Duruşma sonrası polisten milletvekiline haddi aşan sözler

img
MARDİN - Nusaybin Davası duruşması sonrası ailelerin, ring aracındaki yakınlarına el sallaması polisi öfkelendirdi. Yaşanan gerginlikte dava avukatı Zühat Bilen'i göğsünden itip, gözaltına almakla tehdit eden polislerden biri, HDP Milletvekili Ebru Günay’a yönelik ise haddini aşan sözler sarf etti. 
 
Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağının ardından tutuklanan 53 kişi hakkında açılan davanın 5'inci duruşmasının sonra ermesinin ardından gerginlik çıktı. Duruşma sonrası tutuklular cezaevine götürülmek üzere ring araçlarına bindirildi. 
 
Bu sırada aileler, tutuklu yakınlarına el sallamak için duruşma salonunun kurulduğu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının arka tarafına geçti. Tutukluların avukatları ve HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay da, aralarında yer aldı.
 
AVUKATA SALDIRI VE TEHDİT
 
Bunun üzerine ailelerin geçtiği bölüme çok sayıda polis konumlandırıldı. Ailelerin çocuklarını el sallamasından rahatsız olan polisler, ring araçlarının hareket etmesinin hemen ardından aracına binmek için yolun karşısına geçmek isteyen dava avukatlarından Av. Zuhat Bilen’i engelleyerek, göğsünden geri itti. 
 
Yaşanan tartışma sırasında bir polis memurunun Bilen’i ittirmeye devam etmesi tartışmaya neden oldu. Bu esnada polisler, etrafını sardıkları Bilen’i gözaltına almakla da tehdit etti. 
 
POLİS MEMURU HADDİNİ AŞTI
 
Bunun üzerine HDP Mardin Milletvekili, Ebru Günay duruma müdahale etmek istedi. Ancak söz konusu polisler, milletvekili Günay'a karşı da hadlerini aşan sözler sarf etti. 
 
Milletvekili olduğunu belirtmesine rağmen, tartışma esnasında ellerini havaya kaldırıp, bağıran bir polis memuru, Günay’a yönelik “Hangi milletin vekili. Benim vekilim değilsin. Teröristlerin vekilisin” ifadelerini kullandı.
 
Bu anlarda basın mensuplarının görüntü almasını da yine polislerce engelledi. 
 
Yaşanan tartışma, bir polis amirinin görevli diğer polisleri SGK binasının içerisine çağırması ile sona erdi. 
 
HDP’li Günay ve avukatlar ise, konuya dair Mardin Valiliği yetkilileri ile görüşmeye geçti. Avukatların, ilgili polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.