Gözaltılara tepki: Daha çok güçleneceğiz

img

HABER MERKEZİ - Kürt kadın siyasetçilere ve aktivistlere yönelik gözaltı operasyonu birçok kentte protesto edildi. Baskılara karşı mücadele çağrısı yapılan açıklamalarda, “Siz yöneldikçe biz daha çok güçleneceğiz” mesajı verildi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerine ve Rosa Kadın Derneği yöneticilerine ile HDP’lilere yönelik Diyarbakır merkezli gözaltı operasyonuna tepki yağdı. Birçok kentte düzenlenen açıklamalarda, “Asla boyun eğmeyeceğiz” denildi. Birlikte mücadeleye vurgu yapılan açıklamalarda, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması istendi.
 
DİYARBAKIR  
 
Dicle Amed Kadın Platformu (DKAP), baskınlarda birçok üyesi gözaltına alınan Rosa Kadın Derneği’nde açıklama yaptı. HDP milletvekilleri Dersim Dağ ve Remziye Tosun'un yanı sıra, DBP ve sivil toplum örgütü temsilcileri de açıklamaya katıldı.  
 
DKAP üyesi Arin Zümrüt, her dönemde kadınların hedef alındığına dikkati çekerek, salgın sürecine rağmen 75 yaşındaki annelerin gözaltına alındığına vurgu yaptı. Rosa Kadın Derneği’nin bütün kadın kurumlarının kapatıldıktan sonra açılan bir kurum olduğunu anımsatan Zümrüt, “Mücadelemizi sekteye uğratamayacaksınız. Siz yöneldikçe biz daha çok güçleneceğiz” mesajı verdi.  
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ise, Rosa Kadın Derneğinin kadın haklarını koruyan bir dernek olduğunu dile getirdi. Tosun, her gün kadın katliamı ve cinayetlerinin yaşandığını ve bu yönde bir adım atılmadığını belirterek, baskılara karşı her yerde mücadele edeceklerini vurguladı. 
 
UZUN SÜRE BİNADA BEKLETİLDİLER
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkez Danışmanlık Bürosu önünde gözlatılar protesto edildi. DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkanı Beycan Taşkıran, HDP’li milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda partili açıklamaya katıldı. 
 
Açıklama yapmak için binadan çıkmak isteyen siyasetçiler, kapıda polis engeliyle karşılaştı. “Kalabalık bir şekilde” açıklamanın yapılmasına izin verilmeyeceğini belirten polisler ile HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul arasında uzun bir süre tartışma yaşandı. Siyasetçiler daha sonra açıklamanın yapılacağı alana alındı. Sayı sınırlandırılması getirilen açıklamaya alınmayan diğer siyasetçiler ise, DBP Genel Merkezi binasında bekletildi.
 
İKTİDARIN SON ÇIRPINIŞLARI
 
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, sabah saatlerinde yaşanan gözaltı operasyonu için “İktidarın son çırpınışları” dedi. Aydeniz, “Bu sabah başta kadın mücadelesi yürüten TJA aktivistleri, yine Rosa Kadın Derneği yöneticileri ve kurucu üyeleri DBP, HDP yöneticilerinin içinde bulunduğu 18 arkadaşımızın içinde bulunduğu gözaltı haberleri ile uyandık. Bu haberler iktidarın bitmişliğinin son görüntüsüdür. Bugün bu açıklamayı yapmamıza engel olanlar, bizi küçük bir alanda dakikalarca tutan bu zihniyet sosyal mesafeden, salgından bahsedemez. Bu bile aslında yönetemedikleri ve salgını nasıl fırsata çevirdiklerinin bir görüntüsüdür” diye konuştu. 
 
KADINLAR HEDEF ALINDI
 
Yapılan siyasi operasyonların asıl hedefinde kadınların olduğunu dile getiren Aydeniz, “Bugün Türkiye’de yaratılmak istenen tekçi zihniyete karşı kadın mücadelesi ve toplumsal mücadele hedef alındı. Tam burada kadınlar olarak, asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha söylemek istiyorum. Bu iktidar kadınlara 'Siz asla çıkardığımız yasalara, çocuk tecavüzcülerine sesinizi çıkarmayın' diyor. Biz sonuna kadar bunlara karşı duracağız. Biz de kadınlar olarak mesajı aldık kadınlar için çocuklar için anti faşist anti demokratik yönelimlerinize karşı sessiz kalmayacağımız bir kez daha söylemek istiyoruz” dedi.
 
