Cenevre’de ‘Kürt Film Günleri’ başladı

img

CENEVRE- Cenevre'de iki gün sürecek Kürt Film Günleri kapsamında pek çok film, “Rojava” temasıyla sanatseverlerle buluştu.

Kürt Film Günleri İsviçre’nin Cenevre kentinde “Rojava” temasıyla sanatseverlerle buluştu. İki gün sürecek olan film günleri TEVÇAND, Cenevre Kürt Kültür Merkezi ve Rebelles Film tarafından organize ediliyor. Sputnik sinemasında yapılan açılışa “Diyalog” belgesel filminin yapımcı ve yönetmeni Selam Yıldız ve çok sayıda kişi katıldı.

Etkinlikte ilk olarak birçok uluslararası film festivalinde ödül almış ve YPJ’li kadın savaşçıların anlatımları üzerinden Kuzey ve Doğu Suriye’de verilen mücadelenin anlatıldığı “Dûr” (Uzak) adlı kısa belgesel filmi gösterildi. Ardından Kürt bir annenin YPG’ye katılan oğlunu ziyaret etmek için Van’ın Bahçesaray ilçesinden Kuzey ve Doğu Suriye’ye yaptığı yolculuğu konu alan “Diyalog” belgesel filmi gösterildi.

Büyük beğeni alan gösterimler sonrası “Diyalog” belgesel filminin yönetmeni Selim Yıldız sinemaseverlerin sorularını yanıtladı. Yıldız, çektiği filmin Türkiye’de gösterime giremediğini söyledi. Filmin gösterildiği her yerde çok olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Yıldız, bunun nedeninin herkesin filmde kendinden bir parça görmek olduğunu belirtti.

Film günleri yarın da çeşitli filmlerin gösterimiyle devam edecek.