CHP’li Özel’den kayyum tepkisi: İzahı yok

img

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kayyum atamalarına  ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasının izahı olmadığını belirterek,  “Seçimle gelenlerin seçimle gitmesini hazmedemeyenlerin yaptıkları bir düzenle büyükşehir belediye başkanları görevlerinden alındılar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile başlayan kayyum atamaları ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Özel, “31 Mart seçimlerinin hemen ardından, ertesi gün başlatılan ve seçimle gelenlerin seçimle gitmesini hazmedemeyenlerin yaptıkları bir düzenle büyükşehir belediye başkanları görevlerinden alındılar” dedi.

‘İZAHI YOKTUR’

Özel, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir Belediyeleri ile başlayan kayyum operasyonlarının ilçe belediyelerine de yöneldiğini belirterek, “Belediye başkanını halk seçiyor, görevden alınıyor, daha sonra kayyum atanıyor, yerine tekrar aday gösteriliyor,  o kayyum kaybediyor ve halk yine belediye başkanını seçiyor ama ertesi gün bu belediye başkanlarıyla ilgili geçmişe dayalı bir suçtan değil, o günle ilgili bir işlem başlatılıyor. Arıza, sıkıntı buradadır. Bunun Türkiye’ye izahı, dünyaya izahı mümkün değildir. Bunun altını çizmek istiyoruz” diye konuştu.