DEM Parti bileşenlerinden süreç açıklaması: Her türlü sorumluluğu almaya hazırız

img

ANKARA - Kürt Halk Önderi Abdulah Öcalan'ın tarihi çağrısına dair  konuşan DEM Parti bileşenleri, sürecin getirdiği her türlü sorumluluğu almaya hazır olduklarını ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile DEM Parti bileşen partilerinin temsilcileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısı ve sonrasında yaşanan gelişmelere dair yaptıkları toplantıya dair DEM Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bileşen partilerinin temsilcileri birer açıklama gerçekleştirdi. 
 
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Sayın Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yapmış olduğu ‘Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı'nı bir kez daha beraberce değerlendirdik. Özellikle bu sürecin, bir demokratik toplum inşa sürecinde başta DEM Parti ve bileşenleri olarak, tüm Türkiye’deki sol sosyalist yapılara, demokrasi mücadelesi veren bütün kesimlerin demokratik bir toplumun inşasında görev ve sorumlulukları bağlamında detaylı değerlendirmelerde de bulunduk. Bizler, yapılan bu ateşkes çağrısının barışla taçlandığı bir evrede Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin, emek mücadelesinin, işsizlerin, yoksulların ve bu ülkede hak, adalet, eşitlik ve özgürlük arayan her kesimin örgütlülüğünün önünün çok daha güçlü bir biçimde açılacağına inanıyoruz” dedi.
 
Tülay Hatimoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çağrı; Sayın Öcalan’ın da ifade ettiği gibi, bir yandan Kürt halkının kendi sorunlarının çözümü ve Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözümünün önünü açan, ama aynı zamanda Türkiye’de yaşayan bütün farklı halklar ve inançların eşit yurttaşlık hakkı temelinde bu ülkede eşit yurttaşlar olarak yaşayabilecekleri bir demokratik ve hukuki ortamın tesis edilmesinin önünü açacaktır.
 
YÜREKTEN İNANIYORUZ
 
Sayın Öcalan’ın çağrısında da ifade ettiği gibi, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda problemli olan bütün alanların, bu anlamıyla kendi öz demokratik örgütlenmelerinin önünün açılacağının, bunun aynı zamanda DEM Parti olarak en temel paradigmamız ve amacımız olan Demokratik Cumhuriyet’in inşa edilmesinin yollarını döşeyeceğine yürekten inanıyoruz. Bu çerçevede bugün değerli bileşen eşbaşkan ve eşsözcülerimizle yaptığımız toplantıda bunları bir kez daha değerlendirmiş olduk."
 
YEŞİL SOL PARTİ’DEN SÜRECE DESTEK 
 
Tülay Hatimoğulları ardından söz alan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Didem Göçer şunları ifade etti: “Biz Yeşil Sol Parti olarak, yaklaşık 50 yıllık mücadele sonunda gelinen barış görüşmelerini destekliyoruz. Biz biliyoruz ki barış sürecinde kurulan masa, ne güven ilişkisine ne de iyimser iyi niyet hesaplarına dayanır. Burada belirleyici olan halkın barışa olan ihtiyacı, gelecek güzel günlere olan özlemi ve demokratik toplum isteğidir. Sonucun ne olacağı ise bizim tüm ezilen halkların, kadınların, doğa savunucularının, emekçilerin ve sistemden acı çeken tüm bireylerin ellerindedir. Barış tohumu toprağa düşmüştür; onun filizlenmesini ve büyümesini sağlamak bizim elimizdedir. Çoklu krizle sarsılan dünyaya belki de barış umudu, bizim elimizdeki bu küçük tohumdan çıkarak çoğalacaktır. Ortadoğu'ya belki de bu tohum umut olacaktır, tüm dünyaya ışık saçacaktır. Barışı birlikte yeşertelim" dedi. 
 