Aydeniz, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Yine bu gün bu iktidarın sıkıştığının bir görüntüsü de her fırsatta demokratik kurumlara ve Kürtlere yöneliminden görüyoruz. Bu iktidar bitmiştir, bu iktidarın meşruiyeti kalmamıştır. Son olarak demokratik siyasetten ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Son olarak Derhal arkadaşlarımız serbest bırakılmalı diyoruz.”
 
Aydeniz’in konuşmasının ardından, “Jin, jiyan, azadî” ve “Korkmuyoruz, baş kaldırıyor” sloganları atıldı.
 
Siyasetçiler, 5 dakika oturma eyleminden sonra alkışlarla basın açıklamasını sonlandırdı.
 
HDP Lice İlçe Örgütü de, gözaltılara ilişkin parti binasında açıklama yaptı. HDP İlçe Eşbaşkanı Yusuf Peker, iktidarın sadece Kürt muhalefetini değil, demokratik Türk muhalefetini de sindirmeye yönelik baskılar uyguladığını söyledi. Peker, "Baskılar bizi mücadelemizden vazgeçiremeyecek" dedi.  
 
DİYARBAKIR BAROSU KADIN MERKEZİ'NDEN TEPKİ

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi de, operasyonlarda çok sayıda kadının gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada baskın yapılan Rosa Kadın Derneği’nin Diyarbakır’da kadına yönelik şiddetle mücadele alanında çalışmalar yürüten en önemli kurumlardan birisi olduğu belirtildi.

'AZ SAYIDAKİ KURUMDAN BİRİ'

Derneğin, kurulduğu günden bu yana kadınların hak ve özgürlükleri için mücadele ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Şiddete maruz kalan kadınlara ve istismar mağduru çocuklara hukuki ve psikolojik destek ile danışmanlık hizmeti vermektedir. Pandemi sürecinde tüm risklere rağmen kapılarını kapatmayan az sayıdaki kurumdan biridir” denildi.

'TESADÜF DEĞİL'

“Kadınların hayatı ve özgürlüğü için mücadele eden aktivist kadınlara saldırı, kadın mücadelesine ve kazanımlarına saldırıdır” denilen açıklamada, kadınların hak mücadelesine yönelik saldırı niteliğinde olan bu operasyonun, çocuk istismarcılarına af yasasının tartışıldığı döneme denk gelmesinin tesadüf olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, gözaltına alınan kadınların yalnız olmadığı ve hukuki süreçlerin takip edileceği belirtilerek, gözaltına alınan tüm kadınların bir an önce serbest bırakılması istendi.

URFA
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Kürt siyasetçiler ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistelerinin gözaltına alınmasına basın açıklaması ile tepki gösterdi. Suruç ilçe binası önünde yapılan açıklamaya Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan ile çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamada konuşan Sürücü, Kürt siyasetçilere yönelik gözaltların bir kez daha gündeme geldiğini belirtti. Sürücü, “Onlarca arkadaşımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Her gün demokratik siyasete karşı gözaltılar yapıp saldırıyorlar. Ama unutulmamalıdır ki demokratik siyaseti tasfiye edemeyecekler. Kadın hareketi olarak bu baskılara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Tüm bu baskılara karşı mücadelemizi büyüterek onlara cevap vereceğiz. Daha çok bir birimize kenetlenip mücadelemizi sürdüreceğiz. Ve asla boyun eğmeyeceğiz. Yapılan göz altıları lanetliyoruz. Arkadaşlarımızı bir an önce serbest bırakın. Kaybetmeye mahkûmsunuz” dedi.  
 
Açıklama, alkışalar eşliğinde son buldu. 
 
ŞIRNAK
 
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde gözaltılar yapılan açıklamalarla protesto edildi. Cizre'deki parti binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. HDP İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması çağrısı yaparak, "Bu hukuksuzluğa son verilmelidir. Hiçbir baskı kadın dayanışması ve mücadelesini engelleyemeyecek" dedi.
 
Açıklama, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla son buldu.
 
MARDİN 
 
Mardin'in Midyat ilçesinde de gözaltılara karşı açıklama yapıldı. HDP İlçe Örgütü binasındaki açıklamada konuşan parti yöneticilerinden Şirin Çelebi, AKP’nin siyasi soykırım operasyonlarının devamı olan gözaltıların kendilerini yıldıramayacağını vurguladı.
 
