yenişehir ilçesinin Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünde başlanan oturma eylemi öncesi kitlesel basın açıklaması yapıldı.
 
Eyleme HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile HDP milletvekilleri Murat Çepni, Saruhan Oluç, Fatma Kurtalan, İmam Taşçıer, Feleknaz Uca, Meral Danış Beştaş, Filiz Kerestecioğlu, Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Dersim Dağ, Remziye Tosun, Garo Paylan, Ebru Günay, Ayşe Sürücü, Necet İpekyüz, Ayşe Acar Başaran, Tayyip temel, Ömer Öcalan ve Musa Farisoğulları yer aldı.
 
Yapılacak açıklama öncesinde AZC Plaza önüne çıkan bütün yollar polisler tarafından barikatlar ve TOMA tipi zırhlı araçlarla kapatıldı. DTK, HDK ve HDP eşbaşkanları, saat 12.00’de yapılacakları açıklama için beraberlerindekiler ile birlikte Sanat Sokağı’na geldi. Eşbaşkanların gelişi ile birlikte kitle “Rojava’da direnen yoldaşlara bin selam”, “Amed ya me ye, rumeta me ye” sloganları atmaya başladı.
 
Sanat Sokağı’nda bir süre bekleyen eşbaşlanlar ve beraberlerindekiler slogan, ıslık ve zılgıtlarla AZC Plaza önüne geçmek istedi. Ancak önlerini kesin polisler, Diyarbakır Valiliği’nin 'eylem ve etkinlik yasağı' kararı aldığını belirterek eyleme izin erilmeyeceği söyledi. Kararı alkışlarla protesto eden kitlenin Emniyet yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından bina önüne gitmelerine izin verildi.
 
Buradan halkı selamlayarak açıklamanın yapılacağı AZC Plaza önüne geçmek isteyen kitle, polis tarafından durduruldu. Emniyet yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından kitle, alkışlarla AZC Plaza önüne geldi. 
 
TEMELLİ KONUŞURKEN MOTOR SESİ YÜKSELTİLDİ
 
Burada açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, polis ablukasına tepki gösterdi. Temelli, “Bir polis kuşatması ve abluka altında ses düzeninden bile yoksun olarak bu şekilde bir basın açıklaması yapmak zorunda kaldık. Neden? Her zaman söylediğim gibi korkuyorlar. Onlar alışmış olabilir deliklerinde yaşamaya. Bugün gidip kayyıma baktığınızda etrafı beton bariyerlerle çevrili, kendi ininde yaşıyor. Ama biz bu abluka altında yaşamayacağız. Her türlü ablukayı mutlaka kıracağız; hem basın ambargosuna, hem de her türlü ablukaya mutlaka son vereceğiz. Bizler burada halkımızla birlikte sokaklardayız. Bu kent bizim kentimiz. O yüzden Amed, Mardin, Van ‘Ya me ye (Bizimdir)’ diyoruz. Kentimizdeyiz, halkımızla sokaklardayız. Hakikatin sesini HDP’nin sesini asla kısamayacaklar" dedi.
 
O konuşurken TOMA ve zırhlı araç motor sesi ile Temelli’nin sesi bastırılmak istendi.
 
Buna rağmen sözlerine devam eden Temelli şunları söyledi: “Bir polis kuşatması ve abluka altında ses düzeninden bile yoksun olarak bu şekilde bir basın açıklaması yapmak zorunda kaldık. Neden? Her zaman söylediğim gibi korkuyorlar. Onlar alışmış olabilir deliklerinde yaşamaya. Bugün gidip kayyıma baktığınızda etrafı beton bariyerlerle çevrili, kendi ininde yaşıyor. Ama biz bu abluka altında yaşamayacağız. Her türlü ablukayı mutlaka kıracağız; hem basın ambargosuna, hem de her türlü ablukaya mutlaka son vereceğiz. Bizler burada halkımızla birlikte sokaklardayız. Bu kent bizim kentimiz. O yüzden Amed, Mardin, Van ‘Ya me ye (Bizimdir)’ diyoruz. Kentimizdeyiz, halkımızla sokaklardayız. Hakikatin sesini HDP’nin sesini asla kısamayacaklar.
 
