Jinnews’ten Kasım çetelesi: 30 kadın katledildi

  • kadın
  • 11:07 3 Aralık 2020
  • |
img
HABER MERKEZİ - Jinnews’in basına yansıyan haberlerden derlediği Kasım ayı şiddet çetelesine göre, en az 30 kadın katledildi. 
 
Jinnews, Kasım ayı şiddet çetelesini açıkladı. Yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlenen haberlere göre, Kasım ayında en az 30 kadın erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi. 8 kadının ölümü şüpheli olarak kaydedilirken, bir kadının faili bulunmadı. 11 kadın öldürülmek istendi, en az 6 kadın taciz ve tecavüze maruz bırakıldı. Bu ay 2 çocuk katledildi, 3 çocuk ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. 5 çocuk taciz ve tecavüze, 2 çocuk da şiddete maruz bırakıldı. Yargı ise cezasızlık politikalarından vazgeçmedi. 
 
İzmir’de 4 kadın katledildi
 
Kasım ayında ülkenin hemen hemen her kentinde kadın cinayeti yaşanırken, en fazla kadın cinayetinin yaşandığı kentler arasında İzmir yer aldı. Yaşamdan vazgeçmeyen kadınlar ise, kendilerini korumak içinde özsavunmalarını kullanmaya devam etti. Bursa’da, İsmail I.’nın silahla yaraladığı Zehra Y., yaralı halde şiddete maruz bırakılırken, özsavunmasını kullanarak İsmail I.’yı öldürdü. 
 
ÜNİFORMALI ERKEKLER 
 
Yine bu ay üniformalı olan erkeklerin işlemiş oldukları katliamlar ön plana çıktı. Bu ay uzman çavuş, astsubay ve korucu olan erkekler, 5 kadını öldürdü.