Kadınların broşür dağıtımı engellendi

  • kadın
  • 15:57 14 Kasım 2019
  • |
img

VAN - HDP Kadın Meclisi'nin 25 Kasım Kadın Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla gerçekleştirilecek olan miting hazırlığı kapsamında Kürtçe ve Türkçe “Erkek ve devlet şiddetine karşı isyandayız” ifadesinin yazılı olduğu broşürlerin dağıtımı engellendi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi'nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla 15 Kasım’da gerçekleştirilecek panel ve 25 Kasım'da gerçekleştirilecek miting için hazırladığı çağrı broşürlerinin dağıtımı engellendi. HDP il binasının bahçesinde bir araya gelen ve aralarında Van Milletvekili Muazzez Orhan'ın da bulunduğu kadınlar, kentin sokaklarında broşür dağıtmak istedi. Bahçeye gelen polis, Van Valiliği'nin 15 günlük eylem etkinlik yasağını ve dağıtılacak broşürler üzerinde yer alan Kürtçe ve Türkçe yazılı “Em li dijî tundiya mêr û dewletê serî hildidin (Erkek ve devlet şiddetine karşı isyandayız” ifadelerini engellemeye gerekçe gösterdi. 
 
‘BAŞKALDIRIYORUZ’
 
Engellemeye tepki gösteren HDP’li vekil Muazzez Orhan, her gün onlarca kadının taciz ve tecavüze maruz kaldığını, en az 3 kadının katledildiğini hatırlattı. Kadınların bunlara karşı sessiz kalmayacaklarını dile getiren Orhan, “Bildiri dağıtımımız engellenmiş ve yasaklanmış olabilir. Ancak biz yine de tepkimizi ortaya koyacağız. Kadına yönelik şiddete karşı olduğumuzu alanlarda duyuracağız. Bu anlamda eylem etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Broşürde ‘Bedenimize, yaşamımıza, irademize yönelik uygulanan şiddete karşı başkaldırıyoruz’ sloganı yer aldığı için engellendi. Engelleme, aslında bu sloganın ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu. Evet, biz kadınlar dayatılan erkek devlet şiddetini kabul etmiyoruz, başkaldırıyoruz. Sokakta, evde, parlamentoda maruz kaldığımız şiddete karşı başkaldırdık” diye konuştu. 
 
Orhan, kadınları mitinge katılım çağrısında bulundu. 
 
Kadınlar, yarın saat 13.00’de Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu Salonu’nda etkinlikler kapsamında panel düzenlenecek.