Gözaltılara tepki: Daha çok güçleneceğiz

img

HABER MERKEZİ - Kürt kadın siyasetçilere ve aktivistlere yönelik gözaltı operasyonu birçok kentte protesto edildi. Baskılara karşı mücadele çağrısı yapılan açıklamalarda, “Siz yöneldikçe biz daha çok güçleneceğiz” mesajı verildi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerine ve Rosa Kadın Derneği yöneticilerine ile HDP’lilere yönelik Diyarbakır merkezli gözaltı operasyonuna tepki yağdı. Birçok kentte düzenlenen açıklamalarda, “Asla boyun eğmeyeceğiz” denildi. Birlikte mücadeleye vurgu yapılan açıklamalarda, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması istendi.
 
DİYARBAKIR  
 
Dicle Amed Kadın Platformu (DKAP), baskınlarda birçok üyesi gözaltına alınan Rosa Kadın Derneği’nde açıklama yaptı. HDP milletvekilleri Dersim Dağ ve Remziye Tosun'un yanı sıra, DBP ve sivil toplum örgütü temsilcileri de açıklamaya katıldı.  
 
DKAP üyesi Arin Zümrüt, her dönemde kadınların hedef alındığına dikkati çekerek, salgın sürecine rağmen 75 yaşındaki annelerin gözaltına alındığına vurgu yaptı. Rosa Kadın Derneği’nin bütün kadın kurumlarının kapatıldıktan sonra açılan bir kurum olduğunu anımsatan Zümrüt, “Mücadelemizi sekteye uğratamayacaksınız. Siz yöneldikçe biz daha çok güçleneceğiz” mesajı verdi.  
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ise, Rosa Kadın Derneğinin kadın haklarını koruyan bir dernek olduğunu dile getirdi. Tosun, her gün kadın katliamı ve cinayetlerinin yaşandığını ve bu yönde bir adım atılmadığını belirterek, baskılara karşı her yerde mücadele edeceklerini vurguladı. 
 
UZUN SÜRE BİNADA BEKLETİLDİLER
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkez Danışmanlık Bürosu önünde gözlatılar protesto edildi. DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkanı Beycan Taşkıran, HDP’li milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda partili açıklamaya katıldı. 
 
Açıklama yapmak için binadan çıkmak isteyen siyasetçiler, kapıda polis engeliyle karşılaştı. “Kalabalık bir şekilde” açıklamanın yapılmasına izin verilmeyeceğini belirten polisler ile HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul arasında uzun bir süre tartışma yaşandı. Siyasetçiler daha sonra açıklamanın yapılacağı alana alındı. Sayı sınırlandırılması getirilen açıklamaya alınmayan diğer siyasetçiler ise, DBP Genel Merkezi binasında bekletildi.
 
İKTİDARIN SON ÇIRPINIŞLARI
 
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, sabah saatlerinde yaşanan gözaltı operasyonu için “İktidarın son çırpınışları” dedi. Aydeniz, “Bu sabah başta kadın mücadelesi yürüten TJA aktivistleri, yine Rosa Kadın Derneği yöneticileri ve kurucu üyeleri DBP, HDP yöneticilerinin içinde bulunduğu 18 arkadaşımızın içinde bulunduğu gözaltı haberleri ile uyandık. Bu haberler iktidarın bitmişliğinin son görüntüsüdür. Bugün bu açıklamayı yapmamıza engel olanlar, bizi küçük bir alanda dakikalarca tutan bu zihniyet sosyal mesafeden, salgından bahsedemez. Bu bile aslında yönetemedikleri ve salgını nasıl fırsata çevirdiklerinin bir görüntüsüdür” diye konuştu. 
 
KADINLAR HEDEF ALINDI
 
Yapılan siyasi operasyonların asıl hedefinde kadınların olduğunu dile getiren Aydeniz, “Bugün Türkiye’de yaratılmak istenen tekçi zihniyete karşı kadın mücadelesi ve toplumsal mücadele hedef alındı. Tam burada kadınlar olarak, asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha söylemek istiyorum. Bu iktidar kadınlara 'Siz asla çıkardığımız yasalara, çocuk tecavüzcülerine sesinizi çıkarmayın' diyor. Biz sonuna kadar bunlara karşı duracağız. Biz de kadınlar olarak mesajı aldık kadınlar için çocuklar için anti faşist anti demokratik yönelimlerinize karşı sessiz kalmayacağımız bir kez daha söylemek istiyoruz” dedi.
 
