Gözaltılara birçok kentten tepki: Kadın kırımı politikalar bizi yıldıramaz

  • kadın
  • 15:54 14 Temmuz 2020
  • |
img

HABER MERKEZİ - Diyarbakır ve Antep'te düzenlenen gözaltı operasyonlarına birçok kentte düzenlenen açıklamalarla tepki yükseldi. Mardin'de konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, "AKP’nin kadın kırımı operasyonları, baskıları bizi yıldırmayacaktır" dedi.  

Diyarbakır ve Antep’te yapılan ev baskınlarında aralarında Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan ile Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Jinnews editörü Ayşe Güney’in de bulunduğu çok sayıda kadın, siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcisinin gözaltına alınması birçok kentte protesto edildi.  
 
MARDİN
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü, sabah saatlerinde Diyarbakır ve Antep’te gerçekleştirilen gözaltı operasyonları, kayyım atamaları ile bölgede yaşanan hak ihlallerine karşı açıklama yaptı. Açıklama öncesi polis parti binasını ablukaya aldı. . HDP Mardin İl binası önünde yapılan açıklamaya HDP Sözcüsü ve kent vekili Ebru Günay ve çok sayıda partili katıldı. Açıklamada “Baskılar bizi yıldıramaz” pankartı açılırken, HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, “Bugün 14 Temmuz direnişinin yıl dönümü. 12 Eylül faşist cuntasına bile boyun eğmeyen halkımız bugün yine direnecektir” dedi. Kuday, DEDAŞ’ın bölgedeki elektrik kesintileri, çoklu baro teklifinin Meclis’te kabul edilmesi ve daha birçok konuya değinerek, topluma “Hep birlikte özgürlüğün, demokrasinin, adaletin ve en önemlisinde bunlarla birlikte barışın inşa gücü olalım” çağrısında bulundu.
 
GÜNAY: OPERASYONLAR BİZİ YILDIRMAYACAK
 
Kuday’ın ardından konuşan HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay da, Antep ve Diyarbakır’daki gözaltı operasyonlarına dikkat çekerek, kadınların direnişinin sınırları tanımadığını belirtti. AKP’nin kadın düşmanı politikalarının HDP’li kadınları durdurmayacağını belirten Günay, “Bizim kadın mücadelemiz baskılarla, gözaltılarla yıllarca mücadele etti. Bizler emek vererek, mücadele ederek ve kadınlarla dayanışarak bugünlere geldi. AKP’nin kadın kırımı operasyonları, baskıları bizi yıldırmayacaktır” diye konuştu. AKP’nin kadın politikalarının şiddet ve cinayetlerin önünü açtığını belirten Günay, “Biz bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Bulunduğumuz her yerde her koşulda kadın özgürlük mücadelemizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Başta TJA dönem sözcümüz Ayşe Gökkan olmak üzere tüm gözaltına alınan kadın arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı ve kadın mücadelemiz dayanışma ile büyümeli” ifadelerini kullandı.
 
Açıklama alkışlarla sona erdi.
 
ŞIRNAK
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde HDP Cizre İlçe Örgütü önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda kadın katıldı. TJA aktivisti Zilan Ecevit, “Bir kez daha söylüyoruz, gözaltındaki arkadaşlarımızın verdiği mücadele bizim de mücadelemizdir. Bizi yok sayanlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, itaat etmedik, etmeyeceğiz. Sesimizi kısmak isteyenlere karşı 'Varız, Buradayız' dedik ve olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Ecevit, hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan arkadaşlarının derhal serbest bırakmasını istedi.
 
AĞRI
 
HDP Ağrı İl Örgütü, Diyarbakır ve Antep'teki operasyonlar ile Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Betül Yaşar’ın gözaltında tutulması protesto edilmek istendi. İl binasını ablukaya alan polis açıklamaya izin vermemesi üzerine HDP Ağrı Milletvekilli Dilan Dirayet Taşdemir, sokakta tek başına açıklama yaptı. 
 
