DEM Parti'den kadın seçim bürosu açılışı

HABER MERKEZİ - Seçim çalışmalarını sürdüren DEM Partili belediye eşbaşkan adayları, kayyımları göndermek için seçmenlerden destek istedi. Şirnex'e kadın seçim bürosu açtı. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) belediye eş başkan adayları, seçim bölgelerinde halkla bir araya gelmeye devam etti. 
 
MÛŞ
 
DEM Parti Mûş Kop (Bulanık) İlçe örgütü seçim çalışmaları kapsamında büro açılışı gerçekleştirdi. İlçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, Belediye eşbaşkan adaylarıyla birlikte, ilçe merkezinde konvoyla büronun açılacağı Malazgirt Caddesi’nde bir araya geldi. Yol boyunca yurttaşlar, konvoy araçlarına yoğun ilgi ve destek verdi. Açılışa, DBP ilçe örgütü, DEM Parti Gençlik Meclisi, Mûş il eşbakanları ve DEM Parti ilçe örgütleriyle yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Açılacak büronun önünde toplanan kitle, burada “Direne direne kazanacağız” sloganını attı. DEM Parti Kop Belediyesi Eşbaşkan adayları Aryen Doğan ve Arafat Kardağı birer kısa konuşma yaptı.
 
‘YARINLARIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ’
 
“Özgürlüğümüzün ve yarınlarımızın önünü açacağız” diyerek sözlerine başlayan Doğan, 31 Mart’a büyük bir farkla kazanacaklarını söyledi. Doğan, “31 Mart’a kazanacağımıza inanıyoruz. Halkımız kendi iradeleriyle oy kullanacaklar. Kayyım atanarak halkımızın iradesine büyük bir saygısızlık yapıldı. Halkımız herkese gereken cevabı verecektir. Değerli halkımız onların bu kirli siyasetine karşı çok iyi bir cevap olacaktır” diye konuştu.
 
‘PARTİ HALKIN İRADESİDİR’
 
Daha sonra konuşan eşbaşkan adayı Arafat Kardağı ise “Partimiz halkın partisidir, parti halkın iradesidir. Kop halkı yıllardır kayyım yönetiminde. Biz inanıyoruz ki 31 Mart’a onlara cevaplarını vereceğiz.  Sistem kirli ve sistemin etrafındakiler de kirlidir. Bizler Kop’un iradesini onlara vermeyeceğiz. Kop’ta çok fazla sorun var. Bizler bunların hepsini çözeceğiz. Bizler belediyeleri aldığımızda halkımızın sesi olacağız. 31 Mart’a hepimiz başaracağız” dedi. Konuşmaların ardından, kadınların zılgıtları ve alkışlarıyla kurdele kesilerek büro açılışı gerçekleştirildi. Etkinlik çekilen halaylarla son buldu.
 
ERZİROM
 
DEM Parti Erzirom’un Qereyazî ilçesinde büro açılışı gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılışa Erzurum Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Gülderen Varlı, Metin Gözmen ve DEM Parti Qereyazi Belediyesi eşbaşkan adayları Bahar Göksu, Fuat Tutkun ve partililer katıldı. Seçim bürosu önünde halka seslenen DEM Parti Büyükşehir eş adayı Gülderen Varlı, kayyım zihniyetinin bir kıyım olduğunu, halk iradesinin gaspı olduğunu söyledi. Varlı, "Mücadelemizden vazgeçemeyeceğiz. 31 Mart yerel seçimleri tarihi bir seçimdir. Kayyım kıyımına son vereceğiz” dedi. 
 
Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. 
 
RIHA
 
Riha’da da DEM Parti Serêkaniyê Belediye Eş Başkan adaylarından Rahşan Yazar,  seçim çalışmaları kapsamında bugün ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi Taziye Evi’ndeki bir mevlide katıldı. Mevlidin ardından buradaki kadınlarla sohbet eden Yazar, partilerinin kadınlara ilişkin projelerini anlattı. Yazar, daha sonra Kepes mevkiinde piknik alanına giderek buradaki yurttaşlarla bir araya geldi. Sevgi gösterileri ile karşılanan Yazar, yurttaşların sorunlarını ve kendilerine dair önerilerini dinledi. Yurttaşlarla halay çeken Belediye Eş Başkan Adayı Yazar, sonrasında ilçe merkezinde ev ziyaretlerinde bulundu.
 