Aydeniz, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Yine bu gün bu iktidarın sıkıştığının bir görüntüsü de her fırsatta demokratik kurumlara ve Kürtlere yöneliminden görüyoruz. Bu iktidar bitmiştir, bu iktidarın meşruiyeti kalmamıştır. Son olarak demokratik siyasetten ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Son olarak Derhal arkadaşlarımız serbest bırakılmalı diyoruz.”
 
Aydeniz’in konuşmasının ardından, “Jin, jiyan, azadî” ve “Korkmuyoruz, baş kaldırıyor” sloganları atıldı.
 
Siyasetçiler, 5 dakika oturma eyleminden sonra alkışlarla basın açıklamasını sonlandırdı.
 
HDP Lice İlçe Örgütü de, gözaltılara ilişkin parti binasında açıklama yaptı. HDP İlçe Eşbaşkanı Yusuf Peker, iktidarın sadece Kürt muhalefetini değil, demokratik Türk muhalefetini de sindirmeye yönelik baskılar uyguladığını söyledi. Peker, "Baskılar bizi mücadelemizden vazgeçiremeyecek" dedi.  
 
DİYARBAKIR BAROSU KADIN MERKEZİ'NDEN TEPKİ

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi de, operasyonlarda çok sayıda kadının gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada baskın yapılan Rosa Kadın Derneği’nin Diyarbakır’da kadına yönelik şiddetle mücadele alanında çalışmalar yürüten en önemli kurumlardan birisi olduğu belirtildi.

'AZ SAYIDAKİ KURUMDAN BİRİ'

Derneğin, kurulduğu günden bu yana kadınların hak ve özgürlükleri için mücadele ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Şiddete maruz kalan kadınlara ve istismar mağduru çocuklara hukuki ve psikolojik destek ile danışmanlık hizmeti vermektedir. Pandemi sürecinde tüm risklere rağmen kapılarını kapatmayan az sayıdaki kurumdan biridir” denildi.

'TESADÜF DEĞİL'

“Kadınların hayatı ve özgürlüğü için mücadele eden aktivist kadınlara saldırı, kadın mücadelesine ve kazanımlarına saldırıdır” denilen açıklamada, kadınların hak mücadelesine yönelik saldırı niteliğinde olan bu operasyonun, çocuk istismarcılarına af yasasının tartışıldığı döneme denk gelmesinin tesadüf olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, gözaltına alınan kadınların yalnız olmadığı ve hukuki süreçlerin takip edileceği belirtilerek, gözaltına alınan tüm kadınların bir an önce serbest bırakılması istendi.

URFA
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Kürt siyasetçiler ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistelerinin gözaltına alınmasına basın açıklaması ile tepki gösterdi. Suruç ilçe binası önünde yapılan açıklamaya Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan ile çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamada konuşan Sürücü, Kürt siyasetçilere yönelik gözaltların bir kez daha gündeme geldiğini belirtti. Sürücü, “Onlarca arkadaşımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Her gün demokratik siyasete karşı gözaltılar yapıp saldırıyorlar. Ama unutulmamalıdır ki demokratik siyaseti tasfiye edemeyecekler. Kadın hareketi olarak bu baskılara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Tüm bu baskılara karşı mücadelemizi büyüterek onlara cevap vereceğiz. Daha çok bir birimize kenetlenip mücadelemizi sürdüreceğiz. Ve asla boyun eğmeyeceğiz. Yapılan göz altıları lanetliyoruz. Arkadaşlarımızı bir an önce serbest bırakın. Kaybetmeye mahkûmsunuz” dedi.  
 
Açıklama, alkışalar eşliğinde son buldu. 
 
ŞIRNAK
 
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde gözaltılar yapılan açıklamalarla protesto edildi. Cizre'deki parti binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. HDP İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması çağrısı yaparak, "Bu hukuksuzluğa son verilmelidir. Hiçbir baskı kadın dayanışması ve mücadelesini engelleyemeyecek" dedi.
 
Açıklama, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla son buldu.
 
MARDİN 
 
Mardin'in Midyat ilçesinde de gözaltılara karşı açıklama yapıldı. HDP İlçe Örgütü binasındaki açıklamada konuşan parti yöneticilerinden Şirin Çelebi, AKP’nin siyasi soykırım operasyonlarının devamı olan gözaltıların kendilerini yıldıramayacağını vurguladı.
 
