Kadınların resim sergisine yoğun ilgi

img
WAN - “Dörtte Dört Kadın Sanat” projesi kapsamında yapılan resim sergisine yoğun bir ilginin olduğunu belirten proje yürütücülerinden Helin Demirtepe, “Kültürümüze sahip çıkalım” çağrısı yaptı. 
 
Wan’da faaliyet yürüten Aryen Sanat Derneği, ŞanoWan ve STAR Kadın Derneği’nin, kadın sanatçı ve sanatseverleri bir araya getirmek amacıyla 2 Aralık 2023’te başlattığı “Ji Çaran Çar, Jin Huner/Dörtte Dört Kadın Sanat” projesi kapsamında Şanowan’da açılan resim sergisi, sanatseverlerden büyük ilgi gördü. 16-40 yaş arası kadınların katıldığı kurslarda resim yapmayı öğrenen öğrencilerin yaptığı sergiyi 3 günde çok sayıda kişi ziyaret etti. 
 
Proje Koordinatörü Zozan Bor, “Bu projenin amacı 4 sanat alanında kadınları yetiştirmek. 3 aylık eğitimleri tamamlandıktan sonra bugün müzik, resim, tiyatro ve sinema bölümlerini sonlandırdık. Bu çalışma sadece kadınların katıldığı bir projedir. Proje sadece kadınların katıldığı bir etkinlik olunca kendilerini çok daha anlattıklarını gördük. Herkese katıldıkları için teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
Sanatın her alanında kadınların yer alması ve bu alanlara ilgi göstermeleri gerektiğini ifade eder proje yürütücülerinden Beste Bayram Koçer, “Kadınlar olarak 3 aylık eğitimlerin ardından yaptığımız resimleri sergiliyoruz. Bu proje kapsamında kadın solistlerden oluşan çok dilli bir koromuz oluştu. Korumuz 8 Mart kapsamında bir konser de verdik. Kadınlar sanatın içinde olmalılar çünkü sanat kadınla güzelleşir. Bütün programlarımıza kadınların katılması ve atölyelere gelmeleri bizim açımızdan çok önemlidir. Kadınların daha çok bu tür etkinliklerde yer almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
‘KÜLTÜRÜMÜZÜ SAHİPLENMELİYİZ’
 
Amaçlarının kadınları bir araya getirerek sanat alanında yer almaları olduğunu ifade eden proje yürütücülerinden Helin Demirtepe ise, herkesin bu çalışmaya sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Demirtepe, “Çok büyük bir emek göstererek bu programları sunduk. Gece gündüz kadınlar olarak çalıştık ve bu çabamız başarıya ulaştı. Çalışmamıza başlamadan önce planımız da Kürt dili ve kültürüne yönelik bir katkıydı. Kürt halkına çağrım kendi dilleri, kendi kültürleri ile projeler ve sunumlar yapmalarıdır. Kadınların bu projeye sahip çıkmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.