Temelli: Kürtlerle düşman değilsen, bu savaş ve zulüm neden?

img

İZMİR – Partisinin İzmir İl Örgütü önünde yapmak istediği savaş karşıtı açıklamanın engellenmesi ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılara değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Kürtlerle düşman değilsen bu savaş ve zulüm neden?" diye sordu. Temelli, "Kobane’de IŞİD'i Suriye Demokratik Güçleri dediğimiz güçler durdurmuş ve dünyayı bir felaketin eşiğinden kurtarmıştı. Böyle mi ödüyorsunuz minnet borcunuzu?" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin İzmir İl Örgütü’nün kayyumlara karşı toplumsal dayanışma temalı “Demokrasi İçin Buluşuyoruz” şiarıyla il binasında basın toplantısı düzenledi. HDP Muğla, Manisa, Aydın, Denizli, Antalya ve İzmir İl ve ilçe yöneticilerin katıldığı açıklama yurttaşlar parti binası içine sığmadı.

Kitle bina önüne çıkarak, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli karşılamak isterken polis valiliğin 15 günlük eylem ve etkinlik yasağını ileri sürdü. Ardından polis, Eş Genel Başkanı kitleden ayırdıktan sonra kitleyi kalkanlarla il binası içine koydu. Duruma tepki gösteren yurttaşlar, parti binası camlarına çıkarak, "Biji Berxwedana Rojava","Direne diren kazanacağız" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı. Kitle ardından il binasında toplantı salonuna geçti.

Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli öncelikle parti binası önünde yapılmak istenen basın açıklamasının engellenmesine tepki gösterdi.

Temelli’nin gündeme dair değerlendirmelerde bulunan konuşmasından satır başları şöyle:

“Biraz önce parti il binamızın önünde yaşananları bütün dünya gördü. Gördükleri sizin gücüdür ve onların korkusudur. Binlerce polisi yığmışlar basın açıklamasından ve mitinglerimizden korkuyorlar. Bir araya gelmemizden, yan yana gelmemizden ve hakikatin sesinden korkuyorlar. Bu korku onların ecelidir. O denli acize düşmüşler tükenmişler. Bugün bu ülkenin bütün kentlerinden valilik kararıyla basın açıklaması yapılamaz diye karar alıyor. Emniyet güçleri ve emniyet müdür yardımcıları bu kararı uyguluyor. Bu karar anayasaya aykırıdır. Bu karar başlı başına bir suçtur. Bende buradan diyorum bu suçtan yargılanacaksınız. Tüm bunların hesabını soracağız.

'SAVAŞA KARŞI SESİMİZİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DUYURACAĞIZ'

Şimdi çok önemli nedenimiz var bu savaşı durdurmak. Barışın sesimiz ne kadar güçlü çıkarsa bu savaş o kadar çabuk biter. O yüzden de Türkiye'nin her yerinde savaşı durdurmak ve mücadele etmek için sessimizi mutlaka yükseltmeliyiz. Bu savaşa karşı çıkıyoruz. Çünkü bu savaşın haklı nedeni yok ama bu savaş hukuksuz, haksız ve vicdansızdır. Bu savaşa karşı çıkanların sessi çıkılmasın diye her gün bu ülkede şiddetin sessi yükseliyor. Talimatla çalışan mahkeme savaşa karşı çıkanları gözaltına alıyor ve tutukluyor. Tüm bunlara karşı asla yılmayacağız. Geri adım atmayacağız. Savaşa karşı sessimizi daha güçlü bir şekilde her yerde duyuracağız.

'SAVAŞA SAVAŞ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Diyorlar ki ‘buna savaş demeyin’. Ne diyelim? Ordunun yarısı ülkenin güney sınırında. Ordunun 3'te biri Suriye'ye girmiş. Kendi bakanları ve milletvekilleri savaş diyor. Bizzat kendisi fetih diyor. Biz savaş işgal deyince 'hayır' demeyin diyorlar. Niye demeyelim? Biz savaşa savaş diyeceğiz ki bu savaşı durdurabilmek için tüm savaş karşıtları yan yana gelsin. İşte bundan korkuyorlar. Çünkü bu ülke savaşı istemiyor. Bu ülke barışı istiyor. Bir arada yaşam iradesi ancak barışla mümkün kalınabilir. Oysa bu iktidar savaştan besleniyor. Savaş politikalarıyla ayakta durmaya çalışıyor. Ayakta duramayacaklar. Öyle bir çökecekler ki bir daha da ayağa kalamayacaklar.