Kızıltepe ilçesindeki gözaltı protestosunda Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday konuştu. Kuday, saldırılar karşısında geri adım atmayacaklarını vurguladı. Kuday, gözaltılarla HDP’nin kriminalize edilmek istendiğine dikkati çekerek, "Hukuksuzca gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın" çağrısı yaptı. 
 
ANKARA
 
Ankara Kadın Platformu da yaptığı yazılı açıklamayla operasyona tepki gösterdi. Salgın süreci boyunca kadınları şiddetten korumak için tek bir adım atmayanların pandemiyi fırsata çevirdiği ve kadın mücadelesine saldırılar gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, “65 yaş üstünün sokağa çıkması tehlikeli diyenler, 75 yaşındaki kadını gözaltına alıyor. Kadın katliamlarının sorumlusu, İnfaz Yasası ile failleri önlem almadan salıveren, yandaş medyası aracılığıyla şiddeti meşrulaştıran ve son olarak istismar affına yönelik ses çıkaran kadınların gözaltına alınması, iktidarın kadın düşmanı politikalarının son örneğidir. Öfkeli ve endişeliyiz. Biz bu sahneleri daha önce görmüştük. OHAL sırasında da kadınların destek alabileceği kadın kurumları basılmış, gizli tutulan başvuru dosyalarına bile el konulmuş, derneklerin birçoğu kapatılmıştı. Sonucu da kadınların şiddet karşısında yalnızlaşması, haklarının ve kazanımlarının gasp edilmesi, başvuracak adres bulamamaları oldu" denildi.
 
Kadın düşmanı politikaların başarılı olmadığı vurgulanan açıklamada, "Yine olmayacak! Kadınlar durmadı, durmayacak! Şimdi ise yine kadın mücadelesinden tanıdığımız arkadaşlarımızın bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Kadınların hayatları ve özgürlüğü için mücadele eden kurumlara saldırı, tüm kadınlara saldırıdır. Bundan en büyük zararı görecek olanların da şiddetle yaşayan, mücadele eden kadınlar olacağını hatırlatıyoruz. Bu yüzden de hep birlikte sesleniyoruz: Kadına yönelik bu haksız, hukuksuz saldırıya son verin ve arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Kadın aktivistleri serbest bırakın” ifadelerine yer verildi.
 
ANTEP  
 
HDP Antep İl Örgütü, basın açıklamasıyla gözaltılara tepki gösterdi. Parti binasındaki açıklamada, “Baskılar bizi yıldıramaz” pankartı açıldı. İl Eşbaşkanı Songül Koçdağ, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyerek, "Hiçbir şey kadın mücadelesini engellemeyecekler. Rosa Kadın Derneği bölgede kadına yönelik şiddete direnen tek kadın derneğidir. Kadına yönelik şiddete karşı mücadele eden bir derneğin basılması, yöneticilerin gözaltına alınması iktidarın 'Ben kadına şiddet uygulamaya, kadınları korumaya devam edeceğim' demektir” diye konuştu.  
 
Açıklama, alkışlar eşliğinde son buldu.

ADANA 

HDP Adana İl Örgütü, Kürt siyasetçilerine dönük gözaltı operasyonlarına tepki gösterdi. Açıklama nedeniyle polis bina çevresini ve girişini çevik polisleri ile araçlarla kapattı. Polis, koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini gerekçe göstererek, partililerin açıklamasını engellenmek istendi. Partililer polis ablukasına rağmen açıklama yaptı. 
 
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, AKP'nin, Türkiye halklarına ve Kürt halkına; gözaltı, baskı ve işkenceyi bayram hediyesi olarak gördüğünü söyledi. AKP'nin kendi anlayışının içinde boğulacağını söyleyen Hatimoğulları, "Biliniz ki, kayyım da atansa, gözaltılar da gerçekleşse, cezaevleri siyasi tutsaklarla dolup taşsa da bu ülkede birçok darbe dönemini atlattığı gibi bu dönemi de el birliğiyle atlatacaktır" dedi. 
 
HATAY
 
HDP Hatay İl Örgütü, binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla Kürt siyasetçilerine dönük gözaltı operasyonlarına tepki gösterdi. "Halkın iradesi teslim alınamaz" pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP Hatay İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant, operasyonlara rağmen mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Nalbant, "Hatay'dan bir kez daha uyarıyoruz. O kirli çıkarlarınız için ellerinizi HDP üzerinden çekin. HDP bu toprakların kadim geçmişidir, hafızası ve her mevsim solmayan çiçeği ve zengindir" dedi.
 