Kızıltepe ilçesindeki gözaltı protestosunda Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday konuştu. Kuday, saldırılar karşısında geri adım atmayacaklarını vurguladı. Kuday, gözaltılarla HDP’nin kriminalize edilmek istendiğine dikkati çekerek, "Hukuksuzca gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın" çağrısı yaptı. 
 
ANKARA
 
Ankara Kadın Platformu da yaptığı yazılı açıklamayla operasyona tepki gösterdi. Salgın süreci boyunca kadınları şiddetten korumak için tek bir adım atmayanların pandemiyi fırsata çevirdiği ve kadın mücadelesine saldırılar gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, “65 yaş üstünün sokağa çıkması tehlikeli diyenler, 75 yaşındaki kadını gözaltına alıyor. Kadın katliamlarının sorumlusu, İnfaz Yasası ile failleri önlem almadan salıveren, yandaş medyası aracılığıyla şiddeti meşrulaştıran ve son olarak istismar affına yönelik ses çıkaran kadınların gözaltına alınması, iktidarın kadın düşmanı politikalarının son örneğidir. Öfkeli ve endişeliyiz. Biz bu sahneleri daha önce görmüştük. OHAL sırasında da kadınların destek alabileceği kadın kurumları basılmış, gizli tutulan başvuru dosyalarına bile el konulmuş, derneklerin birçoğu kapatılmıştı. Sonucu da kadınların şiddet karşısında yalnızlaşması, haklarının ve kazanımlarının gasp edilmesi, başvuracak adres bulamamaları oldu" denildi.
 
Kadın düşmanı politikaların başarılı olmadığı vurgulanan açıklamada, "Yine olmayacak! Kadınlar durmadı, durmayacak! Şimdi ise yine kadın mücadelesinden tanıdığımız arkadaşlarımızın bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Kadınların hayatları ve özgürlüğü için mücadele eden kurumlara saldırı, tüm kadınlara saldırıdır. Bundan en büyük zararı görecek olanların da şiddetle yaşayan, mücadele eden kadınlar olacağını hatırlatıyoruz. Bu yüzden de hep birlikte sesleniyoruz: Kadına yönelik bu haksız, hukuksuz saldırıya son verin ve arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Kadın aktivistleri serbest bırakın” ifadelerine yer verildi.
 
ANTEP  
 
HDP Antep İl Örgütü, basın açıklamasıyla gözaltılara tepki gösterdi. Parti binasındaki açıklamada, “Baskılar bizi yıldıramaz” pankartı açıldı. İl Eşbaşkanı Songül Koçdağ, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyerek, "Hiçbir şey kadın mücadelesini engellemeyecekler. Rosa Kadın Derneği bölgede kadına yönelik şiddete direnen tek kadın derneğidir. Kadına yönelik şiddete karşı mücadele eden bir derneğin basılması, yöneticilerin gözaltına alınması iktidarın 'Ben kadına şiddet uygulamaya, kadınları korumaya devam edeceğim' demektir” diye konuştu.  
 
Açıklama, alkışlar eşliğinde son buldu.

ADANA 

HDP Adana İl Örgütü, Kürt siyasetçilerine dönük gözaltı operasyonlarına tepki gösterdi. Açıklama nedeniyle polis bina çevresini ve girişini çevik polisleri ile araçlarla kapattı. Polis, koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini gerekçe göstererek, partililerin açıklamasını engellenmek istendi. Partililer polis ablukasına rağmen açıklama yaptı. 
 
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, AKP'nin, Türkiye halklarına ve Kürt halkına; gözaltı, baskı ve işkenceyi bayram hediyesi olarak gördüğünü söyledi. AKP'nin kendi anlayışının içinde boğulacağını söyleyen Hatimoğulları, "Biliniz ki, kayyım da atansa, gözaltılar da gerçekleşse, cezaevleri siyasi tutsaklarla dolup taşsa da bu ülkede birçok darbe dönemini atlattığı gibi bu dönemi de el birliğiyle atlatacaktır" dedi. 
 
HATAY
 
HDP Hatay İl Örgütü, binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla Kürt siyasetçilerine dönük gözaltı operasyonlarına tepki gösterdi. "Halkın iradesi teslim alınamaz" pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP Hatay İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant, operasyonlara rağmen mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Nalbant, "Hatay'dan bir kez daha uyarıyoruz. O kirli çıkarlarınız için ellerinizi HDP üzerinden çekin. HDP bu toprakların kadim geçmişidir, hafızası ve her mevsim solmayan çiçeği ve zengindir" dedi.
 
