Jîn Art'ta yeni dönem: Kayıtlar başladı, Ağustos takvimi belli oldu

  • kadın
  • 09:34 25 Temmuz 2024
  • |
img
İZMİR - İzmir'de faaliyet yürüten Jîn Art Huner'de kurs kayıtları başladı. Ayrıca Ağustos ayı etkinlik takvimi belli oldu. 
 
İzmir'in Konak ilçesine bağlı Basmane Semti'nde 11 Mayıs'ta açılışı gerçekleştirilen Jîn Art Huner'de (Jîn Art Sanat Evi) kurs kayıtları başladı. Erbane, batari, saz, keman, piyano, kopuz ve gitar ile folklor kursları için başvurular başladı. Yurttaşlar, haftanın her günü 09.00 ila 21.00 saatleri arasında kurslar için başvuru yapabiliyor. Kurs başvurularına yoğun ilgi göze çarparken, 4-15 yaş arası çocuklara yönelik atölyelerin açılması için de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 
 
Jîn Art'ın Ağustos ayı etkinlik takvimi de belli oldu. Bu kapsamda konser, tiyatro ve sinema gibi kültür-sanat etkinlikleri yapılacak:
 
* 4 Ağustos: Kasım Taşdoğan konseri 
 
* 9 Ağustos: Agirê Zerdeşt konseri 
 
* 11 Ağustos: Kürdistan'da Sis ve Gece filmi gösterimi 
 
* 17-18 Ağustos: Salih Yıldızöz’ün tek kişilik stend-up gösterisi 
 
* 24 Ağustos: Konser 
 
* 25 Ağustos: Sanatçı Turan Şengül konseri
  
* 31 Ağustos ve 1 Eylül: Nazmi Karaman’ın tek kişilik tiyatro oyunu 
 
ÇOCUK ATÖLYELERİ 
 
Jîn Art Huner yöneticilerinden Ayhan Gürbüz,  2 aylık süreç içerisinde birçok çalışma yaptıklarını belirtti. Gürbüz, “Çok büyük bir ilgi var. Bu nedenle çok mutluyuz. Sanat ve kültürümüzü tanıtmak hedefimize ulaşıyoruz. Önümüze farklı hedefler de koyduk, bu kapsamda aylık programlarımızı çıkartıyoruz” dedi. 
 
Kurslarını çeşitlendireceklerini vurgulayan Gürbüz, aynı zamanda çocuklara yönelik atölye çalışmasının da gündemlerinde olduklarını aktardı. Gürbüz, "Çocuklara yönelik dil ve kültür atölyeleri, 4 yaş ila 15 yaş aralığını kapsayacak. Amaç yalnızca enstrüman çalmayı öğretmek değil, kültümüzü de anlatmaktır" diye belirtti. 
 
Gürbüz, tüm Ege Bölgesi'nde kültür ve sanat etkinliklerini yaygınlaştırmayı hedeflediklerine işaret etti. Gürbüz, sanal medya üzerinden de başvuru aldıklarını aktararak, hem Türkçe hem Kürtçe eğitim verildiğini söyledi. Gürbüz, ağırlıklı olarak kurslarında Kürtçe eğitim verdiklerini ifade etti. 
 
AİLELERE ÇAĞRI 
 
Gürbüz, "Yereldeki sanatçılar ile birebir konuşup etkinliklerimize dâhil etmek istiyoruz. Konferans salonumuzda film, tiyatro ve konser gibi etkinliklerimiz olacak. Amacımız çalışmalarımızı daha fazla halkla buluşturmak ve kitlemizi çoğaltmak. Tüm ailelerin kuruma daha fazla gelmesi ve başvuru yapması çağrısında bulunuyoruz” çağrısı yaptı. 
 
MA / Semra Turan