Soylu'dan 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması

img

ANKARA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili, “Vatandaş kendi olağanüstü halini ilan ederse, daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir TV programında koronavirüse (Kovid-19) ilişkin alınan tedbirler hakkında konuştu. Soylu, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik davranışlar hakkında, “Bu hesaplarla ilgili 410 kişi gözaltına alındı. Bunlarla ilgili adli süreçler devam ediyor” dedi.
 
TRAFİK YOĞUNLUĞUNUN AZALMASI
 
İşyerlerinin kapatılmasına dair Soylu, “211 bin 326 işyeri umuma kapanmış durumda. Bunları takip ediyoruz. Bin 542'si için idari, 207'sine adli işlem yapıldı” diye belirtti. Soylu, şehir içi trafiğinin de ortalama yüzde 65 yoğunluk düşüşü, toplu taşıma araçlarında yüzde 65'in üzerinde düşüş olduğunu söyledi.
 
'VATANDAŞ KENDİ OHALİ'Nİ İLAN EDERSER...'
 
Soylu, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle ilgili şunları söyledi: “Bu bir süreç. Vatandaşımız aldığımız kararlara uyuyor. Hastalığın yaygınlaşması ve süreci hep birlikte izliyoruz. Salgınla ilgili ortaya çıkan süreci Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve diğer kurumlarımızla değerlendiriyoruz. Aldığımız tedbirlere vatandaşımız uyuyor. Bir üst tedbirler değerlendiriliyor. Birkaç tane daha almamız gereken tedbir var. Atacağımız adımlar var. Vatandaşlarımız kendi OHAL'ini ilan ederse, bu konuda daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir. Ama süreç başka bir noktaya giderse, farklı tedbirler alınması gerekebilir. Sokağa çıkma yasağından önce uygulayabileceğimiz tedbirler var.”