'KÜRTLERLE DÜŞMAN DEĞİLSEN BU SAVAŞ VE ZULÜM NEDEN'

Savaştan beslenenler tüm halka zulmü ve şiddeti dayatmaya devam ediyorlar. Bu savaşın olmaması gerektiğini 10 yıldır söylüyoruz. 10 yıldır Suriye üzerinde hayal kuranlar, Emevi Camisi’nde namaz kılanlar bu alt emperyal hevesleriyle aslında Türkiye'yi bir uçurumun kenarına getirdiler. Şimdi de bu uçurumun kenarından ülkeyi aşağıya itmek istiyorlar. Sadece Türkiye için değil Suriye için de aynı şey geçerlidir. Suriye halkları da bugün zulüm ve savaş altındadır. Ölümle yüz yüzedir. Tüm bunların müsebbibi bu iktidardır. Bu iktidarın Kürt düşmanlığıdır. Şimdi çıkmış diyor 'biz Kürtlerle düşman değiliz. Biz Kürtlere düşmanlık yapmıyoruz. Kürtler bizim kardeşimizdir'. Peki bunca ölen kimdir? Efrin'de 175 bin kişi, bugün Suriye'de Rojava'da 275 bin kişi yerinden yurdundan oldu. Bunun 70 bini çocuk. Peki Kürtlerle düşman değilsen bu savaş ve zulüm neden? Bu kadar ölüm neden? Şuan 211 sivil ölmüş durumda. Kimyasal silahla öldüğü söylenen insanlar var. Onların görüntüleri var. Suriye'de barışı savunan insanlar zalimce katledildi. Bunun görüntüleri var.

'DURUM BU KADAR VAHİMDİR'

Uluslararası kamuoyu nezdinde bir çetenin işlemiş olduğu suçlar bugün Türkiye Cumhuriyeti ile anılıyor. Durum bu kadar vahimdir. Tüm bunun arkasında yatan Kürt düşmanlığıdır. Çünkü Kürt düşmanlığı üzerine bir siyaset, bir iktidar yaratmaya çalıştılar. Kürtler ve Türkler bir arada yaşamaya çalışıyorlar. Bir arada yaşamaya devam edecekler. Sayın Öcalan'ın dediği gibi 'Kürtler Türksüz, Türkler Kürtsüz olmaz'. Olmayacağız ama öyle kardeş hukukuyla değil. Eşit yurttaş temelinde tüm haklarımız ve statülerimizle bir arada olacağız. Bu düşmanlık tohumu ekmeye çalışanlar da nasıl ki kayyumları süpürdüğümüz gibi bunları da süpüreceğiz. Bunları tarihin çöplüğünde, faşizm çöplüğünde ve o utanç tablosunda yerlerini alacaktır.

'DÜNYAYI FELAKETİN EŞİĞİNDEN KURTARMIŞTI'

Kürt düşmanlığından gözleri o kadar kararmış ki bu selefi ve cihatçı gruplarla birlikte her türlü katliama göz yumuyorlar. Efrin'de yaptılar, uyardık. Efrin Efrinlilierindir dedik. Bu ÖSO'cu çetelerle olmaz dedik. Dinlemediler. Bu ÖSO dediğimiz çete İŞİD ve El Kaide artığıdır. Üzerlerindeki kıyafetleri değiştirdiğine bakmayın. Bu çetelerden medet umanlar şimdi selefi bir kuşak yaratma peşinde. 800 IŞİD'li kaçmış nerede olduğu bilinmiyor. Dünya yeniden bir felaket eşiğine sürükleniyor. 12 bin IŞİD'li yarın akıbeti ne olacak bilinmiyor. İdlib'te 10 binden fazla bu selefi gruba ait çete var. Bunların aileleri ile beraber toplam 70 bin kişi var. Bunların ne olacağı bilinmiyor. Yani Ortadoğu'da Türkiye'yi neyin beklediğini bilinmiyor. Oysa Rojava'da huzur ve barış vardı. Selefi gruplar yenilmişti. Kobane’de bunları tam da işte bugün Suriye Demokratik Güçleri dediğimiz güçler durdurmuştu. Dünyayı bir felaketin eşiğinden kurtarmıştı. Böyle mi ödüyorsunuz minnet borcunuzu?