Diğer Eş Başkan Adayı Uğur Kahraman ise, ilçeye bağlı kırsal mahalleler Xidir Xelef (Damlacık), Xirbê Temo (Gültepe), Xirbe Piz (Yeniköy), Eynseraç (Saraççeşme) ve Ebês’e (Yüksektepe) giderek yurttaşlarla bir araya geldi. Gittiği her yerde coşkuyla karşılanan Kahraman, özellikle gençlerin ilgi odağı oldu. Yurttaşlarla sohbet eden Kahraman, seçim çalışmaları hakkında bilgi verirken, partilerinin kırsal mahalleler ve ilçe geneline yönelik projelerini anlattı. 2004 ile 2014 yılları arasında yerel yönetimde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (BDP) belediyesinin ilçeye yaptığı hizmetleri hatırlatan Kahraman, on yıldır yönetimde bulunan iktidar partili belediye yönetiminin ise halka elle tutulur tek bir hizmet dahi sunmadığını ifade etti.
 
Kahraman “Ceylanpınar için kayıp on yıl olarak nitelendirdiğimiz bu sürecin ardından demokratik, şeffaf, katılımcı ve eşitlikçi yerel yönetim anlayışıyla hizmetlerimizi daha da büyüterek kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bahar yakındır” şeklinde konuştu.
 
ŞIRNEX 
 
DEM Parti Şirnex Kadın Meclisi, Yeni Mahalle'de ilk kadın seçim bürosunu açtı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ile kentin eşbaşkan adayları Berivan Kutlu ve Turan Saltan’ın yanı sıra çok sayıda kişi açılışa katıldı. Coşkulu açılışlarda yurttaşlar uzun bir süre halaya durdu. Eşbaşkan adayı Berivan Kutlu, seçimde zaferle çıkacaklarını vurguladı. Kutlu, "Bizler Bişeng'lerin, Fatma Uyar'ların yoldaşıyız. Cesaretimizle tarih yazdık, asla korkmadık, korkmayacağız. 31 Mart’ta Cudi’nin eteklerine çıkıp, 'Ey Cudi sana müjdeyi getirdik' diyeceğiz” dedi. 
 
DEM Parti Sözcüsü ve Şirnex Milletvekili Ayşegül Doğan ise, yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Doğan, "Hırsızlıkla ve taşımalı oylarla iradenizi işgal etmek istiyorlar. Birlikte çektiğimiz halayı gördünüz. Bizim için kimliğin, dilin, kültürün, sanatın koruması o halaydır. Bu sadece bir yerel seçim değil, aynı zamanda kayyımlara  bir cevaptır. Kayyım sadece belediyeye atanmış bir memur değildir, toplumun değerlerinin yok edilmesidir. 31 Mart'ta kayyımları göndereceği. Oylarımızı çalmak isteyenlere cevabımızı sandıkta vereceğiz. Ev ev, sokak sokak çalışmalarda yer alın ve oylarınız sahip çıkın” diye belirtti. 
 
Erzincan L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutsak olan hasta tutuklu Saadet İdin’in mesajı okundu. İdin, eşbaşkanlara başarılar dileyerek, Şirnex halkının oylarına sahip çıkmasını istedi.
 
Büro açılışı sonrası kadınlar, kent esnafını ziyaret etti. 
 
AMED
 
DEM Parti yerel seçimler kapsamında Bajarê Nû (Yenişehir) ilçesinde bulunan sanayi siteleri esnafını ziyaret etti. DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Serra Bucak, Doğan Hatun ile Bajarê Nû Belediye Eşbaşkan adayları Safiye Akdağ, Mehmet Ergün ile partililer 1 ve 2 No’lu Sanayi Sitesi esnafını iki koldan ziyaret etti. 
 
Ziyaret sırasında esnafların sıcak ilgisiyle karşılaşan eşbaşkan adayları, esnafların sorunlarını dinledi. Esnafların sık sık "oyumuz kendimizedir, başka kime olacak", "Bir olacağız ve kayyumları göndereceğiz", "Biz mücadele ettik mi bir olduk mu barış da gelir özgürlük de" ifadeler kullanması dikkat çekti. 
 
