Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Sükse yapacak, siyasi boyutu var

img
ANKARA - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili, “Çıkmış belediye başkanları diyor ki, Kanal İstanbul buraya uymaz. Sen otur işine bak” dedi. 
 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Kanal İstanbul'la ile ilgili açıklama yaptı.
 
Projeye karşı çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "Çıkmış belediye başkanları diyor ki, Kanal İstanbul buraya uymaz. Sen otur işine bak. Nasıl uyduğunu göreceksin. Kanal İstanbul'un çevre boyutunun yanında çok daha önemli bir siyasi boyutu olacak ki bunu şimdi kullanmıyorum. Vakti saati geldiğinde onu da kullanırız" dedi.
 
Erdoğan, en kısa zamanda Kanal İstanbul projesini başlatacaklarını belirtti.
 
'PROJEYİ RAFA KALDIRMAYIZ'
 
Erdoğan, şunları söyledi: “Şimdi burası yapıldığında bu işin sadece çevrecilik yönünden kurtuluşu değil, bunun yanında çok daha bir siyasi boyutu olacak ki bunu şimdi kullanmıyorum. Vakti saati geldiğinde onu da kullanırız. O siyasi boyutuyla da Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak. Böylesine stratejik önemde projeyi engellemek için her yolu deniyorlar. Biz kimlere hangi mesajların verilmek istendiğini gayet iyi biliyoruz. Birileri başlarını okşayacak efendilerine diyet borcu ödeyecek diye bu projeyi biz rafa kaldırmayız.”