TBMM İNSİYATİF ALMALI
 
Dün aldığımız kararla birlikte 3 gün boyunca parlamentodaki, meclisteki çalışmalara katılmayacağız. Parlamentoya bir uyarı yaptık, bir protesto mesajı verdik. Çünkü bu ülkenin kentlerine kayyım atanırken, parlamentonun bu konuya kayıtsız kalması, duyarsız kalması kabul edilmez. Parlamento, TBMM her şeyden önce bu kayyım saldırısını kendisine yönelik kabul etmeli ve bu konuda mutlaka inisiyatif almalıydı. Geçmişte olduğu gibi bugün de kayyım rejimine karşı sessiz kalırsa aslında kendi hukuku da ortadan kalkacaktı.
 
KÜRTLERİN İRADESİNİ KABUL ETMEYEN BU DÜZENİ KABUL ETMİYORUZ
 
Kayyım şiddettir, zulümdür, demokrasiye karşı faşizmin kurumsallaşmasıdır. Bir faşist düzendir. Bu düzene her şeyden önce parlamenterler, milletvekilleri karşı çıkmalıdır. Halkın temsilcileri olarak bunu içlerine sindirmemeleri gerekir. Bu yüzden de 3 günlük eylemimizle tüm milletvekillerine çağrı yapıyoruz, bu konuda sessiz kalmayın. Bu düzene sessiz kalmayın. Bu faşist düzene, iktidarın dayattığı bu zulme sessiz kalmayın, boyun eğmeyin. İşte bu halk arkanızdadır, Kürt halkı arkanızdadır. Bu ülkenin tüm mazlumları, mağdurları, kadınları, emekçileri arkanızdadır. Yeter ki siz bu düzene karşı dik durun. İtirazınızı yükseltin. Yasalardan aldığınız güçle, yasama gücünüzle gereğini yapın. Yapmazsanız bilin ki bu kayyım size de atanmıştır.  Biz asla HDP olarak kayyım rejimini de, kayyımları da kabul etmiyoruz. Bir an önce kayyımların kentlerimizden defolup gitmesini istiyoruz. Bu kent bizimdir. Kentin sahibi kentin halklarıdır. Kürt halkıdır. Kürt halkının iradesini kabul etmeyen bu düzeni kabul etmiyoruz bir an önce arkadaşlarımızın görevlerine dönmesini istiyoruz.
 
KAYYIMLARIN GİDECEĞİ YER FAŞİZMİN ÇÖPLÜĞÜDÜR
 
Dün sevgili Selçuk Mızraklı başkanımız tutuklandı. 12 belediye eş başkanımız tutuklandı. 2016’da Gültan Kışanak, Fırat Anlı’ya yapılan muamele dün bir kez daha tekrarlandı. Bugün cezaevinde olan tüm yoldaşlarımızın, arkadaşlarımızın hiçbir suçu yok. Hepsinin özgür kalmasını istiyoruz. Biz bunu söyledikçe iktidar zulmünü artıyor, şiddetini artırıyor. Kayyım rejimin şiddetiyle tüm arkadaşlarımızı tutuklamaya devam ediyor. Bunu kabul etmiyoruz, bir kişi kalsak bile bu düzene karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Dün Selçuk Mızraklı şahsında bütün arkadaşlarımız o onurlu direnişiyle zulmün bütün görüntüsünü teşhir etmiştir. Bugün çevremizde kurulan bu abluka zulümdür, korkularının ifadesidir. Kayyım rejimi faşizmdir, zulümdür dedik. Dün başlamadı. Umumi Müfettişliklerle, Şark Islahat Planı ile başladı. Bu halkın iradesini yok sayan, Kürt halkını yok sayan, bu halkı inkar eden, dilini kimliğini iradesini inkar eden, tarihten ders almadan ısrarla bu zulmünü devam ettiriyor. Bu kabul edilemez. Kim hatırlar umumi müfettişleri? Hiç kimse. Çünkü hepsi tarihin çöplüğünde faşizmin çöplüğünde yerini aldı. Bu kayyımların da gideceği tek yer faşizmin çöplüğüdür. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın.
 