Engellemeleri protesto eden Taşdemir, il binasının polis ablukasına alınmasının keyfi ve demokrasi dışı olduğunu belirterek AKP'nin halklara ve demokrasiye olduğu kadar kadın özgürlük mücadelesine de düşman olduğunu ifade etti. Taşdemir, “AKP Kadın muhalefetinden korkuyor. AKP şunu çok açık bilsin ki Kadın özgürlük mücadelesi AKP’ye kaybettirecektir” dedi. 
 
ANKARA
 
HDP Ankara Kadın Meclisi, Çankaya’daki parti binasında bir araya geldi. “Kadınlar yargılanamaz” pankartının açıldığı açıklamaya kentte bulunan kadın örgütleri temsilcileri de katıldı. Ankara İl Kadın Meclisi üyesi Zeyno Bayramoğlu, yapılan operasyonlarla kadınların susturulmak istendiğini söyledi. Erkek egemen anlayışa karşı mücadele ederken baskılarla karşılaşabileceklerini bildiklerini belirten Bayramoğlu, bugüne kadar hiçbir iktidarın kadın mücadelesini bastıramadığını kaydetti. Bayramoğlu, “AKP ve onun ortağı olan MHP’nin toplumu baskı, sindirme ve biat ettirme siyasetine karşı umudu elimize aldık ve topluma sunmak için yola çıktık. İktidarın en büyük korkusu da kadınlar öncülüğünde gelişen bu direniş ve mücadele kararlılığıdır” dedi. Bayramoğlu, “Bizi yok sayanlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, itaat etmedik, etmeyeceğiz” mesajı verdi.  
 
BATMAN
 
HDP Batman Kadın Meclisi, gözaltılara ilişkin parti binasında açıklama yaptı. Açıklamaya katılan kadınlar, ellerinde "Kadın mücadelesi her yerde" ve "Jin jiyan azadî" yazılı dövizler taşıdı. açtı.  Burada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Fatma Ablay, direnen kadınlara yönelik baskıların kadın mücadelesini geriletemeyeceğini ifade etti.
Ablay, "Bir kez daha söylüyoruz; gözaltındaki arkadaşlarımızın verdiği mücadele bizim de mücadelemizdir. Bizi yok sayanlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, itaat etmedik, etmeyeceğiz. Sesimizi kısmak isteyenlere karşı ‘Varız, buradayız’ dedik; olmaya devam edeceğiz. Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın" diye konuştu.
 
İSTANBUL 
 
Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri, Demokratik Bölgelere Partisi (DBP) Kadın Komisyonu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Kadın Meclisi, Kadınların Kurtuluşu, Sosyalist Dayanışma Platformu'ndan kadınlar, Sosyalist Kadın Meclisleri, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Kadın Meclisi, Yeşil Sol Kadınlar, Diyarbakır’da kadınlara yönelik gözaltı operasyonunu yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi. 
 
HDP İstanbul İl Örgütü önünde bir araya gelen kadınlar, “Gözaltı ve tutuklamalarla kadınları susturamazsınız” pankartı açarak sık sık “Jin jiyan azadi”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları attı. TJA aktivisti Suna Kaymaz, “Kürt kadın hareketine yönelik bu saldırı ve faşist politikalar ilk değil. Baskıların kadın mücadelesini bastırmak, bizleri yıldırmak anlamına geldiğini de çok iyi biliyoruz” dedi. 
 
‘HİÇ BİR İKTİDAR MÜCADELEMİZİ ALAŞAĞI EDEMEZ’
 
Hiçbir iktidarın kadın direnişini alaşağı edemeyeceğini ve bastıramayacağını yineleyen Kaymaz, “Toplumu baskı, sindirme ve biat ettirme siyasetine karşı umudu elimize aldık ve topluma sunmak için yola çıktık. İşte; iktidarın en büyük korkusu da kadınlar öncülüğünde gelişen bu direniş ve mücadele kararlılığıdır” dedi.  
 
