DEM Parti bileşenlerinden süreç açıklaması: Her türlü sorumluluğu almaya hazırız

img

ANKARA - Kürt Halk Önderi Abdulah Öcalan'ın tarihi çağrısına dair  konuşan DEM Parti bileşenleri, sürecin getirdiği her türlü sorumluluğu almaya hazır olduklarını ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile DEM Parti bileşen partilerinin temsilcileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısı ve sonrasında yaşanan gelişmelere dair yaptıkları toplantıya dair DEM Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bileşen partilerinin temsilcileri birer açıklama gerçekleştirdi. 
 
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Sayın Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yapmış olduğu ‘Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı'nı bir kez daha beraberce değerlendirdik. Özellikle bu sürecin, bir demokratik toplum inşa sürecinde başta DEM Parti ve bileşenleri olarak, tüm Türkiye’deki sol sosyalist yapılara, demokrasi mücadelesi veren bütün kesimlerin demokratik bir toplumun inşasında görev ve sorumlulukları bağlamında detaylı değerlendirmelerde de bulunduk. Bizler, yapılan bu ateşkes çağrısının barışla taçlandığı bir evrede Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin, emek mücadelesinin, işsizlerin, yoksulların ve bu ülkede hak, adalet, eşitlik ve özgürlük arayan her kesimin örgütlülüğünün önünün çok daha güçlü bir biçimde açılacağına inanıyoruz” dedi.
 
Tülay Hatimoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çağrı; Sayın Öcalan’ın da ifade ettiği gibi, bir yandan Kürt halkının kendi sorunlarının çözümü ve Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözümünün önünü açan, ama aynı zamanda Türkiye’de yaşayan bütün farklı halklar ve inançların eşit yurttaşlık hakkı temelinde bu ülkede eşit yurttaşlar olarak yaşayabilecekleri bir demokratik ve hukuki ortamın tesis edilmesinin önünü açacaktır.
 
YÜREKTEN İNANIYORUZ
 
Sayın Öcalan’ın çağrısında da ifade ettiği gibi, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda problemli olan bütün alanların, bu anlamıyla kendi öz demokratik örgütlenmelerinin önünün açılacağının, bunun aynı zamanda DEM Parti olarak en temel paradigmamız ve amacımız olan Demokratik Cumhuriyet’in inşa edilmesinin yollarını döşeyeceğine yürekten inanıyoruz. Bu çerçevede bugün değerli bileşen eşbaşkan ve eşsözcülerimizle yaptığımız toplantıda bunları bir kez daha değerlendirmiş olduk."
 
YEŞİL SOL PARTİ’DEN SÜRECE DESTEK 
 
Tülay Hatimoğulları ardından söz alan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Didem Göçer şunları ifade etti: “Biz Yeşil Sol Parti olarak, yaklaşık 50 yıllık mücadele sonunda gelinen barış görüşmelerini destekliyoruz. Biz biliyoruz ki barış sürecinde kurulan masa, ne güven ilişkisine ne de iyimser iyi niyet hesaplarına dayanır. Burada belirleyici olan halkın barışa olan ihtiyacı, gelecek güzel günlere olan özlemi ve demokratik toplum isteğidir. Sonucun ne olacağı ise bizim tüm ezilen halkların, kadınların, doğa savunucularının, emekçilerin ve sistemden acı çeken tüm bireylerin ellerindedir. Barış tohumu toprağa düşmüştür; onun filizlenmesini ve büyümesini sağlamak bizim elimizdedir. Çoklu krizle sarsılan dünyaya belki de barış umudu, bizim elimizdeki bu küçük tohumdan çıkarak çoğalacaktır. Ortadoğu'ya belki de bu tohum umut olacaktır, tüm dünyaya ışık saçacaktır. Barışı birlikte yeşertelim" dedi. 
 