KAYYIMLARLA BİRLİKTE İKTİDARI DA SÜPÜRECEĞİZ
 
Eninde sonunda, tıpkı 31 Mart’ta olduğu gibi yine bu kayyımları da güzel kentlerimizden süpürüp atacağız. Ama bu kez yanına bu iktidarı da koyup süpürüp atacağız. Çünkü Türkiye bu iktidara mahkum değildir. Türkiye barışını, demokrasini arıyor. Bunu da mutlaka ama mutlaka bir gün gerçekleştireceğiz. Mücadelemiz bu yöndedir. Kayyım rejimine karşı mücadele bir demokrasi mücadelesidir. Tüm Türkiye halklarına sesleniyorum: Bu mücadelede Kürt halkını yalnız bırakmayın. Kürt halkının bunca yıldır vermiş olduğu mücadelenin yanında yerinizi alın. Bu onurlu mücadeleyi hep birlikte büyütelim. Bu iktidar bugün sadece ve sadece Kürt düşmanlığı ile ayakta duruyor. Artık herkes bunun farkına varmalı. Tüm Türkiye bunun farkına varmalı. Türkiye’deki bütün halklar bunun farkına varmalı. Dünya farkına vardı ama Türkiye hala sessiz. Buna sessiz kalmayın. Bu düşmanlığı ancak ve ancak Türkiye halkları, kadınlar ve emekçiler son verebilir. Gelin bu düşmanlığa son verelim. Bu iktidarın düşmanlık ve savaş politikalarına son verelim. 
 
KOMPLO ÜZERİNDEN ÇÖZÜM ARIYORLAR
 
Evet Kürt düşmanlığından besleniyorlar. Kürt düşmanlığı üzerine var ettikleri bir savaşla ayakta durmaya çalışıyorlar. Bugün Suriye’de yaratmış oldukları savaş, var etmek istedikleri işgal girişimi, Suriye’de yürütmüş oldukları kirli diplomasi, Kürt düşmanlığından başka bir şey değildir. Bu Kürt düşmanlığının bir ucu Amed’de kayyımdır diğer ucu Rojava’da, zulümdür, katliamdır, işgaldir. Bunca sivil öldü, bunca insan yerinden yurdundan edildi hala bu iktidarın başındaki insan bir Moskova ve bir Washington ile görüşerek kirli diplomasi ile Kürtleri ve kazanımlarını yok sayarak kendince çözüm arıyor. Bu çözüm değil çözümsüzlüktür. Bu kabul edilemez. Ankara anlaşması gibi bir komplo üzerinden çözüm arıyorlar. Evet yaratmış olduğu güvenli bölge üzerinden çözüm arıyor. Çözüm bunlar değildir. Çözüm Suriye halklarının birlikte üreteceği şeydir. Çözüm, siyasi çözümden geçer. Suriye halklarının birlikte var edebileceği, demokratik bir anayasadan, demokratik bir rejimden geçer. Biz ancak buna katkı sunabiliriz.
 
KÜRTLERİN KAZANIMLARINI BARINDIRMAYAN HİÇBİR ŞEYİ KABUL ETMİYORUZ
 
Toprak bütünlüğü deniliyor. Sürekli olarak bu dile getiriliyor. İlk yaptıkları şey Suriye’nin toprak bütünlüğüne saldırmak. Her ülkenin toprak bütünlüğü geçerlidir. Ama o toprak bütünlüğünün içinde nasıl yaşadığınız da önemlidir. Hiçbir ülkede zulmü kabul etmiyoruz. Hele hele 100 yıldır Kürtlere karşı sürdürülen zulmü kabul etmiyoruz. Bu zulme son verme zamanı gelmiştir. O yüzden bugün önce Washington sonra Moskova ile ortaya çıkmış olan içinde Kürtlerin haklarını barındırmayan, Rojava halklarının kazanımlarını barındırmayan hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Ateşkes olmalı evet. Ama bu ateşkes koşullarında nasıl bir çözüm olacağını da konuşma zamanıdır. Şimdi küresel bir meseleyi konuşuyoruz, Kürt meselesi küresel bir meseledir. Bu meselenin çözümünün muhatapları ile aramak zorundayız. Bu meselenin muhatabı Türkiye’de kuşkusuz Sayın Öcalan’dır. Bu meselenin küresel muhataplarını var edip çoklu diyalogu bir an önce geliştirmek zorundayız. Çözüme dair masaları kurmak zorundayız. Demokratik çözüm ve demokratik anayasa için.
 