ESP: ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN PARÇASIYIZ 
 
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Murat Çepni ise şunları söyledi: “Tarihi günlerden geçiyoruz; Kürt sorununun demokratik çözümü tartışmalarındayız ve Kürt sorununun en başta demokrasi ve özgürlükler sorunu olduğunu, demokrasi ve özgürlüklerin kazanılması meselesi olduğunun altını çizmek istiyoruz. Tarihi günlerdeyiz çünkü Kürt sorununun demokratik çözümü yalnızca Kürt halkının değil, tüm Türkiye halklarının, tüm Türkiye işçi sınıfı ve emekçilerinin sorunudur. Kürt halkı bugünlere mücadeleyle geldi, büyük bedeller ödeyerek geldi ve bizler devrimciler ve sosyalistler olarak Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesinin doğrudan parçalarıyız. Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesiyle işçi sınıfının kurtuluş mücadelesinin birlikte yürütüldüğünün altını bir kez daha çiziyoruz. Kürt halkının her türlü kazanımının tüm halklarımızın kazanımı olduğunun altını çiziyoruz. Demokratik kazanımlar mücadeleyle gerçekleşiyor ve içinde bulunduğumuz süreçte Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın ortaya koyduğu perspektifte de adil, onurlu barış mücadelesinde yapılması gerekenler var. En başta demokrasi ve özgürlük güçlerine dönük saldırılar derhal durdurulmalıdır.Kobanê’de gerçekleştirilen ve çocukların ölümüne sebep olan saldırılar derhal durdurulmalıdır. Ve buradan en başta bu sorunun çözümünün bir parçası olan Türkiye işçi sınıfına sesleniyoruz; bu sorunun parçası ve doğrudan muhatabı Türkiye işçi sınıfıdır. Türkiye işçi sınıfı bu sürecin doğrudan parçası olmalıdır. Adil ve onurlu barış sürecinin yürütücüsü olmalıdır: buradan bütün haklarımıza şunu söylemek istiyoruz. Barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi durmadı, durmuyor, durdurulamıyor. Buradan bu sürecin Kürt halkının her türlü kazanımına sebep vermesi ve sonuçlanması için mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıyoruz.” 
 
SODAP: ÇÖZÜM SADECE KÜRT HALKININ SIRTINA YÜKLENEMEZ 
 
SODAP Sözcüsü Kezban Konukçu da “DEM Parti’nin bileşenleri olarak Barış ve Demokratik Toplum sürecini desteklediğimizi bir kere daha deklare ediyoruz. Çünkü bu toplumun demokratik toplumun inşası süreci; bizim partimizin gerçekliğinde de kendisini gösteren, toplumun bütün ezilen kesimlerinin halkların, emekçilerin ezilenlerin birlikte mücadelesiyle ancak mümkün olabilecek ve partimiz tabi ki bu sürecin sonuna kadar arkasındadır. Yüzyılı aşkın süredir yaşanan Kürt sorunun çözümü sadece Kürt halkının sırtına yüklenemez. Toplumun demokratikleşmesi aynı zamanda eşitlik mücadelesi ile iç içe geçmiştir. Şu anda ülkede açlık sınırın altında yaşayan milyonlarca emekçinin sorunları ve talepleri ile Kürt halkının eşitlik mücadelesi yan yana yürüdüğünde ancak sonuç alabiliriz. Ekmek de istiyoruz barış da. Demokratik toplumun inşası için hep birlikte mücadele edelim ve bu sürece güç verelim” dedi. 
 
SYKP: SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRECEĞİZ
 
Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Mertcan Titiz de şöyle konuştu: “27 Şubat’ta Sayın Abdullah Öcalan tarafından yayınlanan Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı ile hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyada bir enerjinin açığa çıktığını hep birlikte gördük. Sayın Öcalan’ın ilk görüşmeden sonra gönderdiği yedi maddelik açıklamasında da belirttiği üzere, barış mücadelesinin demokratik bir dönüşümü hedeflemeden, demokratik bir dönüşüm mücadelesi ile iç içe yürütülmeden başarıya ulaşamayacağı, ancak kalıcı, onurlu ve adil bir barışın, demokratik dönüşümü de hedefleyerek mümkün olabileceği hem Kürt halkının 50 yıllık mücadelesinde hem de Sayın Öcalan’ın açıklamasında ifade bulmuştur. Biz de Türkiyeli sosyalistler ve devrimciler olarak, barışın kalıcılaşabilmesi ve başarıya ulaşabilmesi adına, Türkiye’nin demokratikleşebilmesi için DEM Parti bileşeni olan bir partinin sorumluluğuyla görevimizi sonuna kadar ifa edeceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz."
 