ESP: ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN PARÇASIYIZ 
 
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Murat Çepni ise şunları söyledi: “Tarihi günlerden geçiyoruz; Kürt sorununun demokratik çözümü tartışmalarındayız ve Kürt sorununun en başta demokrasi ve özgürlükler sorunu olduğunu, demokrasi ve özgürlüklerin kazanılması meselesi olduğunun altını çizmek istiyoruz. Tarihi günlerdeyiz çünkü Kürt sorununun demokratik çözümü yalnızca Kürt halkının değil, tüm Türkiye halklarının, tüm Türkiye işçi sınıfı ve emekçilerinin sorunudur. Kürt halkı bugünlere mücadeleyle geldi, büyük bedeller ödeyerek geldi ve bizler devrimciler ve sosyalistler olarak Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesinin doğrudan parçalarıyız. Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesiyle işçi sınıfının kurtuluş mücadelesinin birlikte yürütüldüğünün altını bir kez daha çiziyoruz. Kürt halkının her türlü kazanımının tüm halklarımızın kazanımı olduğunun altını çiziyoruz. Demokratik kazanımlar mücadeleyle gerçekleşiyor ve içinde bulunduğumuz süreçte Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın ortaya koyduğu perspektifte de adil, onurlu barış mücadelesinde yapılması gerekenler var. En başta demokrasi ve özgürlük güçlerine dönük saldırılar derhal durdurulmalıdır.Kobanê’de gerçekleştirilen ve çocukların ölümüne sebep olan saldırılar derhal durdurulmalıdır. Ve buradan en başta bu sorunun çözümünün bir parçası olan Türkiye işçi sınıfına sesleniyoruz; bu sorunun parçası ve doğrudan muhatabı Türkiye işçi sınıfıdır. Türkiye işçi sınıfı bu sürecin doğrudan parçası olmalıdır. Adil ve onurlu barış sürecinin yürütücüsü olmalıdır: buradan bütün haklarımıza şunu söylemek istiyoruz. Barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi durmadı, durmuyor, durdurulamıyor. Buradan bu sürecin Kürt halkının her türlü kazanımına sebep vermesi ve sonuçlanması için mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıyoruz.” 
 
SODAP: ÇÖZÜM SADECE KÜRT HALKININ SIRTINA YÜKLENEMEZ 
 
SODAP Sözcüsü Kezban Konukçu da “DEM Parti’nin bileşenleri olarak Barış ve Demokratik Toplum sürecini desteklediğimizi bir kere daha deklare ediyoruz. Çünkü bu toplumun demokratik toplumun inşası süreci; bizim partimizin gerçekliğinde de kendisini gösteren, toplumun bütün ezilen kesimlerinin halkların, emekçilerin ezilenlerin birlikte mücadelesiyle ancak mümkün olabilecek ve partimiz tabi ki bu sürecin sonuna kadar arkasındadır. Yüzyılı aşkın süredir yaşanan Kürt sorunun çözümü sadece Kürt halkının sırtına yüklenemez. Toplumun demokratikleşmesi aynı zamanda eşitlik mücadelesi ile iç içe geçmiştir. Şu anda ülkede açlık sınırın altında yaşayan milyonlarca emekçinin sorunları ve talepleri ile Kürt halkının eşitlik mücadelesi yan yana yürüdüğünde ancak sonuç alabiliriz. Ekmek de istiyoruz barış da. Demokratik toplumun inşası için hep birlikte mücadele edelim ve bu sürece güç verelim” dedi. 
 
SYKP: SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRECEĞİZ
 
Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Mertcan Titiz de şöyle konuştu: “27 Şubat’ta Sayın Abdullah Öcalan tarafından yayınlanan Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı ile hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyada bir enerjinin açığa çıktığını hep birlikte gördük. Sayın Öcalan’ın ilk görüşmeden sonra gönderdiği yedi maddelik açıklamasında da belirttiği üzere, barış mücadelesinin demokratik bir dönüşümü hedeflemeden, demokratik bir dönüşüm mücadelesi ile iç içe yürütülmeden başarıya ulaşamayacağı, ancak kalıcı, onurlu ve adil bir barışın, demokratik dönüşümü de hedefleyerek mümkün olabileceği hem Kürt halkının 50 yıllık mücadelesinde hem de Sayın Öcalan’ın açıklamasında ifade bulmuştur. Biz de Türkiyeli sosyalistler ve devrimciler olarak, barışın kalıcılaşabilmesi ve başarıya ulaşabilmesi adına, Türkiye’nin demokratikleşebilmesi için DEM Parti bileşeni olan bir partinin sorumluluğuyla görevimizi sonuna kadar ifa edeceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz."
 