'NEDEN MEKTUBA CEVAP VERMİYORSUNUZ?'

Almışlar ellerine bir harita o bölgeyi ele geçirip orada inşaat yapacaklarını söylüyorlar. İşte bunların aklının çalıştığı tek şey budur. Bunlar beton akılıdır. Bunlarda beyinin sıvası kalmamıştır. Çimento dökmüşler. Akılları fikirleri inşaat. İnsanları yerinden yurdundan edecek. İnşaat sektörünü kurtaracak. Oraya bu selefi gruplarla beraber Suriyeli mültecileri yerleştirecek aklınca. Bir taşla bir kaç kuş vuracak.  Bu başlı başına Cenevre Sözleşmesi’ne göre suçtur. Nasıl bu ülkeyi bu hale getiriyorsunuz? O yüzden ben bu ülkede bütün halklara bütün haysiyetli yurttaşlara sesleniyorum. Kürtleri yalnız bırakmayın. Onurunuza ve geleceğinize hep beraber sahip çıkın. Bugün bütün dünya savaşın durması için kınama mesajı yayınlıyor. Kınama yetmez. İnisiyatif alınmalıdır. Uluslararası kurumları, uluslararası sağlık örgütünü ve herkesi göreve çağırıyoruz. Biran önce bu insanlık dramına son verelim. Türkiye bu itibarsız dış politikadan biran önce kurtulmalıdır. Bu başlı başına bir zulüm ve şiddetidir. Türkiye bunu hak etmiyor. Bu mektupları hak etmiyor. Bir Cumhurbaşkanına bu mektup nasıl yazılır? İşte ülkenin sürüklendiği durum budur. Her türlü itibarsızlığa açığız. Dilim varmıyor, bu denli itibarsızlaştığımız tarihte görüşmemiştir. 9 Ekim’de mektup gelmiş, bugün ayın 17'si neden cevap vermiyorsun? Bu nasıl bir kabullenmedir? O mektupta yazılanları kabul mü ediyorsunuz? Bütün efelenmeniz masum insanlara. Bugüne kadar yapılanlar altında sadece kendisi ezilmiyor. Sadece iktidarı ezilmiyor. Bütün ülkeyi eziyor. O yüzden bu ezilmeye itirazımız var. O yüzden kabul etmiyoruz. Ne Trump'ın mektubunu ne de bu iktidarı kabul etmiyoruz.  

'HERKESİ FAŞİZME DUR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Bugün bu savaş Kürtleri Kürt halkını mağdur ettiği kadar bütün halklarımızı mağdur ediyor. Şiddet her yerde. Demokrasinin önü kesilsin diye, bu ülke bu otoriter rejime mahkum olsun diye bu savaş dayatılıyor. Demokrasiden kaçanlar demokrasi isteyenlere karşı adeta bir şiddet seliyle o demokrasi isteyenlerin önüne katıp yok etmeye çalışıyor. Edemeyecekler. Tıpkı geçmişte olduğu gibi bugünde en güçlü şekilde direneceğiz. Omuz omuza barış deyip mutlaka savaşa, bu iktidarın zulüm ve şiddet politikasına karşı çıkacağız. Eğer bugün itiraz etmesek ve karşı çıkmasak kimsenin şüphesi olmasın bu zulüm herkesin kapısını çalar. Herkese bu zulmü dayatır. Bugün savaşa dur demek topyekun bir hak mücadelesidir. O yüzden herkesi demokrasi cephesinde, demokrasi ittifakında faşizme karşı buluşmaya çağırıyorum.