SURİYE’DE BARIŞ, TÜRKİYE’E BARIŞ DEMEKTİR
 
Türkiye’de Suriye’de ve dünyanın her yerinde tüm Kürtlerin haklarını savunmak aslında demokrasi ve onurlu bir barış mücadelesidir. Buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Meclise çağrı yapıyorum. Kayyım rejimine karşı gelecek hafta Meclis'te önergelerimiz olacak. Burada bir demokrasi imtihanından geçecek Türkiye. İşte orada nasıl tavır alacağınız aslında tamamıyla Türkiye’nin geleceği açısından kritik öneme sahiptir. Buradan tüm Türkiye halklarına sesleniyorum. Bugün Suriye’de barış, Türkiye’de barış demektir. Suriye konusunda ve bugün Kürtlere yönelik savaş ve zulüm politikaları konusunda alacağınız tavır aslında demokrasi ve barış konusundaki tavrınızdan başka bir şey değildir.
 
GEL DEMOKRASİYİ VE ONURLU BARIŞI İNŞA ET
 
Şimdi dayanışma zamanıdır, şimdi faşizme karşı omuz omuza mücadele etme zamanıdır. O yüzden önce tüm seçilmişlere sonra tüm Türkiye halklarına seslenmek istiyorum. Buradayız omuz omuza faşizme karşı mücadele ediyoruz. Gel bu omuza güç kat, gel Türkiye’yi değiştir, gel demokrasiyi ve onurlu bir barışı inşa et. İnanıyorum ki burada onurlu bası emekçileri sayesinde tüm ablukaya rağmen Türkiye’de dünyada mutlaka duyacaktır."
 
KOÇYİĞİT: HÜKÜMET KANDAN NEMALANIYOR
 
Temelli’nin konuşmasının ardından HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit konuştu. Koçyiğit, belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınıp tutuklanmasını kınadı. 
 
Kayyum politikalarına karşı mücadele edeceklerini belirten Koçyiğit, Bu AKP, MHP ve Saray rejiminin kendi iktidarı, kendi bekası için, kendi saltanatını yaşatmak için Kuzey ve Doğu Suriye’ye savaş ilan etmesi, içerde Kürtlerin yoğun yaşadığı Kürdistan’daki belediyelere kayyum ataması, halkımızın iradesi olan belediye eş başkanlarımızı, meclis üyelerimizi tutuklaması şunu gösteriyor. Bu hükümet savaştan kandan gözyaşından nemalanıyor. Barış diye bir mantığı yok. Çünkü biliyor çözüm dediği anda çökecek, barış dediği an kendisi bitecek" diye konuştu. 
 
İktidarın bu ülkede bırakalım demokratikleşmeyi normalleştiğinde bile o koltuklarda oturamayacaklarını çok iyi bildiğini söyleyen Koçyiğit,  Bu yüzden içeride Kürde vur, dışarıda Kürde vur politikasıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Ancak bunu iyi bilsinler Kürtler yüzyıl önceki Kürtler değil. Yüz yıl önce uluslararası güçler Kürtleri 4 bölgeye böldü, anavatanında sınırlar çizdi. Bir ülkeden başka bir ülkeye pasaportla geçer hale geldi. Oysaki tek bir ülkeydi. Adı Kürdistan’dı. Bugün AKP, Şark Islahat Planı’nın güncel halini, ÖSO dediğimiz, bugün kendilerine Milli Ordu dedikleri IŞİD artığı, El Nusra artığı çeteler eliyle bölgede yürütüyor. Bu insanlar gittikleri yerlerde evleri talan ediyorlar. İnsanları katlediyorlar. Yetmiyor bir elinde Rabia, bir eliyle kurt işareti yaparak halka korku salmaya çalışıyorlar. Peki soruyoruz, yüz bin kişilik ordu ile Suriye’ye girdiniz, Suriye’de toprak elde etmek istiyorsunuz. Peki siz Suriye ye gidip toprak elde etmek için bölücü olmuyorsunuz da, Suriye’nin öz evlatları kendi topraklarını savundukları için, birlikte yaşamak istedikleri için, Suriye’nin birliğini esas aldıkları için nasıl terörist oluyorlar?” diye sordu.
 
