Çocuklar haklarını yazdıkları kitabı imzaladı

img
DİYARBAKIR – Dezavantajlı 20 çocuğun kendi çizim ve hikayeleştirme tekniklerini kullanarak hazırladıkları "Mafên Zarokan- Çocuk Hakları" kitabı için imza günü düzenlendi. 
 
Diyarbakır’da Göç ve İnsani Yardım Vakfı (GİYAV) tarafından yürütülen dezavantajlı 20 çocuğun kendi çizim ve tasarımlarıyla hikayeleştirdikleri "Çocuk Hakları - Mafên Zarokan" kitabı için imza etkinliği düzenlendi. 
Türkçe ve Kürt hazırlanan kitap için Laleş Kültür Evi'nde düzenlenen imza günü etkinliğine çocuklar, aileliler ve çok sayıda kişi katıldı.  
Eğitim, öğrenme, korunma, oyun, sevilme, sağlık, eğlenme gibi çocuk hakları temalarının işlendiği kitabın yazarları olan çocuklar, imzaladıkları kitabı ücretsiz olarak okuyucularına dağıttı.
 
'KİTAPTA ÇOCUKLARIN FİKİRLER ESAS ALINDI'
 
Kitabın hazırlanmasına destek sunan projenin yöneticilerinden Göç ve İnsani Yardım Vakfı Proje Yönetici Çiğdem Ertak, projenin çocukların katılımın ve fikirlerinin esas alınarak yapıldığını, amaçlarının çocukların öğrendikleri bu hakları başka çocuklara aktarması olduğunu söyledi. Çocuklarla beraber bu heyecanı yaşadığını ifade eden Ertak, "Bugün bu hikâyeleri yazan ve resmeden resimleri çocuklar, başka çocuklarla bu kitapları paylaşmak istediler. Bir imza günü etkinliği düzenledik bu bağlamda. Amacımız çocukların öğrendikleri bu hakları başka çocuklara aktarabilmek. Dileğimiz odur ki bu kitapların ulaştığı her çocuk, hakları konusunda biraz daha bilgi sahibi olur" diye konuştu.
 
'İLGİDEN MEMNUNUZ'
 
Projenin yürütücülerinden Dilan Ok, çalışmalarının toplamda 4 buçuk ay sürdüğünü,  20 çocuk ile çalıştıklarını 10 çocuğun resim çizdiğini 10 çocuğun ise kendi çizim ve hikayeleştirme tekniklerini kullanarak masallar oluşturduğunu söyledi. İlgiden memnun olduğunu söyleyen Ok, çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.