HDK: Emine Bulut'un katili kadın düşmanı politikalarıdır

  • kadın
  • 16:19 23 Ağustos 2019
  • |
img

İSTANBUL – Eski eşi tarafından öldürülen Emine katilinin iktidarın kadın düşmanı politikaları olduğuna dikkat çeken HDK Kadın Meclisi, “Kadın mücadelesine ve kazanımlarına doğrudan saldırı olan düzeni tanımıyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut’a ilişkin yazılı açıklama yaptı. Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızının ve onlarca insanın gözü önünde vahşice öldürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Bulut’un son sözleri ‘Ölmek istemiyorum’ oldu. Artık hepimiz, bu cinayetin tanığıyız. Emine Bulut’un katili, Fedai Baran’dır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerine iyi hal indirimi uygulayanlardır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerini teşvik eden, iktidarın kadın düşmanı politikalarıdır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerine sessiz kalanlardır. Emine Bulut’un katili, nafaka hakkını gasp etmeye çalışanlar, sigorta hakkını evlilik şartına bağlayanlardır. Emine Bulut’un katili, cinayete yönelik yoğun tepki gösterilen böyle bir günde, metrobüste genç bir kadına tacizi onlarca delille sabit olmasına rağmen tacizcinin tutukluluk halini kaldıranlardır” denildi.
 
‘İKTİDAR POLİTİKALARINI TEŞHİR EDİYORUZ’
 
2016 yılında belediyelere atanan kayyumların ilk olarak kadın kurum ve kreşlerini kapattığının vurgulandığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "İktidar, kadınların tüm yaşam alanlarını, faşizan kadın düşmanı politikalarıyla gasp ederek kadın mücadelesini ve kadın kazanımlarını yok etmek istemektedir. 19 Ağustos’ta Amed, Van ve Mardin belediyelerine kayyım atayanların ilk hedefi, bir kadın kazanımı olan eşbaşkanlık statüsü oldu. Bu gaspı protesto etmek isteyenlere yönelik yapılan sert saldırıların sebebini biliyoruz. Halkın verdiği oylarla seçilmiş belediye eşbaşkanlarının hukuksuz bir şekilde görevden alınması ve beraberinde yüzlerce insanın gözaltına alınmasının sebebini biliyoruz. Kadınların mücadele ile elde ettiği kazanımları yok ederek, yerine kadına yönelik şiddetin, taciz ve tecavüzlerin meşrulaştırıldığı, normalleştirildiği kapitalist patriyarkayı inşa etmektir. Kadın mücadelesine ve kazanımlarına doğrudan saldırı olan kayyum düzenini tanımıyoruz. Kadınların yaşamlarını ve haklarını gasp etmeye çalışan iktidar politikalarını teşhir ediyoruz.”