BAŞ: HALK DÜŞMANI BUNLAR
 
Koçyiğit’ten sonra Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da kısa bir konuşma yaptı. Baş, seçilmişlere dönük zorbalığa karşı onlarla omuz omuza olduklarını ifade etti. 
 
İktidarın bilindik ve bayatlamış bir politikası ile tekrardan karşı karşıya olduklarını söyleyen Baş, “AKP, Kürt halkı ne zaman tokat attığında aynı politikaya başvuruyor. Bu iktidar, bir kez daha hem içeride hem dışarıda Kürtleri hedef tahtasına yerleştirerek, Türkiye'de şovenizm, ırkçılık estirerek, kendi iktidarını koruma kaygısı içerisine girmiş durumda. Burada Kürt emekçilerine ve direnen Kürt halkına selamlarımızı iletiyoruz. Maalesef Türkiye'de iktidar koltuğuna oturanlar, halkları birbirine düşmanlaştırmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Halk düşmanı bunlar. Ama bütün Kürt halkı bilsin ki, Türkiye'de Kürtlerle barış, kardeşlik, dayanışma duygularıyla, kalbi Diyarbakır'da atan milyonlarca emekçi var. Ve onlar bu ablukanın kırılmasında görev üstleneceklerdir. Türk ve Kürt kardeşliğini bozabilecek hiçbir güç yoktur. Mutlaka barış, kardeşlik, özgürlük kazanacaktır” diye belirtti.
 
ÖZTÜRK: EN ÖNEMLİ ŞEY BİRLİKTİR
 
DTK Eş Genel Başkanı Berdan Öztürk ise, Rojava’daki işgal ve Amed, Van, Mardin büyükşehir belediyelerine atanan kayyumun Kürt düşmanlığının bir göstergesi olduğunu ifade etti. 
 
Öztürk, “Bakın Kürtler Rojava’da statü sahibi olmasınlar diye kendilerini Putin’in, Trump’ın ayağına atıyorlar. Kalkıp bize de diyorlar ki Kürtler kardeşimizdir. Bu nasıl kardeşliktir. Kürtler statü sahibi olmasın diye Trump’ın,  önünde kendini rezil ediyorsun. ÖSO çetelerini Rojava’ya gönderip insanlık dışı katliamlar yapıyorsun. Sonra da diyorsun ki kardeşiz. Biz böyle bir kardeşlik yapmayız. Kardeşliğimiz halklarladır. Bu zihniyet nerede Kürt kazanımları varsa saldıracak, dört parça Kürdistan halkı bunu böyle bilsin. Kürtler statü sahibi olmasın diye ellerinden geleni yapacaklar. Bugün Rojava’yı ve operasyon adı altında Güneyi işgal ediyorlar. Kürtlerin bu tekçi, faşist zihniyet karşısında bir an önce birliğini oluşturmaları gerekir. Dört parçanın tek ses olup tepkilerini vermesi gerekir. En mühim şey birliktir, birliktir, birliktir” diyerek konuşmasını noktaladı. 
 
ÇİFTYÜREK: ULUSAL BİRLİĞİ GERÇEKLEŞTİRELİM
 
Eylemde konuşan bir diğer isim olan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ise, şunları söyledi: “Tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Kürt güçleri demokrasinin gücüdür, gelin destek verin. Kürtlere, tüm Kürt partilerine çağrımdır. Kuzey Kürdistan’da Çin işkencesi gibi her gün başkanlarımızı gözaltına alıyorlar. Rojava’yı parçaladılar. Kürtler partilerinin menfaatlerini bırakıp ulusal birliğin menfaatini gözeterek bir an önce ulusal birliği gerçekleştirelim.”
 
OTURMA EYLEMİ
 
Konuşmaların ardında oturma eylemine geçildi. Düdükler çalınıp, şarkılar söylenen eylemde sık sık "Bijî berxwedana Rojava", "Bijî Kurdistan", "Selçuk Mızraklı rûmete me ye"  sloganları atıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren oturma eyleminin sonlandırılması akabinde kitlenin toplu olarak dağılmasına polislerce izin verilmedi. Sanat Sokağı'na çıkan yollar kapatılarak kitle gruplara bölündü.
 