HDP İskenderun İlçe Örgütü de, binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla Kürt siyasetçilerine dönük gözaltı operasyonlarına tepki gösterdi. HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Hülya Ateş, gözaltı operasyonlarının kendilerini mücadelelerinden alıkoyamayacağını belirterek, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.
 
MERSİN
 
HDP Mersin İl Örgütü ve TJA, siyasi operasyona tepki göstermek için il binaları önünde yapmak istedi. Polisin engellemesini alkışlarla protesto eden partililer adına açıklama yapan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mehmet Alış, AKP ve MHP iktidarının saldırılarına karşı asla teslim olmayacaklarını ifade etti.
 
AĞRI
 
HDP Ağrı İl Örgütü, parti binası önünde yaptığı açıklamayla, operasyona tepki gösterdi. Açıklamaya, HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Abdullah Koç ile partililer katıldı. Açıklamada konuşan HDP’li vekil Abdullah Koç, koronavirüs nedeniyle insanların evlere kapandığı günlerde iktidarın siyasi soykırım operasyonları yürüttüğünü belirterek, kayyımlar ve siyasi operasyonlarına karşı sokaklarda demokratik haklarını ve iradelerini savunacaklarını vurguladı. 
 
HDP’li vekil Dilan Dirayet Taşdemir ise AKP’nin 2016 yılından itibaren Kürt siyasal hareketine, demokrasi cephesine ve kadın mücadelesi yürüten aktivistlere yönelik sistematik bir soykırım operasyonu sürdürdüğünü ifade ederek, iktidarın Türkiye’ “tek adam faşizmini” kurumsallaştırmaya çalıştığını söyledi. 
 
KARS
 
HDP Kars İl Örgütü’nde yapılan açıklamada konuşan İl Eşbaşkanı Cengiz Anli, operasyonlara rağmen demokratik siyasetten vazgeçmeyeceklerini belirterek, operasyonların halkların bir arada yaşamasına engel olduğunu ifade etti. 
 
HAKKARİ 
 
Hakkari’de HDP il binasında yapılan açıklamada konuşan Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, "Kadına dönük saldırıların yanı sıra yine partimize ve partimizin kadın politikalarına bir saldırıdır. Bizim bir kadın partisi olma yolundaki siyasetimizden bu denli korkuyorlar. Kürt halkına ve Kürt siyasetine düşmanlık örgütleyerek, ömür uzatmaya çalışan faşist iktidarın zulmü Kenan Evreni geçti. Ama şunu iyi bilin, Kürtler size asla boyun eğmeyecek. Sizin zulmünüz sürdükçe bizim direnişimiz güçlenerek devam edecektir" diye konuştu. 
 
Yüksekova ilçesinde de HDP binasında milletvekili ve partililerin katılımıyla açıklama yapıldı. HDP’li vekil Sait Dede, siyasetçilere yönelik operasyonlara, "Darbe diyerek, aslında kendi yaptığı darbeleri görmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunlardan daha önceki iktidarlarında sonuç almadığını gördük. Bundan sonuç alamayacaksınız” diyerek tepkisini dile getirdi. 
 
MUŞ
 
Muş’ta HDP binasında yapılan açıklamada konuşan partinin Milletvekili Mensur Işık, AKP’nin salgın döneminde belediyelere kayyım atandığını ve siyasi operasyonlarla süreci götürmeye çalıştığını söyledi. Baskılara karşı örgütlenerek mücadele edeceklerini kaydeden Işık, baskıyla sonuç alınamayacağının altını çizdi. 
 
VAN
 
Van’da, HDP İpekyolu ilçe örgütünde yapılan açıklamada, Milletvekili Muazzez Orhan konuştu. İktidarın, demokratik mücadele edenlere karşı baskı politikalarını devreye koyduğunu belirten Orhan, "AKP, MHP ile birlikte faşizan politikalarına devam etmektedir. Partimize ve kadınlara dönük tüm saldırlar devam ediliyor. Tüm bu baskı politikalarına karşı susmadık ve susmayacağız. Baskılara karşı her yerde mücadelemizi büyüteceğiz" dedi.