HDP İskenderun İlçe Örgütü de, binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla Kürt siyasetçilerine dönük gözaltı operasyonlarına tepki gösterdi. HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Hülya Ateş, gözaltı operasyonlarının kendilerini mücadelelerinden alıkoyamayacağını belirterek, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.
 
MERSİN
 
HDP Mersin İl Örgütü ve TJA, siyasi operasyona tepki göstermek için il binaları önünde yapmak istedi. Polisin engellemesini alkışlarla protesto eden partililer adına açıklama yapan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mehmet Alış, AKP ve MHP iktidarının saldırılarına karşı asla teslim olmayacaklarını ifade etti.
 
AĞRI
 
HDP Ağrı İl Örgütü, parti binası önünde yaptığı açıklamayla, operasyona tepki gösterdi. Açıklamaya, HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Abdullah Koç ile partililer katıldı. Açıklamada konuşan HDP’li vekil Abdullah Koç, koronavirüs nedeniyle insanların evlere kapandığı günlerde iktidarın siyasi soykırım operasyonları yürüttüğünü belirterek, kayyımlar ve siyasi operasyonlarına karşı sokaklarda demokratik haklarını ve iradelerini savunacaklarını vurguladı. 
 
HDP’li vekil Dilan Dirayet Taşdemir ise AKP’nin 2016 yılından itibaren Kürt siyasal hareketine, demokrasi cephesine ve kadın mücadelesi yürüten aktivistlere yönelik sistematik bir soykırım operasyonu sürdürdüğünü ifade ederek, iktidarın Türkiye’ “tek adam faşizmini” kurumsallaştırmaya çalıştığını söyledi. 
 
KARS
 
HDP Kars İl Örgütü’nde yapılan açıklamada konuşan İl Eşbaşkanı Cengiz Anli, operasyonlara rağmen demokratik siyasetten vazgeçmeyeceklerini belirterek, operasyonların halkların bir arada yaşamasına engel olduğunu ifade etti. 
 
HAKKARİ 
 
Hakkari’de HDP il binasında yapılan açıklamada konuşan Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, "Kadına dönük saldırıların yanı sıra yine partimize ve partimizin kadın politikalarına bir saldırıdır. Bizim bir kadın partisi olma yolundaki siyasetimizden bu denli korkuyorlar. Kürt halkına ve Kürt siyasetine düşmanlık örgütleyerek, ömür uzatmaya çalışan faşist iktidarın zulmü Kenan Evreni geçti. Ama şunu iyi bilin, Kürtler size asla boyun eğmeyecek. Sizin zulmünüz sürdükçe bizim direnişimiz güçlenerek devam edecektir" diye konuştu. 
 
Yüksekova ilçesinde de HDP binasında milletvekili ve partililerin katılımıyla açıklama yapıldı. HDP’li vekil Sait Dede, siyasetçilere yönelik operasyonlara, "Darbe diyerek, aslında kendi yaptığı darbeleri görmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunlardan daha önceki iktidarlarında sonuç almadığını gördük. Bundan sonuç alamayacaksınız” diyerek tepkisini dile getirdi. 
 
MUŞ
 
Muş’ta HDP binasında yapılan açıklamada konuşan partinin Milletvekili Mensur Işık, AKP’nin salgın döneminde belediyelere kayyım atandığını ve siyasi operasyonlarla süreci götürmeye çalıştığını söyledi. Baskılara karşı örgütlenerek mücadele edeceklerini kaydeden Işık, baskıyla sonuç alınamayacağının altını çizdi. 
 
VAN
 
Van’da, HDP İpekyolu ilçe örgütünde yapılan açıklamada, Milletvekili Muazzez Orhan konuştu. İktidarın, demokratik mücadele edenlere karşı baskı politikalarını devreye koyduğunu belirten Orhan, "AKP, MHP ile birlikte faşizan politikalarına devam etmektedir. Partimize ve kadınlara dönük tüm saldırlar devam ediliyor. Tüm bu baskı politikalarına karşı susmadık ve susmayacağız. Baskılara karşı her yerde mücadelemizi büyüteceğiz" dedi.

