Cizîr'de 2'nci Geleneksel Futbol Turnuvası başladı

img
SIRNEX - Cizîr Belediyesi, "Çevreci bir toplum için yeşil sahadayız" şiarıyla 2'nci Geleneksel Futbol turnuvasının başlattı.  
 
Cizîr Belediyesi, "Çevreci bir toplum için yeşil sahadayız" şiarıyla 2'nci Geleneksel Futbol Turnuvasını başlattı.  Cizîr'de bulunan Ekinler Halı Sahada oynanan turnuvanın ilk maçında 73 Cizre Spor  ile Hayalim Gelinlik Spor karşılaştı. Turnuvayı Cizîr Belediye Eşbaşkanları Güler Yerbasan ve Abdurrahim Durmuş, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, DEM Parti il ve ilçe örgütleri ile çok sayıda kişi izledi. Turnuvanın yapıldığı sahaya, DEM Parti Cizîr Gençlik Meclisi'nin, "Uyuşturucuya hayır toplumsallaşmaya evet" pankartı asıldı.
 
Maç başlamadan önce, eşbaşkanlar Yerbasan ve Durmuş ile milletvekili İrmez, DEM Parti Cizîr ilçe ve Şirnex il örgütü yöneticileri sahaya inerek, her iki takıma başarılar diledi. Burada konuşan İrmez, turnuvayla Kurdistan'da toplumun içinden geçtiği bu sürece karşı bir uyanışı amaçladıklarını belirterek, her iki takımı kutladı. 
 
Başlama vuruşu eşbaşkanlar tarafından yapılan maçta, 73 Cizre Spor, Hayalim Gelînlik Sporu 4-0 mağlup etti.