Amed’de kadınlar özel savaş politikalarını konuştu

  • kadın
  • 19:32 23 Temmuz 2024
  • |
img
AMED – DBP Kadın Meclisi ve TJA, özel savaş politikalarına dönük gerçekleştirdiği atölyede PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerinde uygulanan tecride dikkat çekti. 
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi ve Tevgera Jinen Azad (TJA), Amed’in Bismil, Farqîn ve Yenişehir ilçelerinde özel savaş politikalarına dönük atölyeler düzenledi. Amed’in Yenişehir ilçesine bağlı Ben û Sen Halkevinde gerçekleşen atölyeye DBP MYK üyesi Narin Gezgör, DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Safiye Akdağ, TJA aktivistleri ve çok sayıda kadın katıldı. 
 
‘BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ’
 
Açılış konuşması yapan Sultan Yaray, yıllardır özel savaş politikaları yürütüldüğünü söyledi.  Yaray, “Toplum üzerinde çok büyük tesiri var. Kürtleri benliklerinden uzaklaştırmak istiyorlar. Bu özellikle kadınlar üzerinden yürütülen bir politikadır. Bunu dizide, film, reklam ve hayatım her alanında görmek mümkündür. Son 23 yıldır kadınların mücadelesinden geri adım attırmak için her yolu denediler. Çok fazla çok yönlü politikalar denendi. Fakat kadınlar olarak buna izin vermeyeceğiz. Yine bu politikalar çerçevesinde Kürt halkı göç ettirilmek isteniyor fakat Kürt halkı topraklarını terk etmiyor” dedi. 
 
‘TECRİT BU POLİTİKADAN BAĞIMSIZ DEĞİL’
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerinde uygulanan tecride dikkat çekerek, bu durumun özel savaş politikalarından bağımsız olmadığını kaydeden Yaray, “Tecridin etkisinden de bahsetmeliyiz neden çünkü Sayın Öcalan şahsında Kürt halkı üzerinde uygulanıyor. Çünkü kadına verdiği değerle, kadının gücünün farkına varmasını sağladı. Kürtlere, dünyaya üçüncü yol seçeneğini sundu. Özel savaş politikası tecritten bağımsız değildir. Her şeyin farkındayız, dilimizden, kültürümüzden, mücadelemizden vazgeçemeyeceğiz” şeklinde konuştu. 
 
‘DÜNYA’YA ÖRNEK OLDUK’
 
Ardından konuşan Narin Gezgör, özel savaş politikalarını anlattı. Gezgör, “Kürt kadın hareketi dünyaya örnek olmuş durumda özellikle ‘Jin jiyan Azadî’ sloganıyla tüm dünyaya yayılmış durumda. Bu slogan çerçevesinde kadınlar eylemlerine yön veriyor. Bundan kaynaklı kadınlar hedef alınıyor. Direnen kadınlardan korkuyorlar. Özel savaş politikasıyla Kürt kadınının iradesini kırılmak isteniyor. Özellikle genç kadınlar hedefte. Bunun en büyük örneğini İpek Er’den ve Gülistan Doku’dan görüyoruz” ifadelerini kullandı. Gezgör, ayrıca fuhuş ve uyuşturucu politikalarına da dikkat çekti. 
 
Atölye, kadınların yaşadıklarını anlatması ve önerileri ile sonra erdi.