Toğuç: Ulusal mesele partiler üstüdür

img

BATMAN - Baskın seçime rağmen çok hızlı bir şekilde refleks göstererek tüm ilçelerde seçim komisyonlarını kurduklarını belirten HDP Batman İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç, Kürt partilerinin siyaset üstü bir anlayışla hareket ederek ulusal kaygılarla hareket etmesi gerektiğini söyledi. 

Baskın seçim kararı sonrası Ankara’da taktik ve stratejik hamleler yaşanırken, yerellerde seçim hazırlıkları hızlandı. HDP Batman İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç, baskın seçim ve ulusal birlik konusunda değerlendirmede bulundu. 
 
'BATMAN'DA 5 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ'
 
Batman'da 5 milletvekili çıkaracaklarını vurgulayan Toğuç, "Başta il örgütümüz olmak üzere tüm ilçelerde seçim komisyonları ve alt komisyonlarını oluşturduk. Her ne kadar baskın bir seçim dahi olsa çalışmalarımıza hızlıca başladık ve yarın dahi seçim olsa hazır bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzde zorlu günler var, bunun bilincinde hareket ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Batman'da 5 milletvekili çıkaracağız ve üstümüze düşen görevi yerine getirerek deyim yerinde ise buradaki oyları silip süpüreceğiz. Newroz'da Batman halkı zaten gerekli cevabını vermişti, işin sadece resmileşmesi kaldı” dedi. 
 
'SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ'
 
Sandık güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ve bu tedbirleri almaya devam edeceklerini dile getiren Toğuç, "Her seçim olduğu gibi bu seçimde sandık görevlileri ile ilgili eğitimler verip gerekli tüm hazırlıkları yapacağız. Elbette sandık güvenliği sadece bizim değil tüm halkın görevidir. Kent merkezlerinde sorun olacağını düşünmüyoruz, ama özellikle köylerde farklı oyunlar ve hileler yapılabilir. Buralarda da gerekli önlemleri alacağımız gibi halkın bu noktada görev almasını istiyoruz. Çıkardıkları kanunlar ile jandarma ve polisin istediği zaman silahları ile sandıkların bulunduğu alana gelebilirler. Tüm bunlar seçime gölge düşeceğinin ibarelerdir, fakat tüm bunlara rağmen sandıklara sahip çıkacağız. Sandıklara biz Kürtler ve demokratlar sahip çıkacağız. Biz oy namustur diyoruz” diye konuştu. 
 
'HALKIMIZIN BİRLEŞMESİ GEREKİR'
 
Toğuç, Kürtlerin halen ulusal kongreyi oluşturamadığına dikkat çekerek, ulusal kurtuluş mücadelesi veren tüm halkların ulusal bir kongre yapmadan başarı sağlayamadığına işaret etti. Bunun dünyada çok örneği olduğuna değinen Toğuç, şöyle devam etti: “Bununla Afrika'da, Filistin'de ya da herhangi bir coğrafyada karşılaşabiliriz. İsrail'in devleti olmasına rağmen halen ulusal kongreleri var. Hala o kongrenin tavsiyeleri esas alınır. Yıllardır ulusal kongre için kendim de bir çaba içerisindeyim. Kongre toplanmadan Kürdistan dört parçada bir başarı sağlayamaz. Kürtlerin bugünkü acil görevlerinden biri de budur." 
 
KÜRT PARTİLERİNE ÇAĞRI
 
Baskın seçimde Kürtlerin ulusal birlik temelinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Toğuç, sözlerini şöyle tamamladı: “Ulusal mesele bir parti meselesi değildir. Kürt sorunu tek partinin gündemi değildir. O yüzden Kuzey Kürdistan'daki tüm Kürt partilerinin AKP- MHP faşist bloğu karşısında tek çatı altında seçime girmelidir. Nasıl ki onlar bizi ezmek ve yok etmek için ittifak kuruyorsa, biz Kürtler olarak ulusal birlik temelinde hareket ve mücadele etmeliyiz. Şu an Türkiye'de tek muhalefet partisi var. O da HDP'dir. CHP her ne kadar muhalefetim dese de iktidardan farklı politikaları yok. Aynı su kaynağından besleniyorlar. O yüzden bütün Kürdistani dernek ve partilerin, demokrat çevrelerin, insan hakları savunucularının HDP çatısı altısında birleşmesi gerekir. Cumhur ittifakı karşısında diğer muhalifler Demokratik Cumhuriyet ittifakı inşa etmelidir. CHP, İYİ Parti ve Saadet cesaret ederler mi HDP ile ittifaka. Onu da göreceğiz. Mevcut Türkiye üzerindeki faşizmin kalkması için de herkesin üzerine düşmesi gerekir. Faşist iktidarı yıkmak için tüm halkımızın birleşmesi gerekir.”