Erdoğan’dan kayyum açıklaması

img

HABER MERKEZİ – HDP’li belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kayyumları “Vergilerle gelen parayı halka değil Kandil'e gönderenlere seyirci kalamayız” sözleriyle savundu.

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Stadyumu'nda düzenlenen, “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Mezuniyet Töreni”nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, 5 gün önce HDP üç büyükşehir belediyesine atanan kayyumlara ilk kez değindi.
 
Erdoğan, Türkiye’ye yönelik tehditlerin sadece güvenlik güçleriyle bertaraf edilemeyeceğini vurgulayarak, sözü belediyelere atanan kayyumlara getirdi. Erdoğan, “Bunun için her alanı kapsayan topyekun bir mücadele gerekiyor. Birtakım belediye başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine belediye başkanvekilleri atanmasıyla ilgili işlemler işte bu çerçevede yapılmaktadır. Bu milletin alın terinden artırarak vermiş olduğu vergilerle kendilerine gelen parayı, halka değil de Kandil'e gönderenlere, dağa gönderenlere biz seyirci kalamayız ve kalmayacağız” şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, şunları söyledi: “Kim ki terörle el ele olursa milletin bize verdiği yetkiyi yasalar içerisinde sonuna kadar koruyacağız. Çünkü bunların yaptığı siyaset değildir. Bir belediye başkanının görevi şehre hizmettir, halka hizmettir. Halka değil de şehre değil de eğer teröristlere hizmet ediyorsa şehit yavrularımızın ailelerini belediyenin kapısının önünde koyuyorsa biz de onları kapının önüne koyarız. Bunlara seyirci kalanlar gaflet içerisindedir. Aslında biz tavırların gaflet ötesi niyetlerden kaynaklandığını biliyoruz. Şimdi bu kadarını söylemekle yetinmek durumundayız. Günü geldiğinde elbette tüm pazarlıklar, tüm ilişkiler, tüm ortaklıklar belgeleriyle bilgileriyle ortaya dökülecektir.”