BEDLÎS
 
DEM Parti Xelat İlçe Örgütü, eşbaşkan adayları için kitlesel bir karşılama gerçekleştirdi. Yoğun geçen karşılamada, Xelet Belediyesi Eşbaşkan Adayı Zelal Yılmaz, Abdülsamet Baycan ile Elcawaz (Adilcevaz) Belediye Eşbaşkan Adayları Dilek Akdağ ve Cesim Tusun da hazır bulundu. Xaskunduruk bölgesinde (Bahçedere sosyal tesisleri) gerçekleşen karşılama çok sayıda yurttaş araçları ile Yılmaz'ı karşıladı. Araçlar konvoy ilçe merkezinde bir süre tur attı. Kitle daha sonra Çarşiya Jorê'de (Yukarı Çarşı) mahallesinde toplandı. Yurttaşlar ıslıklar, alkışlar ve zafer işaretlerini yaparken, aynı zamanda halaya durdu. Ardından Çarşiya Jorê'de bulunan DEM Parti seçim bürosu açılışı coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
 
Seçim bürosu açılışına katılan Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan, ülkede siyasi, kültürel ve daha birçok alanda durumların kötü olduğunu ifade etti. Olan, “Neden kötü çünkü 40 yıldır bir savaş devam ediyor. Fakat bugün barışın, beraberliğin günüdür. Eğer barış olmazsa ekonomik, siyasi ve eşitlik iyiye gitmez. Bu sistem 40 yıldır bizi ayrı bıraktı, ‘Siz farklısınız. Bizden olmayanı da aç bırakacağız’ diyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz diyoruz ki, Kürt halkı onurlu ve değerli bir halktır. Tehditlerinize karşı Xelat halkı boyun eğmeyiz” diye konuştu.
 
‘ZAMAN BARIŞ ZAMANIDIR’
 
“Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nu hatırlatan Olan, yürüyüşünün anlamının PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kırılmasına ve Kürt sorununun demokratik çözümüne yönelik olduğunu vurguladı. “Ne olursa olsun Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kalkmalı” diyen Olan, barış için diyalogların açılması gerektiğinin altını çizdi. Savaşın kolay bir şey olduğunu dile getiren Olan, “En zor şey ise barışı istemektir. Bu halk barışı isteyen bir halktır. Türkiye halkı da bu barışa layıktır. Barış olduğunda eminiz ki ekonomik, kültürel ve her anlamda huzura erecektir. Bu eğer biz 31 Mart seçimlerinde birlik olursak olur. Xelat’ta belediyeyi alırsak işte o zaman olacaktır, diyebiliriz. Bu yüzden Özgürlük Yürüyüşü devam ediyor ve 31 Mart ayına kadar devam edecek.  Zaman barış, başarı ve bu halkındır” diye belirtti.
 
‘ANLAYIŞIMIZ HALKIN OLANI HALKA VERMEKTİR’
 
Xelet Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abdülsamet Baycan da belediyecilik anlayışlarının sistem partileri ile aynı olmadığını vurguladı. Baycan, “Bizim belediyecilik anlayışımız demokratik, ekolojik paylaşımcı ve katılımcı bir anlayıştır. Bir kişinin karar verebileceği bir anlayış değildir. Bizim anlayışımız halkın olan halka vermektir. Başkalarına peşkeş çekmek anlayışı değildir” diye konuştu.
 
‘ZAFERLE SONUÇLANDIRACAĞIMIZA İNANIYORUZ’
 
Son olarak konuşan Xelat Belediyesi Eşbaşkan Adayı Zelal Yılmaz ise 31 Mart seçimlerini zaferle sonuçlandıracaklarına inandıklarını söyledi. Xelat’ın geride bırakıldığını ifade eden Yılmaz, ilçeyi kalkındıracaklarını belirtti. Çalışmalarını halkın talebine göre derleyeceklerini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti: “Ahlat’ta yerel yönetim halkı sınıfsal gruplara ayırmış ve ötekileştirmiş. Burası Kürt mahallesi, Türk mahallesi şeklinde kutuplaştırılmış. Türk mahallerinde yollar yapılırken, Kürt mahallelerinde yollar çamurdan pislikten yürünmeyecek vaziyette. Sandığa gidip oy verdiğiniz zaman kendi vatandaşını ikinci sınıfa düşüren bu iktidarı düşünün. Tamda bu yoksulluğun artmasından sebep sofrasına oturduğum her yoksulun sofrasını zenginleştirmeden kalkmayacağım. Bu da sizlere sözüm olsun. İnanıyorum ki 31 Mart’ta halk zalime zulme karşı halk iradesini o sandığa taşıyacaktır. Zaman DEM’in zamanıdır.” 
 
