DEM Parti'den kadın seçim bürosu açılışı

HABER MERKEZİ - Seçim çalışmalarını sürdüren DEM Partili belediye eşbaşkan adayları, kayyımları göndermek için seçmenlerden destek istedi. Şirnex'e kadın seçim bürosu açtı. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) belediye eş başkan adayları, seçim bölgelerinde halkla bir araya gelmeye devam etti. 
 
MÛŞ
 
DEM Parti Mûş Kop (Bulanık) İlçe örgütü seçim çalışmaları kapsamında büro açılışı gerçekleştirdi. İlçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, Belediye eşbaşkan adaylarıyla birlikte, ilçe merkezinde konvoyla büronun açılacağı Malazgirt Caddesi’nde bir araya geldi. Yol boyunca yurttaşlar, konvoy araçlarına yoğun ilgi ve destek verdi. Açılışa, DBP ilçe örgütü, DEM Parti Gençlik Meclisi, Mûş il eşbakanları ve DEM Parti ilçe örgütleriyle yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Açılacak büronun önünde toplanan kitle, burada “Direne direne kazanacağız” sloganını attı. DEM Parti Kop Belediyesi Eşbaşkan adayları Aryen Doğan ve Arafat Kardağı birer kısa konuşma yaptı.
 
‘YARINLARIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ’
 
“Özgürlüğümüzün ve yarınlarımızın önünü açacağız” diyerek sözlerine başlayan Doğan, 31 Mart’a büyük bir farkla kazanacaklarını söyledi. Doğan, “31 Mart’a kazanacağımıza inanıyoruz. Halkımız kendi iradeleriyle oy kullanacaklar. Kayyım atanarak halkımızın iradesine büyük bir saygısızlık yapıldı. Halkımız herkese gereken cevabı verecektir. Değerli halkımız onların bu kirli siyasetine karşı çok iyi bir cevap olacaktır” diye konuştu.
 
‘PARTİ HALKIN İRADESİDİR’
 
Daha sonra konuşan eşbaşkan adayı Arafat Kardağı ise “Partimiz halkın partisidir, parti halkın iradesidir. Kop halkı yıllardır kayyım yönetiminde. Biz inanıyoruz ki 31 Mart’a onlara cevaplarını vereceğiz.  Sistem kirli ve sistemin etrafındakiler de kirlidir. Bizler Kop’un iradesini onlara vermeyeceğiz. Kop’ta çok fazla sorun var. Bizler bunların hepsini çözeceğiz. Bizler belediyeleri aldığımızda halkımızın sesi olacağız. 31 Mart’a hepimiz başaracağız” dedi. Konuşmaların ardından, kadınların zılgıtları ve alkışlarıyla kurdele kesilerek büro açılışı gerçekleştirildi. Etkinlik çekilen halaylarla son buldu.
 
ERZİROM
 
DEM Parti Erzirom’un Qereyazî ilçesinde büro açılışı gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılışa Erzurum Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Gülderen Varlı, Metin Gözmen ve DEM Parti Qereyazi Belediyesi eşbaşkan adayları Bahar Göksu, Fuat Tutkun ve partililer katıldı. Seçim bürosu önünde halka seslenen DEM Parti Büyükşehir eş adayı Gülderen Varlı, kayyım zihniyetinin bir kıyım olduğunu, halk iradesinin gaspı olduğunu söyledi. Varlı, "Mücadelemizden vazgeçemeyeceğiz. 31 Mart yerel seçimleri tarihi bir seçimdir. Kayyım kıyımına son vereceğiz” dedi. 
 
Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. 
 
RIHA
 
Riha’da da DEM Parti Serêkaniyê Belediye Eş Başkan adaylarından Rahşan Yazar,  seçim çalışmaları kapsamında bugün ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi Taziye Evi’ndeki bir mevlide katıldı. Mevlidin ardından buradaki kadınlarla sohbet eden Yazar, partilerinin kadınlara ilişkin projelerini anlattı. Yazar, daha sonra Kepes mevkiinde piknik alanına giderek buradaki yurttaşlarla bir araya geldi. Sevgi gösterileri ile karşılanan Yazar, yurttaşların sorunlarını ve kendilerine dair önerilerini dinledi. Yurttaşlarla halay çeken Belediye Eş Başkan Adayı Yazar, sonrasında ilçe merkezinde ev ziyaretlerinde bulundu.
 