İZMİR

HDP İzmir İl Örgütü, Kürt siyasetçilere yönelik gözaltı operasyonunu protesto etti. HDP İl binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Parti Meclis Üyesi Berna Çelik, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Emin Orhan, Yeşiller Sol Parti İzmir İl Eşsözcüsü Atilla Kılıç, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) PM Üyesi Gülcan Taşkıran ve İlçe örgütleri katıldı. Eylemde yapılan açıklamalarda AKP-MHP eliyle yürütülen siyasi soykırım operasyonlarına karşı birlikte mücadele edilmesi gerekliliği vurgulandı.  
 
MANİSA
 
HDP Manisa İl Örgütü, gözaltı operasyonları ve kayyım atamalarını protesto etti. Açıklamayı HDP Manisa İl Eşbaşkanı Ali Aslan okudu. Aslan, “Bu rejim, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının seçme ve seçilme iradesine saldırmaya devam etmektedir. Hükümetin Kürt halkının iradesini kırmayı hedefliyor. İktidarın kayyım rejimini kalıcı hale getirmek istiyor. Zerre boyun eğmeden, geri adım atmadan bu kirli ve kara zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 
 
MUĞLA
 
HDP Manisa İl Örgütü, parti binasında yaptığı toplantıyla gözaltıları protesto etti. HDP Muğla İl Eşbaşkanı Fulya Erdoğan, kadın dernek ve örgütlerine yapılan haksız hukuksuz uygulamalardan vazgeçilmesini istedi.
 
BATMAN  
 
HDP Batman Kadın Meclisi, ev baskınları ve gözaltıları protesto etmek amacıyla parti binası önünde bir araya geldi. Parti binasını ablukaya alan polisler, valilik kararını gerekçe göstererek açıklamaya izin verilmeyeceğini belirtti. HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca ve Nejdet İpekyüz’ün polisle yürüttüğü tartışmalar sonucu 3 milletvekili ve 5 kadın meclisi üyesinin katılacağı açıklamaya izin verildi. 
 
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Başaran, her iktidarın ilk olarak kadınları hedef aldığını belirterek, "Her gelen iktidar ilk önce kadınlara saldırdı. İlk önce kadınların örgütlülüğünü dağıtmaya çalıştılar. Ama kadınlar alanlardan yerel yönetime kadar mücadelesini sürdürdü. Kadınlar yek ses gözlatına alınan kadınların yanındır. Ne etrafımızı saran polisler ne de iktidar bizi engellemeyecek. Kadınlar dikatöryal iktidar rağmen kazanacak" diye konuştu. 
 
Başaran'ın konuşmasının ardından gözaltılar alkışlarla protesto edildi.  
 
SİİRT  
 
HDP Siirt İl Örgütü binasında yapılan açıklamaya da partililer ve HDP Milletvekili Sıddık Taş katıldı. HDP'li Taş, iktidarın yaptığı operasyonları "siyasi soykırım" olarak değerlendirerek, "AKP Kürt düşmanlığı yapıyor dediğimiz zaman bazılarının zoruna gidiyor. Kayyımlardan gözaltılara kadar herşey bunun kanıtıdır. Ama siz ne yaparsanız yapın Kürt halkına yaptığınız bu faşizan saldırılara karşı mücadele edeceğiz. Kürt halkına düşmanlığı yapanlar anayasa ile alakaları yoktur. Kürtlerin mezarlarına dahi saldırıyorlar. Bunlar Kürt düşmanlığı değil de nedir? Bedeli ne olursa olsun mezarlarımızın da irademizin de yanında olacağız. AKP bunu iyi bilsin" diye konuştu.

ANTALYA

HDP Antalya İl Örgütü, Kepez İlçe Örgütü binaları önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Kürt kadın siyasetçilere ve aktivistlere yönelik gözaltı operasyonuna ve belediyelere atanan kayyımlara tepki gösterdi. "Halkın iradesi gasp edilemez" pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda partili katıldı.

AKP'nin halkın iradesini gasp ederek, halkın seçme ve seçilme hakkına saldırdığını ifade eden HDP Parti Meclis (PM) Üyesi Songül Şarklı, AKP'nin siyasi bir darbeyle belediyeleri gasp ettiğini anlattı. Şarklı, gaspçı zihniyete karşı mücadele edeceklerini vurguladı.Kürt kadın siyasetçilere ve aktivistlere yönelik gözaltı operasyonuna tepki gösteren Şarklı, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

DERSİM

Dersim Kadın Platformu, Diyarbakır merkezli yürütülen operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, iktidarın pandemi sürecinde kadınlara yönelik yaptığı operasyonlarla kadınları mücadeleden alıkoymaya ve şiddet karşısında yalnızlaştırmaya çalıştığı belirtildi. Açıklamada, "Bizler kadın mücadelesinden bildiğimiz arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarını ve bu gözdağını kabul etmiyoruz. Haklarımız ve hayatlarımız için mücadele etmekten geri durmayacağız. Gözaltına alınan kadınlar derhal serbest bırakılsın" denildi. 

