Amed Tiyatro Festivali 8’inci gününde

img
AMED - Amed Tiyatro Festivali’nde tiyatro severlerle buluşturulan “Kabalık Duası” ve “Bernarda” isimli oyunlar, seyirciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.
 
Amed Şehir Tiyatrosu tarafından "Bi hebûna xwe, bi xwebûna xwe (Varlığınla, kimliğinle)"  şiarıyla düzenlenen ve 27 Nisan’a kadar sürecek olan 9’uncu Amed Tiyatro Festivali, 8’inci gününde. Festivalde, İstanbul’dan gelen tiyatrocuların sergilediği, “Kalabalık Duası” ve “Bernarda” oyunları tiyatro severlerle buluşturuldu. ÇandAmed’de gerçekleştirilen festivale, Mêrdin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Devrim Demir’in yanı sıra Kurdistan ve Türkiye’den çok sayıda kültür kurumu, sanatçı ve yurttaş katıldı.
 
Bugünkü programda ilk olarak “Kalabalık Duası” isimli tek kişilik tiyatro gösterimi sergilendi. Oyun, “alın yazısındaki” sırrı gün yüzüne kavuşturmaya çalışan ve İstanbul’un efsununu insanlara yaymak isteyen yoksul bir erkeği anlatıyor. Tiyatro severler tarafından kahkahayla izlenen oyun, seyircilere keyifli anlar yaşattı.
 
OYUN UZUN SÜRE AYAKTA ALKIŞLANDI
 
“Bernarda” da yine tek kişinin sahne aldığı bir oyun olarak seyircilerle buluşturuldu. Beş kadını, onların duygularını, hayal kırıklıklarını, tutkularını ve tutsaklıklarını anlatan oyun, seyircilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Oyun boyunca keyifli anlar yaşayan tiyatro severler, uzun süre ayakta alkışladı.