Bayındır: Çözüm istiyorsanız muhatap Abdullah Öcalan'dır

HABER MERKEZİ – Esenyurt'ta "Özgürlük ve Demokrasi" mitinginde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kürt sorununun çözümü için iktidara çağrıda bulunarak, "Esas muhatap Abdullah Öcalan'dır" dedi.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü'nün Esenyurt Meydanı’nda düzenlediği “Özgürlük ve Demokrasi" mitingi tüm coşkusuyla devam ediyor. Coşkunun hakim olduğu ve sık sık "Bijî Serok Apo" sloganlarının yükseldiği mitingde, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır konuştu.  
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için başlatılan "Büyük Özgürlük Yürüyüşü"nde yer alan Bayındır, Kürdistan’dan kucak dolusu selamlar getirdiklerini ifade etti. Bayındır, 30 yıl önce binlerce kişinin köy yakmalarından kaynaklı Türkiye metropollere göç etmek zorunda kaldığını anımsatarak, "Kürtleri, Kürtlerin örgütlerini dağıtacaklarını ve yok edeceklerini söylüyorlardı. Bu söyleyenler; bu meydana bakın, bu örgütlülüğe bakın, bu özgürlük meydanına bakın" dedi. 
 
'ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK'
 
Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirten Bayındır, "Kürdistan’da il il, ilçe ilçe, köy ve köy, kahraman ve direnişçi halkımızla bir araya geldik. Bugün bu özgürlük yürüyüşüne İstanbul ses veriyor. Kürdistan ve Türkiye, Kürtler ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için 'özgürlük' diyor" diye kaydetti. 
 
Meclis'te Kürtçenin "bilinmeyen bir dil" olarak kabul edildiğini hatırlatan Bayındır, "Bugün İstanbul’da meydanlara dilimizle konuşuyoruz. Diyorlar ki "konuşun ama evde konuşun.' Bugün burada dilimizi konuşuyoruz. Biz Kürt’üz, Kürdistanlıyız" dedi. 
 
'ESAS MUHATAP ÖCALAN'DIR' 
 
Kürtlerin tüm dünyada özgürlük mücadelesi için ayakta olduğunu vurgulayan Bayındır, "Bugün özgürlük ve kazanma günüdür. Bugün ayağa kalma günüdür. Gün bizim günümüz. Devran bizim devranımız. Zindanlarda 3 aydır açlık grevi var. Bizim özgürlüğümüz için. Onlarca zindanda binlerce yoldaşımız açlık grevinde. Onlar zindanda, biz sokaklarda direniyoruz. Zindanlarda direnenlere selam gönderiyoruz. Zulme karşı direniyoruz. 100 yıldır baş eğmedik. Bugün de eğmeyiz. Bu duruş kesinlikle hedefine ulaşacak. Yanlış hesap yapanlar, Kürtlere boyun eğdireceklerini sananlar bu meydana baksınlar" ifadelerini kullandı. 
 
Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun çözümünde muhatap olduğunu vurgulayan Bayındır, "Çok uzak değil. İmralı’da. Bu İmralı kapısını kıracağız ve çözümü sağlayacağız. Bu tecridi kabul etmiyoruz. Savaş ve düşmanlık istemiyorsanız bu tecridi kaldırın. Kürt halkının muhatabı bellidir. O da Sayın Öcalan’dır. Buradan İmralı'ya selam gönderiyoruz. Kurdistan’daki mücadelemiz başarıya ulaşacaktır. Yanlış hesaplar yapmayın. Kürtler kendi haklarını istiyor. Kürtler, muhataplarıyla sonunun çözümünü istiyor" diye konuştu. 
 
Bayındır'ın konuşmasının ardından alandan "Bijî Serok Apo" sloganı yükseldi.