Diğer başlıklar

17/11/2025
23:59 ‘Kamu görevlileri tarafından uyuşturucu dağıtımı yapılıyor’
23:37 Irak seçimlerinin nihai sonuçları açıklandı
23:20 Çiçek Otlu: Bakanlık ve ATK, Rojin Kabaiş'in cinayetine ortaktır
23:11 ‘İçişleri Bakanlığı bütçesinde barışa, adalete ve ekmeğe tek bir kuruş yok’
22:24 'Bîra Sûrê' Rojava Film Festivalinde
21:51 Süveyda’nın batısı ağır silahlarla bombalanıyor
21:29 Kayseri'de 74 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu
20:44 Dilek İmamoğlu'ndan 'toplumsal sorumluluk' çağrısı
20:38 Tanhan: Kayyım ve bürokratlar hakkında mali soruşturma açılsın
20:13 Zehirlenme faciasında baba Servet Böcek de hayatını kaybetti
19:40 Kadınlardan Berk Akand protestosu
19:35 DEM Parti Kadın Meclisi'nden direnişteki işçilere ziyaret
19:16 DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Berivan Kutlu için taziye mesajı
18:53 Suriye’de Alevi evleri işaretlendi, evleri boşaltma çağrısı yapıldı
18:49 Kuzey Ege için fırtına uyarısı
18:47 Devrilen kepçenin altında kalan Akkaya yaşamını yitirdi
18:43 Gazeteci Aykol'un tedavisi ek ilaçlarla devam ediyor
18:33 Kadınlar şiddete karşı mücadele yöntemlerini konuştu
18:30 Dilovası'ndaki iş cinayeti protestosu: Susmayacağız
17:36 ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ katliamı davasında ‘zaman aşımı’ kararı
17:26 Tutsakların tahliyelerinin engellenmesi Meclis gündeminde
17:20 Ayşe Tokyaz cinayetinde iddianame hazırlandı
17:16 Cizîr Belediyesi eski Eşbaşkanı Berivan Kutlu hayatını kaybetti
16:55 Irak'ta seçimi kazanan 6 adayın oyları iptal edildi
16:48 Meclis tutanaklarda yer verdiği Kürtçe ifadeleri sildi
16:10 'Barış, Demokrasi ve Sağlık Çalışma Grubu' kuruldu
15:34 İZBB işçileri: İşimizi geri istiyoruz
15:13 Meclis tutanaklarında ilk defa Kürtçe ifadeler yer aldı
14:51 TTB Demokrasi ve Sağlık Çalışma Grubu: Çözüm demokratikleşme programıyla mümkündür
14:41 Bütçe görüşmelerinde Yerlikaya'ya tepki: Huzur bu mu?
14:39 Eğitim Sen’den rapor: 2026 Eğitim Bütçesini kabul etmiyoruz
14:36 Kadın tutsaklar için birçok kentte açıklama: Dayanışmayı büyütelim
14:35 Fadime Elkan’ın taziyesi kitlesel ziyaret
14:05 Asistan hekimler eylemde
13:49 Barış İçin Toplumsal Girişim: 'umut hakkı'nın uygulanması talep edilmeli
11:56 Qamışlo'da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ yürüyüşü
11:02 Temelli: Komisyon özel yasa hazırlanması için rapor hazırlayacak
10:58 Çöpte buldukları para ve ziynet eşyalarını sahibine teslim ettiler
10:20 Dêrsimli yurttaşlar: Doğa talanına izin vermeyeceğiz
09:34 Şiyar Be Platformu Sözcüsü: Sadece bizimle sonuç alınmaz, tüm dinamiklerin sözü olmalı
09:30 ‘Komisyon Abdullah Öcalan’la görüşmeli’
09:22 Kerboran'da bir genç öldürüldü
09:19 ‘Topyekun mücadele erkeklerin dönüşümünü zorunlu kılar’
09:11 Hareket Yönetimi: Zap güçlerimizi uygun sahalara çektik
09:10 Wan Baro Başkanı Özaraz: Entegrasyon yasaları düzenlenmeli
09:02 Foza Yûsif: Dünyada kadın perspektifiyle örgütlenmeli
