Oluç: Esat Oktay ruhu emniyete hakim olmuş

img

ANKARA - HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Rojbin Çetin’in köpekli işkenceye maruz kalmasına ilişkin, “İşkenceci Esat Oktay Yıldıran'ın ruhu Diyarbakır Emniyetine hakim olmuş. Sadece oraya değil, yürütme kademelerine de hakim olmuş durumda” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, güncel gelişmelere ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Oluç, Orhan Doğan’ın ölüm yıldönümü olduğunu anımsatarak, “Hem Orhan Doğan’a hem de bütün hayatını yitirmiş olanlara halkımıza verdiğimiz barış, demokrasi mücadelesini başarıyla sonuçlandıracağımızı sözümüzü bir kez daha bu anmada dile getiriyorum. Halkımıza verdiğimiz barış mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.
 
İdam edilişlerinin 95’inci yıldönümü olan ve mezar yerleri halen bilinmeyen Şeyh Said ve arkadaşlarını da anan Oluç, “O günden bu yana mezarları hala nerededir bilinmiyor, bu talebi bir kez daha dile getiriyoruz. Tarihimizle yüzleşmek zorundayız. Resmi tarihin anlattığı Şeyh Said ile gerçek tarihin anlattığı Şeyh Said ile yüzleşmek zorundayız” diye belirtti.
 
‘OKTAY YÖNTEMİ YENİDEN HORTLATILDI’
 
Diyarbakır’da yaşanan işkenceye dair konuşan Oluç, İşkence Karşı Mücadele ve İşkence Görenlerle Mücadele Günü’nde işkence gören HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyesi ve önceki dönem Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Sevil Rojbin Çetin’in yaşadıklarına değindi.
 
Çetin’in evinde üç buçuk saat işkence gördüğüne dikkati çeken Oluç, şunları söyledi: “Gözaltı için gelmişlerdi, kapıyı kırdıktan sonra kolluk tarafından iki köpekle saldırıldı. Hem fiziki işkencede bulunuldu hem de ağıza alınmayacak ağır hakaretler ve cinsiyetçi küfürlerle karşı karşıya kaldı. Şimdi köpekli işkence yöntemi, bu Türkiye’de ilk kez karşı karşıya kaldığımız bir olay değil. Eski dönemleri hatırlarsak, 1980 Darbesi sonrasında özellikle Diyarbakır zindanlarında Esat Oktay Yıldıran adı herkesin malumudur. Onun köpeği ‘Co’ vardır, o da herkesin malumudur. Üstüne filmler bile yapıldı. Esat Oktay Yıldıran, köpeği ‘Co’ ile zindandaki tutsaklara ağır işkenceler yapıyordu. Bugün yeniden o anlayışın hortladığını görüyoruz. Yeniden bu uygulamaların bir yöntem olarak seçildiğini görüyoruz.”
 
‘YAPANLAR KORUNUYOR’
 
Diyarbakır’da benzer işkence vakasının ikinci kez yaşandığını kaydeden Oluç, “Orada da mağdur ve ailesine yine köpekle işkence yapılmıştı. Bu tür durumlarda aslında yapılması gereken bellidir. Olayın sorumluları hakkında bir hukuk devleti olursa, hukukun üstünlüğü geçerli olsa, yapılması gereken bellidir. Olayın sorumluları hakkında soruşturma açılır. Görevi kötüye kullanmak suçundan bu kişilere görevden el çektirilir ve hukuki işler devam eder. Fakat Diyarbakır Valiliği ne yaptı? Valilik bu işkenceyi yapanları koruyacak ve aklayacak bir senaryo yaratma uğraşına girdi. Ve bir açıklama yaptı. Açıklamanın hangi cümlesini okursanız okuyun, tam bir kepazelik ile karşı karşıyayız. İddiaların ortaya çıktığı ilk andan beri maalesef bir soruşturma başlatmadı ve tam tersine bunu yapanları koruma ve kollama çabasına girdi” diye konuştu.
 
