Temelli'den Meclis'teki partilere: Ders çıkarma zamanı

ANKARA – Meclis'teki partilerin 31 Mart seçimlerinden ders çıkarması gerektiğini vurgulayan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, “Türkiye'de demokratik bir girişim ve barışçıl girişim Kürt sorununun önünü açmaktan geçiyor” dedi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Yerel seçimlere değinen Temelli, toplum ile birlikte yeni bir yerel yönetim anlayışını hep birlikte hayata geçireceklerini, bu dönemin en önemli özelliğinin her şeyden önce kayyımların yarattığı tahribatları ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.  
 
Türkiye’nin yerel seçimler sonrası çok farklı bir siyasi zemine oturduğunu, söyleyen Temelli, 31 Mart yerel seçimleri üzerine konuşulacak birçok konunun olduğunu bu konuların başında ise yaşadıkları seçim ihlalleri olduğunu kaydetti. Temelli, “Bildiğiniz gibi seçimlere aylar kala seçmen kütüklerindeki yolsuzluklar teşhir edilmişti ve bunlarla ilgili başvurularda bulunmuştuk. Kürt coğrafyasında tespit ettiğimiz rakam 55 bini buluyordu. Bu 55 bin kişi ile ilgili itirazlarımızı yaptık ama maalesef çok az sadece 250 kişinin itirazı karşılık buldu. Yaklaşık 55 bin kişinin oy kullanmasında Yüksek Seçim Kurulu bir engel bulmadı” dedi. 
 
TAŞIMALI SEÇMEN KONUSU
 
Temelli, devamında şunları söyledi: “Özellikle Şırnak örneğinde olduğu gibi aslında seçime kimlerin girdiğini, seçim sonuçlarının nasıl belirlendiğine dair önemli bir fotoğraf karşımıza çıktı. Seçimlere meğerse Genelkurmay Partisi de girmiş meğerse! Dolayısıyla seçimleri garnizonda çavuş seçimleri gibi anlayan zihniyet, Şırnak’ta belediye başkanı seçtiğini sanıyor. Şırnak belediye başkanı Şırnak’ta hiçbir meşrutiyete sahip değildir, Şırnak sokaklarında dolaşamaz. Olsa olsa Şırnak’ta garnizonun içinde dolaşır ki o olsa olsa Şırnak’ta o garnizonun çavuşu olur. Şırnak belediye başkanı olamaz. 
 
AKP’NİN TUTUNACAK TEK DALI ASKER VE POLİS 
 
Bu tür yolsuzlukları biz Bitlis’te de Kars’ta da birçok ilçemizde yaşadık. Ve şunu anladık ki bölgede tabela partisine dönüşmüş olan AKP’nin tutunacak tek dalı askerdir, polistir, JÖH’tür, PÖH’tür. Başka da tutunacak dalı kalmamıştır. Buna rağmen birçok yerde çok büyük bir başarıya imza attık. Şırnak özelinde olduğu gibi bu tür hilelerin, yolsuzlukların olduğu her yerde hak mücadelemize devam edeceğiz. Bu seçimlerin yenilenmesi gerekir. Çünkü bu tür taşıma askerlerle alınmış seçimlerin halk nezdinde de siyasette de hiçbir karşılığı söz konusu olamaz.
 
MECLİS İNİSİYATİF ALMAK ZORUNDADIR 
 
Meclis’te bununla ilgili araştırma önergeleri vereceğiz ve bu süreçte parti olarak düşüncemiz şudur; Meclis bu konuda inisiyatif almak zorundadır. Bu bir meşruiyet krizidir, sorunudur. Yerel demokrasiden yoksun kalmış bir ülkenin nerelere sürüklendiğini geçtiğimiz 5 yılda çok iyi yaşadık ve anladık. Dolayısıyla yerel demokrasi güçlendiği sürece siyasi krizleri sonlandırmak mümkün. Yerel demokrasi güçlendiği sürece çoklu krizleri sonlandırmak mümkün. Ama siz bırakın yerel krizleri çözmeyi, demokrasiyi güçlendirmeyi, güçlendirmeyi daha çok krizlerin üzerine benzin dökerek yol almaya çalışırsanız Türkiye’de demokrasi adına adım atmanız mümkün olamaz, olmamıştır da. Geçmiş deneyim bunu gösterirken, bu tür yöntemlerde ısrar etmenin bir yararı söz konusu değildir.
 
