HDP'li Peköz: Gelecekten endişeliyseniz HDP’ye oy verin

img
ADANA - HDP’nin Türkiye’de ötekileştirilen ve ezilen tüm inanç ve halkların sesi olduğunu söyleyen partinin Adana Milletvekilli Adayı Kemal Peköz, Türkiye’nin geleceği konusunda endişe duyanlara, "Güzel günler görmek istiyorsanız HDP’ye oy verin" çağrısında bulundu.
 
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Adana 2'nci sıra milletvekili adayı Kemal Peköz, uzun yıllardır aktif siyasetin içerisinde yer alan bir isim. 2003 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan HADEP’in kurucuları arasında yer alan pek Peköz, onun yerine kurulan DEHAP’tan 2004 yılında Akdeniz Belediye başkanı adayı olarak gösterildi.
 
HDP kurulduktan sonra ise, çeşitli görevliler üstlendiği partide Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olan Peköz, aynı zamanda partinin Halklar ve İnançlar Komisyonu’nun da sözcüsü. 
 
Bu görevlerin ardından milletvekili adayı olan Peköz ile HDP’nin temsil ettiği değerleri, seçimleri ve adaylığını konuştuk.
 
‘HALKIN DESTEĞİ İLE MECLİS’E GİDEECEĞİZ’
 
Peköz’e göre, HDP bugün Türkiye’de ötekileştirilen ve ezilen tüm inanç ve halkların ortak sesi konumunda. 
 
Bu nedenle seçimlere gidilirken HDP’nin baraj gibi bir meselesi olmadığını belirten Peköz, yine temkinli. Peköz, nedenini ise şu sözlerle açıkladı: “Zor bir dönem ve bizleri baraj altında bırakmak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklar. Fakat bunu başaramayacaklar. Çünkü onlar Meclis’te halkın sesini duymak istemiyorlar. Buna rağmen halkımızın desteği ile Meclise gideceğiz.” 
 
‘İKTİDAR DEĞİŞMEZSE KARANLIK GÜNLER BİZİ BEKLİYOR!’
 
Mevcut iktidarın Meclis çoğunluğunu ve Cumhurbaşkanlığını kazanması halinde kendilerini daha karanlık günler beklediğine işaret eden Peköz, bu nedenle Türkiye’nin geleceği konusunda endişe duyan herkesi HDP’ye oy vermeye davet etti.
 
Peköz, “Mevcut iktidarın değişmesi için HDP’nin barajı aşması ve Meclise girmesi gerekiyor. Çünkü diğer partilerin Meclise gitmesi durumda bu iktidar değişmeyecek. Bunun için emekten, demokrasiden ve özgürlükten yana olan, güzel günler görmek isteyen herkesin HDP’ye oy vermesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
İNANÇSAL SORUNLARI MECLİS’E TAŞIYACAĞIZ 
 
Meclise girmesi halinde halkların sesi olacağını ve tüm inançların sorunlarını dile getireceğini dile getiren Peköz, “Tüm inançlar kendi sorunlarını tespit edecek biz de bunların çözümü için ellimizden geleni yapmak için, Meclis’te onları sesi olacağız” diye konuştu.