Çet davasında yargılanan sanıkların konuşmaları çözümlenemedi

img

ANKARA – Ankara’da şüpheli şekilde yaşamını yitiren Şule Çet davasında, sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu’nun görüntülerdeki konuşmalarının tespiti için istenen dudak okuma raporu dosyaya sunuldu. Aksu ve Akand’ın söylemleri tespit edilemedi.

Geçtiğimiz yıl Ankara’daki Yelken Plaza’nın 20’nci katından düştüğü iddia edilen ve şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet’in dava dosyasında yeni bir gelişme yaşandı. Çet’in ölümünden sorumlu olmaktan yargılanan Berk Akand ve Çağatay Aksu’nun görüntülere yansıyan konuşmaları için istenen dudak okuma raporu dava dosyasına eklendi.

Aksu ve Akand'ın konuşmalarının çözümlenemediği belirtilen raporda, sanıkların konuşmaları esnasında tedirgin oldukları ve sık sık kameraya baktıkları yer aldı.

Raporda şöyle denildi: "Konuyla ilgili adı geçen iki şüphelinin 29 Mayıs'ta saat 04.08.10'dan itibaren asansör önünde yapmış oldukları konuşmadaki jest, mimik, dudak hareketleri ve beden dilleri incelendiğinde sonradan gelen şüphelinin beden dilinin rahat ve sakin olduğu, telefonla ilgilendiği ve diğer şüpheliye başını iki yana sallayarak olumsuz/onaylamadığını gösteren bir şeyler ifade etmeye çalıştığını ve iki defa hasarlı olarak görülen sağ el orta parmağı gösterdiğini, pembe tişörtlü şüphelinin ise daha sık olmak kaydıyla her ikisinin de kameraya baktığı gözlenmiştir.”

 Sanıklardan birinin alkollü olduğu, sakalı ve bıyığının dudaklarını kapattığı da raporda kaydedildi.