KAVGANIN İÇİNDE OLACAĞIZ
 
Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun ise, “Biz proletarya enternasyonalistleri olarak, Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan ile başlayan görüşmelerin sürdüğü ve bunun sonrasında, 27 Şubat 2025 tarihinde onun adına heyet tarafından yapılan çağrının gerçekleşmesinin, Kürt halkının onlarca yıldır bu kadar zulüm görüp bu kadar ezilmesine karşın verdiği mücadeleyle ilgili olduğunu düşünüyoruz. Sayın Öcalan’ın yaptığı çağrı sonrasında yaşanacak tüm gelişmeler, atılan bu ilk adımların devamı niteliğinde olacaktır. Halklar adına olumlu gelişmelerin olacağı inancındayız.
Biz de Devrimci Parti olarak, DEM Parti’nin bileşenleri olarak, bu kavganın, bu direnişin içinde olacağız. Herhangi bir coğrafyada eğer halklardan biri eziliyorsa, diğer halkların da mutlu olması, özgür yaşaması mümkün değildir. Kürt özgürlük hareketinin bu konudaki kazançlarının, işçi sınıfının da özgürleşmesi ve demokratikleşmesi açısından yararlı olacağı inanışındayız. Kürt halkının, ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı çerçevesinde verdiği onurlu mücadelesi ve bundan sonraki her mücadelede halklarımızla beraber birleşik bir mücadele hattında birleşip bu çalışmaların içinde olacağız. Hepimizin, onurlu halklar arasında gelişecek olan bu süreçte yer alması, halkların tümünün özgürlüğü adına çok önemlidir” diye ifade etti. 
 
DBP: BİRLİKTE İNŞA ÇAĞRISI VAR
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ise şunları söyledi: “27 Şubat’ta Sayın Öcalan’ın, bütün zorlu koşullara ve işkence ortamına rağmen İmralı Cezaevi’nden göndermiş olduğu çağrıyı tüm toplumsal kesimlerin ve bu ülkede demokrasinin bir ihtiyaç olduğunu ifade eden herkesin sahiplenmesi gerektiğini bir kere daha teyit etmek isteriz. Sayın Öcalan’ın kaleme aldığı bu çağrıda, bu ülkenin demokrasisine, sosyal, siyasal ve ekonomik krizlerine atıf var. Bu ülkenin geçmiş dönemdeki çoğulcu kimliğine, çoğulcu inancına, zengin kimliğine bir atıf var ve aynı şekilde bu çağrının içerisinde, yeni dönemde, yeni bir Türkiye’de, demokratik bir Türkiye’de ötekinin, yabancının, ezilenin olmadığı; tam tersine toplumun bütün kesimlerinin kurucu olduğu yeni, demokratik bir Türkiye’yi birlikte inşa etme çağrısı var. Dolayısıyla bu çağrı yalnız bırakılmamalıdır.
 
