TBMM bütçesi başkansız görüşülüyor

img

ANKARA - Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un yurtdışındayken TBMM bütçesinin görüşülmesine tepki gösteren HDP’li Garo Paylan, “Komisyonda beşinci bütçem. Sadece bir kere Meclis Başkanı’nı gördüm” dedi. 

 
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor. Komisyon’da bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçesi görüşülüyor. Meclis bütçesine 2020 yılı için ayrılan pay 1,747 milyon TL. 2021 yılı için 1 milyar 785 milyon TL, 2022 yılı için ise 1 milyar 910 milyon TL ayrılması öngörülüyor. 
 
Meclis bütçesinin 2020 yılı Personel Giderleri için ayrılan pay 941 milyon 107 bin TL, Mal ve Hizmet Alım giderleri için ise 226 milyon 951 bin TL.
 
BAŞKAN OLMADAN MECLİS BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLÜYOR
 
Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un yurt dışındayken Meclis bütçesinin görüşülmesi Komisyon’da tartışmaya neden oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi HDP Milletvekili Garo Paylan, “Komisyonda beşinci bütçem. Sadece bir kere Meclis Başkanı’nı gördüm” diyerek tepki gösterdi. 
 
Görüşmenin Şentop’un katılacağı bir güne ertelenmesini talep eden Paylan’ın önerisi, zaman yetersizliği ve teamüller gerekçesiyle kabul edilmedi.
 
Meclis bütçesi görüşmesi devam ediyor.