Diğer Eş Başkan Adayı Uğur Kahraman ise, ilçeye bağlı kırsal mahalleler Xidir Xelef (Damlacık), Xirbê Temo (Gültepe), Xirbe Piz (Yeniköy), Eynseraç (Saraççeşme) ve Ebês’e (Yüksektepe) giderek yurttaşlarla bir araya geldi. Gittiği her yerde coşkuyla karşılanan Kahraman, özellikle gençlerin ilgi odağı oldu. Yurttaşlarla sohbet eden Kahraman, seçim çalışmaları hakkında bilgi verirken, partilerinin kırsal mahalleler ve ilçe geneline yönelik projelerini anlattı. 2004 ile 2014 yılları arasında yerel yönetimde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (BDP) belediyesinin ilçeye yaptığı hizmetleri hatırlatan Kahraman, on yıldır yönetimde bulunan iktidar partili belediye yönetiminin ise halka elle tutulur tek bir hizmet dahi sunmadığını ifade etti.
 
Kahraman “Ceylanpınar için kayıp on yıl olarak nitelendirdiğimiz bu sürecin ardından demokratik, şeffaf, katılımcı ve eşitlikçi yerel yönetim anlayışıyla hizmetlerimizi daha da büyüterek kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bahar yakındır” şeklinde konuştu.
 
ŞIRNEX 
 
DEM Parti Şirnex Kadın Meclisi, Yeni Mahalle'de ilk kadın seçim bürosunu açtı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ile kentin eşbaşkan adayları Berivan Kutlu ve Turan Saltan’ın yanı sıra çok sayıda kişi açılışa katıldı. Coşkulu açılışlarda yurttaşlar uzun bir süre halaya durdu. Eşbaşkan adayı Berivan Kutlu, seçimde zaferle çıkacaklarını vurguladı. Kutlu, "Bizler Bişeng'lerin, Fatma Uyar'ların yoldaşıyız. Cesaretimizle tarih yazdık, asla korkmadık, korkmayacağız. 31 Mart’ta Cudi’nin eteklerine çıkıp, 'Ey Cudi sana müjdeyi getirdik' diyeceğiz” dedi. 
 
DEM Parti Sözcüsü ve Şirnex Milletvekili Ayşegül Doğan ise, yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Doğan, "Hırsızlıkla ve taşımalı oylarla iradenizi işgal etmek istiyorlar. Birlikte çektiğimiz halayı gördünüz. Bizim için kimliğin, dilin, kültürün, sanatın koruması o halaydır. Bu sadece bir yerel seçim değil, aynı zamanda kayyımlara  bir cevaptır. Kayyım sadece belediyeye atanmış bir memur değildir, toplumun değerlerinin yok edilmesidir. 31 Mart'ta kayyımları göndereceği. Oylarımızı çalmak isteyenlere cevabımızı sandıkta vereceğiz. Ev ev, sokak sokak çalışmalarda yer alın ve oylarınız sahip çıkın” diye belirtti. 
 
Erzincan L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutsak olan hasta tutuklu Saadet İdin’in mesajı okundu. İdin, eşbaşkanlara başarılar dileyerek, Şirnex halkının oylarına sahip çıkmasını istedi.
 
Büro açılışı sonrası kadınlar, kent esnafını ziyaret etti. 
 
AMED
 
DEM Parti yerel seçimler kapsamında Bajarê Nû (Yenişehir) ilçesinde bulunan sanayi siteleri esnafını ziyaret etti. DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Serra Bucak, Doğan Hatun ile Bajarê Nû Belediye Eşbaşkan adayları Safiye Akdağ, Mehmet Ergün ile partililer 1 ve 2 No’lu Sanayi Sitesi esnafını iki koldan ziyaret etti. 
 
Ziyaret sırasında esnafların sıcak ilgisiyle karşılaşan eşbaşkan adayları, esnafların sorunlarını dinledi. Esnafların sık sık "oyumuz kendimizedir, başka kime olacak", "Bir olacağız ve kayyumları göndereceğiz", "Biz mücadele ettik mi bir olduk mu barış da gelir özgürlük de" ifadeler kullanması dikkat çekti. 
 