'3 ŞEYE SON VERİLMELİDİR'

Meclise sesleniyorum, orada bir partinin milletvekili değilsiniz. Önce halkın temsilcilerisiniz. Halkın yararına olmayan sırf iktidarın çıkarı uğruna ellerinizi kaldırıp indiremezsiniz. Bu halk o elleri kırmasını çok iyi bilir. O yüzden ülkemizin geleceği için ve Suriye'nin geleceği için siyasi çözüm üretmek zorundayız. Cumhurbaşkanın ve bakanlarının düştüğü durum ortadadır. O yüzden biran önce meclis inisiyatif almalıdır. Meclis 3 şeye son vermelidir. Bir savaşa son demelidir. Bu savaşı biran önce bitirmelidir.  İki kayyum rejimine son vermelidir. Bu kayyum anlayışına son vermeli. Üç tecride son vermeli ve sayın Öcalan ile biran önce görüşülmelidir. Bu 3 son bu ülke için yeni bir başlangıç olacaktır. Tecrit, kayyum ve savaş politikalarına devam ederseniz bu ülkenin geleceği felaketten başka olmaz.

'SOKAKLARDAN ÇEKİLMİYORUZ'

Bugün burada çok daha kalabalık bir şekilde gelip miting yapacaktık. Şimdi yerlerimize döndüğümüzde neredeysek her yerde sesimizi yükseltiyoruz ve her kapıyı çalıyoruz. Bu 3 sondan kurtulmak için, demokrasi için ve onurlu bir barış için 7/24 çalışıyoruz. İstedikleri kadar basın açıklamalarını yasaklasınlar ya da meydanları yasaklasınlar. Bütün sokaklar bizimdir. Asla sokaklardan çekilmiyoruz."

 

