Semsûr'un yeniden inşasına odaklanacaklar

img
SEMSÛR - DEM Parti Semsûr Belediyesi Eşbaşkan adayları Türkan Erkenek ve Mehmet Bahattin Bilgin, depremzedelerin yaralarını sarmak ve kenti yeniden inşa etmek için çabalayacaklarını söyledi. 
 
Yerel yönetimlerin belirleneceği 31 Mart Yerel Seçimlerini depremin yarattığı yıkımın gölgesinde karşılayan Semsûr’da, halkın temel gündemi barınma sorunu. Mereş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen depremzedelerin barınma sorunun çözülmediği Semsûr’da, halk konteyner kentlerde yaşama tutunuyor. Yıllardır AKP tarafından yönetilen Semsûr’de, birçok bina enkaza dönerken, ağır hasarlı birçok binanın yıkım işlemleri ise henüz tamamlanmadı. Deprem yaralarının sarılmadığı kentte, siyasi partilerin adaylarının belirlenmesiyle birlikte gözler seçimlerde çıkacak sonuçlara çevrildi.
 
Semsûr’da temayül yoklaması yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) eşbaşkan adayları, Türkan Erkenek ve Mehmet Bahattin Bilgin olarak belirlendi. Eşbaşkan adayları Erkenek ve Bilgin, Semsûr’de "rantçı belediyeciliğe karşı halkçı belediyeciliği" inşa edeceklerini söyledi. 
 
‘YARALARI SARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'
 
Semsûr'de depremlerde büyük bir felaketin yaşandığını belirten Türkan Erkenek, bir yıl geçmesine rağmen deprem yaralarının sarılmadığını söyledi. Erkenek, "Halkımız hala çok zor koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor. Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen enkazlar kaldırılmış değil. Çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Halen daha sular kirli geliyor, alt yapı sorunu çözülmüş değil. Kaldırılmayan enkazların dumanı kanser hastalıklara neden oluyor. Depremin yaralarını sarmak için aday oldum. Semsûr'un tarihi ve kültürel dokusuna uygun bir şekilde yıkılan kentimizi yeniden inşa edeceğiz. Birçok depremzede yurttaşımız evsiz kaldı ve çok zor şartlarda hayatta kalmaya çalışıyorlar. Onların da sorunlarını çözmek için çalışmalara başlayacağız. Halkçı belediyecilik anlayışımız ile depremin yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi. 
 
Eşbaşkan adayı Türkan Erkenek
 
'KADINLAR YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLACAK'
 
Halkçı ve kadın bakış açısıyla Semsûr'a yeni bir belediyecilik anlayışı getireceklerini sözlerine ekleyen Erkenek, "Kadınlar için iş alanları açacağız. Bu şekilde kadınlar ekonomik özgürlüğünü sağlayarak kendi ayakları üzerinde durabilecek. Kadın erkek eşitsizliğine karşı kadınların da yönetimde söz sahibi olduğu bir anlayış getireceğiz. Kentimizi halkımız ile birlikte yöneteceğiz. Halkımızın fikir ve önerileri doğrultusunda projelerimizi geliştireceğiz. Kent genelinde birçok kütüphane açacağız. Aynı şekilde evsiz yurttaşlarımıza barınma yerleri açacağız. Biz rantçı anlayışa karşı halkçı yönetim anlayışını Semsûr'de inşa edeceğiz. Halkımız rahatlıkla gelip belediyeye sorunlarını anlatabilecek" ifadelerini kullandı.  
 
'AKP YILLARDIR KENTİN SORUNLARINI ÇÖZEMEDİ’ 
 
Yıllardır AKP tarafından yönetilen Semsûr’de kentin sorunlarının çözülmediğini belirten Bilgin, “Semsûr’de çarpık kentleşme var. Altyapı da ciddi sıkıntılar meydana geliyor. Yıllardır AKP yönetiminde olan Semsûr’de şehrin sorunları çözülmedi. Bizler ranta değil, halka değer veren bir belediye anlayışı ile Semsûr’u yöneteceğiz. Biz geniş yollar ve doğaya uygun bir şehirleşme inşa etmeye çalışacağız. DEM Parti olarak her yerde olduğu gibi Semsûr’da da halkçı ve insanı önceleyen bir belediye anlayışı geliştireceğiz. Ekolojik bir belediye anlayışıyla daha güzel bir Semsûr inşa edeceğiz. Aynı şekilde kültürümüzü diriltmek için çalışmalara başlatacağız. Çünkü kültür bir halk için çok önemli” şeklinde anlattı. 
 
Eşbaşkan adayı Mehmet Bahattin Bilgin
 
‘ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞINI HAKİM KILACAĞIZ’ 
 
Semsûr’de halkla birlikte, halkın kendi kendini yönettiği bir modeli hayata geçireceklerini ifade eden Bilgin, “Sistem partileri daha çok ranta dayalı bir anlayış ile kentleri yönetiyor. Ancak biz halkımızla birlikte projelerimizi geliştireceğiz. Halkın içinde olmadığı hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceğiz” diye konuştu.
 
Semsûr’de deprem yaralarının halen sarılmadığını dile getiren Bilgin, deprem felaketinin sonuçlarının rantçı politikalar olduğunu söyledi. Bilgin, şöyle devam etti. “Semsûr’da depremle birlikte iktidar ve belediye de enkaz altında kaldı. ‘İmar Affı’ yasası Semsûr’da felakete neden oldu. Bunun sebebi de belediyelerde dönen rant politikaları, bizler bu rant politikalarının karşısında olacağız. Bu felakete neden olanlardan hesap soracağız. Tamamen şeffaf bir yönetim anlayışını hakim kılacağız. Her ay gelir giderlerimizi yansıtan bir bülten yayınlayarak, ne yaptığımızı halkımıza göstereceğiz.”
 
MA / Mahmut Altıntaş