İZMİR

HDP İzmir İl Örgütü, Kürt siyasetçilere yönelik gözaltı operasyonunu protesto etti. HDP İl binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Parti Meclis Üyesi Berna Çelik, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Emin Orhan, Yeşiller Sol Parti İzmir İl Eşsözcüsü Atilla Kılıç, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) PM Üyesi Gülcan Taşkıran ve İlçe örgütleri katıldı. Eylemde yapılan açıklamalarda AKP-MHP eliyle yürütülen siyasi soykırım operasyonlarına karşı birlikte mücadele edilmesi gerekliliği vurgulandı.  
 
MANİSA
 
HDP Manisa İl Örgütü, gözaltı operasyonları ve kayyım atamalarını protesto etti. Açıklamayı HDP Manisa İl Eşbaşkanı Ali Aslan okudu. Aslan, “Bu rejim, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının seçme ve seçilme iradesine saldırmaya devam etmektedir. Hükümetin Kürt halkının iradesini kırmayı hedefliyor. İktidarın kayyım rejimini kalıcı hale getirmek istiyor. Zerre boyun eğmeden, geri adım atmadan bu kirli ve kara zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 
 
MUĞLA
 
HDP Manisa İl Örgütü, parti binasında yaptığı toplantıyla gözaltıları protesto etti. HDP Muğla İl Eşbaşkanı Fulya Erdoğan, kadın dernek ve örgütlerine yapılan haksız hukuksuz uygulamalardan vazgeçilmesini istedi.
 
BATMAN  
 
HDP Batman Kadın Meclisi, ev baskınları ve gözaltıları protesto etmek amacıyla parti binası önünde bir araya geldi. Parti binasını ablukaya alan polisler, valilik kararını gerekçe göstererek açıklamaya izin verilmeyeceğini belirtti. HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca ve Nejdet İpekyüz’ün polisle yürüttüğü tartışmalar sonucu 3 milletvekili ve 5 kadın meclisi üyesinin katılacağı açıklamaya izin verildi. 
 
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Başaran, her iktidarın ilk olarak kadınları hedef aldığını belirterek, "Her gelen iktidar ilk önce kadınlara saldırdı. İlk önce kadınların örgütlülüğünü dağıtmaya çalıştılar. Ama kadınlar alanlardan yerel yönetime kadar mücadelesini sürdürdü. Kadınlar yek ses gözlatına alınan kadınların yanındır. Ne etrafımızı saran polisler ne de iktidar bizi engellemeyecek. Kadınlar dikatöryal iktidar rağmen kazanacak" diye konuştu. 
 
Başaran'ın konuşmasının ardından gözaltılar alkışlarla protesto edildi.  
 
SİİRT  
 
HDP Siirt İl Örgütü binasında yapılan açıklamaya da partililer ve HDP Milletvekili Sıddık Taş katıldı. HDP'li Taş, iktidarın yaptığı operasyonları "siyasi soykırım" olarak değerlendirerek, "AKP Kürt düşmanlığı yapıyor dediğimiz zaman bazılarının zoruna gidiyor. Kayyımlardan gözaltılara kadar herşey bunun kanıtıdır. Ama siz ne yaparsanız yapın Kürt halkına yaptığınız bu faşizan saldırılara karşı mücadele edeceğiz. Kürt halkına düşmanlığı yapanlar anayasa ile alakaları yoktur. Kürtlerin mezarlarına dahi saldırıyorlar. Bunlar Kürt düşmanlığı değil de nedir? Bedeli ne olursa olsun mezarlarımızın da irademizin de yanında olacağız. AKP bunu iyi bilsin" diye konuştu.

ANTALYA

HDP Antalya İl Örgütü, Kepez İlçe Örgütü binaları önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Kürt kadın siyasetçilere ve aktivistlere yönelik gözaltı operasyonuna ve belediyelere atanan kayyımlara tepki gösterdi. "Halkın iradesi gasp edilemez" pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda partili katıldı.

AKP'nin halkın iradesini gasp ederek, halkın seçme ve seçilme hakkına saldırdığını ifade eden HDP Parti Meclis (PM) Üyesi Songül Şarklı, AKP'nin siyasi bir darbeyle belediyeleri gasp ettiğini anlattı. Şarklı, gaspçı zihniyete karşı mücadele edeceklerini vurguladı.Kürt kadın siyasetçilere ve aktivistlere yönelik gözaltı operasyonuna tepki gösteren Şarklı, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

DERSİM

Dersim Kadın Platformu, Diyarbakır merkezli yürütülen operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, iktidarın pandemi sürecinde kadınlara yönelik yaptığı operasyonlarla kadınları mücadeleden alıkoymaya ve şiddet karşısında yalnızlaştırmaya çalıştığı belirtildi. Açıklamada, "Bizler kadın mücadelesinden bildiğimiz arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarını ve bu gözdağını kabul etmiyoruz. Haklarımız ve hayatlarımız için mücadele etmekten geri durmayacağız. Gözaltına alınan kadınlar derhal serbest bırakılsın" denildi. 