ŞIRNAK, BİTLİS VE KARS SEÇİMLERİ YENİLENMELİDİR 
 
Önümüzdeki dönem, Meclis öncelikle bu tür uygulamalara son verecek adımlar atmalıdır. Gerekirse Şırnak, Bitlis ve Kars’ta seçimler yenilenmelidir. Bakın Hilvan’da seçimlerin yenilenmesi bile bizim aleyhimize bir yerden kurgulanmıştır. Biz Hilvan’da seçimleri kazandık ama AKP’li belediye meclis üyelerinin oyları yakması sonrası kazandığımız seçim elimizden alınmaya çalışılmıştır. YSK mecbur kalmış ve seçimleri yenileme kararı vermiştir. YSK tüm bu delillerin ışığında; kararları gözden geçirerek, Meclis’in de iradesine ortaya koyarak, Şırnak, Bitlis ve Kars ile benzer durumdaki ilçelerde seçimlerin bir an önce yenilenmesini talep ediyoruz. Bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz.
 
Yerel seçimler, yerel siyaseti etkilediği kadar genel siyaseti de etkileyecektir. Önümüzdeki dönemde artık hiçbir şey 31 Mart seçimlerinin öncesindeki gibi devam etmeyecektir. Mayıs seçimlerinin sonucuna göre biçimlenmiş Meclis; 31 Mart seçimlerini dikkate almak zorundadır. 31 Mart’ta ortaya çıkan siyasi tabloyu dikkate alan bir Meclis ancak sağlıklı çalışmaları hayata geçirebilir. Bu tabloyu dikkate almayanlar hala eski ajandalarında ısrar edenler, ülkeyi zoru, şiddeti, savaşı dayatanlar bu yolun yol olmadığını 31 Mart’ta halkın iradesiyle gördüler. Şimdi bundan ders çıkarma zamanıdır. Meclis bu dersi mutlaka çıkarmalıdır. Meclis bu anlamıyla Türkiye'nin hukuk devleti ve demokrasi içinde çalışan bir mekanizmaya kavuşması için üzerine düşen sorumluluğu mutlaka almalıdır. 
 
Bunları biz savunurken, mücadelesini verirken iktidar ortaklarının açıklamaları 31 Mart seçimlerden olduğu gibi savaşı çağrıştıran, ayrımcılığı siyaseten en önemli söylemi olarak kullanan bir dil ile karşımıza çıkmaya devam ediyorlar. Sandığa bile laf söyleyebilecek hale gelmiş bir iktidar anlayışı ile karşı karşıyayız. Zaten sandık kırık dökük bir hale gelmiş durumda. Her türlü hileyi, her türlü yolsuzluğu yapmanıza rağmen o sandık hala size demokrasi dersi veriyorsa o sandıktan çıkan sonuçlara saygı göstermek zorundasınız. Sandığın sonuçlarını yok sayarak ayakta durmanız mümkün olamaz, olmayacaktır da.
 
SAVAŞIN MAĞDURLARI HALKLARDIR 
 
Savaş Ortadoğu’yu sarıp sarmalamaya, derin acılar bırakmaya devam ediyor. İran ile İsrail arasında yaşanan kriz son yaşanan savaş görüntüleri aslında daha da büyük bir savaşın kapımızın eşiğinde olduğunu bize gösteriyor. İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım ve buna karşılık İran’ın göstermiş olduğu tepkiler iki devletin birbiri ile savaş üzerinden giriştikleri bu ilişki hiç kuşkunuz olmasın Ortadoğu halkları adına büyük bir zalimliktir, büyük bir zulümdür, büyük bir yıkımdır. Her iki devlet de baskıcı, otoriter, faşizan rejimlere sahip devletlerdir. Kendi halklarına zulüm yapmaktan geri kalmayan, Filistin halkına zulüm yapmaktan geri kalmayan, İran halkına zulüm yapmaktan geri kalmayan rejimlerdir. Bu rejimlerin yaratmış olduğu kaos ve savaş ikliminin mağdurları da kuşkusuz Ortadoğu halklarıdır. 
 
