Kılıçdarıoğlu'dan hükümete 'kayyum' çıkışı

img

ANKARA -  Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’li belediyelere yapılan kayyum atamaları üzerinden AKP’ye yüklenip, “O zaman bu seçimleri neden yaptınız?” diye sordu

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında değerlendirmelerde bulundu.
 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplanan yardım paralarının akıbetinin peşine düşen Kılıçdaroğlu, “Şehit yakınları ve gaziler için başlatılan dayanışma kampanyasında toplanan paralar nerede? Vakfın adresi yok. Şehit yakınları ve gaziler için toplanan paralar nereye gitti. 15 Temmuz için para topladın, nerede bu para, cevap yok?” diye konuştu.
 
‘TANK PALET FABRİKASINI HANGİ GEREKÇE İLE VERDİNİZ’
 
Kılıçdaoğlu, Katarlılara satıldığı iddia edilen Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası üzerinden de hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Tank Palet Fabrikasını hangi gerekçeyle verdiniz? Bu soruyu soruyorum, cevap yok. Hangi gerekçeyle cevap vermiyorsunuz. Vicdan sahibi herkes adaletsizliğe karşı çıkar. Devletin dini adalettir. Canlı olan her şeyin hakkı ve hukuku vardır” ifadelerini kullandı. 
 
!SABAHIN KÖRÜNDE EVLER BASILDI'
 
HDP’li belediyelere kayyum atanmasına değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 
 
“Sabahın köründe evler basıldı. Adaletin birinci kurallarından biri de demokrasidir, milletin iradesine saygı duymaktır. Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanları bir süre sonra yerlerine kayyım atandı. O zaman bu seçimleri neden yaptınız? Bu adaylar savcılıktan iyi hal kâğıdı aldı, YSK'de sorun çıkmadı, vatandaş çekti. Suçlularsa senin istihbarat örgütün var o zaman suçüstü yap. Kimse de sana bir şey demez. Demokrasiye aykırıdır, hangi partiden olursa olsun. Bizim çizgimiz adalet ve demokrasidir. Adalet bu kadar bozuk olduğu yerde ekonomi dikiş tutmaz. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Herkesin mal varlığına el koyulabilir, gözaltına alınırsınız. Aylarca bazen yıllarca hapiste kalırsınız sonra 'Pardon sizi yanlışlıkla hapse almışız' diyebilirler.”
 
KHK’lar ile 125 bin 687 kişi ihraç edildi. Arkasından FETÖ borsası kuruldu. Paran varsa kimse sana dokunmaz. İyi mevkilerde damadı, kayınpederi olanlar dışarıya; garibanlar içeride kalabilir. Siyasi akrabaya göre adalet dağıtıyorlar. Eren Erdem 480 gündür, Osman Kavala 720 gündür hapiste.
 
Garibanı içeri atarlar. Parana göre adalet dağıtılıyor, bu en büyük adaletsizliktir. Adalet yoksa can ve mal güvenliği yoktur. Herkesin mal varlığına el konulabilir. Evi hemen basılabilir. Adalet herkes içindir.