Diğer başlıklar

25/12/2025
23:55 Selim Sadak’ın hayati riski sürüyor
23:17 Erdîş’te yangın: 15 kişi hastaneye kaldırıldı
23:13 Wan’da kavgada bir kişi hayatını kaybetti
21:34 Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê’de abluka sürüyor
21:25 Asgari ücrete tepki: Geçim artık imkansız
20:56 Boş dairede bir kadın hayatını yitirmiş halde bulundu
20:17 Pulur’da Gaxan kutlandı
20:12 Aralık ayı katliamları yürüyüşle protesto edildi
19:37 Minbic’te 1 çocuk katledildi
19:35 İsrail Lübnan’da aracı hedef aldı: 2 ölü
18:54 DEM Parti İzmir Kadın Meclisi: Leyla Zana onurumuzdur
18:41 Geçiş hükümetine bağlı gruplar bir çocuğu katletti
17:35 Mazlum Alas'ın taziyesine kitlesel ziyaret
17:14 İran Kürt yurttaşa idam cezası verdi
16:47 Gazeteci Aykol'un tedavisi sürüyor
16:40 Emeklilerden iktidar protestosu: Bu iktidar sermayenin iktidarıdır
16:38 Nihal Ay'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:33 Pêrtag Belediyesi, GES kurulması için 350 dönümlük araziyi kiraya verdi
15:20 Mazlum Ebdî: Entegrasyon noktasında ortak anlayışa varılmıştır
15:04 MED TUHAD-FED: İstasyon Meydanı'nı barış meydanı yapalım
14:45 Sudan’da 73 kadın ve 29 kız çocuğu alıkonuldu
14:44 'Ajanlaştırma baskısına' karşı mücadele vurgusu
14:36 Ayşegül Doğan: Türkiye Suriye’de yapıcı rol oynamalı
13:36 İslami Araştırmalar Federasyonu eşbaşkanları seçildi
12:46 Eğitim Sen: Şiddeti çözmek uzun vadeli eğitim politikalarıyla mümkün
12:12 DEM Parti'den Leyla Zana'ya yönelik saldırılara karşı suç duyurusu
12:10 Mêrdîn'de Süryaniler ‘Doğuş Bayramı’nı kutladı
11:47 Wan'lı yurttaşlar: Devlet adım atsın
11:35 Libya heyetini taşıyan jete ilişkin yeni detaylar
11:16 Abdullah Öcalan: Demokratik İslam, Medine Vesikası’nın ruhuna dönmektir
11:09 Fenerbahçe Başkanı Saran adliyeye sevk edildi
11:00 Tülay Hatimoğulları: Kürt meselesi herkesin yüzleşmesi gereken bir meseledir
10:48 Riha’da ‘Umut ve Özgürlük’ mitingine çağrı
10:32 70 yaşındaki gazeteci 70 gündür direniyor
09:37 Kadınlara 4 Ocak çağrısı: Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü haykıralım
09:30 Kriz, toplumsal çöküş ve direniş: Zibechi'den alternatif bir dünya okuması
09:28 Ercan Yılmaz: Meclis’e sunulan raporlar meseleyi çözme noktasında eksik
09:23 Bastonuyla açtığı çukurlara ‘umut tohumlarını’ ekti
09:21 Ekonomist Döğüş: Asgari ücret yoksulluk sınırına göre tanımlanmalı
09:19 'Cezaevlerinde sürece provokasyon' uyarısı
09:17 Kadın balıkçılar 120 gündür balık çiftliği nöbetinde
09:09 Hastanedeki ‘hukuksuzluğa’ dava açacak savcı arıyor!
09:06 GABB Eşbaşkanı Neslihan Şedal: Yerele yetki ülkeyi bölmez, bütünleştirir
09:02 İran ve Rojhilat'ta 2025: Tarihi bir kırılma yılı oldu
09:00 25 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:37 Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı
24/12/2025
23:53 Paris'te katledilenler anıldı: Avrupa gerçeği açığa çıkarsın
22:47 Nijerya’da camide patlama
20:46 Kadın Emeği Almanağı'nın sergisi düzenlendi
20:27 Sadettin Saran tekrar gözaltına alındı
19:42 QSD: 6 DAİŞ’li yakalandı, bomba yüklü araç etkisiz hale getirildi