09:00 17 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:47 Trump’tan, ‘Epstein dosyaları’ çağrısı
08:45 Birçok kentte kuvvetli kar yağışı ve sağanak bekleniyor
16/11/2025
23:15 Riha Barosu: İki çocuğun öldüğü iş cinayeti denetimsizliği göstermiştir
22:44 Tuncer Bakırhan, Barış Akademisyenleri ile bir araya geldi
22:34 BMGK, Gazze’ye ‘çokuluslu güç konuşlandırılmasını' yarın oylayacak
22:19 Gazeteci Alican Uludağ'ın Akand paylaşımına soruşturma açıldı
21:29 Ahmet Kaya’nın 1996’daki sözleri yayınladı
20:44 Bakanlıktan Şule Çet'in faillerinden Berk Akand hakkında açıklama
19:47 Annesi kızı Rojbin Sönmez’i ağıtlarla andı
18:54 Ekoloji Kervanı 2'nci gününde: Talana karşı sesimizi yükseltiyoruz
18:50 Reqa'da 2 Kürt genci kaçırıldı
18:46 İHD’nin yeni Eş Genel Başkanları belli oldu
18:36 Devrimci Parti kuruluşunun 10'uncu yılını kutlandı
18:29 Riha'da iş cinayeti: 2 çocuk yaşamını yitirdi
17:54 Kayyımın kapattığı Şamiran Kadın Yaşam Merkezi yeniden açıldı
17:36 TJA, 25 Kasım startını Kadifekale'de verdi
17:24 Kadınlar barış için buluştu: Öcalan'ın özgürlüğünü istiyoruz
17:15 Colemêrg-Wan Karayolunda kaza
17:12 Qamişlo'da Abdullah Öcalan için yürüyüş düzenlenecek
16:48 Çiğdem Kılıçgün Uçar: Kadının özgür olmadığı bir toplum demokratik olamaz
16:37 Mûş'ta kar yağışı: 14 köy yolu ulaşıma kapandı
16:34 Sırrı Süreyya Önder Barış Futbol Turnuvası başladı
16:10 Yaşamını yitiren 5 HPG’li için anma
15:48 Kadınlardan fuhuş ve uyuşturucuya karşı mücadele çağrısı
15:30 YPG'li Yıldız'ın taziyesine kitlesel ziyaret
14:47 Beton dökümü sırasında inşaat çöktü: 2 işçi yaşamını yitirdi
14:24 TJA’dan Dîlok’ta ‘şiddetle mücadele’ atölyesi
14:16 Silêmanî’de 25 Kasım’ın startı verildi
14:08 Wan'da Rojin Kabaiş Ormanı oluşturuldu
14:00 Tülay Hatimoğulları: Ey iktidar Dêrsim'den elini çek
13:57 Dêrsim’de miting öncesi kitlesel yürüyüş
13:39 Demirtaş: Eşit ve adil geleceği birlikte kuracağız
13:24 15 yaşındaki çocuktan 3 gündür haber alınamıyor
13:23 11’inci Yargı Paketi’nin bu hafta Meclis’e sunulması bekleniyor
12:47 Şule Çet'in faillerinden Berk Akand tahliye edildi
12:43 Saadet Partisi Grup Başkanı Kaya: Süreçten umutluyuz ama AKP yeteri katkı sunmuyor
12:17 OECD'nin sağlık raporunda Türkiye sonuncu
11:20 Jin dergi 'Dêrsim Katliamı'nı kapağına taşıdı
11:07 Riha’da işkence edilen çocuk ağır yaralandı
09:42 İki başarı hikayesi
09:35 25 Kasım Kadın Platformu: Taksim'e isyana çağırıyoruz
09:26 AKP’nin 23 yıllık 'suç' kaydı: En az 8 bin 33 kadın katledildi
09:23 Tutsak yakını: Devletin maskesi zindanlarda düşüyor
09:18 'Komisyon İmralı'ya gitmeli, kapılar ardına kadar açılmalı'
09:17 Engelli raporuna rağmen bir bırakıp bir tutukluyorlar
09:15 Wanlı yurttaşlar: Asgari ücret 50 bin TL olmalı
09:05 Metro inşaatındaki göçükte 1 işçi yaşamını yitirdi
09:04 Elektriğe gizli zam: 900 TL gelen fatura bin 900 TL olacak
09:00 16 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:09 Meteoroloji’den Colemêrg, Şirnex ve Wan için sarı kodlu uyarı
15/11/2025
22:11 Ege Denizi'nde deprem