BAKANLIKLARA ÇAĞRI
 
İşkenceye dair Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunan Oluç, “Mutlaka bu işkenceyi yapanlar hakkında acil soruşturma başlatılması ve görevden uzaklaştırılmaları gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz; Sizin kolluk güçleriniz bu işkenceyi yapıyor. Eğer siz onlara bu direktifi vermediyseniz yapanlar hakkında bir işlem yapın. Yok siz onlar hakkında bir işlem yapmıyorsanız biz öyle anlıyoruz ki İçişleri Bakanlığı, bu kolluğa bu işkence direktifini vermiştir. Yol vermiştir, yol açmıştır, diye anlıyoruz. Bunu da bir kayıt olarak tarihe düşüyoruz” ifadelerinde bulundu.
 
‘İŞKENCEYE TOLERANS VAR’
 
İşkencenin insanlık suçu olduğunu vurgulayan Oluç, işkence yapanları cezasızlıkla ödüllendirilecek adımlar atılmamalı uyarısı yaptı. Oluç, “Bu iktidar işkenceye sıfır tolerans diyor ama o sıfırı düşmüş durumda. Bu iktidar işkenceye tolerans gösteriyor. Çok açık ve net. Eğer bu soruşturmalar yapılmazsa daha önce yapılan işkence vakalarını da hatırlatıyoruz, Diyarbakır ve Urfa’da olan işkence vakalarını da hatırlatıyoruz, eğer işkenceye tolerans gösterdikleri, eğer soruşturma açılmazsa bu çok ve net bir biçimde ortadadır” dedi.
 
‘BU KADAR YALAN NASIL SÖYLENİR’
 
Oluç, konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi Diyarbakır Valiliği’nin açıklamasından sonra soruyoruz, eğer ortada hukuksuz bir uygulama yok ise kolluk kuvvetleri avukatın eve girmesine neden engel olmuştur? Avukatın eve girme talebine karşın, kolluk kuvvetlerinin izin vermemesi bu işkence iddialarını doğrulamaz mı? Madem işkence yok diyorsunuz, işkenceyi belgeleyen avukatlara nasıl soruşturma açarsınız? Soruyoruz. ‘Atlamak üzereyken köpek tarafından kurtarıldı’ deniyor. Bu kadar yalanı nasıl söyleyebiliyorsun? Sırtında bot izi var, dudağı patlamış, gözü mor, bunlar nasıl olmuş? Buna dair bir izahınız var mı? Yok. Valilik diyor ki, ‘kademeli oranda zor’ kullanmak. Şimdi bakın bu fotoğraf kademeli olarak zor kullanmayı tarif ediyor. Yüzü, kolları, bacakları, burada görünüyor. Açıkça işkence yapılmış ve köpekle işkence yapılmış, sadece öyle değil bir de üstüne darp edilmiş, gözü morartılmış, çeşitli yerlerinde şişlikler var. Alınmış olan raporlar da var.
 
OKTAY’IN RUHU EMNİYETE HAKİM OLMUŞ
 
Diyarbakır Valiliği, işkencecileri aklamayı kendisine vazife edinmiş. Her işkence görüntüsünden sonra onları aklayacak ve daha kötüsü de onları cesaretlendirecek açıklamalar yapmayı kendine görev edinmiş. Neden köpek kullanılıyor ev içinde gözaltına alınmaya gidildiğin de? Şimdi söyleyince kızıyorlar ama Diyarbakır zindanın işkencecisi Esat Oktay Yıldıran'ın ruhu Diyarbakır Emniyetine hakim olmuş, sadece oraya değil, belli ki bu işi teşvik eden yürütme kademelerine de hakim olmuş durumda. Maalesef köpeği Co’nun ruhu da. Şimdi şunu hatırlatayım, Diyarbakır zindanında Esat Oktay Yıldıran’ın 1980’den sonra yaptığı o ağır işkenceler, o insanlık suçları insanları hakları için mücadele etme konusunda hiç yıldırmadı. Şimdi sizin yaptıklarınız hiç yıldırmayacaktır.”
 
