ÊLIH – 30 yıllık tutsaklığın ardından tahliye edilen Mehmet Nezir Aslan, memleketi Êlih'te coşkulu bir şekilde karşılandı.
Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden 30 yıllık tutsaklığın ardından 14 Mayıs’ta tahliye edilen Mehmet Nezir Aslan, memleketi Êlih’in Xıncıka (Diktepe) köyünde coşkulu bir şekilde karşılandı. Meşaleli ve güvercinlerle yapılan karşılamaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il, ilçe yöneticileri, Êlih Barış Anneleri Meclisi, Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) yöneticileri ve Çelebi'nin yakınlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.
Karşılamada konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, “Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Umut ediyoruz ki bu süreç barışla sonlanır. Bu uğurda yaşamını yitirmiş bütün arkadaşlarımız ve zindanlarda ki bütün yoldaşlarımızın verdikleri özgürlük mücadelesi amacına ulaşacak. Tahliye olan yoldaşımızın, başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere bütün siyasi tutsakların özgürlüğüne vesile olmasını diliyorum” dedi.
MEHMET NEZİR ASLAN
Mehmet Nezir Aslan, 1995’te Antalya'da tutuklandı. Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanan Aslan, “ülkenin birliği ve bütünlüğünü bozma” iddiasıyla müebbet hapis cezası aldı. Aslan, sırasıyla İzmir, Aydın, Sêrt, Mêrdîn, Êlih, Mûş, Xarpêt, Giresun, Rize, Erzirom, Trabzon ve Konya cezaevlerinde tutuldu.