Çocuklar Kırklar Dağı'nda uçurtmalar uçurdu

img
DİYARBAKIR - Sur Çocuk Festivali, Kırklar Dağında düzenlenen Uçurtma Şenliği'yle sona erdi. Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin önümüzdeki yıllarda Kürdistan'ın tüm parçaları ve dünyadan çocukların katılımıyla festival düzenleyeceklerini söyledi. 
 
Sur Çocuk Festivali Kırklar Dağı'nda gerçekleştirilen uçurtma şenliğiyle sona erdi. Etkinliğe, yüzlerce çocuğun yanı sıra, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Dr. Adanan Selçuk Mızraklı, Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Saliha Aydeniz katıldı.
 
'ÇOCUKLAR UMUTLARINI BÜYÜTTÜLER'
 
Şenlikte konuşan Mızraklı, "Sur’un çocukları bir araya geldiler, sözlerini söylediler, oyunlarını oynadılar ve müzikleriyle güzelleştirdiler" diyerek, şarkılarını güçlü bir sesle söyleyerek umutlarını büyüttüklerini ifade etti. Çocukların gökyüzünde uçan uçurtmalar kadar özgür ve  şen olduğuna dikkat çeken Mızraklı, "Böyle bir mutluluğu yaşatan, bu festivalin düzenlenmesinde katkısı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çocuklar daima umudun, iyiliğin,sağlığın, güzelliğin olduğu bir ortamda yaşasınlar, barış içinde yaşasınlar ve uçurtmalar özgür olsun diyorum" diye konuştu.
 
'SUR İÇİNDEKİ VE DIŞINDAKİ ÇOCUKLAR BULUŞTU'
 
Ardından konuşan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin ise festivalin 5'inci günü olduğunu hatırlatarak, festivalin çok özlenen, coşkulu ve yerinde bir festival olduğunu belirtti. Hem Sur içindeki hem de diğer ilçelerden çocukların bir araya geldiklerini vurgulayan Buluttekin, "Çünkü Sur'un hem tarihi hem kültürü hem de doğası itibariyle yaşanan bazı süreçlerde izolasyon süreci yaşandı. Doğalında da bunların en büyük yakıcı yarasını da çocuklar almıştı" dedi.  Uçurtma Şenliğinde çocukların coşkusunun tarifi zor bir duygu olduğunu dile getiren Buluttekin, çocukların bu kadar eğlenmesi, gülmesi ve çocukların yaşıyor olması, yaşatılıyor olmasının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.
 
'DAHA KAPSAMLI BİR FESTİVAL OLACAK'
 
Bazı şeylerin devamlılığının esas alınması gerektiğine dikkat çeken Buluttekin, "Biz de bunun esası gereği Sivil Toplum Örgütleri ve çocuk dernekleriyle her yıl bunun biraz daha kapsamını genişleterek bütün çocuk buluşmalarını, kültürlerin buluşması ve halkların buluşması çerçevesinde çocukların bir araya gelmesini istiyoruz. Kürdistan"ın 4 parçası ve dış ülkelerden de çocukları davet ederek kapsamlı bir çocuk buluşmasını da hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Uçurtma Şenliğine gelen Muhammed Ali Erat (10), festivalin çok iyi olduğunu ve çok eğlendiğini belirterek Uçurtma Şenliği'nin her zaman yapılmasını istedi.
 
Rejîn Atan (12) ise Uçurtma Şenliğinin çok güzel geçtiğini vurgulayarak, "Bundan önceki aktivitelerimizde de çok eğlendik. Festivalin geneli güzeldi daha fazla olmasını istiyoruz. Çocukların eğlenmesi gerekiyor çok mutluyum" diye konuştu.
 
'ÇOCUKLAR ÖLMEYECEK VE MUTLULUK OLACAK'
 
Baver Aytek (13), "Çocuklar eğleniyor böyle güzel bir belediye olunca, çocuklar her zaman eğlenecek, çocuklar ölmeyecek, her yerde mutluluk ve huzur olacak o yüzden belediyemize teşekkür ediyorum" diyerek,  festival boyunca  çok eğlendiğini belirtti.