AİHM’den Spano savunması: Standart uygulama

  • dünya
  • 11:46 15 Eylül 2020
  • |
img
ANKARA - AİHM, mahkeme başkanı Robert Spano'nun Türkiye'deki temaslarına yönelik eleştirilere “standart uygulama” savunması yaptı.
 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), mahkeme başkanı Robert Spano’nun Türkiye ziyaretindeki temaslarına yönelik eleştirilere ilişkin açıklama yaptı. AİHM tarafından Financial Times Gazetesi’ne yapılan açıklamada, “Mahkeme başkanlarının Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin siyasi yetkilileri ve yargı yetkilileriyle bir araya gelmesinin standart uygulama olduğu” belirtildi.
 
Açıklamada, Spano’nun ziyaret davetini “iktidardaki kişilerin mahkemeleri kontrol edemeyeceği ve AİHM kararlarına saygı gösterilip bunların uygulanması gerektiği yönünde çok önemli bir mesaj vermek için kabul ettiği” ifadeleri kullanıldı.
 
AİHM’in Financial Times’a açıklaması, gazetenin AİHM kararlarına rağmen tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili haberinde yer aldı.
 
Spano’nun Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üst düzey yargıçlar ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Mahmut Demirtaş’la görüşmeleri eleştirilere neden olmuştu.