Gençlerden 4 Nisan kutlaması

HABER MERKEZİ - Êlih ve Riha'da gençler, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı.  İstanbul’da ise kimi noktalara pankartlar asıldı.

Êlih merkezde bir araya gelen gençler, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğum gününü gerçekleştirdikleri bir yürüyüşle kutladı. Yürüyüş boyunca “Bê Serok jiyan nabe”, "Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı. Yürüyüşte ayrıca havai fişek patlatıldı. 
 
Polislerin gençlere saldırısı üzerine bir süre gerginlik yaşandı. Polisler, biber gazı, tazyikli su ve plastik mermilerle gençlere saldırdı. Gençler ise, havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.  
 
RIHA
 
Riha'da da gençler, havai fişeklerle kutlama gerçekleştirdi. Kentin farklı noktalarında bir araya gelen gençler, 4 Nisan'ı havai fişekler ve "Biji serok Apo" sloganıyla kutladı. 
 
İSTANBUL 
 
İstanbul’da ise Yurtsever Gençlik üyeleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan'da kentin kimi ilçelerine üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı olan “Rojbûna te pîroz be ey Serok Apo” yazılı pankartlar astı.