19:37 Şehitler Mağarası’nda 33 yıl sonra ilk anma
19:29 KHK eyleminde asgari ücret tepkisi
19:23 Asgari ücret protestosu: Bu sömürü düzenine mahkum değiliz
19:19 CHP’li Alp’ten CHP’li Dikbayır’a: Kürtlerin inkarı çoktan tarih oldu
19:13 11’inci Yargı Paketi itirazlara rağmen kabul edildi
19:08 Gülistan Kılıç Koçyiğit'ten siyasi tutsakların kapsam dışı bırakılmasına tepki
18:34 7,5 aylık bebeğin darp edildiği ortaya çıktı
18:30 Aralık ayı açlık sınırı 30 bin 665 lira
18:27 Mereş Katliamı anması: Yüzleşmeden barış olmaz
18:19 Netayahu’dan Gazze’ye saldırı tehdidi
18:16 Depremde can kayıplarında sorumluluğu olanlara tahliye yok
18:08 11'inci Yargı Paketi görüşmeleri: 'Kürtler annesini görmesin' paketidir
17:38 Zonguldak'ta 2 kadın katledildi
17:31 Okul bahçesinde araç çarpan çocuk yaşamını yitirdi
17:14 Geçiş hükümeti ateşkesi ihlal ediyor
17:01 Şam’a bağlı güçlerin Halep’te katlettiği kadın son yolculuğuna uğurlandı
16:48 Sidar Amed'in yaşamını yitirdiği açıklandı
16:35 Erdoğan'dan CHP'ye rapor eleştirisi: Çözüme dair hiçbir reçeteleri yok
16:18 ABD’den Venezuela’ya askeri müdahale hazırlıkları: Kuşatma sürüyor
16:17 Gülistan Kılıç Koçyiğit: Rapor barışın hukuksal altyapısını oluşturmalı
16:15 Gazeteci Aykol'un sağlık durumunda değişiklik yok
16:02 Kurtulmuş’tan ‘süreç’ uyarısı: Türkiye kuşatılmaya çalışılıyor, çok vaktimiz kalmadı
15:57 Hakan Fidan Hamas Heyeti ile görüştü
14:47 Tahliyesi 15 ay ertelenen tutsağın durumu Meclis gündemine girdi
14:29 Rapor: Pişmanlık dayatması ve süreç sorularıyla tahliyeler erteleniyor
14:19 Panos'da taziyeye kitlesel ziyaret
14:12 Asgari ücret 'zammı' protestosunda ortak mücadele çağrısı
13:35 Meclis Komisyonu’nun çalışma süresi 2 ay uzatıldı
13:27 Ev baskınında Kürtçe konuşan anne darp edildi
13:08 Kürt Sanatçılar Birliği'nden 'Umut ve Özgürlük' mitingine çağrı
11:59 Şirnex'ta ev baskınları: 3 gözaltı
11:46 Alman Sosyolog Treiber: ‘Demokratik entegrasyon’ ilkesi nesnel koşullara uygundur
11:30 AYM’den tutsakların görüşmelerinin kaydedilmesine ihlal kararı
11:26 Komisyon çalışma süresinin uzatılması için toplandı
11:07 Libya heyetini taşıyan uçağın ses kayıt cihazına ulaşıldı
11:04 Kürtçe savunmaya engel: Mahkememde Türkçe konuşacaksınız!
11:01 'Umut ve Özgürlük mitingi demokratik çözümünün başlangıcı olacak'
10:40 Aldar Xelîl: HTŞ, BAAS rejiminin farklı bir versiyonudur
10:36 DEM Parti MYK toplandı
10:13 Döviz güne nasıl başladı?
09:53 Uyuşturucu operasyonu genişletildi: 22 kişi hakkında gözaltı kararı
09:49 Suriye belirsizlikle 2026 yılını karşılıyor
09:37 Fenerbahçe Başkanı Saran’ın uyuşturucu testi pozitif çıktı
09:35 Asgari ücreti protesto ederken gözaltına alınan gençler serbest
09:21 Verilmeyen suyun faturası yüksek kesildi!
09:20 Mehmet Altan: Siyaset demokratikleşmeden sorunlar çözülmez
09:17 Gülcan Kaçmaz Sayyiğit: Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmalı
09:02 Gençler 'sosyalist toplumda gençliğin rolünü' tartışacak
09:00 24 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:59 ‘Düşen’ uçakta Libya Genelkurmay Başkanı dahil 8 kişi öldü