Devlet bir tarafı, toplumsal kesimi bir tarafı. Ama Meclis en önemli ayaklarından birisi. Bileşeni olduğumuz DEM Parti birçok ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretler kapsamında olumlu geçen görüşmeler var. Bu görüşmelerin artık sözden pratiğe dönüşmesi gerekiyor. Beklentimiz bu yönde. Bu tür süreçler ilerlerken darbe mekaniği diyen Sayın Öcalan’ın tarif ettiği mekanizma ve kliklerin devreye girmesi, Sayın Öcalan’ın ve devletin dikkat çektiği başlıklardan biriydi. Bakın dün Kobanê'de 9 kişilik bir aile SİHA saldırısı ile yok edildi. Kabul etmek mümkün değil. Yedisi çocuk, anne ve babasıyla birlikte hayatını kaybetti. Şimdi, bu ortadayken Kürt halkı, gerçekleştirilen SİHA saldırısıyla ilgili tatmin edici bir cevap bekliyor. Biz bu saldırıya ancak şunu söyleyebiliriz:  hem Kürt halkı hem de Türkiye halkları ve barışa inanan herkes, yeni sabotajları, yeni darbe kliklerini deneyimlemek istemiyor; tam tersine, kalıcı bir barışın ve demokrasinin nasıl yerleşeceğini, nasıl geliştirilebileceğini görmek ve bu konuda sorumluluk almak istiyor. Dolayısıyla, Kürt halkına ve Türkiye’deki demokrasi güçlerine tatmin edici bir cevap verilmesi elzemdir. 
 
YENİ BİR MEVZUAT KALEME ALINSIN
 
Peki, bu kadar tarihi bir meseleyi konuşurken, tarihi aktör olarak kabul edilen ve işaret edilen Sayın Öcalan’ın hâlâ İmralı Cezaevi'nde tutuluyor olması bu işin yürümesinde yeterli midir? Yeterli midir? Elbette ki değildir. Bakın, Adalet Bakanı açıklama yapıyor, diyor ki: 'Mevzuatımızda yok.' O zaman diyoruz ki Türkiye, ihtimali yüksek olan barış dönemi için yeni bir mevzuat kaleme alsın. Bu mesele, halka yeterli olmayan hukuk mevzuatı ile açıklanabilecek bir mesele değildir. Bir an önce umut hakkının sağlanması gerekiyor.
 
HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI
 
Toplumda ve demokratik kesimlerde bu kadar umut yaratan, bu kadar sivil toplum ve siyasi parti temsilcilerinin içinde olduğu bir süreçte konuşacağımız şey, atacağımız çok adımlar olmalıdır. Bir sessizliğe, belirsizliğe, güvensizliğe heba edeceğimiz bir geleceğimiz yok. Bu konuda Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan çok önemli bir adım attı. Ve biz, Kürt sorununun demokratik çözümünün herhangi bir meselenin alt başlığı olarak değil, bu ülkenin esasa alması gerektiğini, tartışılması ve çözüm konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da DEM Parti ve bileşenleri olarak, biz sürecin getirdiği her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Herkesi bu çağrıyı ve gereklerini sahiplenmeye davet ediyoruz."