Yapılan işkencenin sorumlularının yargılanması için konunun takipçisi olacaklarını kaydeden Oluç, hem işkenceyi yapanlar hem de Diyarbakır Valiliği hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
 
‘VALİLERİN YAPTIKLARINI UNUTMADIK’
 
Diyarbakır’a atanan valiyi Kocaeli’de işçilere ve Van’da depremzedelere yaptıklarından hatırladıklarını söyleyen Oluç, “İktidara gerçekten özel olarak bu tür valileri mi seçip, gönderiyorsunuz Diyarbakır’a. Mardin Valisi Mustafa Yaman gibi gerçi şimdi görevden alındı, merkeze çekildi ancak onunda yaptıkları unutulmadı. Elbette ki yargı önünde o da hesabını verecek. Son söz bu iktidara bir kez daha hatırlatıyoruz. İşkenceye sıfır tolerans diyorsanız bugünkü durum işkenceye toleransı doğruyor. O nedenle eğer söylediklerinizde ciddi ve samimiyseniz o zaman işkence yapanlar hakkında soruşturmayı hemen başlatın bunu engellemeyin” dedi. 
 
‘MAKUL BARO’YA İTİRAZ  
 
Oluç, baroların yapısı ve seçim sisteminde yapılması planlanan değişikliğe de değinerek, “Barolar makul avukat, makul baro yaratma projesine itiraz ediyor. Eleştirilerini dile getiriyorlar. Yarın Türkiye’nin çeşitli illerinde baroların savunma yürüyüşleri olacak. Bu savunma yürüyüşlerinde herhangi bir provokasyona yol açılmaması iktidarın elindedir. İktidara çağrıda bulunuyoruz savunma hakkını kullanan ve savunan insanlara herhangi bir saldırının olmaması için gereken önlemleri alın, avukatların baroların ve baro üyelerinin özgürce eleştiri düşüncelerini ifade etme toplantı ve gösteri yapma hakkını sağlayın. Aksi takdirde alacağınız her adım yargıda var olan büyük usulsüzlüklerinin ve tuz kokma sürecinin yeni aşamasını getirecektir” şeklinde konuştu. 
 
‘VEKİLLERİMİZİN DURUMU İYİ’
 
Oluç, sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koronavirüs tespit edilen HDP’li vekillerin durumuna ilişkin soruyu yanıtlayan Oluç, “3 vekilimiz ilk günden bugüne kadar iyileşme göstermektedir. Bir vekilimiz evde iki vekilimiz hastanede tedavi oluyor. Gereken tedbirlerimizi aldık mümkün olduğu kadar az personel ve danışmanla bu çalışmaları sürdürüyoruz. Tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz” dedi.
 
Oluç, Meclis koridorunda vakaya rastlanması ardından testleri yaparak, diğer partileri bilgilendirdiklerini söyledi. CHP ve İYİ Parti’nin kendileri ile aynı koridorda olmasından kaynaklı önlemler aldığını kaydeden Oluç, “Sadece Meclis’te değil toplumda da bu hassasiyetin olması gerekiyor. Burada yeniden çağrımızı yapıyoruz. Mutlaka maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine mutlaka Türkiye’nin her yerinde bütün insanların uyması gerekiyor” diye konuştu. 
 