Kaymaz, kadın düşmanı politikalarında ısrar eden AKP-MHP’ye şu sözlerle mesaj verdi: “Biz Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmek istenmesine, çocuk istismarının 'evlilik' adı altında meşrulaştırılmasına, kayyımcı zihniyete, infaz yasasına karşı sokakları terk etmeyeceğiz. Özgürlük mücadelemizden bir an olsun geri adım atmadık ve atmayacağız.”
 
ADANA 
 
HDP Adana İl Örgütü, Diyarbakır ve Antep’te kadınlar, siyasetçi ve sivil toplum örgütü üyelerine dönük yönelik operasyona tepki gösterdi. Parti binası önünde yapılan açıklamaya Mor Dayanışma ve Emek Partisi (EMEP) yöneticileri de destek verdi.
 
'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
 
AKP-MHP’nin saldırgan erkek anlayışına karşı geri adım atmayacaklarını ifade eden HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, kadınların; iktidarın kadın düşmanı politikaları sonucu gözaltına alındığını vurguladı. Sıkışan iktidarın kadınlara saldırdığını aktaran Tural, "Biz kadınlar; AKP ve onun ortağı olan MHP’nin; toplumu baskı, sindirme ve biat ettirme siyasetine karşı umudu elimize aldık ve topluma sunmak için yola çıktık. Bizi yok sayanlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, itaat etmedik, etmeyeceğiz. Sesimizi kısmak isteyenlere karşı 'varız, buradayız' dedik, burada olmaya devam edeceğiz. Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Kadın mücadelesi yargılanamaz" dedi.
 
'MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ'
 
EMEP Adana İl Başkanı Avukat Sevil Aracı Bek, bu saldırıların kadın mücadelesini geriletmeye yönelik olduğunu söyledi. Gözaltıların İstanbul Sözleşmesi'ne dönük saldırıların yoğunlaştığı bu süreçte yaşandığına dikkat çeken Bek, bu baskılara karşı kadınlar olarak seslerini yükseltip, kazanımlarından vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Mor Dayanışma üyesi Pelin Çiçek, iktidarın toplumu gericileştirmek için ilk önce kimlik mücadelesine ve kadınlara saldırdığını aktardı. Türkiye ve dünyada yükselen kadın mücadelesine karşı ciddi bir saldırının olduğuna değinen Çiçek, gözaltıları da bunun bir örneği olarak değerlendirip mücadeleyi yükselteceklerini kaydetti. 
 
MERSİN
 
HDP HDP Mersin İl Örgütü ve Kadın Meclisi, parti binasında yapılan gözaltı operasyonlarına tepki gösterdi. HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, gözaltına alınan kadınların TJA çatısında yıllardır özgürlük mücadelesi yürüttüğünü kaydetti. Şöfer, “Biz kadınlar; AKP ve onun ortağı olan MHP’nin; toplumu baskı, sindirme ve biat ettirme siyasetine karşı umudu elimize aldık ve topluma sunmak için yola çıktık. AKP’nin saldırgan, faşist, militarist, cinsiyetçi erkek anlayışına karşı özgürlük mücadelemizden bir an olsun geri adım atmadık ve atmayacağız. Bizi yok sayanlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, itaat etmedik, etmeyeceğiz. Sesimizi kısmak isteyenlere karşı ‘Varız, Buradayız’ dedik, burada olmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
Açıklama “Jin jîyan Azadi” sloganı ve çekilen zılgıtla sona erdi.
 
ADIYAMAN 
 
HDP Adıyaman il binasında bir araya gelen kadınlar, gözaltılara tepki gösterdi. İl Eşbaşkanı Zeliha Karınca, “Biz kadınlar; AKP ve onun ortağı olan MHP’nin; toplumu baskı, sindirme ve biat ettirme siyasetine karşı umudu elimize aldık ve topluma sunmak için yola çıktık. İşte; iktidarın en büyük korkusu da kadınlar öncülüğünde gelişen bu direniş ve mücadele kararlılığıdır” dedi.
 
