Soylu'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması

img

ANKARA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs önlemlerine ilişkin sorulan sokağa çıkma yasağı sorusunu, “Eğer bu tedbirlerle salgının önüne geçemezsek alacağımız en yüksek tedbiri alırız” diye cevapladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında koronavirüse yönelik alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, “Sokağa çıkma yasağı gündemde mi?” sorusuna, “Gerekirse tedbirleri yükseltebiliriz. Daha üst tedbirler almamız gerekiyorsa alırız” yanıtını verdi.
 
Soylu, sosyal izolasyonun ne ölçüde sağlandığına dair soruya, "Ters bir şey söyleyeceğim belki ama. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var. Ankara, İstanbul, İzmir'de şehir çekilmiş durumda" şeklinde cevap verdi. 
 
'2 BİN 551 PROVOKATİF HESAP TESPİT EDİLDİ’
 
Soylu, sosyal medyada koronavirüs paylaşımı yapan 2 bin 551 “provokatif hesap” tespit edildiğini, 449'una işlem yapıldığını ve diğerlerine işlem yapılmaya devam edildiğini de belirtti. Soylu, paylaşım yapan kişilerin yüzde 70’inin “FETÖ/PDY, PKK, DHKP-C” bağlantılı olduğunu ileri sürdü.