‘SENDİKALARIN TALEPLERİ ÇOK ÖNEMLİ’
 
Oluç, kıdem tazminatının fona devredilmesi gündemine ilişkin ise, şunları söyledi: “Kıdem tazminatı işçilerin emekçilerin alın teriyle elde ettikleri bir haktır ve uzun süredir kullandıkları bir haktır. Kıdem tazminatı konusunda sendikalar olduğu gibi bizler de son derece hassasız. Bu konuda atılacak olan hiçbir adımın işçiler emekçiler aleyhine olmaması gerektiği konusundaki fikrimiz ve tutumumuz nettir. Sendikaların taleplerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tartışmalarını izliyoruz. İktidarı da uyarıyoruz işçilerin hakkı olan kıdem tazminatını gasp etmeye çalışmak kabul edilemez. Ne siyasi olarak ne insanı olarak ne ahlaki olarak kabul edilebilecek bir şey değildi. İşçiler kıdem tazminatı elde etmek için canlarını ortaya koyarak çalışıyorlar.”
 
GÜL’ÜN AÇIKLAMALARI
 
Oluç, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “parti devleti” açıklaması ve ekonomiye dair yorumlarını da değerlendirdi. Oluç, şunları söyledi: “Birçok uygulamanın parti devleti uygulaması olduğunu görüyoruz ve söylüyoruz da. Maalesef daha önce ifade ettik Türkiye tarihinde bir kez daha parti devleti uygulamaları gündeme gelmiştir. Yıllar sonra Türkiye hem halk hem toplum parti devleti uygulamaları ile karşı karşıya kalmıştır. Bakın valiler adeta AKP il başkanları gibi davranmaktadır. Kaymakamlar AKP’nin ilçe başkanı gibi davranmaktadır. Yürütmenin başı Cumhurbaşkanı sıfatı ile aynı zamanda AKP başkanıdır. Yani yürütmenin başı yasama ve yargıyı tahakkümü altında tutarken bunu bir parti genel başkanı olarak yapmaktadır. Yargıya atamaları yaparken bir partinin genel başkanı olarak bunları yapıyor. Kanun tekliflerini torbalar şeklinde gönderirken bir parti genel başkanı olarak yapmaktadır. Parti devleti uygulamaları parti ile devletin örtüşmesi uygulamaları demokrasi açısından, hukukun üstünlüğü açısından kabul edilebilir değildir. O nedenle bu yöndeki eleştirler doğrudur. Biz de bu konudaki sistem eleştirilerimizi, yani Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin bir ucube olan sisteminin mutlaka tartışılarak güçlendirilmiş bir parlamenter sistem olarak değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Diğer başlıklar