Açılış alkışlar, ıslıklar ve zılgıtlarla son buldu.
  
PİRXUS (OVAKIŞLA) BELDESİ
 
DEM Parti'nin bir diğer seçim bürosu açılışı ise Pirxus (Ovakışla) beldesinde gerçekleştirildi. Açılışa çok sayıda yurttaşın yanı sıra Bedlîs İlçeleri Belediye Eşbaşkan Adayları ve Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan katılım gösterdi. Açılış öncesi yurttaşlar uzun kollar oluşturarak halaylar çekti. Alkışlar ve zılgıtların eksik olmadığı açılışta, Pirxus Belediye Eşbaşkan Adayları Baran Turan ve Dilan Uçar tanıtıldı.
 
‘YAŞANABİLİR BİR PİRXUS İÇİN’
 
Burada konuşan Dilan Uçar yurttaşlara seslenerek, şunları dile getirdi: “Sizinle bir araya gelerek sorunlarınızı çözmek istiyoruz. Bu süreçte sorunlarınızı daha iyi anlamak için bir platform kurmayı amaçlıyoruz. Ovakışla’nın güçlü bir şekilde temsiliyeti arzuluyoruz. Bu yolda yanımızda olmanızı ve deneyimlerinizi bizimle paylaşmanızı bekliyoruz. Birlikte daha güçlü ve yaşanabilir bir Ovakışla için elbirliğiyle çaba gösterelim. Zaman Pirxus zamanıdır.” 
 
‘OVAKIŞLA’YI ALACAĞIZ’
 
Eşbaşkan adaylarından Baran Turan ise, “Ovakışlayı alacağız” diyerek sözüne başladı. Geçen 5 yılda belediyenin birçok şeyi yapmadığını ifade eden Turan, sözlerini şöyle tamamladı: “5 yıllık süreçte belediye imkanlarının nerelere harcandığını, belediye imkanlarının birilerine nasıl peşkeş çekildiğini hepiniz çok iyi gördünüz. 31 Mart’tan sonra belediyeyi aldığımızda belediyeciliğin nasıl olduğunu, şeffaf belediyeciliğin nasıl olduğunu göstereceğiz. Seçim için geziyoruz ve çamurdan evlere gidemiyoruz. İnşallah bu sefer belediyecilik hizmetlerini halkımıza eşit şekilde dağıtacağız ve bunun sözünü veriyoruz.” 
 
Açılış etkinliği coşkulu halaylarla son buldu.

ERZİROM

DEM Parti, Qerecoban (Karaçoban) İlçesi’nde büro açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Erzirom Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Gülderen Varlı ve Metin Gözmen’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. İlk olarak Kopal Mahallesi’nde büro açılışı gerçekleştirilirken kitle, ardından kilometrelerce uzayan araç konvoyuyla Qerecoban’a giriş yaptı.

Burada büyük bir coşkuyla karşılanan adaylar, uzun süre yurttaşlarla birlikte halay çekti. Ardından ilçe meydanında gerçekleşen büro açılışında konuşan Gülderen Varlı, Kurdistan kentlerindeki belediyelerin 2 dönemdir kayyım “zulmü” altında olduğuna dikkat çekerek, “31 Mart yerel seçimleri kayyım kıyımına karşı dur deme seçimidir” dedi.

Kurdistan topraklarının Kürt halkının toprakları olduğunu vurgulayan Varlı, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşlik için çabaladığını söyledi.  Varlı, “Biz Erzirom’da, Qerecoban’da diyoruz ki, gelin kardeşçe el ele verelim, barışı özgürlüğü birlikte yüceltelim” çağrısında bulundu.

AKP ‘KIYIMI’

Kayyımın halk iradesinin “gaspı” olduğunu dile getiren Varlı, “Kayyımlar bizim topraklarımızda bize hizmet etmiyorlar. Kıyım yapıyorlar. Çevrelerini zengin ediyorlar. Evet kayyımlar büyük bir kıyım yapmakta ama asıl kıyımı 22 yıllık AKP iktidarı bu halka yapıyor” diye kaydetti.

Ardından konuşan Qerecoban Belediye Eşbakan adayları Kazim Erhan ve Zelal Yiğit halkı selamlayarak, projelerine dair aktarımlarda bulundu. Sonrasında ise, alkış ve zılgıtlarla büro açılışı gerçekleştirildi.