URFA 
 
Urfa’da da açıklama HDP il binası önünde yapıldı. HDP kent milletvekili Ayşe Sürücü’nün de katılımıyla yapılan açıklamada konuşan İl Eşbaşkanı Emine Çetiner, gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.Açıklama alkış ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.
 
VAN
 
Van'da TJA aktivistleri, gözaltıları parti binasında yaptıkları açıklamayla protesto etti. HPD Van Kadın Meclisi, il ve ilçe eşbaşkanları ile çok sayıda kadın açıklamaya katıldı. "Kadın, yaşam, özgürlük" pankartının taşındığı açıklamada İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Canan Uzunay konuştu. Uzunay, "Biz kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin fesh edilmek istenmesine, çocuk istismarının 'evlilik' adı altında meşrulaştırılmasına, kayyımcı zihniyete, infaz yasasına karşı sokakları terk etmeyeceğiz" dedi. 
 
DERSİM  
 
HDP Kadın Meclisi, HDK Kadın Meclisleri, DBP Kadın Komisyonu,  DTK Kadın Meclisi, Kadınların Kurtuluşu, Sosyalist Dayanışma Platformu üyesi kadınlar, operasyonları protesto etti. HDP Meclis üyesi Helin Yağmur Uci, kadınlar için gözaltı ve tutuklamaların, mücadeleyi bastırmak ve  yıldırmak anlamına geldiğini söyledi.  
 
'İTAAT ETMEYECEĞİZ' 
 
Erkek egemen anlayışa karşı mücadele etmek için yola çıktıklarını belirten Uci, "Bizi geçmişte yok sayan bu erkek egemen anlayışın devamcısı olan AKP de siyasi soykırım operasyonları ile bizleri yıldıracağını sanıyorsa en büyük yanılgı içine düşmüş demektir. Saldırgan, faşist, militarist, cinsiyetçi erkek anlayışlara karşı özgürlük mücadelemizden bir an olsun geri adım atmayacağız" dedi.
 
AYDIN 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aydın İl Örgütü, de gözaltı operasyonlarını protesto etti. Partinin Didim ilçe binasında yapılan açıklamada, “Kadın mücadelesi engellenemez” dövizi taşındı. HDP Aydın İl Eşbaşkanı Ayşenur Vaizoğlu, partinin ortak basın metnini okuyarak gözaltıların serbest bırakılmasını istedi. 
 
MUĞLA
 
HDP Muğla İl Örgütü de, konuya ilişkin Bodrum ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Bodrum İlçe Eşbaşkanı Zuhal Macit, gözaltına alınan kadın siyasetçilerin serbest bırakılmasını istedi. 
 
İZMİR 
 
HDP İzmir İl Örgütü, Diyarbakır ve Antep’te gerçekleştirilen gözaltı operasyonları, kayyım atamaları ile bölgede yaşanan hak ihlallerine karşı basın açıklaması yaptı. İl binasında önünde açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. “Baskılar Kadın mücadelemizi engelleyemez” pankartının açıldığı eylemde ortak açıklamayı, İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür okudu. 
 
HATAY

HDP Hatay İl Örgütü, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları'nın katılımıyla il binalarında gözaltı operasyonuna tepki gösterdi. Ortak basın açıklaması metnini HDP Hatay İl Eşbaşkanı Aysel Eşiyok okudu. İktidarın kadın düşmanı politikalarını her geçen gün arttığına değinen Eşiyok, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Eşiyok, "Biz kadınlar için gözaltı ve tutuklamanın; mücadelemizi bastırmak, bizleri yıldırmak anlamına geldiğini de çok iyi biliyoruz” dedi.

Eşiyok konuşması ardından söz alan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, gözaltı operasyonuna tepki gösterdi. Siyasi iktidarın başta kadınlar olmak üzere tüm muhalif kesimleri biat ettirmek için operasyonlar yaptığını aktaran Hatimoğulları, İstanbul Sözleşmesi'ne önemine değindi.
 