22:05 Kabataş'ta metro inşaatında iskele çöktü
21:45 Zehirlenip yaşamını yitiren ailenin kaldığı otel boşaltıldı
21:39 Tiktok’tan Seyîd Rıza anmasına sansür
21:18 Tuncer Bakırhan: Komisyon derhal İmralı’ya gitmeli
20:59 Hayvansever kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi
20:54 Rojin Kabaiş eylemine ‘uyarı’ cezası
20:19 Brezilya’da binler iklim adaleti için yürüdü
20:07 Seyid Rıza ağıtlarla anıldı
19:55 MAF-DAD kongresinde süreç tartışıldı
19:17 Erzirom ve Xana Axpar’da kadın buluşması
19:07 Anne ve iki çocuğunun ölümüne dair gözaltı sayısı arttı
18:02 Dîlok’ta iş cinayetleri protesto edildi
17:58 Adalet Nöbeti'nde taciz failinin duruşmasına çağrı
17:46 EGEÇEP’ten ortak mücadele çağrısı
17:45 EHP: Asgari ücret 65 bin TL olmalı
17:40 Yazar-ressam Hüseyin Özsoy, Wan’da okurlarıyla buluştu
17:35 Mêrdîn’de taziye evine saldırı
17:33 Seyîd Riza ve arkadaşları için klip: Cigêram
17:30 DADER konferansı: Devlet adım atsın
17:24 ‘Barış ve özgürlükte ısrar ediyoruz’ buluşmasına çağrı
17:23 Barış gazeteciliği paneli: Militarist habercilik dili toplumda düşmanlık yaratır
17:18 Gazeteci Aykol'un tedavisi devam ediyor
17:13 Gülistan Kılıç Koçyiğit: Demokratikleşme olmadan barış olmaz
17:11 Êlih’te taziyelere kitlesel ziyaret
17:02 Kadınlar alanlarda: Şiddetsiz yaşamı birlikte kuracağız
17:01 'Zindandaki Kadınların Öyküleri' okurlarla buluştu
16:49 57 bin ağacın kesileceği rant projesi yargıya taşındı
16:35 Dêrsim’deki doğa mitingine katılım çağrısı: Sesimize ses verin
16:14 Demokratik Birlik İnisiyatifi: Sürecin öncüsü olacağız
16:07 Seyîd Rıza ve yol arkadaşları birçok kentte anıldı
15:55 İzmir Bağımlılıkla Mücadele Platformu kuruluşunu ilan etti
15:51 Takas Pazarı’na yoğun ilgi
15:17 ‘Muhlise Karagüzel ve Kavak’ı derhal serbest bırakın’
14:33 Koğuş değiştirmek isteyen tutsak darp edildi
14:28 COP 30 tepkisi: Ekolojik yıkım derinleşiyor
14:04 Mêrdîn kısa süreli yağışta göle döndü
13:56 İHD 22'nci Genel Kurulu başladı: Devletin Kürt meselesindeki güvenlikçi politikası değişmedi
13:51 Kayıplar için beş kentte adalet talebi
12:56 Cumartesi Anneleri Nazım Gülmez için adalet istedi
12:28 Dêrsim’de Seyit Rıza anması: Mezar yerlerini açıklayın
12:18 Sındırgı’da art arda depremler
10:37 CHP Milletvekili Akgün Alp: Devlet, Abdullah Öcalan ile görüşüyorsa Komisyon neden görüşmesin?
10:28 İşçi servisi devrildi: 14 yaralı
10:14 Nizamettin Kabaiş: Tehditlere rağmen mücadelemiz sürecek
09:24 Dilovası’nda yaşamını yitiren işçi sayısı 7'ye yükseldi
09:23 HDP binalarına saldırı dosyası 10 yıldır neden kapalı tutuluyor?
09:22 Dêrsim'de yüzlerce toplu mezar var: Yüzleşme çağrısı
09:11 Ruhsatsız fabrika yangından sonra mühürlendi!
09:08 Dilan Mızrak: Devlet sürecin hukuki zeminini bir an önce oluşturmalı
09:07 Kültürel hafıza yok oluyor, Ermeni evleri bir bir çöküyor
09:06 Bataklığa sürüklenenler anlatıyor: Ayağım tekerlek olmuş, tamir etmeye çalışıyordum
09:05 Çöken bina, patlayan depo: İhmalin getirdiği ölümlere karşı mücadele edeceğiz