Diğer başlıklar

14:10 Nourtani’nin davasının karar duruşmasına katılım çağrısı
14:09 Neçirvan Barzani’den açıklama: Önemli ve tarihi bir fırsat
13:53 İzmir Kadın Dayanışma Derneği 20 yaşında
13:51 Ankara’da deprem
13:49 Neçirvan Barzani’den Ahmet Türk’e telefon
13:41 CHP heyeti Wan’da açıklama yapıyor CANLI
13:36 Saldırılar sürüyor: 60 köye elektrik verilemiyor
13:27 Araştırma: Anadilde eğitim talebi yüzde 97.8
13:05 İmamoğlu: Erdoğan beni siyasette devre dışı bırakmak istiyor
12:57 Tire'de yol projesine karşı mücadele sürüyor
12:54 Boğaziçi’nde rektörlük kararıyla öğrencilerin girişine yasak
12:45 Gazeteci Şehriban Aslan’a beraat
12:05 İmralı Heyeti: Görüşmeler Ortadoğu halklarının geleceği için önemli
11:51 22 kişi savcılık ifadesi alınmadan tutuklamaya sevk edildi
11:43 Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nın sonuçları açıklandı
11:42 İvrindi'de maden tehdidi: Köylülerden yaylanın boşaltması istendi
11:18 İmralı Heyeti: Neçirvan Barzani çözümün gelişmesi için destek vereceğini açıkladı
11:17 Mahkemeden Rozerin Yıldız'ın katiline 'haksız tahrik' indirimi
11:15 İmralı Heyeti ile Neçirvan Barzani görüşmesi sona erdi
11:14 Şebnem Korur Fincancı: Öncelikle demokrasi ve adalet tesis edilmeli
10:47 AKOM'dan İstanbul için kuvvetli kar yağışı uyarısı
10:31 '32 yıl önce Kemal'i vuranlar bugün Cihan, Nazım, Aziz ve Egît'i vurdu'
10:25 Birdal: İmralı'ya gitmek için başvuruda bulunacağız
10:24 Fatma Bostan Ünsal: Barış için yeni bir fırsat doğdu
09:59 İmralı Heyeti ile Neçirvan Barzani görüşmesi başladı
09:47 İmamoğlu hakkında 'bilirkişi' iddianamesi
09:41 Feray Mertoğlu: Barışı iktidarın insafına bırakmadan toplumsallaştıralım
09:06 Xwebûn ‘Ziwan sereke bo’ manşetiyle çıktı
09:03 İzmir depremi olasılığı: Binaların durumu vahim
09:01 İzmir’den Wan’a direniş köprüsü kurulmalı
09:00 İmralı Heyeti ve Mesut Barzani görüşmesinin detayları
09:00 17 ŞUBAT 2025 GÜNDEMİ
07:57 Gençler kayyım ve komploya karşı eylemde
16/02/2025
22:02 14 Şubat’ta gözaltına alınanların emniyet ifadeleri alındı
21:56 Cizîr'de şüpheli ölüm
21:17 Wan’da 22 kişinin gözaltı süresi bir gün uzatıldı
20:58 Suriye'de güvenlik: Bir terör örgütüne ülke teslim edildi
20:55 Wan'ın birçok mahallesinde kayyım protestosu
20:30 34 barodan kayyım tepkisi
19:27 Til Temir’in Dirdara köyüne bombardıman
19:07 Birçok kentte kayyım protestosu: Bijî berxwedana Wanê
18:53 Mersin’de Hızır Cemi düzenlendi
18:35 İHD’den gazetecilere dönük baskı ve ihlallere tepki
18:35 3'üncü Kürt Forumu'nun sonuç bildirgesi açıklandı
17:42 'Biz iktidara değil, Öcalan'a güvenerek yola çıkıyoruz'
17:33 Kadın Zamanı Derneği'nden 8 Mart buluşması
17:10 Wan’da binlerce kişi irade gaspına karşı yürüdü
16:59 Çiğdem Kılıçgün Uçar: Öcalan'ın yapacağı açıklama kayyım atamalarıyla sabote ediliyor
16:24 Wan halkıyla dayanışan sosyalist parti temsilcileri: Direnerek kazanacağız
15:56 Figen Yüksekdağ’ın ‘Sınırsız Savunmalar’ kitabı için imza etkinliği
