Erdoğan seçim günü Van’ı ‘özel’ takip edecek

img
VAN - Partisinin mitinginde konuşan AKP-MHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Tayyip Erdoğan, devlet zulmüne son verdiklerini iddia ederek, seçim günü Van'ı “özel takip” edeceğini söyledi. 
 
AKP-MHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van'da düzenlediği mitinge katıldı. Sabah saatlerinden itibaren kentte güvenlik ablukasına alınırken, mitingin yapılacağı meydana giden tüm cadde ve sokaklar, panzer ve TOMA'larla tutuldu. Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu Erdoğan'ın geçtiği yollara gülsuyu dökerken, miting alanında da onlarca belediye aracıyla mitinge gelenlerin üzerine gülsuyu püskürttü. Yoğun güvenlik önlemleri altında miting alanına gelen Erdoğan, her mitingde yaptığı gibi yine DBP'li belediyeleri suçlayarak konuşmasına başladı. 
 
'PARALAR KANDİL’E GÖNDERİLDİ'
 
DBP'li belediyelerin kendilerine gelen paraları Kandil'e gönderdiğini iddia eden Erdoğan, "Terör örgütünün yanaşmaları ne yaptı? Size hizmet etmek için kullanmaları gereken imkanları, paraları ne yaptı? Kandil'e gönderdi. Örgüte teslim etti. Van bizim, Vanlı bizim. Biz burada teröristleri, haramzadeleri, kendi halkının kanına susamış vampirleri gezdirmeyiz" dedi.
 
HDP ve adaylarını marjinal olarak niteleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Van, bu seçimde oyu kendisinden alıp iradelerini İstanbul'daki bir avuç marjinalin eline verenlerden inşallah tamamen kurtuluyor."
 
'DEVLET ZULMÜNÜ ORTADAN KALDIRDIK'
 
“Ret ve inkar politikalarını, asimilasyonu AKP hükümetinin kaldırdığını” iddia eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu ülkede hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. Bu ülkede 81 milyon vatandaşımın tamamı birinci sınıftır, aynı haklara, aynı özgürlüklere sahiptir, aynı temel hizmetlerden faydalanmaktadır. Biz, Türkiye'de devlet zulmünü ortadan kaldırdık. Bu ülkede hala yasak olan tek bir şey var, o da terördür. Hiç kimsenin ne pahasına olursa olsun, Türkiye'yi yeniden terör bataklığına geri döndürmesine izin vermeyeceğiz. Arkasını eli kanlı katillere dayayarak demokrasi nutku çeken, demokrat değil olsa olsa terörist yardakçısı olur. Ağızlarından demokrasi lafını düşürmeyenlerin, ellerine fırsat geçtiğinde nasıl dünyanın en faşist, en gaddar, en zalim insanları haline dönüştüğünü gördünüz değil mi? Her fırsatta 'Kürtlerin hakları' diyerek sizi istismar ederken arkada yemedikleri haltı bırakmadılar.”
 
'VAN'I ÖZEL OLARAK TAKİP EDECEĞİM'
 
Erdoğan, "Suriye halkına zulmederek kendilerine bir terör koridoru kurmaya kalkanlara dün Fırat Kalkanı'nda, bu yılın başında Afrin'de derslerini vermiştik. Şimdi de Münbiç'te veriyoruz. Suriye'de emperyal amaçları olan ülkelerin eteğinin altına girip kantonculuk oynayanlar, derslerini birer birer alıyor” dedi. 
 
Erdoğan mitingin sonunda ise, seçim günü Van'ı “özel takip” edeceğini söyledi.