Diğer başlıklar

11:59 Şirnex'ta ev baskınları: 3 gözaltı
11:46 Alman Sosyolog Treiber: ‘Demokratik entegrasyon’ ilkesi nesnel koşullara uygundur
11:30 AYM’den tutsakların görüşmelerinin kaydedilmesine ihlal kararı
11:26 Komisyon çalışma süresinin uzatılması için toplandı YENİLENDİ
11:07 Libya heyetini taşıyan uçağın ses kayıt cihazına ulaşıldı
11:04 Kürtçe savunmaya engel: Mahkememde Türkçe konuşacaksınız!
11:01 'Umut ve Özgürlük mitingi demokratik çözümünün başlangıcı olacak' YENİLENDİ
10:40 Aldar Xelîl: HTŞ, BAAS rejiminin farklı bir versiyonudur
10:36 DEM Parti MYK toplandı
10:13 Döviz güne nasıl başladı?
09:53 Uyuşturucu operasyonu genişletildi: 22 kişi hakkında gözaltı kararı
09:49 Suriye belirsizlikle 2026 yılını karşılıyor
09:37 Fenerbahçe Başkanı Saran’ın uyuşturucu testi pozitif çıktı
09:35 Asgari ücreti protesto ederken gözaltına alınan gençler serbest
09:21 Verilmeyen suyun faturası yüksek kesildi!
09:20 Mehmet Altan: Siyaset demokratikleşmeden sorunlar çözülmez
09:17 Gülcan Kaçmaz Sayyiğit: Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmalı
09:02 Gençler 'sosyalist toplumda gençliğin rolünü' tartışacak
09:00 24 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:59 ‘Düşen’ uçakta Libya Genelkurmay Başkanı dahil 8 kişi öldü
08:34 ‘Değerli kağıtlara’ yüzde 19 zam
23/12/2025
23:59 Halep’de ki saldırılar Winterthur’da protesto edildi
23:53 Libya heyetini taşıyan jetin enkazına ulaşıldı
22:22 Fidan konuşurken basın toplantısı bitirildi
22:16 Libya Genelkurmay Başkanı'nın olduğu jet ile bağlantı kesildi
21:44 'Asgari ücret 28 bin, sarayın günlük harcaması 58 milyon lira'
21:09 QSD'den DAİŞ operasyonu: 3'ü öldürüldü, 5'i yakalandı
21:06 Asgari ücreti protesto eden gençlere gözaltı
21:02 Depremzedeler yargı paketi geçmeden nöbeti bitirmeyecek
19:53 Kayyımın işten çıkardığı 223 işçi: Direnişimizi büyüteceğiz
18:48 2026 asgari ücreti belli oldu!
18:27 Mereş Katliamı anması: Faillerle yüzleşme sağlanmadı
18:25 İsrail Lübnan komutanını öldürdü
18:23 Özgürlük İçin Sanat İnisiyatifi’nden Koma Amed açıklaması
18:21 Demokratik Modernite davası ertelendi
18:18 Belgin Kanat 12 yıl sonra tahliye edildi
17:57 Gazze’de 70 bin 942 kişi katledildi
17:45 DİSK'in asgari ücret yürüyüşü Ankara'ya vardı
17:40 İsrail’de Alman kadın aktiviste cinsel saldırı
17:26 Esad'dan kalan cezaevleri hala kullanılıyor
17:09 AKP ve MHP’den 11’inci Yargı Paketi’nde geri adım
17:06 İktidar ve işveren temsilcileri asgari ücret için 3’ün kez toplanacak
17:03 Mezopotamya İslami Araştırmalar Federasyonu kongresine çağrı
17:01 Kurtulmuş, Meclis grubu olmayan partilerin komisyon üyeleriyle görüştü
16:05 Depremzedeler: Bu suçlar kamu vicdanından muaf tutulamaz
15:48 Kuyumcu cinayetinde 7 kişi tutuklandı
15:41 Adana'da Barış Anneleri Derneği açıldı
15:39 HPG'li Polat'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:35 Hekimler, hekim ve asistan hekimlerin sorunlarına çözüm istedi
15:04 Mahkeme Gar Katliamı davasında şüpheli polisler için bilgi istedi
14:21 Özel YSK Başkanı Yener ile görüştü
14:19 Adalet Bakanı: Heyet ile atılacak adımları konuştuk
13:56 DEM Parti'li Hamdiye Kırıcı yaşamını yitirdi
