İZMİR - CHP İzmir İl Örgütü, partilerine yönelik yapılan gözaltı operasyonunu emniyet önünde protesto etti.
CHP İzmir İl Örgütü, İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını İzmir Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt Hizmet Binası önünde protesto etti. Emniyet önüne CHP milletvekilleri, il, ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.
Açıklama yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, gözaltına alınanların yanında olduklarını belirterek, "İfadeye çağrılsalar ifadelerini verecek isimler ancak sabaha karşı gözaltına alındılar. Biz bu haberi aldığımız gibi Genel Başkan Yardımcımız ile İzmir'e geldik. Yol arkadaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Bu süreç hukuki değildir. Suçlamanın merkezi belediyemizin geliri düşük yurttaşların uygun fiyatla gayrimenkul edinilmesi için yaptığı bir projedir. Kooperatiflerle ilgili suçlamalar olabilir ama bu şekilde gözaltı yapılması, devlete ve millete hizmet edenlerin itibarsızlaştırılmasına itiraz ediyoruz" dedi.
'GÖZALTILAR SİYASİDİR'
Gözaltındaki Tunç Soyer’in kızı Defne Soyer ise şunları söyledi: "Siyasi bir dava ile karşı karşıyayız. Umarım hızlıca bu yanlıştan dönülür. Memlekete faydası olan insanların bu şekilde cezalandırılması doğru değil. Depremzedeler için geliştirilmiş bir projenin konu ediliyor olması ayrıca üzücü. Biz bir deprem ülkesiyiz ve yaratıcı çözümlere ihtiyacımız var. Cezalandırılan değil, ödüllendirilen siyasiler olması gerek. İnsanların yakalama ile getirilmesi bu sürecin hukuksuzluğunu gösteriyor. 157 kişi olduğu için de uzun süreceği gözüküyor ama mücadeleye devam edeceğiz."