Diğer başlıklar

25/04/2024
23:08 Qoser'de gözaltına alınan 30 kişi serbest
22:17 CPT Başkanı bu sefer topu AİHM’e attı
21:24 Amed Tiyatro Festivali 8’inci gününde
20:47 Mêrdîn'de su şebekesi yine patladı
20:35 Belçika temsilciliğinde Özgür Basına yönelik baskınlara ilişkin görüşme
19:59 Özgür Basına yönelik saldırılar Ege'de protesto edildi
19:07 Colemêrg’te 4 genç tahliye edildi
18:45 Ankara’da bir fabrikada yangın
18:40 İstanbul’da bir kadın katledildi
18:24 DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı serbest bırakıldı
17:39 ODTÜ’lüler ‘Devrim Yürüyüşü’nde ısrarcı: Direnişi büyüteceğiz
17:18 Sarıyer’de öğretmene şiddet
17:01 DEM Parti’den Şenyaşar'a destek: Bu talep hepimizin vicdanına sesleniyor
16:54 Gazetecilerin emniyet ifadeleri tamamlandı: Basın toplantısına neden katıldın?
16:29 DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı gözaltına alındı
16:15 Savcı Emine Şenyaşar hakkında açılan davanın reddini talep etti
16:04 IFFCO işçileri için açıklama
15:46 İnşaat işçileri hakları için eylem başlattı
15:31 Tanık gazeteciler polis şiddetini anlattı
15:30 Polis tutanağına göre Kışanak'ın kitabı yasak!
15:25 Gazeteci Kartal’a ceza talebi
15:21 Qoser’de gözaltı sayısı 30’a yükseldi
15:19 Amed’de iş cinayeti
15:15 Mêrdîn'de 4 kişiye ‘üyelikten’ ceza
14:52 Merkez Bankası politika faizini açıkladı
14:34 Bradost bölgesi bombalandı
14:33 10 gazeteci hakkında ceza talebi
14:25 Gazetecilerin emniyet ifadelerine başlandı
14:18 Asrın Hukuk Bürosu’nun X hesabı erişime engellendi
14:05 Özgür Basın'a saldırılar Avrupa’da protesto edilecek
13:39 DEM Parti’den 1 Mayıs çağrısı
13:38 Kendini yerlere atan AKP'li 'beni dövüyorlar' diye bağırdı
13:31 DEM’den Bakan Tunç’a yanıt: Yargıya talimat vermekten vazgeçin
13:29 ÖHD ve Dev Yapı-İş: 29 işçinin ölümünden işveren ve yerel yönetim sorumlu
13:19 1 Mayıs'a çağrı: Jin Jiyan Azadî ile Taksim’e
12:44 64 isimden Taksim’deki 1 Mayıs yasağına dair açıklama
12:38 Gözaltılara tepki: Kadrajımız hakikati çekmeye devam edecek
12:27 Amed Baro Başkanı Eren'e dönük tehditleri ‘eleştiri’ diye savundu
12:19 'KCK Basın Davası' ertelendi
12:05 CPT'den İmralı sorusuna yanıt: Türkiye ile diyaloğumuz var
11:39 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:23 Çorlu tren kazasında kararlar açıklandı
11:12 AYM, Can Memiş başvurusunda ihlal kararı verdi
11:10 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı istifa etti
10:49 AKP’nin ‘borçsuz’ dediği Mûş’ta 890 milyon borç!
10:42 Gazeteciler 3 gündür gözaltında
09:41 Qoser’de 2 kişi gözaltına alındı
09:40 Cûdî ve Gabar yeniden yasaklandı
09:14 Makbule Özer’in oğlu: Konu Kürt olunca hukuk ortadan kalkıyor
09:11 Eylemdeki tutsak: Dünyaya yayılmış bir direnişin halkasıyız
09:09 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 184 gündür haber yok
09:07 Tutsaklar 5 aydır ‘özgürlük’ eyleminde
09:06 32 yıllık tutsağın tahliyesi 6'ncı kez uzatıldı
09:02 Tutsak yakınları: Tecrit kaldırılmalı
09:00 AKP döneminde en az 33 bin işçi yaşamını yitirdi
09:00 İmralı'da mutlak tecrit 38’inci ayında
09:00 Hekimler göç ediyor, randevu krizi büyüyor
09:00 25 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
24/04/2024
22:51 İran’da Kürt sanatçıya idam cezası
21:46 Kadınlardan 'İstismar failini mahallede istemiyoruz' çağrısı
21:10 Mêrdîn’de kaza: Bir çiftçi ve çocuk hayatını kaybetti
21:04 CHP'li Tanrıkulu: Bu bir suç duyurusudur, kayyımlar araç motorlarını bile sökmüşler
20:35 DEM Parti'ye polis baskını protesto edildi
20:26 Madde bağımlılığı raporu: Polisler temin ediyor
19:58 Örkmez ve Uğur'un özgürlüğü için eylem
19:50 Polis baskınında katledilen kadınların fotoğrafları yere atıldı
19:42 ‘Kürt basınını susturma çabası Türkiye’ye kaybettirecek’
19:00 KHK eyleminde 1 Mayıs'a davet
18:38 Adana Emek ve Demokrasi Güçleri’nden 1 Mayıs'a çağrı
17:51 İstismar faili serbest, tepki gösteren muhtara gözaltı
17:40 ÖHD ve İHD'den gazetecilere dayanışma ziyareti
17:28 Cenevre eylemi: Saldırılara karşı topyekun mücadeleyi sürdüreceğiz
17:08 Danıştay Eğitim-Sen’e randevu vermedi
17:03 Polis barikatlarıyla çevrilen Şenyaşar: Bu zulmün altında kalın
16:56 Gazeteci Güleş'e 'haber' soruşturması
16:46 Avukatlar gazetecilerle görüştü: Başka evde yapılan aramada deliller gazeteciye yazıldı
16:02 Avukat ve ailelerden savcı mütalaasına tepki
16:00 Madımak Katliamı'nda çocuklarını kaybeden Sivri yaşamını yitirdi
