Mêrdîn Öğrenci Birliği kuruluşunu ilan etti

img
MÊRDÎN - Mêrdîn’de Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin öncülüğünde Mêrdîn Öğrenci Birliği kuruluşunu ilan etti.
 
Mêrdîn’de Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin öncülüğünde bir araya gelen öğrenciler, Mêrdîn Öğrenci Birliği’nin kuruluşunu yaptığı yazılı açıklamayla ilan ederek tüm öğrencileri beraber yürümeye çağırdı. 
 
“Biz kimiz” başlığıyla yapılan açıklamada “Zalimlerin iştahını açan ‘Altın Hilal’ yüzyıllardan beri yaşadığımız Kûrdîstan coğrafyası, ana soylu toplumun kendini sürdürmesine ve insanlığın gelişimine ev sahipliği yapmıştır. Neolitik devrimin geliştiği bu topraklar, her zaman sömürgecilerin iştahını açmış ve işgal edilmek istenmiştir. Bu topraklarda gelişen sürekli saldırılara rağmen Kürt halkı, dört parçaya bölünse de kendini bu günlere kadar getirebilmiştir. Son yüzyılda ise bu saldırılar artık süreklileşen uzun vadeli kültürel soykırım haline bürünmüştür. Kendini Kürdün yokluğu üzerinden inşa edenler, Kürdün ıslığından bile sarsılmaya başlamıştır” denildi.
 
Kürtlere dönük yüzyıldır sürdürülen asimilasyon politikası başta olmak üzere göçertme ve katliam politikalarına dikkat çekilen açıklamada “Gelişen onlarca işgal, kendini yıllardır sürdüren ihanet çizgisine rağmen Kürt halkı yüzyıllardan beri direnişle kendini korumuş, ebedi Kürdün hakikatini dünyaya kanıtlamıştır. Yeryüzünün gördüğü en çirkin ve vahşi-gerici örgütleri, Kûrdîstan’ın Tanrıça kültürünün devamcısı ve özünü taşıyan Kürt Kadınlarının öncülüğünde toprağa gömülmüştür” ifadelerine yer verildi.
 
‘ÖZGÜR TOPLUMU İNŞA EDECEĞİZ’
 
Kürt halkını imha politikalarının günümüzde Kürt gençliğine saldırılarla sürdürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: “Zilimgehlerin yarattığı ucube gençliğe karşı Zaningehlerin yarattığı aydın gençlikle özgür toplumu inşa edeceğiz(…) Bugün bizler de kirli psikolojik, ideolojik ve zor saldırılara rağmen halkın ve gençliğin binlerce yıllık direnişinin devamcısı olma misyonuyla hareket ediyoruz. Şerzan Kurt, Kenan Mak ve Aydın Erdem’lerin yarattığı mirasla öncü kimliğimizin bilinciyle Özgür Üniversiteleri inşa edeceğiz. Anadilimizde özgür-özerk üniversiteler için tüm öğrenci arkadaşlarımıza Mêrdîn Öğrenci Birliği olarak bu yolda beraber yürüme çağrısı yapıyoruz.”