Tutsaklar 123 gündür açlık grevinde

img
HABER MERKEZİ - Cezaevlerindeki siyasi tutsaklar, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle 123 gündür açlık grevinde.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle cezaevlerindeki siyasi tutsakların sürdürdüğü açlık grevi eylemi 123'üncü güne girdi. Abdullah Öcalan ile İmralı'da tutulan Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım'ın aileleri ve avukatlarıyla görüşmelerine 36 aydır izin verilmiyor. İmralı’daki tecridin sonlandırılarak, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla 10 Ekim 2023 tarihinde dünya genelinde 74 merkezde yapılan eş zamanlı açıklamalarla "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası başlatıldı.
 
 Kampanya kapsamında cezaevlerinde bulunan siyasi tutsaklar da 27 Kasım 2023’te açlık grevi başlattı. 
 
SÜRE UZATILDI
 
Daha önce talepleri konusunda adım atılmaması halinde dönüşümlü olarak başlattıkları açlık grevi eylemlerini 15 Şubat tarihinden itibaren yeni bir evreye taşıyacaklarını belirten tutsaklar, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle bu kararlarını erteledi. PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından 12 Şubat’ta yapılan açıklamada, "Önderliğimiz üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 27 Kasım 2023 tarihinde başlattığımız ve 15 Şubat’ta yeni bir evreye taşıyacağımızı kamuoyuna ilan ettiğimiz dönüşümlü açlık grevi eylemimizi dışarıdaki hamleyi etkilememesi ve seçim çalışmalarını engellememesi için seçim sonrası sürece kadar uzattığımızı belirtmek istiyoruz" denildi.
 
‘SONUÇ ALANA DEK…’
 
Açıklamada yine "Seçim sonrasına kadar Önderliğimiz üzerindeki tecridin devam etmesi halinde eylemimizi bir üst aşamaya taşıyacağımızı ve sonuç alana dek sürdüreceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz" denilerek taleplerinin karşılanması için tüm demokratik kurum ve çevrelere sorumluluk alma çağrısında bulunulmuştu.