17:14 Geçiş hükümeti ateşkesi ihlal ediyor
17:01 Şam’a bağlı güçlerin Halep’te katlettiği kadın son yolculuğuna uğurlandı
16:48 Sidar Amed'in yaşamını yitirdiği açıklandı
16:35 Erdoğan'dan CHP'ye rapor eleştirisi: Çözüme dair hiçbir reçeteleri yok
16:18 ABD’den Venezuela’ya askeri müdahale hazırlıkları: Kuşatma sürüyor
16:17 Gülistan Kılıç Koçyiğit: Rapor barışın hukuksal altyapısını oluşturmalı
16:15 Gazeteci Aykol'un sağlık durumunda değişiklik yok
16:02 Kurtulmuş’tan ‘süreç’ uyarısı: Türkiye kuşatılmaya çalışıyor, çok vaktimiz kalmadı
15:57 Hakan Fidan Hamas Heyeti ile görüştü
14:47 Tahliyesi 15 ay ertelenen tutsağın durumu Meclis gündemine girdi
14:29 Rapor: Pişmanlık dayatması ve süreç sorularıyla tahliyeler erteleniyor
14:19 Panos'da taziyeye kitlesel ziyaret
14:12 Asgari ücret 'zammı' protestosunda ortak mücadele çağrısı
13:35 Meclis Komisyonu’nun çalışma süresi 2 ay uzatıldı
13:27 Ev baskınında Kürtçe konuşan anne darp edildi
13:08 Kürt Sanatçılar Birliği'nden 'Umut ve Özgürlük' mitingine çağrı
11:59 Şirnex'ta ev baskınları: 3 gözaltı
11:46 Alman Sosyolog Treiber: ‘Demokratik entegrasyon’ ilkesi nesnel koşullara uygundur
11:30 AYM’den tutsakların görüşmelerinin kaydedilmesine ihlal kararı
11:26 Komisyon çalışma süresinin uzatılması için toplandı
11:07 Libya heyetini taşıyan uçağın ses kayıt cihazına ulaşıldı
11:04 Kürtçe savunmaya engel: Mahkememde Türkçe konuşacaksınız!
11:01 'Umut ve Özgürlük mitingi demokratik çözümünün başlangıcı olacak'
10:40 Aldar Xelîl: HTŞ, BAAS rejiminin farklı bir versiyonudur
10:36 DEM Parti MYK toplandı
10:13 Döviz güne nasıl başladı?
09:53 Uyuşturucu operasyonu genişletildi: 22 kişi hakkında gözaltı kararı
09:49 Suriye belirsizlikle 2026 yılını karşılıyor
09:37 Fenerbahçe Başkanı Saran’ın uyuşturucu testi pozitif çıktı
09:35 Asgari ücreti protesto ederken gözaltına alınan gençler serbest
09:21 Verilmeyen suyun faturası yüksek kesildi!
09:20 Mehmet Altan: Siyaset demokratikleşmeden sorunlar çözülmez
09:17 Gülcan Kaçmaz Sayyiğit: Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmalı
09:02 Gençler 'sosyalist toplumda gençliğin rolünü' tartışacak
09:00 24 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:59 ‘Düşen’ uçakta Libya Genelkurmay Başkanı dahil 8 kişi öldü
08:34 ‘Değerli kağıtlara’ yüzde 19 zam
23/12/2025
23:59 Halep’de ki saldırılar Winterthur’da protesto edildi
23:53 Libya heyetini taşıyan jetin enkazına ulaşıldı
22:22 Fidan konuşurken basın toplantısı bitirildi
22:16 Libya Genelkurmay Başkanı'nın olduğu jet ile bağlantı kesildi
21:44 'Asgari ücret 28 bin, sarayın günlük harcaması 58 milyon lira'
21:09 QSD'den DAİŞ operasyonu: 3'ü öldürüldü, 5'i yakalandı
21:06 Asgari ücreti protesto eden gençlere gözaltı
21:02 Depremzedeler yargı paketi geçmeden nöbeti bitirmeyecek
19:53 Kayyımın işten çıkardığı 223 işçi: Direnişimizi büyüteceğiz
18:48 2026 asgari ücreti belli oldu!
18:27 Mereş Katliamı anması: Faillerle yüzleşme sağlanmadı
18:25 İsrail Lübnan komutanını öldürdü
18:23 Özgürlük İçin Sanat İnisiyatifi’nden Koma Amed açıklaması
18:21 Demokratik Modernite davası ertelendi
18:18 Belgin Kanat 12 yıl sonra tahliye edildi