Kitlenin dağılmasına rağmen oturma eyleminin yapıldığı alana çevresinde çevik kuvvet ekipleri ve TOMA araçları konumlandırılmaya devam edildi.
 
 
 

Diğer başlıklar

11:06 Zafer işareti gerekçesiyle seçim görevi iptal edildi
10:42 Kantinden para ile satın aldıkları eşyalara el konuldu
10:41 Agrobay işçileri ilk kazanımlarını elde etti
10:29 Cisim patlaması raporu: Dayan ailesi mağdur edildi
10:23 Ertak: Şirnex'te 2004 ruhuyla sandık başına gidelim
09:37 DEM Parti'ye destek yürüyüşü
09:13 Gazeteci Ahmet’in akıbetine dair 156 gündür açıklama yok
09:12 Tutsaklar 123 gündür açlık grevinde
09:11 DEM Parti Cihanbeyli için seferber
09:09 Xinûs eşbaşkan adayları: Herkese eşit hizmet vereceğiz
09:08 Abdullah Öcalan'ın avukatı: CPT güven veren bir kurum olmaktan çıktı
09:07 Wêranşar DEM'den yana
09:06 Ebexliler 2019’un hesabını soracak!
09:04 'Taşıma' hilesine karşı binlerce hareketli seçmen başvurusu
09:02 Tutsak yakınlarından hukuksuzluğa karşı dayanışma çağrısı
09:01 Tuncel: Sandığa gidelim, gasp edileni geri alalım
09:01 28 MART 2024 GÜNDEMİ
08:51 Ahlat T Tipi’nde provakatif saldırı
08:42 Beyaz Saray’dan İsrail’i görüşmeye ikna çabaları
27/03/2024
23:59 Riha’da kitlesel halk buluşmaları: Halka hizmet DEM Parti ile gelecek
23:56 Halk buluşması mitinge dönüştü: Hiçbir kuvvet Êlih’in kafasını karıştıramaz
23:22 Riha’da gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı
21:41 Barikat Riha’dan DEM Parti’ye destek yürüyüşü
21:34 Agirî ve Wan'da gençlik şöleninde tecrit vurgusu
21:08 Serüven Kültür Dünya Tiyatro Günü’nde sokakta
20:53 Memurlar AKP çalışmalarına götürülüyor
20:36 Mêrdîn adayları sahada: Sesimiz sandıklardan güçlü çıkmalı
20:30 Tiyatro oyuncularından DEM Parti’ye destek
20:22 Haber Sen: TRT anayasal suç işliyor
20:05 Zana: İmralı kapıları açılsın
19:47 Emine Şenyaşar’ı ziyaret etmek isteyen EMEP’lilere engel
19:43 İzmir'de kadın katliamları protestosu: Örgütlenelim
19:38 Colemêrg’teki final mitingine kitlesel yürüyüşle çağrı yapıldı
19:15 İstanbul’da çok sayıda gözaltı
19:09 KHK eylemi 287’nci haftasında
18:54 Sêrt’te silahlı kavga: 4’ü ağır 8 yaralı
18:28 Bodrum’da kadınlar çocuk istismarını protesto etti
18:04 Erdoğan Êlih’de Ankara ve İstanbul için oy istedi
17:57 İHD Ankara Şube Ekoloji Komisyonu Yıllık Ekoloji Raporu’nu açıkladı
17:02 Türkdoğan TİHV ve İHD’yi ziyaret etti
16:51 DEM Partili adaylar: Adana için yeni bir tarih yazma vakti geldi
16:49 DEM Parti seçim çalışmasında: 1 Nisan'da zaferi kutlayacağız
16:47 Zana'dan Adalet Nöbeti'ne ziyaret: Annelerin mücadelesi olmasa dilimiz yok olurdu
16:38 Eğitim Sen: Cumhur İttifakı adayları okullarda propaganda yapıyor
16:22 Erdoğan Amed'de: Bu kardeşinize yüzde 28,5 oy çıkmışsa durup düşünmemiz lazım
15:50 Hatimoğulları'ndan Erdoğan'a: Çık sen kendini ıspatla
15:47 Emekliler: Sandıkta hesap soracağız
15:40 ÖHD, Marmara Bölgesindeki cezaeevlerine dair raporunu paylaştı
15:37 Hareketli seçmenler Muğla'dan yola çıktı