SAVAŞTAN MEDET UMAN BİR SİYASİ GELECEK 
 
Savaş deyince tabi Kürt sorunu tartışmasız olarak karşınıza çıkıyor. Kürt sorununun demokratik çözümünden kaçan, savaş senaryoları içinde sürekli Ortadoğu’da dolaşan bir diplomasi anlayışı, bir Dışişleri Bakanı, bir Millî İstihbarat Teşkilâtı Başkanı, bir Savunma Bakanı izledik. Ve hala savaştan medet uman bir siyasi gelecek, bir ikbal meselesini çözüme kavuşturmak isteyen bir anlayış şimdi bütün bu Ortadoğu’daki yangına adeta körükle yaklaşmaktadır. Oysa Kürt sorunu çözülmek istenseydi; Kürt sorununun demokratik çözümü mümkün olabilseydi, bugün Rojava statüsüne kavuşmuş olsaydı, bugün Kuzey Irak’ta Federe Kürt Devleti özerkliğini çok daha sağlam zeminlere oturtmuş olsaydı bugün Gazze halkının başına bunlar gelmeyecekti. Bugün Ortadoğu çok daha büyük acılara sürüklenmeyecekti. 
 
İMRALI TECRİDİ SONLANDIRILMALI
 
Peki, Kürt sorunu nasıl çözülebilir? Kürt sorunu demokratik bir çözümle mümkün olabilir. Demokratik çözümden kaçanlar hem Türkiye’yi hem de Ortadoğu’yu hem Filistin halkını hem de diğer halkları aslında bu girdaba sürüklediler. Bu anlamıyla Türkiye devleti yaşanan bu gelişmelerden sorumludur. Sorumludur; çünkü çözmesi gereken sorunları çözmek yerine sorunları derinleştirmiştir. O yüzden Türkiye'de demokratik bir girişim ve barışçıl girişim Kürt sorununun önünü açmaktan geçiyor. Bunun da adımı kuşkusuz tecrittin sonlandırılmasıyla mümkün. Tecrittin sonlandırılması bu anlamda atılabilecek en güçlü en önemli adım. Artık bu konuda Türkiye üzerine düşen sorumluluğun gereğini, yasaların gereğini, hukukun gereğini bir an önce yapmak zorundadır. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit acilen sonlandırılmalıdır.
 
EKONOMİ GİDİŞAT FELAKET SENARYOSU İÇİNDE GELİŞİYOR 
 
Değerli basın emekçileri bildiğiniz gibi bütçe ilk çeyrekte 500 milyar lira açığı aşmış durumda. Bu yaklaşık 20 milyar dolar yapıyor. Daha ilk çeyrekte böyle bir rakamla karşı karşıyayız. Dolayısıyla ekonomik gidişatın ne denli bir felaket senaryosu içinde geliştiğini hep birlikte izliyoruz. Bütçe açığının ne denli büyük olacağını aslında bu bütçe yapılırken biliyorduk. Daha da büyüyecek. Çünkü ilk çeyrek rakamı aslında tahmini bütçe açığının yılsonunda beklenenin çok çok üstüne geçeceğinin habercisi olmuş durumdadır. 2.6 trilyonluk bir hedef vardı. Bu aşılacak. Bunu bugünden anlıyoruz. Neden anlıyoruz? Çünkü AKP sağlıklı bir bütçeyi yapmadı. 
Geçmişte olduğu gibi yaptığı bütçe savaş bütçesidir, sermaye bütçesidir, talan bütçesidir, yolsuzluk bütçesidir. Böyle bir bütçeyle Türkiye’nin sorunlarını çözmenin mümkün olamayacağını ve bu bütçeyle senenin sonunun gelmeyeceğini daha en başından söyledik.
 