17:57 Gazze’de 70 bin 942 kişi katledildi
17:45 DİSK'in asgari ücret yürüyüşü Ankara'ya vardı
17:40 İsrail’de Alman kadın aktiviste cinsel saldırı
17:26 Esad'dan kalan cezaevleri hala kullanılıyor
17:09 AKP ve MHP’den 11’inci Yargı Paketi’nde geri adım
17:06 İktidar ve işveren temsilcileri asgari ücret için 3’ün kez toplanacak
17:03 Mezopotamya İslami Araştırmalar Federasyonu kongresine çağrı
17:01 Kurtulmuş, Meclis grubu olmayan partilerin komisyon üyeleriyle görüştü
16:05 Depremzedeler: Bu suçlar kamu vicdanından muaf tutulamaz
15:48 Kuyumcu cinayetinde 7 kişi tutuklandı
15:41 Adana'da Barış Anneleri Derneği açıldı
15:39 HPG'li Polat'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:35 Hekimler, hekim ve asistan hekimlerin sorunlarına çözüm istedi
15:04 Mahkeme Gar Katliamı davasında şüpheli polisler için bilgi istedi
14:21 Özel YSK Başkanı Yener ile görüştü
14:19 Adalet Bakanı: Heyet ile atılacak adımları konuştuk
13:56 DEM Parti'li Hamdiye Kırıcı yaşamını yitirdi
13:46 DEM Parti’li Yaşar Demir için mevlit verildi
13:36 Mesut Seviktek ve İsa Oran mezarı başında anıldı
13:27 Buldan: Siyasi partilerin ortak mutabakatı önemli
Sancar: Sürecin hukuksal güvencelere ihtiyacı var
13:21 ‘Demokratik inşa için Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmalı’
13:09 Sivil toplum örgütleri süreci tartışacak
12:33 İmralı Heyeti ile Kurtulmuş görüşmesi başladı
12:17 Meclis Komisyonu çalışmaları uzatmak üzere bir araya gelecek
12:08 Sancar: Bakanlığın düzenlemelerle ilgili kapsamlı bir hazırlığı var
Buldan: Cezaevlerini, tahliye engellerini konuştuk, bizimle aynı fikirde
10:30 DEM Parti İmralı Heyeti ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un görüşmesi başladı
10:05 Amedspor ırkçı saldırı için hukuki süreç başlatacak
09:25 Tarih, özgürlük ve poetika bağlamında Arjen Arî
09:21 Cezaevi Savcısı’ndan tutsaklara: Yasa değişse de ‘iyi hal’ kriteri var oldukça sizi bırakmam!
09:20 Sağlıkçılar: Ticarileşen sağlık sisteminin alternatifi 'komün' modelidir
09:19 Şile Belediyesi soruşturması: 22 kişi gözaltına alındı
09:16 Irak ve Kürdistan hükümetinin bir yılı: Toplumda çoklu çöküş
09:14 Kuzey ve Doğu Suriye'nin en kalabalık kenti nasıl yönetiliyor?
09:08 Çocuk Hakları Dayanışma Ağı: Mücadele için bir araya geldiler
09:07 QSD kime entegre olacak?
09:05 HDK Eşsözcüsü: Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü hayati bir mesele
09:04 Asimilasyon politikası 'Veli Toplantısı'nda
09:04 Mersin eski baro başkanı: Yasal düzenlemeler yapılmalı, somut adımlar atılmalı
09:00 23 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
00:07 Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu'ndan Leyla Zana açıklaması
22/12/2025
23:56 Evde çıkan yangında bir kişi yaşamını yitirdi
23:54 Depremzede ailelere destek ziyaretleri
23:22 Özerk Yönetim: Saldırılar Suriye düşmanlarının çıkarına hizmet ediyor
23:18 QSD: Geçiş hükümeti bölgenin huzurunu tehdit ediyor
22:12 Geçiş hükümeti saldırıları protesto edildi
22:03 Fidan, Güler ve Kalın’ın Şam ziyareti sonrası saldırılar başladı
21:34 Çatışmalar şiddetlendi: Geçiş Hükümeti bir kadını katletti