KAVGANIN İÇİNDE OLACAĞIZ
 
Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun ise, “Biz proletarya enternasyonalistleri olarak, Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan ile başlayan görüşmelerin sürdüğü ve bunun sonrasında, 27 Şubat 2025 tarihinde onun adına heyet tarafından yapılan çağrının gerçekleşmesinin, Kürt halkının onlarca yıldır bu kadar zulüm görüp bu kadar ezilmesine karşın verdiği mücadeleyle ilgili olduğunu düşünüyoruz. Sayın Öcalan’ın yaptığı çağrı sonrasında yaşanacak tüm gelişmeler, atılan bu ilk adımların devamı niteliğinde olacaktır. Halklar adına olumlu gelişmelerin olacağı inancındayız.
Biz de Devrimci Parti olarak, DEM Parti’nin bileşenleri olarak, bu kavganın, bu direnişin içinde olacağız. Herhangi bir coğrafyada eğer halklardan biri eziliyorsa, diğer halkların da mutlu olması, özgür yaşaması mümkün değildir. Kürt özgürlük hareketinin bu konudaki kazançlarının, işçi sınıfının da özgürleşmesi ve demokratikleşmesi açısından yararlı olacağı inanışındayız. Kürt halkının, ulusların kendi kaderlerini tayin hakkı çerçevesinde verdiği onurlu mücadelesi ve bundan sonraki her mücadelede halklarımızla beraber birleşik bir mücadele hattında birleşip bu çalışmaların içinde olacağız. Hepimizin, onurlu halklar arasında gelişecek olan bu süreçte yer alması, halkların tümünün özgürlüğü adına çok önemlidir” diye ifade etti. 
 
DBP: BİRLİKTE İNŞA ÇAĞRISI VAR
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ise şunları söyledi: “27 Şubat’ta Sayın Öcalan’ın, bütün zorlu koşullara ve işkence ortamına rağmen İmralı Cezaevi’nden göndermiş olduğu çağrıyı tüm toplumsal kesimlerin ve bu ülkede demokrasinin bir ihtiyaç olduğunu ifade eden herkesin sahiplenmesi gerektiğini bir kere daha teyit etmek isteriz. Sayın Öcalan’ın kaleme aldığı bu çağrıda, bu ülkenin demokrasisine, sosyal, siyasal ve ekonomik krizlerine atıf var. Bu ülkenin geçmiş dönemdeki çoğulcu kimliğine, çoğulcu inancına, zengin kimliğine bir atıf var ve aynı şekilde bu çağrının içerisinde, yeni dönemde, yeni bir Türkiye’de, demokratik bir Türkiye’de ötekinin, yabancının, ezilenin olmadığı; tam tersine toplumun bütün kesimlerinin kurucu olduğu yeni, demokratik bir Türkiye’yi birlikte inşa etme çağrısı var. Dolayısıyla bu çağrı yalnız bırakılmamalıdır.
 
Devlet bir tarafı, toplumsal kesimi bir tarafı. Ama Meclis en önemli ayaklarından birisi. Bileşeni olduğumuz DEM Parti birçok ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretler kapsamında olumlu geçen görüşmeler var. Bu görüşmelerin artık sözden pratiğe dönüşmesi gerekiyor. Beklentimiz bu yönde. Bu tür süreçler ilerlerken darbe mekaniği diyen Sayın Öcalan’ın tarif ettiği mekanizma ve kliklerin devreye girmesi, Sayın Öcalan’ın ve devletin dikkat çektiği başlıklardan biriydi. Bakın dün Kobanê'de 9 kişilik bir aile SİHA saldırısı ile yok edildi. Kabul etmek mümkün değil. Yedisi çocuk, anne ve babasıyla birlikte hayatını kaybetti. Şimdi, bu ortadayken Kürt halkı, gerçekleştirilen SİHA saldırısıyla ilgili tatmin edici bir cevap bekliyor. Biz bu saldırıya ancak şunu söyleyebiliriz:  hem Kürt halkı hem de Türkiye halkları ve barışa inanan herkes, yeni sabotajları, yeni darbe kliklerini deneyimlemek istemiyor; tam tersine, kalıcı bir barışın ve demokrasinin nasıl yerleşeceğini, nasıl geliştirilebileceğini görmek ve bu konuda sorumluluk almak istiyor. Dolayısıyla, Kürt halkına ve Türkiye’deki demokrasi güçlerine tatmin edici bir cevap verilmesi elzemdir. 
 
