Çand MA Newroz stranları ile açıldı

img

AMED - Çand MA, yurttaşların yoğun ilgisi ve söylenen Newroz stranlarıyla açılışını gerçekleştirdi.

MA Music, Amed’in Sur ilçesinde yüzlerce yurttaşın katılımı ile Çand MA merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), DEM Parti il ve ilçe belediye eşbaşkanları, Dicle Kültür Sanat Derneği ile çok sayıda yurttaş katıldı.
 
Yoğun ilginin olduğu açılışta çocukların giydiği yöresel kıyafetler renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklar çalınan ezgilerle dans etti. Çand MA içerisinde açılan Ahmedî Hüseynî Kütüphanesi için yurttaşlar, Kürtçe kitaplarını teslim etti.
 
2001 TAMBUR KAMPANYASI
 
Açılışta ilk olarak MA Music çalışanı Ferhat Ertaş söz aldı. Ertaş, Çand MA’yı Sur çocuklarına bir Newroz hediyesi olarak armağan ettiklerini söyledi. Sur’un çocukları için bir kapı açtıklarını ifade eden Ertaş, “Sur’un her sokağını rengarenk edeceğiz. Çand Ma ile çocukların umutlarını ve Sur’un tarihi direnişini zinde tutacağız” dedi. Ertaş, son olarak bir kampanya başlattıklarını duyurarak, Sur çocukları için “2001 tembur” kampanyası için çağrı yaptı. 
 
Ardından söz alan DEM Parti Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Doğan Hatun, Sur’un binlerce yıllık bir tarihi olduğunu ve tarih boyunca ayakta durduğunu belirtti. Sur’un bundan sonra da kültür ve sanatı ile ayakta olacağını belirten Hatun, “Tarih devam ettikçe Kürtlerin kültür ve sanat çalışmaları devam edecek. Çand MA’nın kuruluşundan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından Zarok MA’nın kursiyerleri sahne alarak, Kürtçe stranlar söyledi. Kursiyerlerin ardından etkinlik JİN MA’nın müzikleriyle devam etti. Etkinlik, Newroz stranları ve çekilen halaylarla son buldu.