14:45 Suriye’de 15 günde 9 kadın kaçırıldı
14:39 Grev yasaklamaları ve kayyıma karşı örgütlü mücadele çağrısı
14:13 Abdullah Öcalan’ın mesajları Mesut Barzani’ye iletildi
14:08 Bakırhan Wan’da konuştu: Türkiye’nin kurtuluşu irade hırsızlığında değil demokratikleşmede
13:56 Barzani Ofisi’nden İmralı Heyeti görüşmesine ilişkin açıklama
13:26 Hatimoğulları: İktidar süreci sabote ediyor
12:23 Katledilen gazeteci Egîd Roj’un son mesajı
11:55 İmralı Heyeti ile Barzani arasında 1 saat 45 dakika görüşme
11:08 Gazetecinin darp edilmesine karşı yapılan açıklamaya soruşturma
11:08 Kayyım Mêrdîn’de 62 işçiyi daha işten çıkardı
10:14 Amed'den iktidara 'süreç' tepkisi
10:13 Amed'de 'Sesli Kütüphane Projesi' yeniden hayata geçirildi
10:10 İmralı Heyeti ile Barzani görüşmesi başladı
09:38 Jin dergi 'Kadınların özgürlük sosyolojisi' manşetiyle yayında
09:08 Düşük ücretlere karşı iş bırakan işçiler: Kölelik sistemini kabul etmiyoruz
09:07 Wan kayyımlarının karnesi: Belediye talan edildi, kasa boşaltıldı
09:05 ‘Abdullah Öcalan'ın felsefesi kıtaları aştı'
09:04 Batan bottan kurtulan göçmen: Bizi görüyorlardı, dans ediyorlardı
09:02 Zimbabve’de Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele ediyor: Paradigması dünyayı değiştirebilir
09:00 16 ŞUBAT 2025 GÜNDEMİ
08:26 Yeni haftada sıcaklıklar düşüyor: Kar geri geliyor
07:51 Werîşe Muradî’den 15 Şubat mektubu: Komplo amacına ulaşamadı
06:35 Çewlîg’de 4.8 büyüklüğünde deprem
00:30 Gazeteci Babat ve Bayhan savcılığa sevk edildi
00:20 Bethnahrin Ulusal Konseyi'nden komplo açıklaması
15/02/2025
23:59 Gülistan Sönük ve Öznur Değer’e ödül
23:46 Hindistan’da tren istasyonunda izdiham: En az 15 ölü
22:49 DFG: Gazetecilerin katledilmesine karşı sessizliği kabul etmiyoruz
22:30 Doğan Hatun serbest bırakıldı
22:17 Gazeteci Egît Roj Tişrîn’de katledildi
22:02 İmralı Heyeti’nin Federe Kürdistan Bölgesi programında değişiklik
21:49 Wan mahallelerinde eylemler sürüyor: Hırsız kayyım defol
21:42 Birçok ülkede 15 Şubat eylemi: Öcalan özgürleşene kadar durmak yok
20:49 Dêp Belediyesi’ne kayyım pankartı ablukası: Halk belediye önünde
20:22 Ege Denizi'nde depremler sürüyor
20:11 SOLDEP’ten ulaşım zammına tepki
20:06 Kıyı hatlarının işgaline karşı eylem
19:52 Baluken: Öcalan’ın olduğu masada Kürt halkı kaybetmez
19:42 Hewlêr Valisinden İmralı Heyeti’ne ziyaret
19:30 Kayyım protestoları: Darbeci zihniyete karşı duracağız
19:21 Strazburg’dan seslendiler: Abdullah Öcalan özgür olmalı
19:07 Özel’den DEM Parti eş genel başkanlarına ‘kayyım’ telefonu
18:21 Türkiye Kobanê kırsalını bombaladı
18:18 Lütfü Savaş CHP kurultayının iptali için dava açtı
18:08 Meclis Licik raporu: Madenler için uzmanlaşmış mahkemeler oluşturulsun
17:56 Münih Güvenlik Konferansı’na katılan Fidan’ın temasları gün boyu sürdü
17:53 DEM Parti Eş Genel Başkanları Wan’da
17:51 ÖHD’li Volkan Bilece tutuklandı
17:40 CHP, Akın Gürlek'i HSK'ye şikayet etti