BEDLÎS
 
DEM Parti Xelat İlçe Örgütü, eşbaşkan adayları için kitlesel bir karşılama gerçekleştirdi. Yoğun geçen karşılamada, Xelet Belediyesi Eşbaşkan Adayı Zelal Yılmaz, Abdülsamet Baycan ile Elcawaz (Adilcevaz) Belediye Eşbaşkan Adayları Dilek Akdağ ve Cesim Tusun da hazır bulundu. Xaskunduruk bölgesinde (Bahçedere sosyal tesisleri) gerçekleşen karşılama çok sayıda yurttaş araçları ile Yılmaz'ı karşıladı. Araçlar konvoy ilçe merkezinde bir süre tur attı. Kitle daha sonra Çarşiya Jorê'de (Yukarı Çarşı) mahallesinde toplandı. Yurttaşlar ıslıklar, alkışlar ve zafer işaretlerini yaparken, aynı zamanda halaya durdu. Ardından Çarşiya Jorê'de bulunan DEM Parti seçim bürosu açılışı coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
 
Seçim bürosu açılışına katılan Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan, ülkede siyasi, kültürel ve daha birçok alanda durumların kötü olduğunu ifade etti. Olan, “Neden kötü çünkü 40 yıldır bir savaş devam ediyor. Fakat bugün barışın, beraberliğin günüdür. Eğer barış olmazsa ekonomik, siyasi ve eşitlik iyiye gitmez. Bu sistem 40 yıldır bizi ayrı bıraktı, ‘Siz farklısınız. Bizden olmayanı da aç bırakacağız’ diyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz diyoruz ki, Kürt halkı onurlu ve değerli bir halktır. Tehditlerinize karşı Xelat halkı boyun eğmeyiz” diye konuştu.
 
‘ZAMAN BARIŞ ZAMANIDIR’
 
“Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nu hatırlatan Olan, yürüyüşünün anlamının PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kırılmasına ve Kürt sorununun demokratik çözümüne yönelik olduğunu vurguladı. “Ne olursa olsun Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kalkmalı” diyen Olan, barış için diyalogların açılması gerektiğinin altını çizdi. Savaşın kolay bir şey olduğunu dile getiren Olan, “En zor şey ise barışı istemektir. Bu halk barışı isteyen bir halktır. Türkiye halkı da bu barışa layıktır. Barış olduğunda eminiz ki ekonomik, kültürel ve her anlamda huzura erecektir. Bu eğer biz 31 Mart seçimlerinde birlik olursak olur. Xelat’ta belediyeyi alırsak işte o zaman olacaktır, diyebiliriz. Bu yüzden Özgürlük Yürüyüşü devam ediyor ve 31 Mart ayına kadar devam edecek.  Zaman barış, başarı ve bu halkındır” diye belirtti.
 
‘ANLAYIŞIMIZ HALKIN OLANI HALKA VERMEKTİR’
 
Xelet Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abdülsamet Baycan da belediyecilik anlayışlarının sistem partileri ile aynı olmadığını vurguladı. Baycan, “Bizim belediyecilik anlayışımız demokratik, ekolojik paylaşımcı ve katılımcı bir anlayıştır. Bir kişinin karar verebileceği bir anlayış değildir. Bizim anlayışımız halkın olan halka vermektir. Başkalarına peşkeş çekmek anlayışı değildir” diye konuştu.
 
‘ZAFERLE SONUÇLANDIRACAĞIMIZA İNANIYORUZ’
 
Son olarak konuşan Xelat Belediyesi Eşbaşkan Adayı Zelal Yılmaz ise 31 Mart seçimlerini zaferle sonuçlandıracaklarına inandıklarını söyledi. Xelat’ın geride bırakıldığını ifade eden Yılmaz, ilçeyi kalkındıracaklarını belirtti. Çalışmalarını halkın talebine göre derleyeceklerini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti: “Ahlat’ta yerel yönetim halkı sınıfsal gruplara ayırmış ve ötekileştirmiş. Burası Kürt mahallesi, Türk mahallesi şeklinde kutuplaştırılmış. Türk mahallerinde yollar yapılırken, Kürt mahallelerinde yollar çamurdan pislikten yürünmeyecek vaziyette. Sandığa gidip oy verdiğiniz zaman kendi vatandaşını ikinci sınıfa düşüren bu iktidarı düşünün. Tamda bu yoksulluğun artmasından sebep sofrasına oturduğum her yoksulun sofrasını zenginleştirmeden kalkmayacağım. Bu da sizlere sözüm olsun. İnanıyorum ki 31 Mart’ta halk zalime zulme karşı halk iradesini o sandığa taşıyacaktır. Zaman DEM’in zamanıdır.” 
 