15:33 Sendikalar Taksim’de: Valiliğin kararını tanımıyoruz
15:17 Danıştay başkanı değişmedi
15:14 İzmir'de cinsel saldırı faili öğretmen açığa alındı
15:11 Êlih'te DEM Parti binasına polis baskını
15:08 Bombacıları getiren kişinin telefonu dinleniyormuş
15:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında: Soykırımı tanıyın ve af dileyin
14:59 Televizyon stüdyolarına baskında Fransa detayı
14:49 Soylu’nun hedef gösterdiği 2 kişi hakkında müebbet hapis istemi
14:10 Kanser hastası sağlıkçıya riskli görevlendirme!
14:06 Makbule Özer’in tutuklanması protesto edildi
13:57 Aile Hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor
13:56 Sağlık meslek örgütlerinden şiddete tepki
13:32 Gar Katliamı Davası: Mütalaada ‘insanlığa karşı suç’ yok sayıldı
13:19 Mali müşavirlerden 15 talep
13:07 Türkoğlu: Özgürlüğümüz için kadın dayanışmasını büyüteceğiz
13:03 Yargıtay'da seçim 23'üncü tura kaldı
12:57 ‘Gazeteciliklerine tanığız, meslektaşlarımızı serbest bırakın’
12:36 DİSK Genel Başkanı: Valiliğin görevi yer göstermek değil güvenliği sağlamaktır
12:28 Gazetecilere 'Kürt Gazeteciler Günü' suçlaması
12:28 MESEM'lerde 336 çocuk kaza geçirdi
12:13 Birçok kentte protesto: Gazeteciliğin engellenmesi suçtur
12:04 Colemêrg'te madenlere karşı 4 talepli eylem
12:02 Deştin'de imar planı davasına red
11:58 İskenderun'da poliklinik olarak kullanılan 3 konteynerde yangın
11:55 Ermeni Soykırımı için 'yüzleşme' çağrısı
11:10 Mereş'te bir çocuk katledildi
10:44 Dêrsim’de 2 kadın tutuklandı
10:40 Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır
Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı
10:25 Şehba ve Minbic’e saldırı
10:19 32 yıllık tutsakların tahliyeleri gerekçesiz erteleniyor
09:44 Qerejdax eteklerinde baharın renkleri
09:27 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:27 ‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü’ için eylemdeler
09:03 Erdoğan'ın Hewlêr ziyareti: Başur halkının tutumu belirleyici olacak
09:00 Ayakkabı çıkarma dayatmasına direnen tutsaklara soruşturma
09:00 Oğlunu bağımlılıktan kurtarmaya çalışan baba destek bekliyor
09:00 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular başladı
09:00 Özer için rapor veren ATK'nin tercümanı güvenlik görevlisi çıktı!
09:00 Ekonomik kriz isotu da vurdu!
09:00 24 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
00:32 Pasûr’da uzman çavuş, park nedeniyle tartıştığı genci tehdit etti
23/04/2024
23:08 Özgür Basına yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
21:39 Siyaset Bilimci Oğuz: Türkiye'de sendikalaşma oranı yüzde 10
21:05 Soykırımda yakınlarını kaybetti: Ermeni halkı ölüm yolculuğuna çıkarılıyordu
20:19 Tunus açıklarında 19 mültecinin cenazesine ulaşıldı
20:13 Amed Tiyatro Festivali 6'ncı gününde
19:04 Aykol: Özgür Basına yönelik saldırı daha büyük bir operasyonun habercisi
18:50 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuşan Bakay’a kitlesel ziyaret
18:44 TJA ve DEM Parti'den Makbule Özer için tahliye çağrısı
18:31 ABD’den 86 sayfalık Türkiye raporu: Kürtler tehdit ve şiddete maruz kalıyor
18:01 Fırat Nehri kıyısında onlarca martı ölü bulundu: Nedeni siyanür mü?
17:54 Makbule Özer’in ailesine ziyaret
17:32 AP Üyesi Villumsen: Erdoğan zulmünün AB'de yeri yok
16:58 DEM Parti ve HDK: Özgür Basın diz çökmeyecek
16:51 Şenyaşar: Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı?
16:45 Gazetecilerin gözaltına alınmasına itiraz
15:58 AYM kararına rağmen çocuğuyla birlikte cezaevine konuldu
15:41 KNK: Erdoğan’ın yeni savaşı tüm Ortadoğu için bir tehdit
15:29 Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor
14:47 Gazeteciler: Kürt medyası hiçbir zaman susmadı
14:45 Hatimoğulları'ndan 'Demokratik Anayasa' çağrısı
14:44 DİSK’in Taksim başvurusu reddedildi
14:21 Amed’de Makbule Özer protestosu
13:34 Gözaltındaki gazetecilere avukat kısıtlılığı
13:27 HDK, DBP ve DEM Parti: Özgür Basın’ın yanındayız
13:15 Saldırılara karşı Özgür Basın etrafında kenetlenme çağrısı
12:37 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
12:22 Farqîn Belediyesi kayyımın taşınmaz devir kararlarını iptal etti
12:21 Amed’de 5 yılda 200’den fazla petrol arama-çıkarma sahası açıldı
12:20 Gözaltına alınan gazeteci sayısı arttı
11:50 Kadıköy'de yapılacak Ermeni Soykırımı anması yasaklandı
11:46 Özgür Basın'a dönük gözaltılara tepki yağdı