13:46 DEM Parti’li Yaşar Demir için mevlit verildi
13:36 Mesut Seviktek ve İsa Oran mezarı başında anıldı
13:27 Buldan: Siyasi partilerin ortak mutabakatı önemli
Sancar: Sürecin hukuksal güvencelere ihtiyacı var
13:21 ‘Demokratik inşa için Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmalı’
13:09 Sivil toplum örgütleri süreci tartışacak
12:33 İmralı Heyeti ile Kurtulmuş görüşmesi başladı
12:17 Meclis Komisyonu çalışmaları uzatmak üzere bir araya gelecek
12:08 Sancar: Bakanlığın düzenlemelerle ilgili kapsamlı bir hazırlığı var
Buldan: Cezaevlerini, tahliye engellerini konuştuk, bizimle aynı fikirde
10:30 DEM Parti İmralı Heyeti ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un görüşmesi başladı
10:05 Amedspor ırkçı saldırı için hukuki süreç başlatacak
09:25 Tarih, özgürlük ve poetika bağlamında Arjen Arî
09:21 Cezaevi Savcısı’ndan tutsaklara: Yasa değişse de ‘iyi hal’ kriteri var oldukça sizi bırakmam!
09:20 Sağlıkçılar: Ticarileşen sağlık sisteminin alternatifi 'komün' modelidir
09:19 Şile Belediyesi soruşturması: 22 kişi gözaltına alındı
09:16 Irak ve Kürdistan hükümetinin bir yılı: Toplumda çoklu çöküş
09:14 Kuzey ve Doğu Suriye'nin en kalabalık kenti nasıl yönetiliyor?
09:08 Çocuk Hakları Dayanışma Ağı: Mücadele için bir araya geldiler
09:07 QSD kime entegre olacak?
09:05 HDK Eşsözcüsü: Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü hayati bir mesele
09:04 Asimilasyon politikası 'Veli Toplantısı'nda
09:04 Mersin eski baro başkanı: Yasal düzenlemeler yapılmalı, somut adımlar atılmalı
09:00 23 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
00:07 Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu'ndan Leyla Zana açıklaması
22/12/2025
23:56 Evde çıkan yangında bir kişi yaşamını yitirdi
23:54 Depremzede ailelere destek ziyaretleri
23:22 Özerk Yönetim: Saldırılar Suriye düşmanlarının çıkarına hizmet ediyor
23:18 QSD: Geçiş hükümeti bölgenin huzurunu tehdit ediyor
22:12 Geçiş hükümeti saldırıları protesto edildi
22:03 Fidan, Güler ve Kalın’ın Şam ziyareti sonrası saldırılar başladı
21:34 Çatışmalar şiddetlendi: Geçiş Hükümeti bir kadını katletti
20:58 Okuma salonuna Sırrı Süreyya Önder ismi verilecek
20:51 Amedspor taraftarlarına ırkçı saldırı
20:01 Kurtulmuş 'rapor' için grubu bulunmayan komisyon üyeleriyle bir araya gelecek
19:42 İsrail cezaevlerinde Filistinli kadın tutsaklara şiddet
19:29 Uşak'ta midibüs devrildi: 5 kişi yaralı
19:08 MESEM protestosu: 91 çocuk çalışırken hayatını kaybetti
18:50 Danimarka'dan Trump'ın Grönland ısrarına tepki
18:29 Komisyon çalışma süresini uzatmak için toplanacak
18:01 Seyit Aslan: Yeni bir sürecin kapısı aralanacak
Pervin Buldan: Yasal düzenlemeye ihtiyaç var
17:49 Rapor yazım ekibi toplantısı bitti: Komisyonun süresi uzatılacak
17:43 19 Aralık’ta koğuşları basılan kadın tutsaklarla görüşüldü
17:38 Halep’te iç güvenlik güçlerine saldırı
17:14 DEM Parti'den 'komünal' önerisi
17:13 Gayrettepe’deki gece kulübü yangını davası ertelendi
17:12 Trabzon'da Agirîli aile hakkında ırkçı paylaşımlar
17:11 Depremzedelerin nöbeti ikinci gününde devam ediyor
16:57 Hakan Fidan Şam’da: Gündemi yine Kürtler
