Mezopotamya Kültür ve Sanat Derneği’nde kayıtlar başladı

img

MARDİN - Mezopotamya Kültür ve Sanat Derneği, koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir ara verdiği kurslarını yeniden başlatmak için kayıt almaya başladı.  

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Mezopotamya Kültür ve Sanat Derneği, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verdiği kurslarını yeniden başlatıyor. Dernek, “Gençlerimiz geleceğimizdir. Kültürümüze, sanatımıza, geleceğimize sahip çıkacağız” şiarıyla 10 Ekim’de başlatmayı planladığı kurslar için kayıt almaya başladı. Dernek, Kürtçe dil kursunun yanı sıra, erbane, bağlama, gitar, keman ve folklor dersleri verecek. Yine, daha önce oluşturulan çocuk korosunun çalışması da yeniden başlatılacak. 
 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında kurslara sınırlı sayıda kayıt alınacak. Talebin yoğun olması halinde birden fazla gruplar halinde eğitimler verilecek. Dernek, kursların yanı sıra önümüzdeki günlerde panel, söyleşi ve tiyatro gibi etkinlikler de planlıyor. 
 
UYUŞTURUCU VE FUHUŞA KARŞI SANAT  
 
Çalışmalarına dair konuşan dernek eğitmenlerden Abdullah Ayav, derneğin geçtiğimiz yıl açıldığını anımsatarak, “Pandemi dolayısıyla çalışmalarımızı durdurmuştuk. Şimdi hijyen kurallarına uyarak, kültür sanat faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Kurslarımız arasında Kürtçe dil eğitimi de bulunuyor” dedi. Kent genelinde gençler arasında uyuşturucu madde kullanımının her geçen gün arttığına dikkati çeken Ayav, “Uyuşturucu, fuhuş, taciz ve tecavüzlere karşı kültürümüz ve sanatımız ile birbirimize bağlanacağız. Kültürümüz ve sanatımızı öne çıkararak, önümüzü açacağız” diye konuştu.
 
GENÇLERE ÇAĞRI  
 
“Mardinli bütün gençler bu kurslara katılarak, bu kirli politika ve sistemden kurtulsunlar” diyen Ayav, “Gençler kültür ve doğalarına sahip çıkıp, tarihlerini tanısınlar. Gençleri kültürlerine ve kendilerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Gençler bizim geleceğimiz, biz de sanat ve kültür ile geleceğimize sahip çıkalım” diye seslendi.