18 MİLYAR DOLAR BİR PROJE KAYNAĞIDIR 
 
Nasıl ki geçtiğimiz yıllarda ek bütçe yapıldıysa biz öyle tahmin ediyoruz ki bir kaç aya kalmaz önümüze yine bir ek bütçe gelecektir. Çünkü gidişat bunu gösteriyor. Her ne kadar maliye bakanı Dünya Bankası’ndan 18 milyarlık kaynak bulduğunu Türkiye’ye müjdelese de bu bir proje kaynağıdır. Önümüzdeki 24-28 dönemi için tahsis edilmiş bir kaynaktır. Bu kaynağın bu meselelerle mücadele etmeye bu meselelerle ilgili krizi atlatacak istikrarı sağlayacak bir kaynak olmadığını çok iyi biliyoruz. Bakın Dünya bankasından, IMF'den, Dünya Ticaret Örgütü’nden gelecek hayır asla Türkiye halklarının yararına bir gelişme sağlamaz. Sermaye lehine ancak bir gelişme sağlar.
 
TÜRKİYE BU KAYNAKLARI NERDEN BULACAK?
 
Sermaye sahipleri, zenginler servetlerine servet katarlar, varsıllıklarını her geçen gün büyütürler ama Dünya Bankası’ndan ne zaman kredi gelse işsizlik artar, yolsuzluk ve yoksulluk artar, ülke daha çok borçlanır. Bugün Türkiye'nin borcu 500 milyar doları aşmış durumdadır. Türkiye’de Kur Korumalı Mevduatı ve yurt içi döviz borçlarını döviz katarsak; bu rakam 633 milyar dolara ulaşmış durumdadır. Sadece turizm gelirlerinin tümünü cari açığı kapattığı bir ortamda bile Türkiye bir yıllık kısa vadeli borç çevriminin 226 milyar dolar olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu kaynak nereden bulunacak? Bu kaynağı bulmak için Merkez Bankası Başkanı diyor ki asgari ücret yılda bir kez artırılmalı, Hazine ve Maliye Bakanı diyor ki emeklilere daha fazla zam yapamayız. İnsanlar sefalet ücretleriyle yaşıyorlar ama hem Hazine Bakanı hem Merkez Bankası Başkanı bu krizden çıkışın adresi olarak emekçileri, yoksul halkı görüyorlar ve onların boğazını sıkmak için yeni tedbirler peşindeler. 
 
NE YAPIYORLAR?
 
Ne yapıyorlar?  Enflasyonist baskıyı artıyorlar. TÜİK her ne kadar saklamaya çalışsa da yıllık enflasyon yüzde 140’a ulaşmış durumda. Buna hissedilen diyor. Hissedilmeyen yüzde 70 olarak açıklıyor ama hissedilenin yüzde 140 ulaştığını biliyoruz. Borçlar artıyor, borçlar arttıkça insanların borç faizi yükü artıyor. Nasıl mı? Tüketici kredi faizi, kredi kartı faizleri artırılarak. Oysa zor geçinen insanlar kredi ile kredi kartları ile ayakta durmaya çalışırken, neşter nereye vurulmalıdır? Sermayeye kaynak aktarmak yerine sermayeyi, serveti, rantı vergilemeye vurulmalıdır. Bunlar yapılmadığı sürece ekonomik istikrar kavuşmak mümkün olmayacaktır.  
 
KOBANÊ DURUŞMAINA KATILIM ÇAĞRISI 
 
Biliyorsunuz çarşamba günü 17 Nisan’da Kobanê Kumpas Davası’nın karar duruşması var. Aslında buna bir dava demek hukuka ihanet olur. Tam bir kumpas vakasıyla karşı karşıyayız. Biliyorsunuz bu mahkemenin ilk yargıcı bir çete mensubu çıktı. Bu iddianameye baktığınızda bu iddianamenin nasıl ve kimin eliyle hazırlandığını, 15 Temmuz sürecine dönüp baktığınızda çok iyi anlarsınız. Dolayısıyla bu kumpasa alet olanlar şimdi partimize, eş başkanlarımıza yönelik ağır bir cezanın çıkması için her türlü kamuoyu baskısı yaratmakla meşguller. 
 