17:34 Kayyım kararını Erdoğan verdi: Bahçeli’nin desteklediği süreç baltalanmak mı isteniyor?
17:32 Eskişehir'den Başpınar işçilerine destek
17:24 İzmir ve Ankara'da komplo paneli: Umut hakkı tanınsın
17:12 On binler Strazburg'da: Özgürlük mücadelesini büyütelim
17:08 Kuzey ve Doğu Suriye halkları 15 Şubat’a karşı yürüdü
16:29 Kadınlar öncülüğünde komplo protestosu
16:19 Reyhan Hacıoğlu hakkında iddianame: Programlar suç sayıldı
16:08 Amed’de binler yürüdü: 15 Şubat Öcalan şahsında özgürlük günü olmalı
15:49 Eğitim Sen: Bakanlık suç işliyor
15:44 Sêrt kayyımı 36 işçiyi daha işten çıkardı
15:43 Süleymaniye'de öğretmenlerin eylemi devam ediyor
15:41 Her yerde 15 Şubat protestosu: Kara günü özgürlük gününe dönüştüreceğiz
15:17 Hasta tutsaklar İvrendi ve Nebioğlu’nun tahliyesi talep edildi
15:02 Özel'den kayyım tepkisi: Bunun hesabını soracağız
14:53 Strazburg’ta on binler yürüyor
14:52 Gazeteci Rabia Önver serbest bırakıldı
14:36 Konya ve Afyon'da kadın katliamı
14:25 İmralı Heyeti, Federe Kürdistan Bölgesi’nde
14:22 Kayıp yakınları: Sürecin adı konulmalı
14:16 Neslihan Şedal yaralandı, Doğan Hatun yine gözaltına alındı
13:59 Asrın Hukuk Bürosu: Çözüm Öcalan’ın fiziki özgürlüğüyle mümkün
13:55 KESK Adana'da 8 Mart programını açıkladı
13:35 Wan kayyıma karşı sokakta: Demokrasi halkın mücadelesiyle gelecek
13:13 Kayyıma tepki büyüyor: Belediyeler halkındır
13:11 Rıdvan Karakoç’un kardeşi: Bin yıl geçse de hesap soracağız
12:49 CHP’li belediye başkanlarından İmamoğlu'na çağrı
12:48 Abdullah Öcalan ile 33 yıl önce yapılan röportajın tamamı yayınlandı: Kürtlerin hak savunucusuyum
12:34 Bakırhan: Wan’a geçeceğiz, mücadele edeceğiz
Hatimoğulları: Süreci darbelemeyi mi hedefliyorsunuz?
12:33 GGC: Hukuksuzluğa son verilmeli
12:31 Rehine takasında 6’ncı tur
12:11 DBP'den kayyım tepkisi: Darbecilere karşı direnişimiz sürecek
12:10 MSD: Ulusal Diyalog Kongresi yeniden oluşturulmalı
11:50 Kürtler ve dostları 'Öcalan'a özgürlük' için Strazburg’ta
11:26 CHP’den kayyıma tepki: Ortak tutum önemli
11:08 DİSK Basın-İş: Gazetecilere dönük saldırılara alışmayacağız
11:07 İmamoğlu’ndan kayyım tepkisi
11:06 Wan’da 100’den fazla kişi gözaltında
10:59 İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı
10:51 DFG ve MKG: Gazetecileri serbest bırakın
10:49 Komplo protestosu: Öcalan’a özgürlük
10:33 Suriye’deki Dürziler ne istiyor?
10:21 Kahtalı Miçê yaşamını yitirdi
10:10 Şoxan Mîrza: Savaş suçlarını teşhir eden gazeteciler hedefte
09:50 Fuat Kav: Abdullah Öcalan yeni bir kapı açmak istiyor, özgürlüğü inşa edilmeli
09:41 DBP: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü derhal sağlanmalı
09:27 Savaş politikası Türkiye'de yolsuzluğu rekor seviyeye çıkardı
09:26 Yunanistan’da katledilen Büyüksu’nun davası bürokrasiye takıldı
09:24 Zeydan: Darbeciler kaybedecek
09:17 DSİ'nin barajı tarihi de yok edecek!
09:17 ‘Erkek şiddetine karşı özsavunma hattı kurulmalı’
09:16 Herkesin bildiği seçim stratejisi tutuklamaya gerekçe yapıldı