Erdoğan, yine İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı

img
ANKARA - İktidarı döneminde yüzde bin 400 artan şiddete karşı kadınları koruduklarını ileri süren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’ni “Adımlarımızı, toplumumuzu ayakta tutan dinamiklerin zarar görmesine yol açmayacak şekilde atacağız. Bunları başardığımızda kazanımları geleceğe taşımız olacağız” sözleriyle hedef aldı. 
 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genel Merkezi’nde düzenlenen "Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümü Programı"nda konuştu. Partisinde aktif bir kadın katılımı olduğunu belirten Erdoğan, kadın kollarının 5,2 milyon olan üye sayısıyla övündü. İktidarı döneminde yüzde bin 400 artan şiddete karşı ve kıyafetleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kalan kadınları koruduklarını ileri süren Erdoğan, “aile kurumunu güçlendirme” hedefini yineledi. 
 
İsim vermeden tecavüz suçundan tutuklandıktan sonra partisinden ihraç edilen Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yüklenen Erdoğan, “CHP bu bakımdan tam bir facia örneği. CHP'de kendi mensuplarını bile isyan ettiren, tecavüze sessiz kalan zihniyetin kadın hakları konusunda söyleyecek sözü olamamalı. Belediye başkanlarının, yardımcılarının kabahatlerini örtmek için kırk takla atan bunlar değil mi? Metroda bir kadını taciz eden kişiyle ilgili önce 'taciz var' kampanyası başlatıp, kendi adamları olduğu ortaya çıkınca kampanyayı silen bunlar değil mi? Çocuk tacizcilerinin arkasında duran bunlar değil mi? Mesele tacize ve tecavüze karşı çıkmak ise burada çok vahim bir durum var demektir. İçlerindeki kepazeliklere bakmadan önlerine gelenlere çamur atarak Atatürkçülük, sosyal demokrasi kılıfıyla örtmeye çalışanların maskelerini düşürmekte kararlıyız” dedi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine karşılık “Tank Palet Fabrikası, BMC ile ortak faaliyette olan Katar’ın yaptığı yatırımla yenilendi” savunmasında bulundu.
 
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
 
“Aile birliğini bozduğu” iddiasıyla tartışmaya açtıkları İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin ise Erdoğan, “İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere zaman zaman yaşanan tartışmaları, hala süren kimi yanlış uygulamalarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Adımlarımızı, toplumumuzu ayakta tutan dinamiklerin zarar görmesine yol açmayacak şekilde atacağız. Bunları başardığımızda bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları geleceğe taşımız olacağız” dedi.