Oysa arkadaşlarımız, eş başkanlarımız, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak ve birçok arkadaşımız bu davada yargılanan arkadaşlarımız bu iddianameyi paramparça etmişlerdir. Bu hukuksuz düzeni, bu yasadışı düzeni yargılamışlardır. Dolayısıyla bu dava yok hükmündedir. Bu iddianame yok hükmündedir, bu mütalaa yok hükmündedir. Biz bu mütalaayı da bu davayı da kabul etmiyoruz. Kabul etmediğimizi 17 Nisan günü sabah 10.00’da Sincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde buluşarak, mahkemede buluşarak, tüm gücümüzle tepkimizi ortaya koyarak hep birlikte göstereceğiz. Buradan tüm kamuoyuna, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, emek ve meslek örgütlerine, demokratik kitle örgütlerine duyarlı olan tüm demokrat kamuoyuna çağrı yapmak istiyorum; gelin Sincan’a bu Kobanê Kumpas Davası dediğimiz bu kumpası hep birlikte mahkûm edelim ve bu kumpasa son verelim.”
 

Diğer başlıklar

19:53 Polis şiddetini görüntüleyen gazeteci serbest bırakıldı
17:30 Erdoğan'dan Bahçeli'ye seçim sonrası ilk ziyaret
17:22 Riha'da 2 genç tutuklandı | YENİLENDİ
17:12 Emine Şenyaşar: Bu zulüm normal değil
16:56 DEM Parti’nin kazandığı belediyenin parasına bloke konuldu
16:39 Denizli'de patlama: Hidrojen sülfür gazı çevreye yayıldı
15:27 Kenya’da baraj patladı: En az 42 ölü
15:23 1 Mayıs alanlarına çağrı: Mücadeleyi büyütme zamanı | YENİLENDİ
15:06 Marmara cezaevleri raporu: 3 ayda bin 76 ihlal yaşandı
15:04 Barış Anneleri: Adaleti sağlayın, Makbule Özer'i serbest bırakın
14:44 Semsûr’da Çocuk ve Kadın Destek Merkezi açıldı
13:44 Koçyiğit: Yargı, Tahir Elçi'nin katilini korumaya çalışıyor
13:22 Metîna'ya saldırılarda KDP desteği
13:14 28 Nisan’ın ‘Anma ve Yas Günü’ ilan edilmesi için kanun teklifi
13:00 Amed Barosu’ndan beraat talebine tepki: Tahir Elçi suikastı cezasız kalmayacak
12:51 Avukatlardan İmralı için görüşme başvurusu
12:47 DEM Parti Emek Komisyonu: 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz
12:44 Sinan Ateş cinayetinde iddianame hazır
12:38 İzmir'de 1 Mayıs'ın adresi Gündoğdu Meydanı
12:34 İkizköy 3 gündür susuz
12:12 DİSK’ten Taksim açıklaması
11:50 Yargıtay başkanı 26'ncı turda da seçilemedi
11:34 Yerlikaya da AYM’nin Taksim kararını tanımadı
11:25 Ekonomiye güven düştü
11:25 Tahir Elçi cinayeti davasında savcıdan beraat talebi
10:57 Gazeteci Ren'in tahliyesi 3 ay ertelendi
10:32 İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor
10:31 Kurtulmuş 2 Mayıs’ta DEM Parti’yi ziyaret edecek
09:43 Temizlenmeyen DSİ kanalı halk sağlığını tehdit ediyor
09:00 Xwebûn'un bu haftaki manşeti 1 Mayıs
09:00 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:00 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 188 gündür haber yok
09:00 Panzerle katledilen Şahin Öner davası yarın yeniden başlıyor
09:00 Av. Çakas: Tecridin hiçbir hukukta yeri yok
09:00 29 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:47 1. Düsseldorf Kürt Film Festivali'nde ödüller açıklandı
08:40 Ege Denizi'nde deprem
08:25 Manisa'da kadın katliamı
08:21 Kazanın ardından balon gazı alev aldı: 14 yaralı
08:12 Aliboğazı’nda askeri hareketlilik
28/04/2024