Açılış alkışlar, ıslıklar ve zılgıtlarla son buldu.
  
PİRXUS (OVAKIŞLA) BELDESİ
 
DEM Parti'nin bir diğer seçim bürosu açılışı ise Pirxus (Ovakışla) beldesinde gerçekleştirildi. Açılışa çok sayıda yurttaşın yanı sıra Bedlîs İlçeleri Belediye Eşbaşkan Adayları ve Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan katılım gösterdi. Açılış öncesi yurttaşlar uzun kollar oluşturarak halaylar çekti. Alkışlar ve zılgıtların eksik olmadığı açılışta, Pirxus Belediye Eşbaşkan Adayları Baran Turan ve Dilan Uçar tanıtıldı.
 
‘YAŞANABİLİR BİR PİRXUS İÇİN’
 
Burada konuşan Dilan Uçar yurttaşlara seslenerek, şunları dile getirdi: “Sizinle bir araya gelerek sorunlarınızı çözmek istiyoruz. Bu süreçte sorunlarınızı daha iyi anlamak için bir platform kurmayı amaçlıyoruz. Ovakışla’nın güçlü bir şekilde temsiliyeti arzuluyoruz. Bu yolda yanımızda olmanızı ve deneyimlerinizi bizimle paylaşmanızı bekliyoruz. Birlikte daha güçlü ve yaşanabilir bir Ovakışla için elbirliğiyle çaba gösterelim. Zaman Pirxus zamanıdır.” 
 
‘OVAKIŞLA’YI ALACAĞIZ’
 
Eşbaşkan adaylarından Baran Turan ise, “Ovakışlayı alacağız” diyerek sözüne başladı. Geçen 5 yılda belediyenin birçok şeyi yapmadığını ifade eden Turan, sözlerini şöyle tamamladı: “5 yıllık süreçte belediye imkanlarının nerelere harcandığını, belediye imkanlarının birilerine nasıl peşkeş çekildiğini hepiniz çok iyi gördünüz. 31 Mart’tan sonra belediyeyi aldığımızda belediyeciliğin nasıl olduğunu, şeffaf belediyeciliğin nasıl olduğunu göstereceğiz. Seçim için geziyoruz ve çamurdan evlere gidemiyoruz. İnşallah bu sefer belediyecilik hizmetlerini halkımıza eşit şekilde dağıtacağız ve bunun sözünü veriyoruz.” 
 
Açılış etkinliği coşkulu halaylarla son buldu.

ERZİROM

DEM Parti, Qerecoban (Karaçoban) İlçesi’nde büro açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Erzirom Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Gülderen Varlı ve Metin Gözmen’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. İlk olarak Kopal Mahallesi’nde büro açılışı gerçekleştirilirken kitle, ardından kilometrelerce uzayan araç konvoyuyla Qerecoban’a giriş yaptı.

Burada büyük bir coşkuyla karşılanan adaylar, uzun süre yurttaşlarla birlikte halay çekti. Ardından ilçe meydanında gerçekleşen büro açılışında konuşan Gülderen Varlı, Kurdistan kentlerindeki belediyelerin 2 dönemdir kayyım “zulmü” altında olduğuna dikkat çekerek, “31 Mart yerel seçimleri kayyım kıyımına karşı dur deme seçimidir” dedi.

Kurdistan topraklarının Kürt halkının toprakları olduğunu vurgulayan Varlı, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşlik için çabaladığını söyledi.  Varlı, “Biz Erzirom’da, Qerecoban’da diyoruz ki, gelin kardeşçe el ele verelim, barışı özgürlüğü birlikte yüceltelim” çağrısında bulundu.

AKP ‘KIYIMI’

Kayyımın halk iradesinin “gaspı” olduğunu dile getiren Varlı, “Kayyımlar bizim topraklarımızda bize hizmet etmiyorlar. Kıyım yapıyorlar. Çevrelerini zengin ediyorlar. Evet kayyımlar büyük bir kıyım yapmakta ama asıl kıyımı 22 yıllık AKP iktidarı bu halka yapıyor” diye kaydetti.

Ardından konuşan Qerecoban Belediye Eşbakan adayları Kazim Erhan ve Zelal Yiğit halkı selamlayarak, projelerine dair aktarımlarda bulundu. Sonrasında ise, alkış ve zılgıtlarla büro açılışı gerçekleştirildi.

