CHP’den Erdoğan’a: Kaybetmeye mecbursun

img

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Erdoğan’ın kaybettiği yerlerde halkı cezalandırma yoluna gittiğini belirterek, “Kaybetmeye mecbursun” dedi. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisin Meclis Grup Toplantısı'nda belediyelere karşı aldığı yeni hamlesine CHP’den yanıt geldi. Erdoğan bugünki konuşmasında, CHP’li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarının tahsilatının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacağını belirtmişti. 
 
‘ŞİMDİYE KADAR NEDEN YAPMADIN?’
 
Erdoğan’a ilk tepki CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’dan geldi. Başarır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, büyük mağduriyet hazmedemeyen Erdoğan’ın belediye borçlarının tahsiline başlayacağını belirtti. Başarır, “Sayın Cumhurbaşkanı, sen bu kadar tahsile meraklıydın da bu borçlar 99’dan bugüne kadar geldi. Hala senin döneminden gelen, ertelenen affa uğrayan borçlar var İstanbul’da. Niye bu yetkini kullanmadın da ‘Bugün kullanacağım, İller Bankası’nda keseceğim’ diyorsun” diye sordu. 
 
‘BEYEFENDİ KAYBETMİŞ’
 
Başarır, “Sen bunu yaparak, Denizli’yi Mersin’i Adana’yı İstanbul’u Ankara’yı Kilis’i Adıyaman’ı cezalandıracaksın. Niye, Beyefendimiz kaybetmiş. Sen bundan sonra da kaybetmeye mecbursun Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü sen 85 milyonun cumhurbaşkanı olamadın, olmaya da niyetin yok” ifadelerini kullandı.