YENİ BİR MEVZUAT KALEME ALINSIN
 
Peki, bu kadar tarihi bir meseleyi konuşurken, tarihi aktör olarak kabul edilen ve işaret edilen Sayın Öcalan’ın hâlâ İmralı Cezaevi'nde tutuluyor olması bu işin yürümesinde yeterli midir? Yeterli midir? Elbette ki değildir. Bakın, Adalet Bakanı açıklama yapıyor, diyor ki: 'Mevzuatımızda yok.' O zaman diyoruz ki Türkiye, ihtimali yüksek olan barış dönemi için yeni bir mevzuat kaleme alsın. Bu mesele, halka yeterli olmayan hukuk mevzuatı ile açıklanabilecek bir mesele değildir. Bir an önce umut hakkının sağlanması gerekiyor.
 
HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI
 
Toplumda ve demokratik kesimlerde bu kadar umut yaratan, bu kadar sivil toplum ve siyasi parti temsilcilerinin içinde olduğu bir süreçte konuşacağımız şey, atacağımız çok adımlar olmalıdır. Bir sessizliğe, belirsizliğe, güvensizliğe heba edeceğimiz bir geleceğimiz yok. Bu konuda Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan çok önemli bir adım attı. Ve biz, Kürt sorununun demokratik çözümünün herhangi bir meselenin alt başlığı olarak değil, bu ülkenin esasa alması gerektiğini, tartışılması ve çözüm konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da DEM Parti ve bileşenleri olarak, biz sürecin getirdiği her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Herkesi bu çağrıyı ve gereklerini sahiplenmeye davet ediyoruz."