KESK Hatay Şubeler Platformu ise, "Toplu sözleşme iptal edilsin. Ek bütçe istiyoruz" şiarıyla Köprübaşında açıklama yaptı. KESK Hatay Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Meryem Avcı, pandemi süreci ile artan hayat pahalılığı, TÜİK enflasyon rakamlarına yine yansımadığını, artık TÜİK verilerine itibarın kalmadığını dile getirdi. Avcı, "Pandemi ile derinleşen krize karşı gerçek bir normalleşme için emekten, haktan yana bir bütçe insanca yaşamaya yetecek bir gelir istiyoruz" diyen toplu sözleşmenin iptal edilmesini isteyerek, ek bütçe talebinde bulundu.

ANTEP

Antep'te HDP, DBP ve SYKP yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin HDP il binasında basın açıklaması düzenlendi.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve partinin Eş Genel Başkan yardımcısı Şaziye Köse'nin katılımı ile yapılan açıklamada konuşan Köse, Diyarbakır'da ve Antep'te 9 kadın ile eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. "Niye kadınlar?" diye soran Köse, "AKP iktidarı kadının inancı, kadının mücadelesi, cesareti evden çıkışı ve toplumsal yapıya karışmasından korkuyor. Bu durum AKP iktidarının korkulu rüyası oldu. Onun için bütün zorunu, dikkatini kadınlara çevirmiş. Yapılan operasyonlar da aslında aktif kadın öncüsü arkadaşlarımız gözaltına alınmış. Yine demokratik bir partiyi gayri meşruymuş gibi göstererek partili arkadaşlarımızı gözaltına alıyor. Yine bu partiyi karşına istiyor. Yine tek adam rejimini kalıcılaştırmak istiyor. Bunun zor olduğunu bildikleri için sürekli gözaltı operasyonları yapılıyor. Bizi bitiremeyecekler" dedi.

'TEK SES İSTİYORLAR'

Sonra konuşan Ayşe Sürücü ise, her gün yeni bir siyasi operasyon olduğunu belirterek, "Bu operasyonların amacı demokratik siyaseti tasfiye etmektir. Bu saldırılar ile bize geri adım attıramayacaklar. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Tek sesliliği esas alıyorlar. HDP bunların karşısında durduğu için bu kadar saldırıyorlar" dedi.

ANTALYA

HDP Antalya Kadın Meclisi, Diyarbakır ve Antep’te kadınlar, siyasetçi ve sivil toplum örgütü üyelerine dönük yönelik operasyona tepki gösterdi. HDP Antalya il binasında yapılan açıklamaya çok sayıda katıldı. Gözaltı operasyonlarına tepki gösterip, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını isteyen HDP Antalya Kadın Meclisi Sözcüsü Tülin Üçdal, “AKP-MHP’nin saldırgan erkek anlayışına karşı geri adım atmayacağız. AKP’nin saldırgan, faşist, militarist, cinsiyetçi erkek anlayışına karşı özgürlük mücadelemizden bir an olsun geri adım atmadık ve atmayacağız” dedi. 

MERSİN

KESK Mersin Şubeler Platformu,  "Toplu sözleşme iptal edilsin. Ek bütçe istiyoruz" şiarıyla Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. açıklamada “Emekten, halktan yana gerçek bir normalleşme için bütçeden hakkımızı istiyoruz” pankartı açılırken, “Sadaka değil toplu sözleşme istiyoruz”, “Söz yetki çalışanlar” ve “Sermayeye değil emekçiye bütçe” sloganları atıldı. KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, pandemi sürecinin milyonlarca insanın hayatını alt üst ettiği olağanüstü bir dönem olduğunu belirtti.