Diğer başlıklar

25/12/2025
23:55 Selim Sadak’ın hayati riski sürüyor
23:17 Erdîş’te yangın: 15 kişi hastaneye kaldırıldı
23:13 Wan’da kavgada bir kişi hayatını kaybetti
21:34 Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê’de abluka sürüyor
21:25 Asgari ücrete tepki: Geçim artık imkansız
20:56 Boş dairede bir kadın hayatını yitirmiş halde bulundu
20:17 Pulur’da Gaxan kutlandı
20:12 Aralık ayı katliamları yürüyüşle protesto edildi
19:37 Minbic’te 1 çocuk katledildi
19:35 İsrail Lübnan’da aracı hedef aldı: 2 ölü
18:54 DEM Parti İzmir Kadın Meclisi: Leyla Zana onurumuzdur
18:41 Geçiş hükümetine bağlı gruplar bir çocuğu katletti
17:35 Mazlum Alas'ın taziyesine kitlesel ziyaret
17:14 İran Kürt yurttaşa idam cezası verdi
16:47 Gazeteci Aykol'un tedavisi sürüyor
16:40 Emeklilerden iktidar protestosu: Bu iktidar sermayenin iktidarıdır
16:38 Nihal Ay'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:33 Pêrtag Belediyesi, GES kurulması için 350 dönümlük araziyi kiraya verdi
15:20 Mazlum Ebdî: Entegrasyon noktasında ortak anlayışa varılmıştır
15:04 MED TUHAD-FED: İstasyon Meydanı'nı barış meydanı yapalım
14:45 Sudan’da 73 kadın ve 29 kız çocuğu alıkonuldu
14:44 'Ajanlaştırma baskısına' karşı mücadele vurgusu
14:36 Ayşegül Doğan: Türkiye Suriye’de yapıcı rol oynamalı
13:36 İslami Araştırmalar Federasyonu eşbaşkanları seçildi
12:46 Eğitim Sen: Şiddeti çözmek uzun vadeli eğitim politikalarıyla mümkün
12:12 DEM Parti'den Leyla Zana'ya yönelik saldırılara karşı suç duyurusu
12:10 Mêrdîn'de Süryaniler ‘Doğuş Bayramı’nı kutladı
11:47 Wan'lı yurttaşlar: Devlet adım atsın
11:35 Libya heyetini taşıyan jete ilişkin yeni detaylar
11:16 Abdullah Öcalan: Demokratik İslam, Medine Vesikası’nın ruhuna dönmektir
11:09 Fenerbahçe Başkanı Saran adliyeye sevk edildi
11:00 Tülay Hatimoğulları: Kürt meselesi herkesin yüzleşmesi gereken bir meseledir
10:48 Riha’da ‘Umut ve Özgürlük’ mitingine çağrı
10:32 70 yaşındaki gazeteci 70 gündür direniyor
09:37 Kadınlara 4 Ocak çağrısı: Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü haykıralım
09:30 Kriz, toplumsal çöküş ve direniş: Zibechi'den alternatif bir dünya okuması
09:28 Ercan Yılmaz: Meclis’e sunulan raporlar meseleyi çözme noktasında eksik
09:23 Bastonuyla açtığı çukurlara ‘umut tohumlarını’ ekti
09:21 Ekonomist Döğüş: Asgari ücret yoksulluk sınırına göre tanımlanmalı
09:19 'Cezaevlerinde sürece provokasyon' uyarısı
09:17 Kadın balıkçılar 120 gündür balık çiftliği nöbetinde
09:09 Hastanedeki ‘hukuksuzluğa’ dava açacak savcı arıyor!
09:06 GABB Eşbaşkanı Neslihan Şedal: Yerele yetki ülkeyi bölmez, bütünleştirir
09:02 İran ve Rojhilat'ta 2025: Tarihi bir kırılma yılı oldu
09:00 25 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:37 Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı
24/12/2025
23:53 Paris'te katledilenler anıldı: Avrupa gerçeği açığa çıkarsın
22:47 Nijerya’da camide patlama
20:46 Kadın Emeği Almanağı'nın sergisi düzenlendi
20:27 Sadettin Saran tekrar gözaltına alındı
19:42 QSD: 6 DAİŞ’li yakalandı, bomba yüklü araç etkisiz hale getirildi