Diğer başlıklar

08:30 31 yıl sonra memleketinde coşkulu karşılama
08/05/2025
23:44 ‘Suriye’de 5 ayda 5 bin 500 sivil öldürüldü’
22:48 SOHR: Silahlı gruplar Şam’da yurttaşların evlerine el koydu
22:07 Birçok kentte Abdullah Öcalan posterleri asıldı
21:34 Êlih’te kadınlar buluştu: Kayyım zihniyetine karşı dayanışacağız
21:22 Wan’da Kürt Dili Bayramı şöleni
21:08 Yeni Papa Robert Francis Prevost oldu: Barış sizinle olsun
21:02 Federe Kürdistan’da yaşamını yitiren Işık’ın taziyesine kitlesel ziyaret
20:57 Sırrı Süreyya Önder anısına Beynelmilel gösterimi
20:54 ‘Kürtçe hukuk literatürünün oluşturulması gerekiyor’
19:32 15 yaşında girdiği cezaevinden 46 yaşında çıktı
19:21 Eskişehir'de kadın katliamları protesto edildi
19:15 Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan davasında karar
19:03 Türkiye ile Irak arasında 11 anlaşma imzalandı
18:55 İstismar failine verilen cezanın bozulması protesto edildi
18:45 Şarbajêr’de bir kolber katledildi
18:10 ‘Cezaevinde kalamaz’ raporu dikkate alınmadı: Elisa Ayık tahliye edilmedi
17:44 Qoser Meclisi: Zeyni İpek, araçları yandaşlara peşkeş çekmek için istedi
17:36 Qoser’de bir öğretmen öldürüldü
17:21 Pasûr Belediyesi eşbaşkanları halk buluşması düzenledi
17:12 DEM Parti’den kayıt dışı çalışma koşullarının tespiti için önerge
17:01 Ankara'da bir kadın katledildi
16:54 Wan'da Kürt Dili Sempozyumu düzenleyecek
16:33 Arınç’tan taziye ziyareti: Süreçte yer alanları devlet korumalı
16:01 Amed’de hukuk öğrencileri Önder’i andı
15:51 9 kadın tutsağa ‘sarılma’ ve ‘zılgıt’ cezası
15:39 CHP İl Başkanı Çelik ve 25 kişi hakkında iddianame
15:28 Mersin’de ağaç katliamına karşı nöbet
15:19 Zirai don için 'özel afet bölgesi' çağrısı
14:50 Nisan ayında 8'i çocuk, 152 işçi hayatını kaybetti
14:49 Özel’den İmamoğlu’na ziyaret
14:21 124 isimden Önder’e veda: Hepimizin yüreğine barışı yazdın
14:12 'Çocuk Hastanesi'nin deprem raporu 27 aydır gizleniyor'
14:12 Zırhlı araçla katledilen Öner davası istinafa taşındı
13:31 Hastane yolunda tutsaklara saldırı
13:12 Tutsaklara hücre cezası
12:55 Cezaevindeki şiddet davasında görüntüler istenecek
12:45 Erdoğan: Bizi kolay bir süreç beklemiyor
12:29 TBB'den avukata saldırıya tepki
12:25 Werîşe Muradî’nin tedavi hakkı engelleniyor
12:19 Avukatlardan İmralı başvurusu
12:18 Gazeteci Güneş davasında emniyetten 'bilgi' istenecek
12:14 Amed’de tutsaklar için yapılacak açıklamaya çağrı
12:05 DEM Parti'den Önder'e suikast iddialarına dair açıklama
12:02 Amed'de ArtTigris Sanat Fuarı'nın lansmanı yapıldı
11:08 Hasta tutsak Karatay'ın yeniden yargılanmasına devam edildi
11:03 Serê Gulanê etkinliklerinin startı verildi
10:57 Hindistan-Pakistan çatışmasında en az 43 ölü
10:52 'Kuyu tipi' cezaevlerine karşı açlık grevi başlatılıyor
10:43 Gazeteci Zeynep Kuray hakkında beraat kararı
10:28 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden İmamoğlu açıklaması
10:16 İşçiler greve gitti, çöp yığınları oluştu
10:14 GES'e karşı direnenler: Göç etmek istemiyoruz
10:05 DAİŞ’in Dêrazor’a saldırıları sürüyor
09:26 Hasta tutsak Ayık’ın annesi: Barış için önce hasta tutsaklar bırakılmalı
09:25 ‘Sürgüne’ karşı oturma eylemi başlattı
09:13 ‘Sırrı’nın cenazesine katılanlar barış mücadelesi sözünü verdi’
09:12 ‘Şiddetin son bulması için sorumluluk alınmalı’
09:08 30 yılın ardından tahliyesi ertelendi: Ölsem de pişmanlığı kabul etmem
09:06 Amed’de halk ulaşım zammına tepkili: Geri çekin
09:05 'Önder'e sözümüz; bu topraklara onurlu barışı getirmektir'
09:04 33 yıllık sürgünden sonra Amed’te sahneye çıktı
09:03 Ev ev gezerek Öcalan'ın çağrısını anlatıyorlar
09:02 Ateşkese rağmen 23 bin 369 saldırı
09:02 Dünyada barış görüşmeleri: Karşılıklı adımlarla çözüm sağlandı
09:00 08 MAYIS 2025 GÜNDEMİ
07:49 Amêdiyê Bölgesi’ne hava saldırısı
06:12 İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi
00:10 AYM'nin kararına tepki: Bu düzenlemeye boyun eğmeyeceğiz
07/05/2025
22:37 Suriye sahil kentlerinde 10 kişi kaçırıldı
21:33 'Özgür Özel'e yapılan saldırı araştırılsın' önergesine ret
21:21 Fed faiz kararını açıkladı
21:17 Tutsak kadınlardan Sırrı Süreyya Önder için taziye mesajı
20:47 AK’nin Türkiye raporu onaylandı
20:36 ÖHD ve TUHAD-FED: Hasta tutsakların yeri cezaevi değil hastanedir