Türkiye’de kontrolsüz ve plansız bir şekilde "normalleşme sürecinin başlatıldığını dile getiren Özbay, dar gelirlilerin, yaşamını emeği ile kazanan milyonlarca insanın yok sayıldığını söyledi. Pandemi süreci ile artan hayat pahalılığı, TÜİK enflasyon rakamlarına yine yansımadığını, artık TÜİK verilerine itibarın kalmadığını belirten Özbay, "Yaşanan hayat pahalılığı karşısında çoktan hükmünü yitirmiş olan 2020-2021 yıllarını kapsayan ‘toplu sözleşme’nin iptal edilmesini ve başta ILO sözleşmeleri olmak üzere uluslararası sözleşmelerle, evrensel sendikal hak ve özgürlüklerle uyumlu, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek bir toplu pazarlık sistemine geçilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

 
 
 
 

Diğer başlıklar

09:10 Özel savaş gerçekliği: Uyuşturucu değil kitap bulundurmak suç
09:08 'Su sorununu çözeceğim' sözü verip kenti susuz bıraktı
09:07 Wanlılar: Kenti birlikte yöneterek kayyım tahribatlarını giderebiliriz
09:05 Müslim: PKK bahane, hedef Kerkük ve Süleymaniye
09:01 Demir'den 'ortak mücadele' çağrısı: Hep beraber İmralı kapılarını açalım
09:00 20 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
19/04/2024
23:56 Norveç’te hükümet kabinesinde değişiklik yapıldı
23:08 İstismar faili Kösedağ hakkındaki haber ve paylaşımlara erişim engeli
21:23 Amed’te Tiyatro Festivaline yoğun ilgi
21:15 Her Yer Çocuk Derneği İzmir’de Açıldı
21:01 Doğan’dan Mêrdîn ve Amed’e müfettiş tepkisi: Beyhude çabalar
20:46 Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’ne resen soruşturma başlatıldı
19:54 Bakanlıktan 'müfettiş' açıklaması
18:07 Şengal’de toplu mezar bulundu
17:56 İsrail’in saldırıları 196’ncı gününde: 34 bin kişi hayatını kaybetti
17:50 Amed Büyükşehir Belediyesi ‘bayrak kaldırıldı’ haberini yalanladı
17:33 Kerim Coşkun, boşanma aşamasında olduğu kadını katletti
17:13 Serêkaniyê Belediyesi üretim atölyesi kurdu
17:10 Halise Aksoy cezaevinden çıktı
16:49 İç Anadolu Cezaevleri raporu: En az 42 tutuklu yaşamını yitirdi
16:34 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 80’inci gününde
16:04 Gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı
15:57 Amed Tiyatro Festivali’nde ‘Güney’deki Kürt Tiyatrosu’ konuşuldu
15:55 Dedeoğulları'na saldırı davasında sanıklara indirimli cezalar
15:41 DEM Parti Hüda Kaya’nın tutukluluğunu Meclis’e taşıdı
15:30 Lezita işçilerini ziyaret eden kadınlar, sendika başkanı tarafından tehdit edildi
15:27 ‘Yüksek güvenlikli cezaevleri kapatılsın’ çağrısı
14:49 186 kişinin hayatını kaybettiği site kaçak çıktı
14:45 Tanju Özcan hakkında suç duyurusu
14:38 Sinpaş'tan ekolojiste 'kapımı kırdın' davası
14:35 Riha'da iş cinayeti
14:27 Tutsaklara 'tarafsız koğuş' baskısı
14:26 'Konuş, sen nerelisin' diye soran yurttaşa soruşturma
14:25 Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’ndan 1 Mayıs çağrısı
14:16 30 yıllık tutsağın tahliyesi 6 ay ertelendi
14:03 Wan’ın Tûşba ve Artemêt ilçesinde şüpheli ölüm
14:01 İzmir'in su kaynağına kum ocağı açılacak
13:45 Erkek şiddeti sonucu yaralanan Yıldız yaşamını yitirdi
13:44 Suriye'de DAİŞ saldırısı: 28 asker ve milis öldü
13:20 AYM'den üniversitelerde bildiri dağıtmaya dair karar