19:37 Şehitler Mağarası’nda 33 yıl sonra ilk anma
19:29 KHK eyleminde asgari ücret tepkisi
19:23 Asgari ücret protestosu: Bu sömürü düzenine mahkum değiliz
19:19 CHP’li Alp’ten CHP’li Dikbayır’a: Kürtlerin inkarı çoktan tarih oldu
19:13 11’inci Yargı Paketi itirazlara rağmen kabul edildi
19:08 Gülistan Kılıç Koçyiğit'ten siyasi tutsakların kapsam dışı bırakılmasına tepki
18:34 7,5 aylık bebeğin darp edildiği ortaya çıktı
18:30 Aralık ayı açlık sınırı 30 bin 665 lira
18:27 Mereş Katliamı anması: Yüzleşmeden barış olmaz
18:19 Netayahu’dan Gazze’ye saldırı tehdidi
18:16 Depremde can kayıplarında sorumluluğu olanlara tahliye yok
18:08 11'inci Yargı Paketi görüşmeleri: 'Kürtler annesini görmesin' paketidir
17:38 Zonguldak'ta 2 kadın katledildi
17:31 Okul bahçesinde araç çarpan çocuk yaşamını yitirdi
17:14 Geçiş hükümeti ateşkesi ihlal ediyor
17:01 Şam’a bağlı güçlerin Halep’te katlettiği kadın son yolculuğuna uğurlandı
16:48 Sidar Amed'in yaşamını yitirdiği açıklandı
16:35 Erdoğan'dan CHP'ye rapor eleştirisi: Çözüme dair hiçbir reçeteleri yok
16:18 ABD’den Venezuela’ya askeri müdahale hazırlıkları: Kuşatma sürüyor
16:17 Gülistan Kılıç Koçyiğit: Rapor barışın hukuksal altyapısını oluşturmalı
16:15 Gazeteci Aykol'un sağlık durumunda değişiklik yok
16:02 Kurtulmuş’tan ‘süreç’ uyarısı: Türkiye kuşatılmaya çalışılıyor, çok vaktimiz kalmadı
15:57 Hakan Fidan Hamas Heyeti ile görüştü
14:47 Tahliyesi 15 ay ertelenen tutsağın durumu Meclis gündemine girdi
14:29 Rapor: Pişmanlık dayatması ve süreç sorularıyla tahliyeler erteleniyor
14:19 Panos'da taziyeye kitlesel ziyaret
14:12 Asgari ücret 'zammı' protestosunda ortak mücadele çağrısı
13:35 Meclis Komisyonu’nun çalışma süresi 2 ay uzatıldı
13:27 Ev baskınında Kürtçe konuşan anne darp edildi
13:08 Kürt Sanatçılar Birliği'nden 'Umut ve Özgürlük' mitingine çağrı
11:59 Şirnex'ta ev baskınları: 3 gözaltı
11:46 Alman Sosyolog Treiber: ‘Demokratik entegrasyon’ ilkesi nesnel koşullara uygundur
11:30 AYM’den tutsakların görüşmelerinin kaydedilmesine ihlal kararı
11:26 Komisyon çalışma süresinin uzatılması için toplandı
11:07 Libya heyetini taşıyan uçağın ses kayıt cihazına ulaşıldı
11:04 Kürtçe savunmaya engel: Mahkememde Türkçe konuşacaksınız!
11:01 'Umut ve Özgürlük mitingi demokratik çözümünün başlangıcı olacak'
10:40 Aldar Xelîl: HTŞ, BAAS rejiminin farklı bir versiyonudur
10:36 DEM Parti MYK toplandı
10:13 Döviz güne nasıl başladı?
09:53 Uyuşturucu operasyonu genişletildi: 22 kişi hakkında gözaltı kararı
09:49 Suriye belirsizlikle 2026 yılını karşılıyor
09:37 Fenerbahçe Başkanı Saran’ın uyuşturucu testi pozitif çıktı
09:35 Asgari ücreti protesto ederken gözaltına alınan gençler serbest
09:21 Verilmeyen suyun faturası yüksek kesildi!
09:20 Mehmet Altan: Siyaset demokratikleşmeden sorunlar çözülmez
09:17 Gülcan Kaçmaz Sayyiğit: Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmalı
09:02 Gençler 'sosyalist toplumda gençliğin rolünü' tartışacak
09:00 24 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:59 ‘Düşen’ uçakta Libya Genelkurmay Başkanı dahil 8 kişi öldü