20:58 Okuma salonuna Sırrı Süreyya Önder ismi verilecek
20:51 Amedspor taraftarlarına ırkçı saldırı
20:01 Kurtulmuş 'rapor' için grubu bulunmayan komisyon üyeleriyle bir araya gelecek
19:42 İsrail cezaevlerinde Filistinli kadın tutsaklara şiddet
19:29 Uşak'ta midibüs devrildi: 5 kişi yaralı
19:08 MESEM protestosu: 91 çocuk çalışırken hayatını kaybetti
18:50 Danimarka'dan Trump'ın Grönland ısrarına tepki
18:29 Komisyon çalışma süresini uzatmak için toplanacak
18:01 Seyit Aslan: Yeni bir sürecin kapısı aralanacak
Pervin Buldan: Yasal düzenlemeye ihtiyaç var
17:49 Rapor yazım ekibi toplantısı bitti: Komisyonun süresi uzatılacak
17:43 19 Aralık’ta koğuşları basılan kadın tutsaklarla görüşüldü
17:38 Halep’te iç güvenlik güçlerine saldırı
17:14 DEM Parti'den 'komünal' önerisi
17:13 Gayrettepe’deki gece kulübü yangını davası ertelendi
17:12 Trabzon'da Agirîli aile hakkında ırkçı paylaşımlar
17:11 Depremzedelerin nöbeti ikinci gününde devam ediyor
16:57 Hakan Fidan Şam’da: Gündemi yine Kürtler
16:21 Kurtuluşmuş ‘rapor’ yazım ekibi görüşmesi başladı
16:14 DEM Parti İmralı Heyeti ile EMEP görüşmesi başladı
15:44 Siyasetçi Sadak’ın hayati riski sürüyor: Tek talebi sürecin başarıya ulaşması
15:34 Gazeteci Aykol'un durumu stabil
15:13 Leyla Zana'ya yönelik saldırılar Mersin'de protesto edildi
15:06 İstanbul'da bir kişi yaşamına son verdi
14:57 Gazeteciler, meslektaşları Nazım Daştan'ı ve Cihan Bilgin'i andı
13:39 ÖHD'den Leyla Zana'ya yönelik saldırılara suç duyurusu
13:23 Özel: Türkiye ve Suriye’de barışın hakim olmasını istiyoruz
Sancar: Siyasal ve toplumsal mutabakat hayati önemde
13:21 Alevilerden Roboskî'ye ziyaret: Acımız bir
12:16 'Umut ve Özgürlük' mitinginin konuşmacıları belli oldu
12:08 DEM Parti İmralı Heyeti ile Özel görüşmesi başladı
12:05 Noel Bayramı'nın resmi tatil ilan edilmesi için Meclis'e teklif
11:45 Depremzedeler: 27'nci madde iptal edilene kadar mücadele edeceğiz
10:48 'Burak Ercan cezalandırılsaydı, 23 öğrenci istismar edilmezdi'
10:16 'Rapor beklentileri karşılamıyor, yasa sürecinde konsensüs sağlanmalı'
09:35 İşkenceyi inkar eden bakanlığa görüntülerle yanıt: Failleri korumaktan vazgeçin
09:24 DAİŞ sonrası Rakka: Komünlerle küllerinden doğdu, çok dilli hizmet başladı
09:19 Amedspor'dan Leyla Zana kararı: Iğdırspor maçı kadınlara ücretsiz olacak
09:11 Riha'da 21 ayda bin 260 kadın şiddet gördü, 859 çocuk istismar edildi
09:10 AİHM’in Türkiye’yi ‘işkenceden’ mahkum ettiği dosya kapatıldı
09:09 Hukukçu Şahin: Barış istiyorsanız umut hakkını sağlamak zorundasınız
09:04 Barış ve Demokratik Toplum Manifestosu 2025’e yön verdi
09:02 Av. Nevraz Sığın: Gayemiz dijital şiddetin TCK'de yer alması
09:00 22 ARALIK GÜNDEMİ
08:24 Depremzedelerin 'tahliye nöbeti' gece boyunca devam etti
21/12/2025
23:38 İmralı Heyeti 23 Aralık'ta Kurtulmuş ve Tunç ile görüşecek
23:16 2026 bütçe teklifi Meclis'ten geçti
23:08 Meclis’te yumruklu kavga
22:15 QSD, yakaladığı DAİŞ'linin itiraflarını paylaştı
22:06 Meclis'te ikinci taciz soruşturması
21:22 Güney Afrika'da silahlı saldırı: 9 kişi yaşamını yitirdi
21:14 Maç karşılaşmasında Leyla Zana’ya destek mesajı
19:48 Amed ve Wan'da Şeva Yelda etkinliği