Jin Dergi’nin yeni sayısı çıktı

img
HABER MERKEZİ - Jin Dergi’nin 54’üncü sayısı “Kadınlar birlikte mücadele edecek, birlikte kazanacak” kapağı ile çıktı. 
 
Haftalık Jin Dergi’nin 54’üncü sayısı yayımlandı. Dergi bu sayısında siyaset alanında kadınların verdiği mücadele ve bu mücadele üzerinden inşa ettiği kazanımlarına odaklanıyor. “Siyasetin mor Dem’inde: Gültan Kışanak” başlıklı yazısında Ebru Günay, Gültan Kışanak’ın siyaset alanındaki mücadelesine ve önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara adaylığına dikkat çekiyor.
 
“Gültan Kışanak yargılıyor” başlıklı yazıda, Gültan Kışanak’ın Kobanê Davası’ındaki savunmalarına yer veriliyor.
 
Meghan Bodette’nin “Türkiye’nin Kürt karşıtı baskıları Ortadoğu’daki kadınları nasıl tehdit ediyor?” başlıklı makalesinden derlenen yazıda, 2019’da Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) seçilmiş belediye eşbaşkanlarına yönelik baskı öncesi ve sonrasında Türkiye’nin Kürt kadınların siyasi temsilini ve ayrıca Serêkanî bölgesindeki kadınlara yönelik değiştirilen siyasi alanı analiz ediyor.
 
Hülya Osmanağaoğlu, “8 Mart ve feminist sınıf mücadelesi” başlıklı yazısında, kadınların mücadele alanında önemli bir zemin olan 8 Mart kutlamalarının tarihsel süreçteki değişimine dair gerçekleşen tartışmalara odaklanıyor.
 
Ezgi Sıla Demir, “Jean Baudrillard üzerine: Hakikatin yitimi ve simülasyon evreni” başlıklı yazısında, zamanla insanların yaşam tarzında yarattığı değişim ve bu değişimin zirvesi olan modern yaşam tarzı sonucunda hakikatin nasıl yitirildiğine dikkat çekiyor.
 
“Devletlerin öldürme yetkisi” başlıklı yazısında Şükran Demir, kurulan ve zamanla gittikçe daha da güçlenen devletlerin topluma karşı geliştirdiği sınırsız yetki alanına dikkat çekiyor.
 
Bu sayıdaki tüm başlıklar şöyle:
 
Siyasetin mor Dem’inde: Gültan Kışanak / Ebru Günay
 
Gültan Kışanak yargılıyor / Beritan Canözer – Derleme
 
Türkiye’nin Kürt karşıtı baskıları Ortadoğu’daki kadınları nasıl tehdit ediyor? / Meghan Bodette – çeviri
 
8 Mart ve feminist sınıf mücadelesi / Hülya Osmanağaoğlu
 
Jean Baudrillard üzerine: Hakikatin yitimi ve simülasyon evreni / Ezgi Sıla Demir
 
Devletlerin öldürme yetkisi / Şükran Demir