08:34 ‘Değerli kağıtlara’ yüzde 19 zam
23/12/2025
23:59 Halep’de ki saldırılar Winterthur’da protesto edildi
23:53 Libya heyetini taşıyan jetin enkazına ulaşıldı
22:22 Fidan konuşurken basın toplantısı bitirildi
22:16 Libya Genelkurmay Başkanı'nın olduğu jet ile bağlantı kesildi
21:44 'Asgari ücret 28 bin, sarayın günlük harcaması 58 milyon lira'
21:09 QSD'den DAİŞ operasyonu: 3'ü öldürüldü, 5'i yakalandı
21:06 Asgari ücreti protesto eden gençlere gözaltı
21:02 Depremzedeler yargı paketi geçmeden nöbeti bitirmeyecek
19:53 Kayyımın işten çıkardığı 223 işçi: Direnişimizi büyüteceğiz
18:48 2026 asgari ücreti belli oldu!
18:27 Mereş Katliamı anması: Faillerle yüzleşme sağlanmadı
18:25 İsrail Lübnan komutanını öldürdü
18:23 Özgürlük İçin Sanat İnisiyatifi’nden Koma Amed açıklaması
18:21 Demokratik Modernite davası ertelendi
18:18 Belgin Kanat 12 yıl sonra tahliye edildi
17:57 Gazze’de 70 bin 942 kişi katledildi
17:45 DİSK'in asgari ücret yürüyüşü Ankara'ya vardı
17:40 İsrail’de Alman kadın aktiviste cinsel saldırı
17:26 Esad'dan kalan cezaevleri hala kullanılıyor
17:09 AKP ve MHP’den 11’inci Yargı Paketi’nde geri adım
17:06 İktidar ve işveren temsilcileri asgari ücret için 3’ün kez toplanacak
17:03 Mezopotamya İslami Araştırmalar Federasyonu kongresine çağrı
17:01 Kurtulmuş, Meclis grubu olmayan partilerin komisyon üyeleriyle görüştü
16:05 Depremzedeler: Bu suçlar kamu vicdanından muaf tutulamaz
15:48 Kuyumcu cinayetinde 7 kişi tutuklandı
15:41 Adana'da Barış Anneleri Derneği açıldı
15:39 HPG'li Polat'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:35 Hekimler, hekim ve asistan hekimlerin sorunlarına çözüm istedi
15:04 Mahkeme Gar Katliamı davasında şüpheli polisler için bilgi istedi
14:21 Özel YSK Başkanı Yener ile görüştü
14:19 Adalet Bakanı: Heyet ile atılacak adımları konuştuk
13:56 DEM Parti'li Hamdiye Kırıcı yaşamını yitirdi
13:46 DEM Parti’li Yaşar Demir için mevlit verildi
13:36 Mesut Seviktek ve İsa Oran mezarı başında anıldı
13:27 Buldan: Siyasi partilerin ortak mutabakatı önemli
Sancar: Sürecin hukuksal güvencelere ihtiyacı var
13:21 ‘Demokratik inşa için Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanmalı’
13:09 Sivil toplum örgütleri süreci tartışacak
12:33 İmralı Heyeti ile Kurtulmuş görüşmesi başladı
12:17 Meclis Komisyonu çalışmaları uzatmak üzere bir araya gelecek
12:08 Sancar: Bakanlığın düzenlemelerle ilgili kapsamlı bir hazırlığı var
Buldan: Cezaevlerini, tahliye engellerini konuştuk, bizimle aynı fikirde
10:30 DEM Parti İmralı Heyeti ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un görüşmesi başladı
10:05 Amedspor ırkçı saldırı için hukuki süreç başlatacak
09:25 Tarih, özgürlük ve poetika bağlamında Arjen Arî
09:21 Cezaevi Savcısı’ndan tutsaklara: Yasa değişse de ‘iyi hal’ kriteri var oldukça sizi bırakmam!
09:20 Sağlıkçılar: Ticarileşen sağlık sisteminin alternatifi 'komün' modelidir
09:19 Şile Belediyesi soruşturması: 22 kişi gözaltına alındı
09:16 Irak ve Kürdistan hükümetinin bir yılı: Toplumda çoklu çöküş
09:14 Kuzey ve Doğu Suriye'nin en kalabalık kenti nasıl yönetiliyor?