15:15 Mahkeme kararı verdi: Devletin öğrencilere yemek sağlama yükümlülüğü yoktur
15:12 Trabzon’da göçük: 3 işçi yaşamını yitirdi
15:10 Uçar: Bu seçim Şêx Seîd'e hakaret edenler ile Şêx Seîd'in torunları arasında
14:49 Belediyeden 'Yardıma muhtaç' kuyumcuya 70 bin TL yardım!
14:43 Cezaevinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı
14:30 Bayındır Qereyazî’de: Bu seçim, Kürtlerin dili, kimliği için referandumdur
14:20 DEM Parti'den Elkê'de sandık güvenliği eğitimi
14:18 Türkiyeli yetkili: Rusya saldırganlarını tutuklama talebi yoktu
13:49 Hrant Dink davası sanığı: İstihbaratı cinayetten bir gün sonra almış gibi rapor düzenledik!
13:44 Çewlig'de miting
13:40 Akkuyu'da maaşlarını alamayan işçiler iş bıraktı
13:28 Öğrenciler Erdoğan’ın mitingine taşındı
13:16 Baro ve STÖ’lerden CPT’ye İmralı çağrısı: Çözüm için adım atın
12:54 Açlık grevinde olan 5 tutsağa hücre cezası
12:37 Licik bilirkişi raporu: Zehirli kimyasalın Fırat’a taşınma riski var
12:18 Yargıtay Başkanı 6'ncı turda da seçilemedi
12:02 YNK: Kerkük'te Türkmen Cephesi ile anlaşan KDP ulusal değerleri sattı
11:35 Bakırhan: Üçüncü yol ağacının altında birleşelim
11:13 Yaşlı nüfus 5 yılda bir buçuk milyon arttı
11:00 Sınırdaki saldırılarda 10 kolber yaralandı
10:28 Roboskîliler: AKP'ye giden her oy üstümüze bomba olarak yağacak
10:27 Şirnex ve Riha'da ev baskınları
09:52 Hezro kırsalında askeri operasyon ve abluka
09:23 HRW ve Yurttaşlık Derneği: Depremle ilgili yetkililerin soruşturulmasına izin verilmeli
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 155 gündür haber yok
09:09 Açlık grevi eylemi 122'nci gününde
09:08 'Bize ulaşan herkesi sandığa taşıyacağız'
09:07 Kayyım kadın merkezini yıllık bin 500 TL'ye kiraya verdi
09:06 AKP'liler ‘oy verme’ sözü karşılığında rüşvet dağıtıyor
09:04 Eşbaşkan adaylarından 'sandığa sahip çık' çağrısı
09:04 DAİŞ saldırıları: 2015 öncesi konumuna dönmek istiyor
09:03 Ege'den binlerce kişi kayyımları göndermeye gidiyor!
09:02 Hak savunucuları: Yıldız'ın tutuklanması insan hakkı ihlalidir
09:02 Kuzey ve Doğu Suriye'de yerel yönetim
09:01 Ayşe Gökkan: Merhamet dilemiyor, ataerkil yargıya baş eğmiyoruz
09:00 Dilovası’nda seçmenler değişim için sandığa gidecek
09:00 27 MART 2024 GÜNDEMİ
26/03/2024
23:59 Zana: Kürt halkı baskılara karşı boyun eğmedi, eğmeyecek
23:52 30 yıl sonra 'Bijî berxwedana zindanan' sloganıyla karşılandı
23:02 WHO: Dêrazor’daki saldırıda bir çalışanımız yaşamını yitirdi
22:50 Mêrdîn’de kayıp gencin cesedi suda bulundu
22:35 Hezex’te coşkulu halk şöleni
22:06 Mêrdîn’de çalışmalarını hızlandıran adaylardan ilçe ve köy ziyaretleri
21:18 Kerboran’da yurttaşlardan AKP’li belediyeye tepki
20:54 Agrobay işçileri: Emeğimiz ve alınterimizi istiyoruz
20:45 Uçar: Atacağımız her adım herkesin geleceğini belirleyecek
20:15 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 62’nci gününde
20:07 Akademisyen Sirman serbest bırakıldı
19:25 Xana Axpar'da husumetli aileler barıştırıldı