21:18 Gazze’de yaşamını yitirenlerin sayısı 34 bin 454’e yükseldi
19:44 Jîna Emînî’nin annesinden idam cezasına tepki
19:36 ODTÜ'lülerin nöbet eylemi 5’inci gününde
19:20 Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırı: 2 kişi yaralandı
17:41 Êlih’te uçurtma etkinliği
17:25 Birçok merkezde Amedspor kutlaması
17:18 Polis şiddetini görüntüleyen gazeteci gözaltına alındı
16:53 Şampiyon Amedspor!
15:47 HDK: Taksim'i kazanma mücadelesine güç verelim
15:46 Êlih’teki 1 Mayıs mitingine çağrı: Barışı ve kardeşliği savunalım
15:34 'Hüda Kaya’ya özgürlük' çağrısı
15:28 AKP iktidarında 32 bin 478 işçi yaşamını yitirdi
15:04 Amedspor’un kritik Somaspor maçı başladı
14:45 Amediyê kırsalı bombalandı
14:21 Katliamın 148'inci ayında Roboskî için adalet talebi
14:19 30 yıl sonra memleketinde karşılandı
14:13 Beşiktaş’ta zincirleme kaza
14:03 1 Mayıs 1977'te katledilen işçiler anıldı
13:22 Ayvacık GGM raporunda işkence ve tecavüz iddiaları
13:19 Sûr'da Paskalya Bayramı ayini
11:38 Seçmenler 'seçimlere katılmama nedeni' sorusunu yanıtladı
10:48 Hatimoğulları: Kayyımcı anlayışı püskürttük
10:44 16 müzik grubundan yeni albüm
10:17 Tutuklanan gazetecilere destek: Özgür Basın geleneğinde ısrar sürecek
10:03 Hep aynı terane: Kürt gazetecilere 'basın yapılanması' suçlaması
09:20 Jin dergi 1 Mayıs manşetiyle çıktı
09:18 Tutuklanan gazeteciler: Biz değil, gazetecilik yargılandı
09:17 Sağlıkçılar ‘insanca bir yaşam’ talebiyle 1 Mayıs’ta olacak
09:16 Yaşamını yitiren HPG'lilerin ailelerine tazminat davası
09:15 Yurttaşlar uyuşturucu kullanımına karşı çözüm bekliyor
09:14 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:14 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 187 gündür haber yok
09:13 Eylemdeki tutsaklar her hafta 'özgürlük' taleplerini bakanlığa iletiyor
09:12 'Bilûra Nişo' Los Angeles Film Festivali'nde gösterilecek
09:11 Wan’daki 1 Mayıs’ta savaş politikalarına dikkat çekilecek
09:06 Tarihi çarşıda esnaf da yurttaş da dertli
09:04 Tecrit sürüyor krizler büyüyor
09:00 28 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
27/04/2024
22:07 Semsûr’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 ölü
21:27 Muhabirimiz Dal çıplak aramaya maruz kaldı
21:13 DEM Parti’den ODTÜ'lülere dayanışma ziyareti
21:04 MEB’in okul öncesi taslağından ‘milli kültür, ‘aile kurumu’ ve ‘eşarp’ çıktı
20:37 Keskin: Üniformalıların karıştığı bin davadan sadece birine ceza verildi
20:00 Mandela’nın X hesabı askıya alındı
19:52 Ogasawara Adaları açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem
17:29 Batman Petrolspor şampiyon oldu
17:24 Mersin’de kadınlardan ‘eşitlik için dans et’ festivali
16:11 Amed Tabip Odası Genel Kurulu: İyi hekimlik yapmaya devam edeceğiz
16:02 ‘Büyük Savunma Mitingi’nde tecrit vurgusu
15:18 Hasta tutsaklar Hatice Yıldız ve Nazım Çağlak’ın tahliyesi istendi
14:59 Mersin’de yeşil alanın ranta açılmasına tepki
14:51 GGC Genel Kurulu’nda Bozarslan yeniden seçildi
14:35 İHD: Makbule Özer’in yaşamı tehdit altında
14:34 Elîh'teki bölge mitingine çağrı
14:32 ‘Gazeteciler Türkiye’nin savaş politikası nedeniyle tutuklandı’
14:25 KHK eyleminde yaşamını yitirdikten sonra işe iade edilen Çoban anıldı