12:06 Oğlunun cenazesini alamadan yaşamını yitirdi
11:23 İmralı için ailelerden görüşme başvurusu
11:21 Konya'da Talha Ç. anneannesini katletti
11:18 Maden faciasının yaşandığı yerde bir kişinin cenazesine ulaşıldı
11:11 Ege'de 4.5 büyüklüğünde deprem
10:42 Türkiye saldırısında bir peşmerge hayatını kaybetti
10:33 Hatimoğulları: Seçim sonuçları umudumuzu büyüttü
10:20 Bolu'da erkek şiddeti: 2 kişi katledildi
09:52 Halise Aksoy tahliye edildi
09:50 İtirafçı beyanları üzerinden ağırlaştırılmış müebbet talebi
09:46 Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemdeler
09:29 KDP'nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:22 Dağlardan sofraya inen Zuzax
09:17 ABD basını: İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı
09:15 'MEB farklı projelerle cemaat ve istihbaratı okullara sokuyor'
09:08 Ziyaret Beldesi borç batağında
09:02 'Ekoloji mücadelesi anti-militarist ve anti-emperyalist olmalı'
09:02 Ortadoğu'da çatışmalar tırmanıyor: Tek çözüm Demokratik Ulus
09:02 Adalet Nöbeti eylemcileri: Mücadelemiz devam edecek
09:01 Baharın müjdecisi kardelenler çiçek açtı
09:00 19 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
01:24 Kobanê’de SİHA saldırısı
01:18 ABD, Filistin'in BM üyeliğini veto etti
01:14 Kenya’da helikopter kazası: Genelkurmay Başkanı ve 10 asker öldü
01:10 Meclis İliç Komisyonu’nun üyeleri Resmi Gazete’de
18/04/2024
23:17 Tokat'ta 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha
23:09 Amed Tiyatro Festivali’nin startı verildi
22:49 Dêrik Belediyesi’nde x-ray cihazları kaldırıldı
22:31 Rönesans Rezidans davası: İmar affı yapan, imzası olan herkes yargılansın
21:31 Tokat’ta ev ve ahırlarda ağır hasar oluştu, halk sokakta
21:18 DİSK’ten 1 Mayıs’a katılım çağrısı
20:16 Erdoğan, AYM başkanıyla görüştü
20:06 AKP’li belediye, kömür küllerini dereye döktü
19:35 ‘Gardiyanlar, Örkmez ve Uğur’u ‘sizi tecavüzcülerin yanına veririz’ diye tehdit ediyor’
19:22 SES eski Eş Genel Başkanı Erden'in ev hapsi kaldırıldı
19:10 Kadınlar Amed’den seslendi: Devlet şiddetine karşı mücadeleye devam
18:27 Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
18:23 DEM Parti, AK Genel Sekreteri Pejcinovic ile görüştü
17:54 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbetine ÖHD ve DEM Parti’den destek
17:18 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanına ilişkin rapor
17:06 Et ve Süt Kurumu’ndan yüzde 25’lik zam
17:01 Hastane deposunda bir işçi ölü bulundu
15:54 Amed’de kaza: 2’si çocuk 10 yaralı
15:48 21 kişinin hayatını kaybettiği otelin 5 kolonu eksikmiş
15:46 MEB’de ‘ihale’ soruşturmasında 3 gözaltı
15:26 AKP'li Beyoğlu'nun kaldırdığı kadın heykeli yeniden dikildi
14:47 Özerk Yönetim ve Şam yeniden diyalog masasında
14:46 Êlih kayyımı 3 milyar 53 milyon 970 bin TL borç bıraktı
14:44 Wan’da düzenlenecek 1 Mayıs bölge mitingine çağrı
14:22 Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatları CPT ile görüştü
14:21 Uzman çavuş tacizini takip eden Şirnex Barosu’na tehdit
14:20 Kaçak kazıda 3 kişi hayatını kaybetti
14:15 AKP'li yönetim belediye araçlarını bu hale getirdi
13:57 Gazeteci Gültekin hakkında beraat kararı
13:45 Taşımalı oylarla seçilen AKP'liler birbirlerini 'kirli işlerle' suçladı