19:00 AKP’nin Amed adayları oy karşılığında BİM kartı dağıtıyor
18:19 Ankara’da bir öğrenci yaşamına son verdi
17:51 DEM Parti'den Silopiya’da konvoy ile mitinge çağrı
17:42 ‘DEM Riha’ya, Riha DEM Parti’ye çok yakışacak’
16:21 Zana: Belediyeler zihinlerin temizlenmesi için önemli bir yer
16:15 Keskin ve Yarkın hakkında ceza istemi
16:05 Adalet Nöbeti’nde mücadele vurgusu
15:52 Colemêrg'teki polis şiddetine dair soru önergesi
15:32 DEM Parti sahada: İrademizi kayyımlardan geri almaya geliyoruz
15:20 DEM Parti hasta tutsaklar için Meclis araştırması istedi
15:17 Riha’da bir kadını katletme girişimi
14:54 Öğretmenevi’ndeki yolsuzlukla ilgili davada savcı değişikliği!
14:43 Sedyeyle cezaevine götürülen Yıldız için AYM'ye başvuru
14:27 516 isim ve kurumdan DEM Parti’ye destek açıklaması
14:26 Akademisyen Sirman'ın telefon görüşmesi suçlama konusu
14:17 Eski vekil Demirel ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ beraat etti
13:54 Kameraman Akkaya’nın tutukluluğunun devamına karar verildi
13:52 Tarihi Mêrdîn'de istinat duvarı çöktü
13:28 Yargıtay seçimleri: 5'nci turda da sonuç çıkmadı
13:18 Gazeteciyi hedef gösteren Yeni Şafak muhabirine tazminat cezası
12:30 DEM Parti'den Ahmet Saymadi'ye ilişkin açıklama
12:10 Kavak S Tipi’nde keyfi disiplin cezaları
11:35 3 yıldır haber alınamayan Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusu
11:14 Hatay'da sağanak ve fırtına: Konteynerleri su bastı, çatılar uçtu
10:57 Bakırhan’dan Erdoğan’a: Muhatap Newroz alanlarındaki milyonlardır
10:45 Öcalan’ın özgürlüğü için 3 milyon imza toplandı
10:21 KYK yurdunda şüpheli ölüm
10:03 Kaçak maden ocağında iş cinayeti
10:00 Churchill House’da Newroz resepsiyonu verildi
09:57 Bedlîs ve Tetwan'da eğitime bir gün ara verildi
09:40 Şirnexli kanaat önderleri: DEM Parti'ye sahip çıkalım
09:31 Dünya Tiyatro Günü: Kürt oyuncular yasaklara direniyor
09:19 Gençlerin umudu DEM Parti!
09:12 Kürt gazeteci 154 gündür KDP istihbaratının elinde
09:10 Cezaevlerindeki açlık grevi eylemi 5'inci ayına girdi
09:09 Sönük: Kadın iradesini tanımayanlara cevabı 31 Mart'ta vereceğiz
09:06 '31 Mart zaferinin resmini Newroz’da verdik’
09:04 Katledilen 7 sivil için de ‘zaman aşımı' kararı alınmış!
09:04 Eşbaşkan adayları Bedlîs'te tempoyu arttırdı
09:03 Dep için bin hareketli seçmen hedefi
09:02 Dêrgul'de seçmene asker baskısı
09:01 Gazeteci Drewş: KDP Türkiye'ye gardiyanlık yapıyor
09:01 'Dilovası'nı kadının rengiyle görünür hale getirelim'
09:00 Qamûşan ve Pazarcix’ta rüzgar DEM'den yana
09:00 26 MART 2024 GÜNDEMİ
25/03/2024
23:59 AKP Şirnex’te gıda kolisi dağıtmaya başladı
22:44 Moskova’daki saldırıda 139 kişi hayatını kaybetti
20:53 Demokratik kurum ve partilerden Agrobay işçilerine destek açıklaması
20:37 Cezaevinden izinli çıkan Uğur Falay, 2 kadını katletti
20:32 Şenyaşar ailesine Halkevleri ve KESK’ten destek
19:43 Serêkanîyê’de halk buluşması mitinge dönüştü
19:37 DBP Eş Genel Başkanı Uçar, Dêrsim’de halkla buluştu