14:17 Kayıp yakınları Kavak, Yılmaz ve Özdel için adalet istedi
14:01 ÖHD ve MED TUHAD-FED'den 'Cezaevleri Hak İhlalleri Raporu'
13:42 DFG ve MKG: Kürt sorunu ve tecrit haberi yapmak suç değil
13:27 Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden çağrı: İmralı tecridini kaldırın
13:23 43 yıl önce gözaltında kaybettirilen Yedigöl’ün akıbeti soruldu
13:15 Yoksulluk sınırı 58 bin TL’ye yükseldi
12:29 Doktor ve hemşirelere operasyon: 38 gözaltı
12:19 ‘Asgari ücrete 3 ayda bir zam’ önerisi
11:25 Wan’a gönderilen mülteciler Antalya GGM’deki şiddeti anlattı
10:35 Parti kapatma ve kayyım tehditlerine yanıt: Halklarımız buna izin vermez
10:29 Colemêrg’teki madene karşı eylem 5’inci gününde: Coğrafyamızdan gitsinler
10:18 ‘İnfaz’ oyununa izleyiciden tam not
10:14 EFJ'den TV'lere baskın açıklaması
09:30 Lokanta ve kafelere KDV zammı
09:23 30 yıllık tutsak: Özgür bir yaşam için mücadelem devam edecek
09:14 Cezaevlerinde ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eylemi sürüyor
09:14 Gazeteci Ahmet’ten 186 gündür haber yok
09:12 Geçinemeyen yurttaşlar: İktidar değişirse belki nefes alırız
09:09 ‘Kürt halkı saldırılara karşı tiyatroyu sahiplendi’
09:06 Êlih’teki 1 Mayıs bölge mitingine çağrı
09:05 Egîdê Cimo öğrencileri enstrüman desteği bekliyor
09:03 İHD Wan Şube Eşbaşkanı: Tutsakların talebi toplumsal barışa katkı sunacak
09:00 Kadınlar 1 Mayıs’ta ‘Haklarımız için buradayız, güçlüyüz’ diyecek
09:00 Polis şiddetine uğrayanlara soruşturma!
09:00 Peköz: AKP, askeri operasyonlara değil demokratikleşmeye yönelmelidir
09:00 27 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:54 İstanbul’da şüpheli kadın ölümü
08:14 Erzîngan'da deprem
26/04/2024
23:55 Tutuklanan Aslan'dan mesaj: Yazmaya devam edeceğiz
23:28 3 gazeteci tutuklandı
23:23 CHP’li Tanal’den Enerji Bakanlığı önünde oturma eylemi
23:18 'Celadet Ali Bedir-Xan’a saygı' gecesine büyük ilgi
22:13 Katalonya Muzik Grubu ve Aryen Kom’dan konser
21:47 Hatay’da 27 mahalle karantinaya alındı
21:20 Gazetecilerin hakimlik ifadeleri başladı
20:56 ODTÜ'de ‘kayyım rektör'ün yasağına karşı nöbet eylemi
20:24 Doğan’dan Adalet Bakanı’na: Aba altından sopa göstermeyin, kayyım rejimi sandığa gömüldü
19:59 ‘İzmir'in Çernobil'inde nükleer tepkisi
19:24 Cizîr’de, Celadet Ali Bedirxan’ın doğum günü kutlandı
18:23 Emine Şenyaşar 87 gündür Adalet Bakanlığı önünde
18:16 Tecavüz failine ‘iyi hal’ indirimi
17:03 Serbest bırakılan gazeteciler: Hakikati gerçekle buluşturduğumuz sürece müthiş kazanacağız
16:20 Gümüşhane'de yaylada açılmak istenen maden ocağına onay
16:00 Başhekim SES üyelerini hastaneden çıkarttırdı!
15:45 Tutuklamaya sevk kararı avukatlara verilmedi
14:57 Hakları için eylem yapan işçiler gözaltına alındı
14:37 İşte Amed kayyımının devrettiği taşınmazlar
14:33 3 gazeteci hakkında tutuklama istemi
14:24 Agrobay işçilerinin davası ertelendi
14:13 Cizîr'de 19 kişi gözaltına alındı
13:35 'Kürt iş insanlarının infazının MGK kararıyla olduğu tescillendi'
13:32 Katledilen 9 yaşındaki Gina'nın davası görüldü
13:10 İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
12:43 Şakran Cezaevi'nde tutsaklara hücre cezası