Savur'daki kadın buluşmasına asker engeli

  • kadın
  • 15:08 13 Kasım 2019
  • |
img
MARDİN - Savur'da, kadınların 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlemek istedikleri buluşmaya asker engel oldu. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Kadın Meclisi'nin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Savur'un kırsal mahallesi Sürgücü'de (Ewina) gerçekleştirmek istediği kadın buluşmasına askerler izin vermedi. Aralarında, HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ve Savur Belediye Eşbaşkanı Gülistan Öncü'nün de bulunduğu çok sayıda kadın, buluşmanın yapılacağı mahallede bir araya geldi. Burada kadınların etrafını ablukaya alan askerler, İlçe Kaymakamlığı tarafından eylem ve etkinliklere getirilen yasağı gerekçe göstererek buluşmaya izin verilmeyeceğini belirtti. 
 
VEKİL İLE ASKERİ YETKİLİ ARASINDA TARTIŞMA
 
Duruma tepki gösteren HDP'li Günay, yasağın kadın buluşmasını kapsamadığını ifade etti. Bunun üzerine askeri bir yetkili Günay'a, "Bana bağırmayın, sessinizi yükseltip olayı provoke etmeyin" dedi. Günay ise "Burada durumu asıl siz provoke etmeye çalışıyorsunuz. Kadın buluşmasının nesi engellenebilir? Vekil ile halk buluşması engellenemez. Ben sana propaganda yapmıyorum" diye cevap verdi. 
 
Askerler, kadın buluşmasının yanı sıra mahalle esnafına gerçekleştirilmek istenilen ziyarete de engel oldu.