HDP: Irkçı saldırıların normalleşmesine izin vermeyeceğiz

img
ANKARA - Afyon’da Kürt işçilere yönelik saldırının iktidarın politikalarının sonucu olduğuna işaret eden HDP MYK, “Kürtlere yönelik ırkçı saldırılarda bulunanların hiçbir ceza almamalarının normalleşmesine izin vermeyeceğiz” açıklaması yaptı.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Afyon’un Dinar ilçesinde Erçişli Kürt işçilere yönelik ırkçı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yayınladı. “İktidarın politikaları ve söylemleri ırkçı saldırıların artmasına neden oluyor” başlıklı açıklamada, Sakarya’da Kürt işçilere yönelik saldırı ve linç üzerinden bir ay bile geçmeden bu kez Afyon’da ırkçı saldırı yaşandığı vurgulandı. 
 
‘İKTİDARIN CEZASIZLIK POLİTİKALARI’
 
Sakarya’da yaşanan ırkçı saldırının Afyon’da devam ettiği belirtilen açıklamada, inşaat işinde çalışan Kürt işçilere ateş açılması sonucu Özkan T.’nin hayatının kaybettiği, Fırat T. ve Emrah Ö. ise yaralandığı hatırlatıldı. Yaşamanı yitiren Özkan T.’nin ailesine başsağlığı mesajının yer aldığı açıklamada, “İktidarın Kürt halkına yönelik düşmanca iç-dış politikası ve söylemi, toplumda linç kültürünü besleyen anlayışı, bugün ortaya çıkan bu tabloyu da yaratmaktadır. Afyon’da genç bir Kürt işçinin hayatını kaybetmesinin sebebi, AKP-MHP iktidarının nefret söyleminden vazgeçmemesi, bu konudaki sayısız uyarımızı dikkate almamasıdır. Kürtlerin uğradıkları ırkçı saldırılar, iktidarın cezasızlık politikasının da bir sonucudur” ifadelerine yer verildi.
 
Afyon’da yaşanan ırkçı cinayetin takipçisi olacaklarını belirten HDP MYK’nin açıklamasında, “Kürtlere yönelik ırkçı saldırılarda bulunanların hiçbir ceza almamalarının normalleşmesine izin vermeyeceğiz” denildi.