HDP'nin mitingi için çağrı: Kadınlar Bakırköy'ü renklendirsin

  • kadın
  • 09:05 15 Haziran 2018
  • |
img
İSTANBUL – Kadınlar, HDP'nin İstanbul’da yapacağı mitinge katılım çağrısında bulundu. "Tüm kadınları 17 Haziran'da AKP'nin kadın düşmanı politikalarına tamam demeye çağırıyoruz" diyen kadınlar, "Bütün kadınlar Bakırköy’e gelsin ve orayı renklendirsin” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim kampanyası kapsamında 17 Haziran saat 17.00'de Bakırköy Halk Pazarı'nda "Savaşsız sömürüsüz yaşam için buluşuyoruz" sloganıyla yapılacak miting için bir çağrı da kadınlardan geldi. 
 
Yeni Demokrat Kadın (YDK) Aktivisti Rabia Güveli,  kadınlara dönük tüm saldırılara, kadın düşmanlığına devam edecek erkek egemen siyasete karşı tüm kadınların 17 Haziran’da Bakırköy miting alanında olmasının son derece önemli olduğunu belirtti. Güveli, “Baskı, yok sayma ve sömürü altında dayatılan 24 Haziran seçimlerinde, haklarımıza sahip çıkmak, erkek egemenliğine teslim edilmeye çalışılan yaşam alanlarımızı, erkekleştirilmeye çalışılan politik arenaları kadın bilinci ile doldurmak, kazandığımız alanları erkek-devlet sistemine karşı savunmak için ayın 17’sinde kadınlar olarak alanları dolduralım. Kadınların dayanışma enerjisi büyüyerek HDP ve ittifak güçlerinin yapacağı mitingde olacaktır. ‘Kadınlar birlikte Güçlü’ diyerek tüm kadınları 17 Haziran'da AKP'nin kadın düşmanı politikalarına tamam demeye çağırıyoruz” diyerek çağrıda bulundu.
 
KESK: KADINLAR BAKIRKÖY’Ü RENKLENDİRSİN
 
KESK  Haber-Sen 4 No’lu Şube  Kadın Sekreteri Gülseren Güngördü de HDP içerisinde yer alan kadınların siyaseti erkeklere teslim etmediğini söyleyerek, “Çünkü biliyorlar ki siyaset erkek egemenliğine kaldığı zaman savaşa, açlığa, yoksulluğa, tacize neden oluyor ve bunun en büyük yansıması da kadına oluyor. Bugün HDP kadının her alanda ve meclisteki tek sesi konumunda. Onun için Türkiye’deki işçisi, ev emekçisi, genci, yaşlısı bütün kadınlar 17 Haziran’da Bakırköy’e gelsin ve orayı renklendirsin” dedi.  
 
‘UMUDUMUZU BÜYÜTMEK İÇİN BAKIRKÖY’E’
 
“HDP’yi baraj altına itilmek isteyen ve bunu da alenen dillendiren cumhurbaşkanı var” diyerek tepki gösteren Güngördü, “Tüm bu baskı politikalarına karşı umudumuzun başkalarına korku salacağını çok iyi biliyoruz. Umudumuzu büyütmek ve faşizme korku salmak için de tüm halkımızı ve özelde emekçi kadınları HDP’nin mitinginde halaylarla, zılgıtlarla buluşmaya bekliyoruz. Biz kazanacağız çünkü haklıyız” çağrısında bulundu. 
 
‘BÜTÜN KADINLARI BAKIRKÖY’E ÇAĞIRIYORUM’
 
AKP iktidarı döneminde kadınların hayatının cehenneme çevrildiğini ve yaşatılanların ortada olduğunu söyleyen HDP İstanbul milletvekili adayı Tülay Korkutan da, “Yoksulluğun, savaşın, şiddetin en büyük faturası kadınlara çıkartılıyor. En derin acılar kadınlara yaşatılıyor. Hayatlarımızda zapt edilmedik alan bırakılmamaya çalışılıyor. Nasıl güleceğimize, nasıl giyineceğimize, nasıl yürüyeceğimize, oturup kalkacağımıza, bütünüyle nasıl yaşayacağımıza onlar karar veriyor. Ve kadınlar direniyor. Kadınlar yaşamlarına sahip çıkıyor. Kadınlar, umudu büyütüyor. Yok sayılan kadınlar, AKP iktidarının en büyük korkusu. Erkek devlet şiddetine direnen kadınların mücadele ruhunu sokaktan meclise taşıyacağız. O yüzden de 17 Haziran Pazar günü bütün kadınları Bakırköy Halk Pazarı’na davet ediyorum. Yaşasın kadınların partisi HDP. Kadın, yaşam, özgürlük” dedi. 
 
HDP’nin eşitlik, özgürlük, barış demek olduğunu söyleyen HDP İstanbul Milletvekili adayı Diren Cevahir Şen ise, “HDP erkek egemenliğinin zayıflaması ve kadınların siyasetin her alanında kendi adlarına söz, yetki ve karar sahibi olması demek. HDP doğanın, insan türünün ve sermayenin saldırılarından özgürleşmeye başlaması demek. İşte o nedenle 17’sinde büyük mitinge buluşalım” dedi. 
 
MA / Necla Demir