08:34 ‘Değerli kağıtlara’ yüzde 19 zam
23/12/2025
23:59 Halep’de ki saldırılar Winterthur’da protesto edildi
23:53 Libya heyetini taşıyan jetin enkazına ulaşıldı
22:22 Fidan konuşurken basın toplantısı bitirildi
22:16 Libya Genelkurmay Başkanı'nın olduğu jet ile bağlantı kesildi
21:44 'Asgari ücret 28 bin, sarayın günlük harcaması 58 milyon lira'
21:09 QSD'den DAİŞ operasyonu: 3'ü öldürüldü, 5'i yakalandı
21:06 Asgari ücreti protesto eden gençlere gözaltı
21:02 Depremzedeler yargı paketi geçmeden nöbeti bitirmeyecek
19:53 Kayyımın işten çıkardığı 223 işçi: Direnişimizi büyüteceğiz
18:48 2026 asgari ücreti belli oldu!
18:27 Mereş Katliamı anması: Faillerle yüzleşme sağlanmadı
18:25 İsrail Lübnan komutanını öldürdü
18:23 Özgürlük İçin Sanat İnisiyatifi’nden Koma Amed açıklaması
18:21 Demokratik Modernite davası ertelendi
18:18 Belgin Kanat 12 yıl sonra tahliye edildi
17:57 Gazze’de 70 bin 942 kişi katledildi
17:45 DİSK'in asgari ücret yürüyüşü Ankara'ya vardı
17:40 İsrail’de Alman kadın aktiviste cinsel saldırı
17:26 Esad'dan kalan cezaevleri hala kullanılıyor
17:09 AKP ve MHP’den 11’inci Yargı Paketi’nde geri adım
17:06 İktidar ve işveren temsilcileri asgari ücret için 3’ün kez toplanacak
17:03 Mezopotamya İslami Araştırmalar Federasyonu kongresine çağrı
17:01 Kurtulmuş, Meclis grubu olmayan partilerin komisyon üyeleriyle görüştü
16:05 Depremzedeler: Bu suçlar kamu vicdanından muaf tutulamaz
15:48 Kuyumcu cinayetinde 7 kişi tutuklandı
15:41 Adana'da Barış Anneleri Derneği açıldı
15:39 HPG'li Polat'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:35 Hekimler, hekim ve asistan hekimlerin sorunlarına çözüm istedi
15:04 Mahkeme Gar Katliamı davasında şüpheli polisler için bilgi istedi
14:21 Özel YSK Başkanı Yener ile görüştü
14:19 Adalet Bakanı: Heyet ile atılacak adımları konuştuk
13:56 DEM Parti'li Hamdiye Kırıcı yaşamını yitirdi
13:46 DEM Parti’li Yaşar Demir için mevlit verildi
13:36 Mesut Seviktek ve İsa Oran mezarı başında anıldı
13:27 Buldan: Siyasi partilerin ortak mutabakatı önemli
Sancar: Sürecin hukuksal güvencelere ihtiyacı var
13:21 ‘Demokratik inşa için Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmalı’
13:09 Sivil toplum örgütleri süreci tartışacak
12:33 İmralı Heyeti ile Kurtulmuş görüşmesi başladı
12:17 Meclis Komisyonu çalışmaları uzatmak üzere bir araya gelecek
12:08 Sancar: Bakanlığın düzenlemelerle ilgili kapsamlı bir hazırlığı var
Buldan: Cezaevlerini, tahliye engellerini konuştuk, bizimle aynı fikirde
10:30 DEM Parti İmralı Heyeti ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un görüşmesi başladı
10:05 Amedspor ırkçı saldırı için hukuki süreç başlatacak
09:25 Tarih, özgürlük ve poetika bağlamında Arjen Arî
09:21 Cezaevi Savcısı’ndan tutsaklara: Yasa değişse de ‘iyi hal’ kriteri var oldukça sizi bırakmam!
09:20 Sağlıkçılar: Ticarileşen sağlık sisteminin alternatifi 'komün' modelidir
09:19 Şile Belediyesi soruşturması: 22 kişi gözaltına alındı
09:16 Irak ve Kürdistan hükümetinin bir yılı: Toplumda çoklu çöküş
09:14 Kuzey ve Doğu Suriye'nin en kalabalık kenti nasıl yönetiliyor?