12:52 Konya’da kuran kursu patlama davasında yeniden karar çıktı
12:43 CHP’nin yeni grup başkanvekili belli oldu
12:33 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:40 Wan-Gever yolu heyelan nedeniyle kapandı
11:39 AKP’nin bıraktığı borç billboardlara asıldı
11:04 Gazeteci Yalçın’a 1 yıl hapis ve para cezası
10:59 DEM Parti MYK'si toplandı
10:54 1 kolber katledildi, 1 kolber kayıp
10:36 Gülistan Doku Futbol Turnuvası: Özel savaşa karşı sahaya çıkıyoruz
10:10 Cinsel saldırıdan tutuklanan askerden 'saygın biriyim' savunması
09:45 Remziye Bor davasında AYM’den karar bekleniyor
09:28 Kayyımdan Erdoğan mitingi ve hediyelik eşyaya 8 milyon 886 bin TL harcama
09:04 177 gün oldu: Gazeteci Ahmet’ten haber yok
09:03 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
09:02 Ahtamar’da ilkbahar güzelliği
09:00 MİT’in çocuk etkinliğine tepki: Eğitim eğitimcilere bırakılmalı
09:00 'Tutsakların direnişine ortak olalım'
09:00 Gazeteci Özuğurlu: Egemenlerin düzeni arıza vermeye başladı
09:00 Gazeteci Oynaş: Cezaevinde baskılara karşı direniş arttı
09:00 18 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:54 Uluslararası 'Öcalan’la Diyalog' etkinlik günleri düzenlenecek
08:48 Deprem yaşanan Tokat’ta okullar tatil
00:43 Furkan Nesli Derneği’nde bıçaklı saldırı
17/04/2024
22:08 Şengal’de Çarşema Sor kutlamaları
20:44 Çanakkale'de kanal çalışmasında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti
20:20 Binarê Qendîl’e saldırı
18:31 Uzman çavuş ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklandı
18:24 Evli olduğu Enes Suna tarafından şiddet gören kadın hayatını kaybetti
18:01 Japonya’da 6.4 ve 5 büyüklüğünde deprem
17:43 Cenevre’de CPT’ye çağrı: Tecrit işkencesini sonlandır
17:34 Şenyaşar: Üstünlerin hukukuna karşı nöbetimiz devam ediyor
17:26 Irak Parlamentosu'ndan Türkiye'ye ziyaret
17:02 Kobanê Davası’nda tahliye çıkmadı
16:45 Misirc kayyımının borçları bilboardlara asıldı
16:31 Sırrı Süreyya Önder Meclis oturumunda rahatsızlandı
16:14 Esenyurt’ta mobilya imalathanesinde yangın
15:55 Bafil Talabani: Seçimler zamanında yapılacak
15:53 Hezex’te renkli Çarşema Sor Bayramı kutlaması
15:35 Kayyım seçime 2 gün kala tüm kamera kayıtlarını sildirdi
15:29 Colemêrg’te 3 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
15:24 Belediyede 4 görev verilen AKP'li başkan görevden alındı
15:21 Abdullah Öcalan’ın aile ve avukatları AK’de: Bu kanunsuzluğu durdurabilirsiniz
15:17 Emekli ve emekçilerin maaşlarının düzenlenmesi için komisyon kurulması talebi
15:08 YSK, Hatay ve Ordu başvurularını reddetti
15:06 İşkence görüntüleri ortaya çıkan Veli’den günlerdir haber yok
14:44 Tutsak Rozerin Kalkan’ın tahliyesi 11 ay engellendi
14:38 Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çatışma
14:33 Wêranşar'da ilk 'Çarşema Sor' kutlaması
14:24 İYİ Parti'den istifa
14:05 BES mülakat uygulamasının kaldırılmasını talep etti
14:00 Sağlıkçılardan 'sağlıkta şiddete son' çağrısı
13:42 Erdoğan'dan seçim yorumu: Tek iktidar Cumhurbaşkanı’dır
12:31 Bakan Işıkhan: Temmuz'da asgari ücrete ara zam olmayacak
12:16 Kobanê Davası: 13 tutsak siyasetçi duruşmaya katılmadı
11:49 Tutsak kadınlara tehdit