20:01 Meclis’te 2025 yıllı ‘Sırrı Süreyya Önder Barış Yılı’ talebi
19:22 Mor Dayanışma: Bir üyemiz ajanlaştırılmaya çalışıldı
18:50 KHK eylemi 330'uncu haftasında: Sırrı’ya sözümüz barış olacak
18:47 Kadın katliamları ve cezasızlık protesto edildi
18:35 Mêrdîn’de köylüler direndi, kepçeler çekildi
18:20 ÇED raporundaki sahte fotoğraflara suç duyurusu
17:43 Emekliler TÜİK önünde: Maaşlarımız sadakaya dönüştürüldü
17:37 AYM’ye yürüyüşleri engellenen kitle oturma eylemi başlattı
17:33 Cenevre eyleminde Sırrı Süreyya Önder anıldı
17:13 İzmir’de 3 belediyede iş bırakma eylemi
17:02 Amik Ovası çiftçileri isyan etti
16:31 Önder için mevlit ve taziye
16:27 Oda ve borsalardan Sudani-Erdoğan görüşmesi öncesi 5 talep
16:21 TÜSİAD'ı ziyaret eden Özel: Bundan sonra yeni bir iktidar var
16:09 Dêrsim'de askeri operasyon
16:07 AYM'ye yürümek isteyen hayvan hakları savunucularına polis engeli
15:29 Meclis'te Önder anması: Eksik bıraktığı süreci tamamlamamız gerekiyor
14:59 AYM'den Hayvan Yasası’nın iptali başvurusuna ret
14:43 Sağlıkçılardan şiddete karşı eylem
14:40 Hayvan hakları için AYM önünde eylem
14:39 İHD’den gözaltılara tepki: Tutsaklarla dayanışma insanidir
14:10 Wan’da 15 Mayıs Kürt Dili Bayramı startı
13:48 SGDF Eşbaşkanı Müslüm Koyun tahliye edildi
13:46 Semra Güzel davasında tanık hakkında zorla getirme kararı
13:34 Bahçeli'den Önder'in Meclis'teki taziyesine ziyaret
13:24 GES'e karşı çıkan yurttaşlar kepçeleri durdurdu
13:07 Avukat İçli'ye dönük silahlı saldırıya tepki
13:02 İstanbul’da 3.4 büyüklüğünde deprem
12:34 Almanya’da Kürt üniversitesi açılıyor
12:34 Rektörden İmamoğlu diploması açıklaması
12:26 'Örgüte yardım' iddiasının 'örgüt üyeliği' kabul edilmesinde ihlal kararı
12:25 Suriye'de 24 saate 13 kişi katledildi
11:23 Gazeteci Diren Yurtsever beraat etti
10:49 JINNEWS şiddet çetelesi: 34 kadın katledildi, 14 şüpheli ölüm
10:39 Bir yılda 6 bin kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi
10:29 Hilal Kar’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis
10:16 Hindistan-Pakistan arası çatışma: Onlarca ölü, 3 uçak düştü
10:01 'Kadınların Ayak İzi' yürüyüşü: İşimizi istiyoruz
09:57 Cixsêliler GES’e karşı mücadelede kararlı
09:11 Önder'i anlattı: Hayalini kurduğu Demokratik Cumhuriyet'i Öcalan’ın paradigmasında gördü
09:09 Kerboran'da 3 mahalle yolu 'güvenlik' gerekçesiyle kapatıldı
09:08 Ayla Akat Ata: Önder’in mücadelesi vasiyettir
09:07 Çilek üreticileri artan maliyetlerden şikayetçi
09:06 Zeyneb Murad: Öcalan’ın çağrısı konferansa zemin hazırladı
09:02 Barış Anneleri: Önder'in mücadelesi başarıya ulaşacak
09:00 Hasta tutsaklar için 16 kentte eylem yapılacak
09:00 07 MAYIS 2025 GÜNDEMİ
06/05/2025
23:57 Yüzde 78 engelli hasta tutsak tahliye edildi
23:43 Hindistan'dan Pakistan'a saldırı
23:25 ABD ile Husiler arasında ateşkes sağlandı
23:16 Suriye’de 5 kişi katledildi
22:54 HSK için adaylar belli oldu: CHP seçimden çekildi
21:34 Suriye’de bir cezaevinde isyan çıktı
21:18 Amed’de avukata silahlı saldırı
20:57 Gazeteciler Ercüment Akdeniz ve Yıldız Tar’a ‘örgüt üyeliği’ suçlaması
20:40 Minguzzi cinayetinde iki gözaltı daha
20:36 ‘Sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa iptal edilsin’
20:26 İşçilerin yürüyüşü 6’ncı gününde
20:06 Rişmîl’de GES protestosu: AKP’li başkanının istifası istendi
19:53 Trump: Husilere saldırıları durduruyoruz
19:22 Açlık grevindeki tutsakların sevk talebi karşılandı
19:13 İsrail, Gazze’ye saldırı planını genişletti
19:06 Birçok kentte Üç Fidan anması: Yolumuz Denizlerin yoludur
18:53 Erdoğan-Bahçeli görüşmesi yarım saat sürdü
18:49 AFAD: Türkiye’de 485 diri fay var
18:42 Bahar Aksu protestosu: Aile yılında 98 kadın katledildi
18:28 İsrail, Yemen’deki Sana Uluslararası Havalimanı’nı vurdu
17:43 Almanya'nın yeni başbakanı Friedrich Merz oldu
17:39 İran ile ABD arasındaki müzakere görüşmeleri Umman’da olacak
17:35 QSD: DAİŞ saldırısında 2 savaşçımız şehit oldu
17:12 Önder’in taziyesinde ikinci gün: Her kesimden ziyaret
16:52 Gazeteci Derya Ren’in davası: İddianamede sadece polis beyanları var
16:50 9 aydır ücretlerini alamayan işçiler: Muhatap dahi olmuyorlar
16:43 Amed’de ulaşıma zam
16:42 Erdoğan ile Bahçeli bir araya geliyor