ODTÜ’lüler ‘Devrim Yürüyüşü’nde ısrarcı: Direnişi büyüteceğiz

img

ANKARA - Öğrenciler, ODTÜ Rektörlüğünün Bahar Şenliği’ne yönelik yasağını kaldırana kadar protesto eylemlerinin sürdüreceklerin aktardı. 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) öğrenciler ve topluluklar tarafından 1987 yılından beri her yıl geleneksel olarak ODTÜ Devrim Stadyumunda düzenlenen “ODTÜ Bahar Şenliği” bir kez daha yasaklanmaya çalışılıyor. Rektörlük bu kez şenlikte sahne kurulmasını yasakladı. Yasak kararına itiraz eden ODTÜ’lülerin dün akşam saatlerinde başlattığı eylem ise ikinci gününde devam ediyor. 
 
Konuya ilişkin konuşan ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencisi Elif Aslan, şenliğin ilk 2019 yılında yasaklandığını, ancak öğrencilerin direnişi sonucu kararın geri çekildiğini aktardı. 
 
‘KARARIN ASIL SEBEBİ DEVRİM YÜRÜYÜŞÜ’
 
Rektörlüğün bu kararları tamamen kendi başına aldığını belirten Aslan, “Rektörlük çoğu zaman şenliğin yapılmasına kısa süre kala iptal kararı veriyor. Bu sene de böyle oldu. Rektörlük bu yıl şenliğin tamamen iptalini değil, sadece sahnenin olmayacağını söyledi. Bunun için gerekçe olarak da güvenliği ve temizliği gerekçe gösterdiler. Ancak biliyoruz ki devrim sahnesini istememelerinin sebebi her sene yapılan Devrim Yürüyüşü. Tamamen keyfi kararlar alıp sonra çok az bir vakit kala bildiriyorlar” dedi. 
 
‘KARAR GERİ ÇEKİLENE KADAR DİRENECEĞİZ’
 
Aslan şöyle devam etti: “Gördüğünüz üzere eylem çadırlı direnişe dönüştürüldü. Bu çadırlı direniş devam edecek. Eğer rektörlük kararı geri çekmezse direnişe devam etmeyi planlıyoruz. Tüm öğrencilerin de rektörlüğün önüne gelmelerini istiyoruz. Direnişi büyütmeli ve rektörlüğün şenlik dışında da keyfi hiçbir uygulamasına izin vermemeliyiz. Rektörlüğün oluşturduğu bu baskı ortamına karşı onlardan da bizimle beraber direnmelerini istiyoruz”.