HDP Kadın Meclisi: Direnmeye devam edeceğiz

img
ANKARA – HDP Kadın Meclisi, devrimci ve sosyalist kadınların gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaparak, “İrademizi teslim almaya çalışanlar şunu bilsin ki; ‘savaşa, işgale hayır’ diyen biz kadınlar, bu politikalar karşısında direnmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Diyarbakır ve İstanbul’da yapılan ev baskınlarıyla Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Satiye Ok, ÖGK üyesi Helin Yağmur Uci ile Devrimci Parti MYK üyeleri Gamze Taşçı ve Nüpelda Çelik’in gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.
 
AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana kadınların özgürlük mücadelesinin hedef aldığının belirtildiği açıklamada, “Dışarıda yürüttüğü savaşla Rojavalı kadınların bin bir emekle ördüğü yeni yaşama göz dikerken içeride de direnen kadınlara saldırmaktadır. Belediyelerimize atadığı kayyımlarla kadın iradesini gasp eden AKP, ortağı olduğu MHP ile birlikte mücadele eden kadın arkadaşlarımıza yönelik siyasi soykırım operasyonunu sürdürüyor” denildi.
 
‘KADINLARIN SESİNİ KISAMAYACAKSINIZ’
 
Gözaltına alınan devrimci, demokrat kadınlara çıplak aramanın dayatıldığına dikkat çekilen açıklamanın devamında şöyle denildi: “AKP-MHP erkek ittifakının kadın özgürlük mücadelesine yönelik saldırılarını; bizler kayyım atamalarından, eşbaşkanlık sistemimize yönelik saldırılardan, kadın katillerine uygulanan iyi hal indirimlerinden biliyoruz. Gözaltı, tutuklama politikalarının biz kadınların sesini kısmayacağını bir kez daha haykırıyoruz.
 
‘DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
 
Buradan bir kez daha AKP-MHP ittifakına sesleniyoruz; işkence ve tecavüz tehdidi ile kadınların özgürlük mücadelesini engelleyemeyeceksiniz.Sizler saldırdıkça bizler dayanışmamızdan güç alarak yolumuza devam edeceğiz. Bugün, siyasi operasyonlarla, tecavüz tehdidiyle irademizi teslim almaya çalışanlar şunu bilsin ki ‘savaşa, işgale hayır’ diyen biz kadınlar, bu politikalarını karşısında direnmeye devam edeceğiz.
 
SKM, ÖGK ve Devrimci Partili kadınlar serbest bırakılsın.”