16:21 Kurtuluşmuş ‘rapor’ yazım ekibi görüşmesi başladı
16:14 DEM Parti İmralı Heyeti ile EMEP görüşmesi başladı
15:44 Siyasetçi Sadak’ın hayati riski sürüyor: Tek talebi sürecin başarıya ulaşması
15:34 Gazeteci Aykol'un durumu stabil
15:13 Leyla Zana'ya yönelik saldırılar Mersin'de protesto edildi
15:06 İstanbul'da bir kişi yaşamına son verdi
14:57 Gazeteciler, meslektaşları Nazım Daştan'ı ve Cihan Bilgin'i andı
13:39 ÖHD'den Leyla Zana'ya yönelik saldırılara suç duyurusu
13:23 Özel: Türkiye ve Suriye’de barışın hakim olmasını istiyoruz
Sancar: Siyasal ve toplumsal mutabakat hayati önemde
13:21 Alevilerden Roboskî'ye ziyaret: Acımız bir
12:16 'Umut ve Özgürlük' mitinginin konuşmacıları belli oldu
12:08 DEM Parti İmralı Heyeti ile Özel görüşmesi başladı
12:05 Noel Bayramı'nın resmi tatil ilan edilmesi için Meclis'e teklif
11:45 Depremzedeler: 27'nci madde iptal edilene kadar mücadele edeceğiz
10:48 'Burak Ercan cezalandırılsaydı, 23 öğrenci istismar edilmezdi'
10:16 'Rapor beklentileri karşılamıyor, yasa sürecinde konsensüs sağlanmalı'
09:35 İşkenceyi inkar eden bakanlığa görüntülerle yanıt: Failleri korumaktan vazgeçin
09:24 DAİŞ sonrası Rakka: Komünlerle küllerinden doğdu, çok dilli hizmet başladı
09:19 Amedspor'dan Leyla Zana kararı: Iğdırspor maçı kadınlara ücretsiz olacak
09:11 Riha'da 21 ayda bin 260 kadın şiddet gördü, 859 çocuk istismar edildi
09:10 AİHM’in Türkiye’yi ‘işkenceden’ mahkum ettiği dosya kapatıldı
09:09 Hukukçu Şahin: Barış istiyorsanız umut hakkını sağlamak zorundasınız
09:04 Barış ve Demokratik Toplum Manifestosu 2025’e yön verdi
09:02 Av. Nevraz Sığın: Gayemiz dijital şiddetin TCK'de yer alması
09:00 22 ARALIK GÜNDEMİ
08:24 Depremzedelerin 'tahliye nöbeti' gece boyunca devam etti
21/12/2025
23:38 İmralı Heyeti 23 Aralık'ta Kurtulmuş ve Tunç ile görüşecek
23:16 2026 bütçe teklifi Meclis'ten geçti
23:08 Meclis’te yumruklu kavga
22:15 QSD, yakaladığı DAİŞ'linin itiraflarını paylaştı
22:06 Meclis'te ikinci taciz soruşturması
21:22 Güney Afrika'da silahlı saldırı: 9 kişi yaşamını yitirdi
21:14 Maç karşılaşmasında Leyla Zana’ya destek mesajı
19:48 Amed ve Wan'da Şeva Yelda etkinliği
19:38 TTGA'ya Kürdistan kentlerinden Deniz Güler seçildi
19:15 HPG'li Kartal'ın taziyesine ziyaret
19:10 Ordu’da 'kuş cenneti' mücadelesi sürüyor
19:01 Kürt Sosyal Bilimleri Araştırma Derneği kongresini gerçekleştirdi
18:57 DEM Parti Kadın Meclisi: Çocuklar için mücadele edeceğiz
18:35 Kürtleri reddeden CHP’li Dikbayır’a yanıt: Vardık, varız ve var olacağız
18:07 Kürt sorununu inkar eden Gül'e yanıt: İsmi doğru koyarsanız çözüm de doğru olur
17:57 DİTAM’ın yeni yönetimi belirlendi
17:53 Abdullah Öcalan’dan mesaj: Gerçek anma mücadeleyi ileriye taşımaktır
17:27 4 Ocak mitingine çağrı: Gelin Önderliğimizi özgürleştirelim
17:10 Sağlık Çalıştayı: Sağlık anlayışı komün perspektifiyle inşa edilmeli
17:06 Bütçe protestosu: İnsanca yaşamak istiyoruz
17:01 Dindar: Wan’ın yüzde 84’ünde doğalgaz altyapısı yok
16:53 Xwebûn 6'ıncı yılında: Kürt basını her zamankinden daha güçlü
16:38 Ege İşçi Birliği: Demokratik hak ve özgürlükler için mücadele
16:28 'Devleti barışa zorlamak için yan yana gelmek zorundayız'